Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jakim programem był cięty system bo chciałbym dodać sterowniki i może wywalić IE i WMP , nie wiem czemu prawie każdy dodaje aktualizacje tego badziewia w modach jak mało kto używa.

Mnóstwo aplikacji opiera się na silniku IE, więc dla zachowania kompatybilności był załączony.

Cięty NTLite byl, dawno temu, już nic a nic z niego nie pamiętam, nie używam po prostu go...

na p4 32bit z 2,5 gb ramu pojdzie??

O ile procesor ma x86-64/EM64T - to tak.

Posted

Witam, mam problem z instalacją a mianowicie wyskakuje komunikat "że nie może zainstalować wymaganych plików" Kod błędu: 0x80070570.

Robiłem Pendrive RUFUSEM i PowerIso (3 różne)

Wie ktoś jak to rozwiązać? 

Posted
W dniu 8.11.2019 o 02:24, rastadev16 napisał:

gó*****y system, mam ten runtime 1:0 i nic się nie da zrobić bo jest rejestr popir*olony

Leki wziąłeś, czy zapomniałeś znowu?

Posted

Ten system będzie współgrać z programami diagnostycznymi?  // nie bootuje sie z pendrive :/ nagrałem na MBR  Rufusem //stary lapek Vaio VGN-AR31E w biosie ustawilem external drive boot na enabled przy starcie wybieram bootowanie z pendrive i tak laduje sie windows :/ 

Posted
4 godziny temu, SuperSaiyanN napisał:

Ten system będzie współgrać z programami diagnostycznymi?  // nie bootuje sie z pendrive :/ nagrałem na MBR  Rufusem //stary lapek Vaio VGN-AR31E w biosie ustawilem external drive boot na enabled przy starcie wybieram bootowanie z pendrive i tak laduje sie windows :/ 

poszukaj sobie czegoś nowszego np jg7

Posted

Witam,

Mam problem z drukarką na tym systemie. 

Wydruk niby jest wysyłany do druku ale nic się nie dzieje.

Drukarka działa na innych komputerach, plus przez WiFi. Co lepsze skaner działa bez problemu, ale żaden wydruk nie wychodzi...

Drukarka HP DJ 2630 zainstalowana przez WiFi. Sprawdzane zarówno na kablu USB - to samo.

Windows 7 Light.

Sterowniki najnowsze od HP.

Posted
W dniu 19.05.2021 o 11:47, matberowy napisał:

hej czy na dell inspiron 3520 będzie to działało dobrze?  

specyfikacja

ram 8gb ddr3

hdd 500gb 

cpu

intel core i5 3210m

tak

Posted

Mam problem z hibernacją w tym systemie. Zainstalowałem go na starym kompie i działa świetnie ale nie mogę ustawić tej hibernacji. W opcjach zasilania i  w wyborze działania przycisku zasilania brak jest w ogóle aktywnego przycisku/napisu "zmień ustawienia które są obecnie niedostępne".  Jak ta hibernacje  wymusić ? Chciałbym zastąpić przycisk "zamknij" w menu start hibernacją.

Posted
2 godziny temu, marasw napisał:

Mam problem z hibernacją w tym systemie

Uruchom " cmd "  jako administrator i wklej

powercfg /hibernate on     i enter

Potem zobacz czy jest funkcja hibernacji  w menu start 

uruchom ponownie system i sprawdź w opcji zasilania / zakładka "Wybierz działanie przycisków zasilania " czy też jest funkcja hibernacji

Posted

Niestety nic to nie dało. Bez zmian.

Tzn. od początku mogę ustawić hibernacje pod przycisk wyłączenia (przycisk w stacjonarnym komputerze) ale nie mogę cały czas włączyć hibernacji z poziomu windowsa.  By wybrać myszką hibernacje.

Posted

będę testował na starym laptopie sąsiada... bo dał mi do ogarnięcia bym mu przeinstalował system na jakiś lżejszy(bo ciął)...

próbowałem Tiny10, ale wysypywał się tuż po instalacji, więc mam nadzieję że W7 Light będzie działać(wcześniej używał W7 na tym lapku)