freshu2019 Posted February 7, 2023 Report Posted February 7, 2023 Witam. Czy ukaże się edycja tego Windowsa pod postacią 22H2 ? Quote
MirekC Posted February 8, 2023 Report Posted February 8, 2023 Mój zainstalowany Win JG10 x64 21H1, zaktualizował się do 22H2 sam w aktualizacjach Win. Ja musiałem tylko wyrazić zgodę ot i wszystko./ xporczasx and roman8999 like this Quote
kamilo49 Posted March 20, 2023 Report Posted March 20, 2023 W dniu 8.02.2023 o 17:46, MirekC napisał(a): Mój zainstalowany Win JG10 x64 21H1, zaktualizował się do 22H2 sam w aktualizacjach Win. Ja musiałem tylko wyrazić zgodę ot i wszystko./ Czy taka procedura tak dużej aktualizacji jest bezpieczna dla wersji i konfiguracji przez Sromotnika? czasem cała praca nie idzie w cholerę? Quote
Jerzy68 Posted March 20, 2023 Report Posted March 20, 2023 4 godziny temu, kamilo49 napisał(a): Czy taka procedura tak dużej aktualizacji jest bezpieczna dla wersji i konfiguracji przez Sromotnika? czasem cała praca nie idzie w cholerę? Proszę dokładnie przeczytać co pisze moderator Systemu, a pisze że wolno aktualizować. kamilo49 likes this Quote
franekfranek Posted April 25, 2023 Report Posted April 25, 2023 MirekC, 1 którą opcję zaktualizowałeś: zwykłą, defender off, lite czy extreme ? 2 porównywałeś zajętość RAM i ilość procesów przed i po aktualizacji ? Quote
wrexwaz Posted October 14, 2023 Report Posted October 14, 2023 @Lion Gościu zadał dobre pytanie. Przecież aktualizować da się tylko wersję Full, sam "Czytaj dobrze watek poprzedniego moda." @srom-otnik[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Ja np. potrzebuję najnowszy Win 10 w wersji Extreme a nie da się jej uzyskać aktualizując poprzednią wersję Extreme. @franekfranek Na pewno nie Lite i Extreme. Quote
TomaszKa Posted December 19, 2023 Report Posted December 19, 2023 Witam, Dzisiaj bede uaktualnial z 21H1 do 22H1. Zobaczymy jakie niespodzianki mnie czekaja Quote
maarccinn Posted January 31, 2024 Report Posted January 31, 2024 Wersje full można zaktualizować do win 11. wszystkie dodatki sromotnika działają poprawnie w każdej zaktualizowanej wersji łącznie z 11 Quote
loczek666 Posted February 4, 2024 Report Posted February 4, 2024 a co jeśli komputer nie spełnia minimalnych wymagań pod windowsa 11? jak to obejść, żeby go zaktulizować, start z pendrive wywala, że nie możesz zrobić update z nośnika wystartuj z poziomu windows no i tak wywala, że nie spełnia i co dalej? jakieś pomysły? Quote
C9S Posted February 4, 2024 Report Posted February 4, 2024 2 godziny temu, loczek666 napisał(a): a co jeśli komputer nie spełnia minimalnych wymagań pod windowsa 11? jak to obejść, żeby go zaktulizować, start z pendrive wywala, że nie możesz zrobić update z nośnika wystartuj z poziomu windows no i tak wywala, że nie spełnia i co dalej? jakieś pomysły? można obejść jest na to kilka sposobów Quote
stens Posted February 4, 2024 Report Posted February 4, 2024 6 godzin temu, C9S napisał(a): wywala, że nie spełnia i co dalej? jakieś pomysły? Zrób sobie USB z instalką, ale nagraj Rufus_em. Tam wszystko sobie zaznaczysz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
boniek Posted February 9, 2024 Report Posted February 9, 2024 W dniu 31.01.2024 o 17:19, maarccinn napisał(a): Wersje full można zaktualizować do win 11. wszystkie dodatki sromotnika działają poprawnie w każdej zaktualizowanej wersji łącznie z 11 @maarccinn zaktualizowałeś tą 10 do 11?? i wszystkie modyfikacje zostały, czyszczenie, optymalizatory działają?? Quote
Icogoo Posted February 9, 2024 Report Posted February 9, 2024 W dniu 31.01.2024 o 17:19, maarccinn napisał(a): Wersje full można zaktualizować do win 11. wszystkie dodatki sromotnika działają poprawnie w każdej zaktualizowanej wersji łącznie z 11 bujda :) Quote
boniek Posted February 10, 2024 Report Posted February 10, 2024 Słuchajcie Panowie i Panie nie do końca to bujda, bo z ciekawości postanowiłem przeprowadzić proces aktualizacji moda win10 @srom-otnik do win11 może warto zrobić oddzielnego posta na ten temat? Szybkie konkluzje i pierwsze wrażenia: zrobiłem to na starym lapku z dwurdzeniowym celeronem, więc przez WU nie dało się zaktualizować (wymagania sprzętowe), poszło prosto z poziomu win10 (zainstalowana wersja full bez defendera), przez normalną instalkę win11 (setup) z pena i przy wyłączonym necie prawoklik na pulpicie na narzędziami, opcjami zasilania zostały nie ma tylko "pokaż ukryte pliki" wszystko z menu "narzędzia" odpala się, oprócz "zrzutu ekranu" jak widzicie po ilości procesów przed i po - optymalizator usług coś tam działa potrzebna jest optymalizacja ssd (nie wiem który skrypt za to odpowiada), bo podczas czyszczenia odpala defragmentację, co jest zbędne na ssd, a ponoć nawet szkodliwe dla tych dysków podczas czyszczenia bardzo dużo przewijało się komunikatów o odmowie dostępu do plików z wiadomych względów kompozycje nie działają, tapet z win10 też nie widzę cała reszta, poczynając od start menu a kończąc na ustawieniach to już czysta 11 choć startisback gdzieś tam musi jednak być, bo po kliknięciu w panelu sterowania w "menu start", odpaliło mi się właśnie okienko konfiguracji startisback ze względu na to, że test robię na bardzo kiepskim sprzęcie, jakieś gruntowne testy tego windowsa mijają się z celem, może Kolega @maarccinncoś może więcej powiedzieć, skoro przeprowadził takową aktualizację i może używa systemu na co dzień w tej chwili lapek podłączony już jest do sieci i od razu coś tam mielił, ściągał, robił net framework, itd.; chrome zainstalowany - działa czy da się korzystać z tego systemu na dłuższą mętę? nie wiem może główny Szef tej modyfikacji - @srom-otnik- wypowie się - przy okazji pozdrawiam Mistrza i wszystkich użytkowników winclub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 and redbull89 like this Quote
srom-otnik Posted May 10, 2024 Report Posted May 10, 2024 W dniu 10.02.2024 o 14:27, boniek napisał(a): Słuchajcie Panowie i Panie nie do końca to bujda, bo z ciekawości postanowiłem przeprowadzić proces aktualizacji moda win10 @srom-otnik do win11 może warto zrobić oddzielnego posta na ten temat? czy da się korzystać z tego systemu na dłuższą mętę? nie wiem może główny Szef tej modyfikacji - @srom-otnik- wypowie się - przy okazji pozdrawiam Mistrza i wszystkich użytkowników winclub Oczywiście że się da zaktualizować pełną wersję JG10 do 11, sam z takiej korzystam na lapku. P.S. JG11 Home i Pro na ukończeniu, sam w to nie wierzę! Jeszcze kilka skryptów do napisania i daję Wam do testów. Na razie TYLKO wersja FULL, czyli nic nie wycięte, pełna funkcjonalność zachowana od M$ + delikatna optymalizacja ode mnie. Zero ingerencji w wygląd, sami będziecie sobie dekorować interfejsy - nie będę nikomu wciskał na siłę swoich upodobań. NIE BĘDZIE TO DEMON SZYBKOŚCI! To z założenia system do uniwersalnego zastosowania, więc nie ma mowy o czymś więcej. Nie umiem robić totalnie wyciętych systemów i do tego w pełni funkcjonalnych. Chyba jeszcze nigdzie się taki nie pojawił.... Jeśli system przejdzie Waszą weryfikację pozytywnie w każdym aspekcie, to zacznę prace nad Lite, a później - podobnie - jak się sprawdzi, to wytnę i Extreme. PZDR! Fabian05, Icogoo, qlimax20 and 10 others like this Quote
gumish93 Posted May 11, 2024 Report Posted May 11, 2024 W dniu 10.05.2024 o 10:39, srom-otnik napisał(a): Oczywiście że się da zaktualizować pełną wersję JG10 do 11, sam z takiej korzystam na lapku. P.S. JG11 Home i Pro na ukończeniu, sam w to nie wierzę! Jeszcze kilka skryptów do napisania i daję Wam do testów. Na razie TYLKO wersja FULL, czyli nic nie wycięte, pełna funkcjonalność zachowana od M$ + delikatna optymalizacja ode mnie. Zero ingerencji w wygląd, sami będziecie sobie dekorować interfejsy - nie będę nikomu wciskał na siłę swoich upodobań. NIE BĘDZIE TO DEMON SZYBKOŚCI! To z założenia system do uniwersalnego zastosowania, więc nie ma mowy o czymś więcej. Nie umiem robić totalnie wyciętych systemów i do tego w pełni funkcjonalnych. Chyba jeszcze nigdzie się taki nie pojawił.... Jeśli system przejdzie Waszą weryfikację pozytywnie w każdym aspekcie, to zacznę prace nad Lite, a później - podobnie - jak się sprawdzi, to wytnę i Extreme. PZDR! Z niecierpliwościa czekam na obrazy i zabieram się od razu do instalki i testu itd : D Quote
profilm34 Posted May 11, 2024 Report Posted May 11, 2024 Wywal defendera , postaw na wygląd 7 tak jak to robiłeś z 10, telemetria won, 4 gb po zainstalowaniu starczy...... bez Ciebie to 11 zmieniam jak rekawiczki i ciągle wracam do extrime Twego co ma 40 procesów już z nvidią i sterami. Król jest jeden na całe forum. Layon, boniek and srom-otnik like this Quote
Kinpooge Posted May 12, 2024 Report Posted May 12, 2024 W dniu 10.05.2024 o 10:39, srom-otnik napisał(a): Oczywiście że się da zaktualizować pełną wersję JG10 do 11, sam z takiej korzystam na lapku. P.S. JG11 Home i Pro na ukończeniu, sam w to nie wierzę! Jeszcze kilka skryptów do napisania i daję Wam do testów. Na razie TYLKO wersja FULL, czyli nic nie wycięte, pełna funkcjonalność zachowana od M$ + delikatna optymalizacja ode mnie. Zero ingerencji w wygląd, sami będziecie sobie dekorować interfejsy - nie będę nikomu wciskał na siłę swoich upodobań. NIE BĘDZIE TO DEMON SZYBKOŚCI! To z założenia system do uniwersalnego zastosowania, więc nie ma mowy o czymś więcej. Nie umiem robić totalnie wyciętych systemów i do tego w pełni funkcjonalnych. Chyba jeszcze nigdzie się taki nie pojawił.... Jeśli system przejdzie Waszą weryfikację pozytywnie w każdym aspekcie, to zacznę prace nad Lite, a później - podobnie - jak się sprawdzi, to wytnę i Extreme. PZDR! Srom-otnik jak skończysz z pierwszymi modyfikacjami Windowsa 11, to daj znać, a zrobię ci newsa na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Cynka ślij na maila: szlezak.mat@gmail.com. PS: Planuje większe testy twoich systemów i konkurencyjnych ze strony NTDEV (Tiny10 i Tiny11) w niedalekiej przyszłości Pozdrawiam, Mateusz Szlęzak Quote
damian5142 Posted May 12, 2024 Report Posted May 12, 2024 W dniu 10.05.2024 o 10:39, srom-otnik napisał(a): P.S. JG11 Home i Pro na ukończeniu, sam w to nie wierzę! O jaka fajna wiadomość! Czekam z niecierpliwością Fajnie jeśli przy instalacji samego windowsa byłaby opcja z defenderem lub bez defendera Myślę, że warto czekać na takie newsy co jak co ale Twój system najlepiej zawsze mi chodził Pozdrawiam srom-otnik likes this Quote
kwasior500 Posted May 13, 2024 Report Posted May 13, 2024 Home/Pro i Defender ON/OFF obowiązkowo! srom-otnik and Fabian05 like this Quote
srom-otnik Posted May 13, 2024 Report Posted May 13, 2024 19 godzin temu, Kinpooge napisał(a): Srom-otnik jak skończysz z pierwszymi modyfikacjami Windowsa 11, to daj znać, a zrobię ci newsa na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Cynka ślij na maila: szlezak.mat@gmail.com. PS: Planuje większe testy twoich systemów i konkurencyjnych ze strony NTDEV (Tiny10 i Tiny11) w niedalekiej przyszłości Pozdrawiam, Mateusz Szlęzak Nie będzie co porównywać mojego systemu z wyżylonymi kastratami, bo przegram na wstępie. Powtarzam, pierwsze iso bedzie maksymalnie uniwersalne, ma wszystko działać - więc jeśli myślicie, że dostaniecie rakietę, to się rozczarujecie. Kolejne iso - Lite, ma być podcięte i szybsze. Cierpliwości.... Fabian05, boniek, starcraft2fan and 8 others like this Quote
c666 Posted May 14, 2024 Report Posted May 14, 2024 @srom-otnik tutaj nie chodzi żadne wyścigi... łatwo jest wypierdzielić coś na szybko nie patrząc na konsekwencję i zależności, byleby pochwalić się szybkością... - nie tylko o to chodzi... Twoje modyfikacje mają jedną bardzo ważną cechę - są stabilne i umożliwiają w łatwy sposób utrzymanie systemu w dobrej kondycji. Są efektem przemyślanej ingerencji z zachowaniem spójności działania.... wiem ile to kosztuje czasu i analizy... i big thx za to że się Tobie chce... :)) Oczywiście nie ujmuję nikomu niczego. Modyfikacji w sieci jest sporo... zawierających to samo + custom pierdoły.... Jak tylko pojawi się jedna z czymś ciekawym, to zaraz jest Mod moda z podpisem "magister-inżynier-doktor-habilitowany".... Natomiast chyba każdy wie nie od dziś, że zrobienie czegoś solidnego wymaga czasu. Szybko to można się odlać pod krzakiem, jak nikt nie patrzy.... pozdro for @ll Fury6389 and srom-otnik like this Quote
piotrk123 Posted May 15, 2024 Report Posted May 15, 2024 @srom-otnik Miałem sam się brać za cięcie 11, ale jak robi to mistrzu to poczekam. Jakieś przybliżone ETA? Quote
fizjo Posted July 2, 2024 Report Posted July 2, 2024 Witam ,gdzie jest link do pobrania Win JG10 x64 22H2 Quote
stens Posted July 2, 2024 Report Posted July 2, 2024 5 minut temu, fizjo napisał(a): Witam ,gdzie jest link do pobrania Win JG10 x64 22H2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Birra790 Posted July 26, 2024 Report Posted July 26, 2024 Witam To nie pierwszy post (nie mogę odzyskać starego gm@il, potrzebny nr tel. a odzyskanie nr który miałem w Orange to droga przez mękę). Po instalce tej wersji nie mogę się dostać do systemu, utworzyłem nowe konto na @outlook nie mogę wpisać hasła? Proszę o porady, pozdrawiam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
piter1114 Posted July 26, 2024 Report Posted July 26, 2024 Pewnie tylko jakaś aplikacja odpalona z usb . Spróbuj tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozpakuj, uruchom aplikacje (na innym kompie) wybierz windows password i utwórz nosnik bootowalny na usb. Jak uruchomisz kompa, wybierz uruchamianie z usb . Nie znam tego programu, więc będzie pewnie opcja reset pasword albo coś około tego. Powodzenia! Quote
kwasior500 Posted July 26, 2024 Report Posted July 26, 2024 bootowalny strelec ma przynajmniej 2 apki działające na 11, szukaj w menu start resetting passwords Quote
srom-otnik Posted October 6, 2024 Report Posted October 6, 2024 Prace nad 22H2 Lite na półmetku, Home Lite prawie gotowy Za kilka dni dostaniecie do testów wersję poglądową, czyli ogólny szkic tego jak widzę to wydanie. Nie będzie wersji Full, bo to tłusta krowa (bez urazy kochane krówki!), tylko Lite i Extreme Lite jest w pełni aktualizowany, nie ma ani jednej apki UWP, chyba sklep też usunę (do przemyślenia). Tyle na razie, reszta wyjdzie w praniu... kwasior500, Icogoo, JanKo66 and 2 others like this Quote
Recommended Posts