Skocz do zawartości

[ARCHIWUM] Win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64 2k17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybaczcie, że znów ja, ale znów mam problem. Chodzi o proces "przerwania systemowe" pobiera to 15-20% użycia procesora i wszystko spowalnia, dzieje się tak dobrowolnie kiedy chce i samo z siebie wysuwa tackę CD/DVD.. Wie ktoś o co chodzi? jak mi pomóc z tym? proszę o pomoc.

Opublikowano

mi się wydaje że źle zainstalowałeś system skoro masz takie problemy a pyzatym zauważyłem że 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jest lepszy sam na pw2 na boxie miałem problemy.

Ja na twoim miejscu zrobił bym format jeszcze raz  tylko przed sprawdził bios (chodzi mi o uefi) i podczas instalacji prze-konwertował styl partycji na GPT jak na załączonym obrazku 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Można jakoś przywrócić wyświetlanie blue screenów i menu rozruchowego? U mnie jest tylko czarny ekran...

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ponawiam pytanie bo jednak chciałbym widzieć bsody.

Jak na razie nie mam żadnych problemów z systemem.

Opublikowano

Mr.T  Wyczarowałem skrót na pulpicie do wyłączenie ale nie działa rozmiar 0 , czy to po nowej aktualizacji?

Pokazuję czas uruchomienia po zastosowaniu skrótów

Normalne wyłączenie start systemu                      17s

C:\Windows\System32\shutdown.exe -s -t 0         24s

%windir%\system32\shutdown.exe -s -t 0             24s  skrót pochodzi z czasów XP

C:\Windows\System32\SlideToShutDown.exe      nie działa a w poprzedniej wersji działało sprawdzone na dwóch kompach (tu system uruchamiał się normalnie od wersji Windows 8 )

ALT f4 działa

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Bardzo dobra modyfikacja systemu,na acer aspire v5-122p bardzo szybko chodzi,a dodam że testowałem przedtem czysty windows 10 i nie dało się go używać tak zamulał na moim laptopie.

Tutaj wszystko chodzi jak rakieta.Przedtem miałem jakąś modyfikację win 8.1 od Mr.T i chyba z dwa lata używałem,nic się nie działo z systemem.

Tu pewnie będzie tak samo,na kolejny rok,dwa system z głowy.

Dzięki:)

Opublikowano

Witam

Ktoś coś Doradzi jak zrobić by działało  z góry Dziękuję. 

z  tego co mi wiadomo potrzeba dodać paczkę czcionek ma ktoś taką paczkę

Skąd pobierałeś office?

Przed chwilą instalowałem na lapku office i wszystko śmiga.

Opublikowano

Witam :) ja mam taki mały problem na mojej toshibie... tzn. jak zaznaczę " uruchom ponownie lub zamknij system" to trwa to wieczność bez rezultatu... ktoś coś? :) z góry śliczne dzięki :)

Jak cofnąć skrypt ssd-hdd? Może to ten skrypt zrobił taki bałagan... Nie posiadam dysku ssd tylko hdd...

Opublikowano

Jak cofnąć właśnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plik wymiany możesz ustawić taką samą wartość (rozmiar niestandardowy) ja miałem problem z grą far cry primal (więcej gier nie instalowałem)gra wieszała się ustawiłem pamięć wirtualną i problem zniknął i zrób defragmentację rejestru

Opublikowano

Instaluje już , któryś raz z kolei ten System i nadal po wgraniu sterów (przez SDI) nie działa wyłącz lub uruchom ponownie z paska menu start...tzn ciągle wisi na niebieskim ekranie: uruchom ponownie lub trwa zamykanie...i tak w nieskończoność...

Pierwsze uruchomienie ponownie zaraz po wgraniu systemu i pojawieniu sie pulpitu zadziałało, a po wgraniu sterów przestało... Ma ktoś taki przypadek, może jakiś ster jest nieodpowiedni? Nadmienię tylko, ze na czystej 10 nie ma takiego problemu po wgraniu driverów SDI z wyłączeniem i uruchomieniem ponownie. Dzięki za odp. :)

Opublikowano

Nie wiadomo na czym instalujesz, ja instalowałem na Lenovo  to żaden port USB 2.0 3.0 nie działał po wgraniu sterów jest ok, problem wi-fi wgranie sterów nie rozwiązało problemów (brak karty), Dell jest ok. Moim zdaniem ta wersja jest gorsza od poprzedniej. Już widzę na Toshibie robiłeś próby lepiej instaluj czysty lub dwie wersje poprzednie

Opublikowano

Witam, zainstalowałem ten system na laptopie hp 250 G5, wszystko ok, tylko jest problem z bluetooth :( , nie wykrywa żadnych urządzeń, chodzi m.in. o słuchawki bluetooth, próbowałem w usługach "usługa obsługi bluetooth" oraz "usługa obsługi urządzeń głośnomówiących bluetooth", przy próbie uruchomienia komunikat że nie można uruchomić usługi, błąd 126 nie można odnaleźć określonego modułu. Ikona bluetooth w połączeniach sieciowych pokazuje się z czerwonym krzyżykiem.

Podziękowania za Wasza pracę.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz dokładnie post #1.

Jest tam jasno napisane czerwoną czcionką ale z pamięci zacytuję" jak coś komuś nie działa nie marudzić system na moje [autora] potrzeby u mnie wszystko działa.

Swoją drogą żeby na tego HP instalować jakieś kastraty gdy producent zapewnia pełne wsparcie to trzeba być niezłym kamikadze.

Opublikowano

Wcale nie marudzę, chodziło mi o to czy da się w jakiś sposób uruchomić bluetooth może ktoś z użytkowników miał taki przypadek, jak się nie da odpuszczę sobie bluetootha a swoją drogą używam tych "kastratów" począwszy od win 7 i jestem zadowolony. Nie interesuje mnie żadne wsparcie producenta i aktualizacje z którymi zawsze jest problem.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Wcale nie marudzę, chodziło mi o to czy da się w jakiś sposób uruchomić bluetooth może ktoś z użytkowników miał taki przypadek, jak się nie da odpuszczę sobie bluetootha a swoją drogą używam tych "kastratów" począwszy od win 7 i jestem zadowolony. Nie interesuje mnie żadne wsparcie producenta i aktualizacje z którymi zawsze jest problem.

Pozdrawiam ;)

Wcześniej było ktoś udostępnił i działa:

Dla potomnych którym nie chce działać bluetooth, spowodowane jest to brakiem pliku BthTelemetry.dll . Trzeba dograć plik do C:\Windows\System32, a z services.msc uruchomić "Usługa Obsługi Bluetooth". 

Opublikowano

U mnie system jak najbardziej śmiga okej , 

Zainstalowane : 

- Photoshop , AI , Fireworks , Reader , Nero , Chromy , Mozille , Total Comandery , Itunesy , Flashtoole , Z3X , TeamViewery , DrukarkiHP 

Problem mam z dwoma programami , 

WhatsApp na PC : Instaluje się w ciągu sekundy a po instalacji odpala się okno całkowicie białe . 

SideSync od Samsunga , Instaluje się i przerywa w momencie instalowania sterowników , podpisy cyfrowe ani włączenie ani wyłączenie nie działa , Gpedit nie działa 

Może ktoś zaradzi albo podsunie jakiś pomysł ? . 

Opublikowano

Siemka, wiedzę że zostały zmienione tytuły wątków na "archiwum". Czy dziś\jutro wyjdzie nowa wersja Extreme PW? Mam dziś do sformatowania dwa PC i nie wiem czy się wstrzymywać :D

Opublikowano

Siemka, wiedzę że zostały zmienione tytuły wątków na "archiwum". Czy dziś\jutro wyjdzie nowa wersja Extreme PW? Mam dziś do sformatowania dwa PC i nie wiem czy się wstrzymywać :D

MR.T już nie siedzi na Windows 10 postanowił on wrócić do 8.1 więc teraz mody z serii PW będą oparte o 8.1 

Opublikowano

jak nowy to raczej nie mozliwe bo bym stawial na klucz Home w bios

Czyli nie ma żadnej możliwosci na instalację modyfikacji Extreme\PW i czegokolwiek co jest na win10 pro? Bo mam ten sam przypadek :/