FILAGOL Posted May 28 Report Posted May 28 Dzień Dobry Forumowicze Zainstalowałem Mod Ghost Spectre Superlite: Edition Windows 11 Pro Version 24H2 Installed on 23.05.2025 OS build 26100.3775 Experience Pakiet Windows Feature Experience 1000.26100.66.0 Poszukuje lekkiej przeglądarki zdjęć, gdyż systemowa wyświetla mi dziwny komunikat: "Przeglądarka fotografii systemu Windows nie może otworzyć tego obrazu, ponieważ plik jest prawdopodobnie zniszczony, uszkodzony lub jest zbyt duży" Pozdrawiam Serdecznie, i dziękuję za pomoc Quote
stens Posted May 28 Report Posted May 28 A moż IrfanView [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tylko od razu trzeba pobrać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] renatan, P1O, Addos and 2 others like this Quote
kp1971 Posted May 28 Report Posted May 28 Jak kolega wyżej - FastStone... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted May 28 Author Report Posted May 28 @stens posiadam starą wersję Irfan View zakupioną jeszcze za czasów Windows XP, więc nie wiem, czy w ogóle będzie działała, już nie wspominając, czy to bezpieczne @ampa FastStone Image Viewer otwiera każdy rodzaj pliku graficznego Quote
stens Posted May 28 Report Posted May 28 2 godziny temu, FILAGOL napisał(a): posiadam starą wersję Irfan View zakupioną jeszcze za czasów Windows XP, Przecież to jest darmowa, w pełni funkcjonalna. Quote
Widzior Posted May 28 Report Posted May 28 Oczywiście, że IrfanView. Nie ma lepszej, lekkiej przeglądarki, w której można dokonać wielu prostych modyfikacji i edycji zdjęć. renatan likes this Quote
iskier Posted May 28 Report Posted May 28 IrfanView jest oczywiście darmowy do użytku niekomercyjnego i obecnie można go ściągnąć w wersji 4.72 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niezły jest też XnView obecnie dostępny w wersji Classic i MP (MultiPlatform) - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FastStone już był wspomniany - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jest również coś takiego jak Imagine - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]amodzielny program, bardzo lekki - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mniej znany Universal Viewer, przeglądarka nie tylko obrazów, ale i innych plików. Dostępna wersja darmowa i płatna. Obsługuje wtyczki Total Commandera np. takie jak wspomniany wcześniej Imagine - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A jeśli ktoś chciałby coś podobnego do systemowej przeglądarki to jeszcze coś takiego - ImageGlass - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Używam wszystkich, jednych częściej, innych rzadziej. FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted May 28 Author Report Posted May 28 Ja posiadam licencje do XnViewMP, była okazja więc kupiłem nawet nie wiedziałem, że to darmowa aplikacja znalazłem, że jednak jest (chyba) płatny dla firm: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a, dla użytku niekomercyjnego jest to darmowa aplikacja Człowiek się uczy całe życie Quote
christopher732 Posted May 28 Report Posted May 28 Od lat używam przeglądarek ACDSee na tą chwilę posiadam ACDSee Photo Studio Ultimate 2024 FILAGOL likes this Quote
Nieobecny Posted May 28 Report Posted May 28 9 godzin temu, FILAGOL napisał(a): Przeglądarka fotografii systemu Windows Niestety ta stara aplikacja nie działa w ogóle lub nie działa poprawnie w Win 11 24H2. IrfanView jest bezkonkurencyjny. Darmowy, wersja instalacyjna z instalacyjnymi dodatkami lub zip oraz wersja portable. FILAGOL likes this Quote
FILAGOL Posted May 29 Author Report Posted May 29 15 godzin temu, iskier napisał(a): Niezła, ale płatna. Niestety, to prawda @iskier Quote
Bogdan75 Posted May 29 Report Posted May 29 Honeyview [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Kocurek Posted May 30 Report Posted May 30 W dniu 28.05.2025 o 22:18, Nieobecny napisał(a): Niestety ta stara aplikacja nie działa w ogóle lub nie działa poprawnie w Win 11 24H2. Z mojej perspektywy pozwolę sobie z tym polemizować. Korzystam na co dzień z tej aplikacji do przeglądania zdjęć ze względu na sentyment i przywiązanie do jej lekkości - była ze mną od Windows XP - czyli od roku 2001 - niebawem stuknie ćwierćwiecze - 25 lat - od kiedy z niej korzystam. Zgadzam się, że aplikacja jest stara - jednak dla mnie jej wiek to zaleta, a nie wada - cenię sobie klasykę. Jest ukryta w systemie i nierozwijana, bo promowana jest jej "nowoczesna" wersja z interfejsem graficznym Metro UI o nazwie "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]". Zgadzam się również, że przywracając klasyczną wersję powszechnie znanymi metodami - aplikacja staje się używalna, ale nie zawsze działa poprawnie. Jednak nie mogę się zgodzić z sugestią, że w takim razie aplikacja jest bezużyteczna w 2025 roku. Przygotowując wydanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] opracowałem i wdrożyłem zestaw własnych poprawek dla „Przeglądarki fotografii systemu Windows” po których aplikacja działa poprawnie - zachęcam do przetestowania działania aplikacji instalując moje wydanie. Oczywiście zawsze można zainstalować aplikację firmy trzeciej Quote
Nieobecny Posted May 31 Report Posted May 31 W dniu 30.05.2025 o 15:06, Kocurek napisał(a): Korzystam na co dzień z tej aplikacji do przeglądania zdjęć ze względu na sentyment i przywiązanie do jej lekkości W dniu 30.05.2025 o 15:06, Kocurek napisał(a): Zgadzam się, że aplikacja jest stara - jednak dla mnie jej wiek to zaleta, a nie wada - cenię sobie klasykę. W dniu 30.05.2025 o 15:06, Kocurek napisał(a): Jest ukryta w systemie i nierozwijana, bo promowana jest jej "nowoczesna" wersja W dniu 30.05.2025 o 15:06, Kocurek napisał(a): Zgadzam się również, że przywracając klasyczną wersję powszechnie znanymi metodami - aplikacja staje się używalna, ale nie zawsze działa poprawnie. Wszystko zgadza się. Do tej pory można było ją przywrócić stosownym wpisem rejestru lub np. za pomocą odpowiedniej opcji w DISM++, ale te sposoby przestały działać w Win 11 24H2. W dniu 30.05.2025 o 15:06, Kocurek napisał(a): opracowałem i wdrożyłem zestaw własnych poprawek dla „Przeglądarki fotografii systemu Windows” po których aplikacja działa poprawnie Skoro tak, to podziel się. FILAGOL and Kocurek like this Quote
sabrex11 Posted May 31 Report Posted May 31 Ta działą u Mnie. System nie jest stary [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek and FILAGOL like this Quote
Spirit Posted May 31 Report Posted May 31 Wypróbuj może tą JPEGView Portable uzywam od jakiegoś czasu bo ta windowsowa i stara i nowa nie otwiera niektórych zdjęć. Quote
Kocurek Posted June 1 Report Posted June 1 Widzę, że @sabrex11 mnie ubiegł i już wrzucił działające rozwiązanie na Win11 24h2, więc w sumie wyjaśnione - dzięki! Quote
JHarddyy Posted June 1 Report Posted June 1 Od długiego czasu używam XnView MP i śmiga bardzo fajnie. Próbowałem Image Glass, ale był za ciężki. Quote
nowator81 Posted June 30 Report Posted June 30 ACDSee Photo Studio Ultimate 2025 - zainstaluj nie uruchamiaj, dodaj oba wpisy reg następnie uruchom block host - gotowe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Francuzik Posted June 30 Report Posted June 30 15 minut temu, nowator81 napisał(a): ACDSee Photo Studio Ultimate 2025 - zainstaluj nie uruchamiaj, dodaj oba wpisy reg następnie uruchom block host - gotowe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pytanie: po jaką cholerę? za wielki jest, irfan view lepszy, nie trzeba wielkiego kombajna Quote
FILAGOL Posted June 30 Author Report Posted June 30 4 godziny temu, nowator81 napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Duża aplikacja Quote
piter1114 Posted June 30 Report Posted June 30 Picasa3 była najlepsza. Prosta i przejrzysta. Teraz nadeszły czasy dziwolągów. FILAGOL likes this Quote
nowator81 Posted June 30 Report Posted June 30 17 godzin temu, FILAGOL napisał(a): Duża aplikacja Wstawiłem bo ktoś wspomniał że kosztuje... więc postanowiłem podrzucić opcje "bezpłatną" - dla zainteresowanych FILAGOL likes this Quote
P1O Posted July 5 Report Posted July 5 W dniu 30.06.2025 o 15:43, piter1114 napisał(a): Picasa3 była najlepsza. Prosta i przejrzysta. Teraz nadeszły czasy dziwolągów. Nadal można ją zainstalować i działa poprawnie na Win11x64. Łap: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie jest super lekka, ale wyświetla wszystko poprawnie i pozwala na podstawową edycję zdjęć i obrazków. Od dawna nie jest wspierana, ale traktuję to jako plus, bo dzięki temu nie gwałci nas opcjami AI, ani możliwościami edycji przez chmurę, a podstawowe tematy edycji robi bardzo sprawnie. Quote
Recommended Posts