Cardio Posted November 13, 2025 Report Posted November 13, 2025 Właśnie zainstalowałem teto moda Wersja PL. Fantastic Dzieki. Tylko mały detal; Komunikat w ustawienie/zabiezpieczenia wyświetla się w jez. angielskim. Ustawienia jezyka i regiony etc ok. Quote
stens Posted November 13, 2025 Report Posted November 13, 2025 14 minut temu, Cardio napisał(a): Komunikat w ustawienie/zabiezpieczenia wyświetla się w jez. angielskim To się wyświetla w każdej wersji od Microsoftu Quote
NightRiderss87 Posted November 13, 2025 Report Posted November 13, 2025 Pytanko, jak daem usuń defender a została zapora w panelu sterowania to ona działa ?czy można ją wyłączyć ? zainstalowałem bitdefender free. Quote
SlenderJr Posted November 13, 2025 Report Posted November 13, 2025 Mistrzu 2 pytania: - Czy można zostawić defendera? (testowałem różne antywirusy i defender nie odstaje znacząco i najmniej obciąża sprzęt) - Czy można do instalować sklep bo mam gry które chciałbym pobrać ze sklepu Jak już złożę nowego kompa to od razu instaluję, używam Twoich modów od Windows 8.1 i jeszcze nigdy się nie zawiodłem, wersja Windows 7 ThinPC na celeronie i 1GB ramu jak dobrze pamiętam śmigała lepiej niż najlżejszy linux kiedy nie miałem lepszego sprzętu srom-otnik likes this Quote
srom-otnik Posted November 13, 2025 Author Report Posted November 13, 2025 Godzinę temu, SlenderJr napisał(a): Mistrzu 2 pytania: - Czy można zostawić defendera? (testowałem różne antywirusy i defender nie odstaje znacząco i najmniej obciąża sprzęt) - Czy można do instalować sklep bo mam gry które chciałbym pobrać ze sklepu Jak już złożę nowego kompa to od razu instaluję, używam Twoich modów od Windows 8.1 i jeszcze nigdy się nie zawiodłem, wersja Windows 7 ThinPC na celeronie i 1GB ramu jak dobrze pamiętam śmigała lepiej niż najlżejszy linux kiedy nie miałem lepszego sprzętu - ta, jak najbardziej, - tak, masz w TUNING instalator Sklepu swiniarobert69 likes this Quote
SlenderJr Posted November 13, 2025 Report Posted November 13, 2025 40 minut temu, srom-otnik napisał(a): - ta, jak najbardziej, - tak, masz w TUNING instalator Sklepu Jak rozumiem sklep instalować po aktualizacjach i przed optymalizacją? Czy instrukcja wszystko mi wyjaśni? Quote
srom-otnik Posted November 14, 2025 Author Report Posted November 14, 2025 1 godzinę temu, SlenderJr napisał(a): Jak rozumiem sklep instalować po aktualizacjach i przed optymalizacją? Czy instrukcja wszystko mi wyjaśni? Sklep instalujesz kiedy chcesz, ale ustawiasz full-usługi (farycznie) w Optymalizatorze na czas dzialania instalatora Sklepu. Po pojawieniu się Sklepu, ustaw Optymalizator wg wlasnych minimalnych potrzeb swiniarobert69 likes this Quote
kamilpl Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Ponowię pytanie kolegi czy zapora Windows bez defendera działa? Czy mogę ją wyłączyć ? Quote
juh Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 @kamilpldziała. Mam usuniętego defendera a w zaporze ustawione reguły które blokują mi cały internet łącznie z update oprócz przeglądarki Firefox. srom-otnik, kamilpl and swiniarobert69 like this Quote
2252 Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Jeśli ktoś potrzebuje sklepu microsoft badz xbox'a a nie wcisnal dobrego przycisku to polecam pobrac minecraft launcher on wam wszystko zainstaluje swiniarobert69 and kwasior500 like this Quote
kamilpl Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Jeżeli ktoś chce przywrócić dźwięk powitalny Windows to działa. Zapożyczone z innego wątku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stens, swiniarobert69 and FILAGOL like this Quote
FILAGOL Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 (edited) Dzień Dobry @srom-otnik Zauważyłem ciekawą sytuację. System mam po Polsku, a ustawienia Windows Defender mam w języku Angielskim. Załączam zrzut ekranu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolejna sprawa w ekspolatorze plików nie ma informacji ile plików znajduje się np w danym folderze (Lewy dolny róg w eksplolatorze) Jak to włączyć ? Pozdrawiam Edited November 15, 2025 by FILAGOL Jak zwykle literówka :-) Quote
Cardio Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Mam podobny problem o ktorym pisałem wczesniej. FILAGOL and swiniarobert69 like this Quote
FILAGOL Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 19 minut temu, Cardio napisał(a): Mam podobny problem o ktorym pisałem wczesniej. Ciekawe z czego to wynika ? Quote
Cardio Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Może Mistrzu będzie wiedział swiniarobert69 likes this Quote
kamilpl Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Wywalcie defendera, zainstalujcie bitdefendera free, jest o wiele lżejszy i wszystko wyłapuje. Do tego mniejsza inwigilacja Microsoftu. swiniarobert69 likes this Quote
FILAGOL Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Hej @kamilpl Nie chodzi o problemy z antywirusem tylko, z tym, że jest w angielskiej wersji zamiast polskiej. Pozdrawiam Quote
stens Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Ostatnie buildy tak mają swiniarobert69 likes this Quote
FILAGOL Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Dobry wieczór @stens 2 godziny temu, stens napisał(a): Ostatnie buildy tak mają Że Defender w angielskiej wersji językowej ? Pozdrawiam swiniarobert69 likes this Quote
stens Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 4 minuty temu, FILAGOL napisał(a): Że Defender w angielskiej wersji językowej ? Tak swiniarobert69 likes this Quote
FILAGOL Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 Rozumiem, M$ zawsze musi coś spartolić, bo nie byli sobą. System po za tym działa bardzo dobrze, jestem bardzo zadowolony swiniarobert69 likes this Quote
SlenderJr Posted November 14, 2025 Report Posted November 14, 2025 5 godzin temu, kamilpl napisał(a): Wywalcie defendera, zainstalujcie bitdefendera free, jest o wiele lżejszy i wszystko wyłapuje. Do tego mniejsza inwigilacja Microsoftu. No tak średnio bym powiedział że jest lżejszy, porównywałem z defenderem na W10 i defender wypadał o wiele lepiej, poza tym jeśli nie ściągasz syfu i nie klikasz w co popadnie to defender w zupełności wystarcza FILAGOL and swiniarobert69 like this Quote
kamilpl Posted November 15, 2025 Report Posted November 15, 2025 A po zainstalowaniu wszystkich aktualizacji Microsoftu nie wrócił język polski ? Sprawdziłem Windows ltsc naszego Mistrza ma normalnie język polski. swiniarobert69 likes this Quote
LAGUNA Posted November 15, 2025 Report Posted November 15, 2025 @FILAGOL a może mu pkiet PL doinstalować i się przełamie. FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted November 15, 2025 Report Posted November 15, 2025 3 godziny temu, LAGUNA napisał(a): @FILAGOL a może mu pkiet PL doinstalować i się przełamie. Nic to nie zmieniło, szczerze to już się przyzwyczaiłem Bardziej interesuje mnie: W dniu 14.11.2025 o 14:34, FILAGOL napisał(a): w ekspolatorze plików nie ma informacji ile plików znajduje się np w danym folderze (Lewy dolny róg w eksplolatorze) Jak to włączyć ? szukam, gdzie to zmienić, aby było/ przywrócić, lecz nie znalazłem opcji, która by to przywracała. Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
LAGUNA Posted November 15, 2025 Report Posted November 15, 2025 1 godzinę temu, FILAGOL napisał(a): Bardziej interesuje mnie: nie wiem czy przypadkiem to coś da. Eksplorator plików domyślnie nie pokazuje liczby plików w folderze; tę informację można zobaczyć w widoku, który należy włączyć w opcjach, lub po zaznaczeniu folderu i sprawdzeniu paska stanu, który może być widoczny w lewym dolnym rogu. Otwórz Eksplorator plików. Przejdź do Widok > Pokaż > Pasek stanu (w starszych wersjach systemu Windows może być konieczne wybranie Widok > Opcje > Zmień opcje folderów i wyszukiwania > Widok i włączenie opcji Pasek stanu). Jeśli pasek stanu jest włączony, kliknij dany folder. W lewym dolnym rogu powinien pojawić się komunikat z liczbą plików i folderów FILAGOL, boniek and stens like this Quote
boniek Posted November 16, 2025 Report Posted November 16, 2025 Jak dla mnie śmiga wszystko tak jak powinno (wersja PL), więc mam nadzieje że to będzie finalna wersja LAGUNA, FILAGOL and swiniarobert69 like this Quote
srom-otnik Posted November 16, 2025 Author Report Posted November 16, 2025 Godzinę temu, boniek napisał(a): Jak dla mnie śmiga wszystko tak jak powinno (wersja PL), więc mam nadzieje że to będzie finalna wersja Kto tam wie - u mnie ciągle nowe pomysły Ale spokojnie, przynajmniej 2 tygodnie niech taką pozostanie. Jak uda mi się doprowadzić do końca to co wczoraj splodziła po pijaku moja głowa - to zaowocuje zauważalnym przyspieszeniem systemu oraz być może szybciej uruchamianymi nowymi panelami Narzędzi - tylko popróbuje je przepisać na inny język, a to wymaga sporo wolnego czasu o ogromnego skupienia. boniek, stens, swiniarobert69 and 4 others like this Quote
maxomalny Posted November 16, 2025 Report Posted November 16, 2025 Na dwóch kompach (i5-3470/8GB i i7-4770/16GB) działa świetnie! Czy jest jakaś szansa na wersję Home? redbull89 and swiniarobert69 like this Quote
Recommended Posts