srom-otnik Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 Win JG11 25H2 Pro Lite Pl/Eng Informacja o udostępnieniu i ograniczeniach: Niniejszy obraz ISO jest zmodyfikowaną, nieaktywowaną wersją systemu Microsoft Windows 11, udostępnioną wyłącznie w celach edukacyjnych, testowych i hobbystycznych. Obraz nie zawiera klucza ani mechanizmów aktywacyjnych. Użytkownik jest odpowiedzialny za posiadanie i stosowanie własnej, ważnej licencji Microsoft zgodnie z warunkami licencji producenta. Zabronione jest: komercyjne wykorzystanie obrazu, rozpowszechnianie w celu obejścia aktywacji, dystrybucja z dołączonymi kluczami lub narzędziami do łamania zabezpieczeń. Autor zastrzega sobie prawo do usunięcia plików na żądanie właściciela praw autorskich. I. Zintegrowano z systemem: rozwiązania autorskie, których nie znajdziecie w żadnej innej krajowej lub zagranicznej modyfikacji: - centrum zarządzania wydajnością systemu - panel Performance; - funkcja gębokiego oczyszczania systemu. Ponadto bardzo przydatne aplikacje: Dism++ oraz WinaeroTweaker, dodatkowo wsparcie dla obcych kompozycji graficznych, szklaną powłokę eksploratora - Aero Glass, HashCheck, StartAllBack (trial 100 dni), uaktywniono DirectPlay oraz starsze FrameWorki. Wprowadziłem również dużo zabezpieczeń antytelemetrycznych. II. Usunięto: - Edge; - Sklep; - aplikacje UWP (pozostała apka do screenów pulpitu, Notatnik, Paint); - Cortana; - przeglądarka PDF; - ToDo; - "łatwy transfer"; - język naturalny; - część telemetrii. III. Instalacja i użytkowanie: UWAGA! - instalacja TYLKO na dysku "C" - gwarancja, że wszystkie dodane skrypty/narzędzia zadziałają w 100%. - instalacja TYLKO w wersji "na czysto", czyli bez możliwości aktualizacji istniejącego i działającego systemu. - do przygotowania bootowalnego pendriva użyć najlepiej aplikację RUFUS lub Ventoy. Przy formatowaniu pendriva w RUFUSie należy pozostawić ODZNACZONE jak na poniższym obrazku WSZYSTKIE pola. Po pojawieniu się pulpitu NIC NIE KLIKAJ, tylko czekaj na okna z pytaniami: "Czy chcesz skompresować magazyn WinSxS?" "Czy chcesz usunąć systemowy antywirus Windows Defender?" System po chwili się zrestartuje i ukaże się okno najważniejszego narzędzia tuningowego w tym systemie - panelu Performance. 1. Wybierz Profil Lekki, następnie pobierz wszystkie aktualizacje Windows Update, zainstaluj wymagane sterowniki oraz niezbędne oprogramowanie - jeśli łatka zbiorcza nie zainstaluje się, ZRESTARUJ SYSTEM i wykorzystaj skrypt Czyszczenie z Narzędzi dostępnych w menu podręcznym Pulpitu - użyj opcji nr 2 - Naprawa Windows Update 2. Gdy wstępna konfiguracja zostanie ukończona, uruchom ponownie panel Performance (menu podręczne Pulpitu → Narzędzia) i wybierz Profil Extremalny. Następnie w panelu ustaw wydajność systemu wg własnych potrzeb. 3. W dalszej kolejności uruchom ponownie Czyszczenie aby dokładnie usunąć zbędne pliki i dane tymczasowe, co bardzo znacząco zmniejsza zajętość miejsca na dysku. Nie używaj żadnych programów narzędziowych, antyszpiegowskich ani ingerujących w usługi lub rejestr. System posiada już wszystkie niezbędne narzędzia zapewniające stabilne i długotrwałe działanie. Przeczytaj uważnie plik „INSTRUKCJA” znajdujący się na pulpicie i zastosuj się do zawartych tam zaleceń przed rozpoczęciem pracy z systemem. Po przeprowadzeniu pełnej optymalizacji, czyli wykorzystaniu tego co oferuje Optymalizator Usług, obie formy Czyszczenia, usunięty Defender oraz wszystkie dodatkowe wpisy rozruchowe w Menedżerze zadań i Autoruns, u mnie na kompie: Wersja polska - 08.01.26 Rozmiar ISO: 3,71 GB SHA-1: e8f6d664de3ef4ae8e54a48efaca8daf100eca61 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja angielska - 10.11.25 Rozmiar ISO: 3,65 GB SHA-1: 8e9e69ecdd2cc874c67c76d2c233a82c21f45505 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL, jespe, LAGUNA i 18 innych lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 Hejka, wrzucam jeszcze cieplutkie testowe iso Pro Lite. Nie oczekujcie, że ten mod będzie równie żwawy jak równoległy IoT LTSC - zmulenie gwarantowane, chociaż sposób cięcia, tweakowania i zastosowana oprawa skryptowa 1 : 1 wzięta (dosłownie wzięta) ze znanej i przetestowanej już wersji IoT LTSC. Cóż, taki urok Pro, fabrycznie ociężały... mirr, Groszek1962, kac222 i 3 innych lubią to Cytuj
fiodor12 Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 srom-otnik ale brak linków do pobrania Cytuj
gumish93 Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 3 godziny temu, fiodor12 napisał(a): srom-otnik ale brak linków do pobrania Zamiast poczekać, to od razu smarujesz że linka nie ma ... Wy umiecie normalnie poczekać ? ... boniek, srom-otnik, keri38 i 1 inny lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 To czas zasysać. Podziękował swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 Dzień Dobry @srom-otnik Mam pytanie, które nie zostało zadane, a mianowicie: jak wygląda sprawa wprowadzenia własnego klucza do Windows 11? już precyzuję Czy, klucz się wpisuje w czasie instalacji Windowsa (Monit o wprowadzenie klucza), czy dopiero po zainstalowaniu się go wpisuje w ustawieniach systemu ? Pytam, gdyż w żadnym z Twych modów NIGDY nie widziałem, aby w czasie instalacji systemu pojawiło się okienko z opcją wpisania klucza (Kto pyta, nie błądzi). Posiadam pudełkowe wydanie Windows 11 Pro (pendrive i kartonik z kluczem w opakowaniu). Pozdrawiam swiniarobert69 lubi to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 Po instalacji: System Klucz produktu i aktywacja i dalej winno być wiadomo co robić. Pozdrawiam FILAGOL i swiniarobert69 lubią to Cytuj
zen888 Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 21 minut temu, FILAGOL napisał(a): Czy, klucz się wpisuje w czasie instalacji Windowsa (Monit o wprowadzenie klucza), czy dopiero po zainstalowaniu się go wpisuje w ustawieniach systemu ? Nie ma znaczenia. FILAGOL, swiniarobert69 i LAGUNA lubią to Cytuj
stens Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 59 minut temu, FILAGOL napisał(a): Czy, klucz się wpisuje w czasie instalacji Windowsa (Monit o wprowadzenie klucza), Miałeś zainstalowaną 11-stkę to nie wpisujesz, po restarcie sam się aktywuje. LAGUNA, FILAGOL i swiniarobert69 lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 Dzień Dobry @stens dziękuję za odpowiedź. Dobrze wiedzieć, na przyszłość Pozdrawiam LAGUNA i swiniarobert69 lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 6 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 Witam. Pracuje Testuje i DZIĘKUJE. Krótko i przy tym Modzie --- Mauna Loa --- wypada jak maleńka ciepła górka !!! No cóż Jak MYŚLAŁEM NIE Mogło i NIe Może Być Inaczej MOD jak zawsze DEBEST, Za ....... ny Kolejny w swoim rodzaju tegoż Pana ...................................... same plusy Gratuluje i Cieszę się że możemy skorzystać nie tylko ja, z tak fantastycznie Opracowanych i Dopracowanych MODów z których ja osobiście korzystam od wielu wielu lat i nigdy nie zawodziły Brawo Brawo Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik i LAGUNA lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 17 minut temu, Groszek1962 napisał(a): Witam. Pracuje Testuje i DZIĘKUJE. Dzięki! Moi Drodzy Testerzy - czy można uznać ten projekt za gotowy i bezbłędny? - bo jak na razie cisza, że coś niedomaga swiniarobert69, Groszek1962 i stens lubią to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 6 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 System śmiga elegancko Groszek1962, Icogoo, swiniarobert69 i 1 inny lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 6 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 Jak dla mnie, bo przecież to między innymi dopytywałem o tę wersję bo mam Key. Tak że Ja ze swej strony DZIĘKUJE System Wymiana, poprawnie i spoko przechodzi testy, Bardzo Szybka Instalka, Sprawna aktualizacja, Niewiele na Dysku zajmuje. NO NAPRAWDĘ jak dla mnie niema się czego czepić, instalowałem kilka gier pod kątem prób i jest OK, testy sprzętu wypadają Dobrze I myślę że i przy tej wersji pozostaje. Jeszcze raz DZIEKI i POZDRRAWIAM popr. WYIATA a nie wymiana Sorry Zowu literówka WYMIATA stens, swiniarobert69, srom-otnik i 2 innych lubią to Cytuj
fiodor12 Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 System zainstalowany i na obecną chwilę działa bez najmniejszych uwag. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 W dniu 5.11.2025 o 06:09, srom-otnik napisał(a): wrzucam jeszcze cieplutkie testowe iso Pro Lite. Nie oczekujcie, że ten mod będzie równie żwawy jak równoległy IoT nie musi być, to nie Tour de France żeby gonić każdą sekunde. System ma dobrze działać a ten zrobiony pięknie. (według mnie) FILAGOL, srom-otnik, jarexpol i 1 inny lubią to Cytuj
fiodor12 Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 22 godziny temu, Groszek1962 napisał(a): Witam. Pracuje Testuje i DZIĘKUJE. Krótko i przy tym Modzie --- Mauna Loa --- wypada jak maleńka ciepła górka !!! No cóż Jak MYŚLAŁEM NIE Mogło i NIe Może Być Inaczej MOD jak zawsze DEBEST, Za ....... ny Kolejny w swoim rodzaju tegoż Pana [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ...................................... same plusy Gratuluje i Cieszę się że możemy skorzystać nie tylko ja, z tak fantastycznie Opracowanych i Dopracowanych MODów z których ja osobiście korzystam od wielu wielu lat i nigdy nie zawodziły Brawo Brawo Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Groszek1962 skąd masz taką świetną sromotnikową tapetę na pulpicie ?? swiniarobert69 lubi to Cytuj
siwydym Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 tapeta niebieskie grzyby tak ciężko zapytac wujka google ? LAGUNA lubi to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 Pytasz i Masz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chociaż osobiście powiem - napiszę tak, z każdego obrazu ISO Można Wyciągnąć Tapetki, Ikonki i ..................... MISTRZU CZYŻ NIE Ja używam do tego 7Zip. Pozdrawiam Panowie SYSTEM TO POEZJA DLA MEGO PECETA a podejrzewam że nie tylko mojego. Brawo Brawo Brawo SUPER ROBOTA, Życzę pomyślności, kolejnych FANTASTYCZNYCH POMYSŁÓW Do realizacji TAK FANTASTYCZNYCH PRAC z których to możemy skorzystać, dzięki życzliwości - Wiadomo Kogo. Pozdrawiam srom-otnik, swiniarobert69, LAGUNA i 2 innych lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 Tapety systemowe Windows 11 są zapisane w folderze C:\Windows\Web\Wallpaper, podczas gdy tapety użytkownika można znaleźć w folderze C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Themes lub w folderze C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Themes. Ponadto, obrazy wybranych przez użytkownika tapet, w tym ekranu blokady, mogą być przechowywane w ukrytym folderze C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets, jako pliki bez rozszerzeń, które należy skopiować i nadać im rozszerzenie .jpg. Groszek1962 i Wardzislaw lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 Podpowidź super A co jeśli podoba mi się tapeta, ikonki ale sam system mi nie leży ? . LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 w każdą stronę można wyciągnąć tapetki, obojetnie na jaki i z jakiego systemu. co do samych ikonek to nie wiem . P.S zatrzymuje się komuś pobieranie systemu z Mega? tak w okolicach 3,16 GB Groszek1962 lubi to Cytuj
gumish93 Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 34 minuty temu, LAGUNA napisał(a): w każdą stronę można wyciągnąć tapetki, obojetnie na jaki i z jakiego systemu. co do samych ikonek to nie wiem . P.S zatrzymuje się komuś pobieranie systemu z Mega? tak w okolicach 3,16 GB Mnie na chromium non stop się zatrzymuje od kilku buildów . Tylko przy pobieraniu większych plików , typu .iso . Pobieram przez megadownloader 1.8 , na Windzie. Nie wiem jak na Linuxie sprawa wygląda. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 @gumish93 u mnie jak wspomniałem jedzie do 3.16 GB stop i tak mogę sobie czekać, dopiero wyłączam net i ponownie pobieram ale zaczyna od 2,7 GB. P.S. nie wykluczone że to dzisiaj się tak dzieje bo wczoraj leciało bez zająknięcia całość. Cytuj
Diabetyk Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 Nie dziiala logowanie przez odcisk palca i przez face id, jakby wgl po wciisnieciu opcji kofniguruj - nic nie dziala nie wyskakuje. tylko mozna zmienic pin srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 Dzięki za info. Proszę innych Userów o potwierdzenie zgłoszenia oraz sprawdzenie, tego czy bug dotyczy także ustawień fabrycznych usług oraz fabrycznych, a nie obecnych ustawień telemetrii w O&O Shutupie Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 nie sprawdzałem nie używałem ,ale może się przyda z tymi odciskami. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Groszek1962 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 1 minutę temu, LAGUNA napisał(a): nie sprawdzałem nie używałem ,ale może się przyda z tymi odciskami. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oooo faktycznie może błąd pochodzić od M$ Groszek1962 i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 5 minut temu, srom-otnik napisał(a): Oooo faktycznie może błąd pochodzić od M$ Prawdopodobnie tak może być ,bo jak to zwykle bywa MS przoduje . swiniarobert69 i Groszek1962 lubią to Cytuj
Diabetyk Opublikowano 8 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 4 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Dzięki za info. Proszę innych Userów o potwierdzenie zgłoszenia oraz sprawdzenie, tego czy bug dotyczy także ustawień fabrycznych usług oraz fabrycznych, a nie obecnych ustawień telemetrii w O&O Shutupie Testowałem funkcje windows Hello na ori 25H2 i działa. No ale to jedyny minus bo na or 11 po wcisnieciu eksploatora sa biale kafle wiec XD. Sam fakt ze thinkpadzika x13 odmulilo o jakies 70% to sztos. Dzieki sromo jak zawsze dobra robota xsawi lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi