Jump to content

Recommended Posts

Posted
W dniu 8.02.2023 o 17:46, MirekC napisał(a):

Mój  zainstalowany Win JG10 x64 21H1, zaktualizował się do 22H2 sam w aktualizacjach Win. Ja musiałem tylko wyrazić zgodę ot i wszystko./

Czy taka procedura tak dużej aktualizacji jest bezpieczna dla wersji i konfiguracji przez Sromotnika? czasem cała praca nie idzie w cholerę? 

Posted
4 godziny temu, kamilo49 napisał(a):

Czy taka procedura tak dużej aktualizacji jest bezpieczna dla wersji i konfiguracji przez Sromotnika? czasem cała praca nie idzie w cholerę? 

Proszę dokładnie przeczytać co pisze moderator Systemu, a pisze że wolno aktualizować.

kamilo49 likes this
Posted

@Lion Gościu zadał dobre pytanie. Przecież aktualizować da się tylko wersję Full, sam "Czytaj dobrze watek poprzedniego moda."
@srom-otnik[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Ja np. potrzebuję najnowszy Win 10 w wersji Extreme a nie da się jej uzyskać aktualizując poprzednią wersję Extreme. 
@franekfranek Na pewno nie Lite i Extreme.

Posted

a co jeśli komputer nie spełnia minimalnych wymagań pod windowsa 11? jak to obejść, żeby go zaktulizować, start z pendrive wywala, że nie możesz zrobić update z nośnika wystartuj z poziomu windows no i tak wywala, że nie spełnia i co dalej? jakieś pomysły?

Posted
2 godziny temu, loczek666 napisał(a):

a co jeśli komputer nie spełnia minimalnych wymagań pod windowsa 11? jak to obejść, żeby go zaktulizować, start z pendrive wywala, że nie możesz zrobić update z nośnika wystartuj z poziomu windows no i tak wywala, że nie spełnia i co dalej? jakieś pomysły?

można obejść jest na to kilka sposobów  

Posted
6 godzin temu, C9S napisał(a):

wywala, że nie spełnia i co dalej? jakieś pomysły?

Zrób sobie USB z instalką, ale nagraj Rufus_em. Tam wszystko sobie zaznaczysz.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
W dniu 31.01.2024 o 17:19, maarccinn napisał(a):

Wersje full można zaktualizować do win 11. wszystkie dodatki sromotnika działają poprawnie w każdej zaktualizowanej wersji łącznie z 11

@maarccinn zaktualizowałeś tą 10 do 11?? 😮 i wszystkie modyfikacje zostały, czyszczenie, optymalizatory działają??

Posted
W dniu 31.01.2024 o 17:19, maarccinn napisał(a):

Wersje full można zaktualizować do win 11. wszystkie dodatki sromotnika działają poprawnie w każdej zaktualizowanej wersji łącznie z 11

bujda :)

Posted

Słuchajcie Panowie i Panie nie do końca to bujda, bo z ciekawości postanowiłem przeprowadzić proces aktualizacji moda win10  @srom-otnik do win11 :) może warto zrobić oddzielnego posta na ten temat? 

Szybkie konkluzje i pierwsze wrażenia:

• zrobiłem to na starym lapku z dwurdzeniowym celeronem, więc przez WU nie dało się zaktualizować (wymagania sprzętowe), poszło prosto z poziomu win10 (zainstalowana wersja full bez defendera), przez normalną instalkę win11 (setup) z pena i przy wyłączonym necie
  • prawoklik na pulpicie na narzędziami, opcjami zasilania zostały :) nie ma tylko "pokaż ukryte pliki"
  • wszystko z menu "narzędzia" odpala się, oprócz "zrzutu ekranu"
  • jak widzicie po ilości procesów przed i po -  optymalizator usług coś tam działa :) 
  • potrzebna jest optymalizacja ssd (nie wiem który skrypt za to odpowiada), bo podczas czyszczenia odpala defragmentację, co jest zbędne na ssd, a ponoć nawet szkodliwe dla tych dysków
  • podczas czyszczenia bardzo dużo przewijało się komunikatów o odmowie dostępu do plików
  • z wiadomych względów kompozycje nie działają, tapet z win10 też nie widzę
  • cała reszta, poczynając od start menu a kończąc na ustawieniach to już czysta 11
  • choć startisback gdzieś tam musi jednak być, bo po kliknięciu w panelu sterowania w "menu start", odpaliło mi się właśnie okienko konfiguracji startisback :)
  • ze względu na to, że test robię na bardzo kiepskim sprzęcie, jakieś gruntowne testy tego windowsa mijają się z celem, może Kolega @maarccinncoś może więcej powiedzieć, skoro przeprowadził takową aktualizację i może używa systemu na co dzień
  • w tej chwili lapek podłączony już jest do sieci i od razu coś tam mielił, ściągał, robił net framework, itd.; chrome zainstalowany - działa 
  • czy da się korzystać z tego systemu na dłuższą mętę? nie wiem :) może główny Szef tej modyfikacji - @srom-otnik- wypowie się - przy okazji pozdrawiam Mistrza i wszystkich użytkowników winclub 👍

JanKo66 and redbull89 like this
Posted
W dniu 10.02.2024 o 14:27, boniek napisał(a):

Słuchajcie Panowie i Panie nie do końca to bujda, bo z ciekawości postanowiłem przeprowadzić proces aktualizacji moda win10  @srom-otnik do win11 :) może warto zrobić oddzielnego posta na ten temat? 

• czy da się korzystać z tego systemu na dłuższą mętę? nie wiem :) może główny Szef tej modyfikacji - @srom-otnik- wypowie się - przy okazji pozdrawiam Mistrza i wszystkich użytkowników winclub 👍

Oczywiście że się da zaktualizować pełną wersję JG10 do 11, sam z takiej korzystam na lapku.

P.S. JG11 Home i Pro na ukończeniu, sam w to nie wierzę!
Jeszcze kilka skryptów do napisania i daję Wam do testów.

Na razie TYLKO wersja FULL, czyli nic nie wycięte, pełna funkcjonalność zachowana od M$ + delikatna optymalizacja ode mnie. Zero ingerencji w wygląd, sami będziecie sobie dekorować interfejsy - nie będę nikomu wciskał na siłę swoich upodobań.

NIE BĘDZIE TO DEMON SZYBKOŚCI! To z założenia system do uniwersalnego zastosowania, więc nie ma mowy o czymś więcej. Nie umiem robić totalnie wyciętych systemów i do tego w pełni funkcjonalnych. Chyba jeszcze nigdzie się taki nie pojawił....

Jeśli system przejdzie Waszą weryfikację pozytywnie w każdym aspekcie, to zacznę prace nad Lite, a później - podobnie - jak się sprawdzi, to wytnę i Extreme.

PZDR!

Posted
W dniu 10.05.2024 o 10:39, srom-otnik napisał(a):

Oczywiście że się da zaktualizować pełną wersję JG10 do 11, sam z takiej korzystam na lapku.

Na razie TYLKO wersja FULL, czyli nic nie wycięte, pełna funkcjonalność zachowana od M$ + delikatna optymalizacja ode mnie. Zero ingerencji w wygląd, sami będziecie sobie dekorować interfejsy - nie będę nikomu wciskał na siłę swoich upodobań.

NIE BĘDZIE TO DEMON SZYBKOŚCI! To z założenia system do uniwersalnego zastosowania, więc nie ma mowy o czymś więcej. Nie umiem robić totalnie wyciętych systemów i do tego w pełni funkcjonalnych. Chyba jeszcze nigdzie się taki nie pojawił....

Jeśli system przejdzie Waszą weryfikację pozytywnie w każdym aspekcie, to zacznę prace nad Lite, a później - podobnie - jak się sprawdzi, to wytnę i Extreme.

PZDR!

Z niecierpliwościa czekam na obrazy i zabieram się od razu do instalki i testu itd : D 

Posted

Wywal defendera , postaw na wygląd 7 tak jak to robiłeś z 10, telemetria won, 4 gb po zainstalowaniu starczy...... bez Ciebie to 11 zmieniam jak rekawiczki i ciągle wracam do extrime Twego co ma 40 procesów już z nvidią i sterami. Król jest jeden na całe forum.

Layon, boniek and srom-otnik like this
Posted

PZDR!

Srom-otnik jak skończysz z pierwszymi modyfikacjami Windowsa 11, to daj znać, a zrobię ci newsa na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Cynka ślij na maila: szlezak.mat@gmail.com.

PS: Planuje większe testy twoich systemów i konkurencyjnych ze strony NTDEV (Tiny10 i Tiny11) w niedalekiej przyszłości ;)

Pozdrawiam,

Mateusz Szlęzak

Posted

O jaka fajna wiadomość! Czekam z niecierpliwością :) Fajnie jeśli przy instalacji samego windowsa byłaby opcja z defenderem lub bez defendera 😉

Myślę, że warto czekać na takie newsy co jak co ale Twój system najlepiej zawsze mi chodził :P

Pozdrawiam

srom-otnik likes this
Posted
19 godzin temu, Kinpooge napisał(a):

Srom-otnik jak skończysz z pierwszymi modyfikacjami Windowsa 11, to daj znać, a zrobię ci newsa na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Cynka ślij na maila: szlezak.mat@gmail.com.

PS: Planuje większe testy twoich systemów i konkurencyjnych ze strony NTDEV (Tiny10 i Tiny11) w niedalekiej przyszłości ;)

Pozdrawiam,

Mateusz Szlęzak

Nie będzie co porównywać mojego systemu z wyżylonymi kastratami, bo przegram na wstępie. 

Powtarzam, pierwsze iso bedzie maksymalnie uniwersalne, ma wszystko działać - więc jeśli myślicie,  że dostaniecie rakietę, to się rozczarujecie. 

Kolejne iso - Lite, ma być podcięte i szybsze.

Cierpliwości....

Posted

@srom-otnik tutaj nie chodzi żadne wyścigi... łatwo jest wypierdzielić coś na szybko nie patrząc na konsekwencję i zależności, byleby  pochwalić się szybkością... - nie tylko o to chodzi...

Twoje modyfikacje mają jedną bardzo ważną cechę - są stabilne i umożliwiają w łatwy sposób utrzymanie systemu  w dobrej kondycji. Są efektem przemyślanej ingerencji z zachowaniem spójności działania....  wiem ile to kosztuje czasu i analizy... i big thx za to że się Tobie chce... :))

Oczywiście nie ujmuję nikomu niczego. Modyfikacji w sieci jest sporo... zawierających to samo + custom pierdoły.... Jak tylko pojawi się jedna z czymś ciekawym, to zaraz jest Mod moda z podpisem "magister-inżynier-doktor-habilitowany"....

Natomiast chyba  każdy wie nie od dziś, że zrobienie czegoś solidnego wymaga czasu. Szybko to można się odlać pod krzakiem, jak nikt nie patrzy....

pozdro for @ll

Fury6389 and srom-otnik like this
Posted

Witam

To nie pierwszy post (nie mogę odzyskać starego gm@il,  potrzebny nr tel. a odzyskanie nr który miałem w Orange to droga przez mękę). Po instalce tej wersji nie mogę się dostać do systemu, utworzyłem nowe konto na @outlook nie mogę wpisać hasła? Proszę o porady, pozdrawiam.

Posted

Pewnie tylko jakaś aplikacja  odpalona z usb .
Spróbuj tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Rozpakuj, uruchom aplikacje (na innym kompie)  wybierz windows password i utwórz nosnik bootowalny na usb.
Jak uruchomisz kompa, wybierz uruchamianie z usb .
Nie znam tego programu, więc będzie pewnie opcja reset pasword albo coś około tego. Powodzenia!

Posted

Prace nad 22H2 Lite na półmetku, Home Lite prawie gotowy 😉

Za kilka dni dostaniecie do testów wersję poglądową, czyli ogólny szkic tego jak widzę to wydanie. Nie będzie wersji Full, bo to tłusta krowa (bez urazy kochane krówki!), tylko Lite i Extreme

Lite jest w pełni aktualizowany, nie ma ani jednej apki UWP, chyba sklep też usunę (do przemyślenia). Tyle na razie, reszta wyjdzie w praniu...