TediPower Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2022 Witam; Znajomemu przestała działać drukarka podczas pracy koszyk z tuszami powędrował w lewą stronę i na tym koniec. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Włącz / wyłącz nie pomaga. Ktoś się wie spotkał się z takim problemem? Cytuj
BartAcid Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2022 Co mówi panel obsługi na kompie, jaki jest komunikat? Demontaż tuszy daje jakieś rezultaty? Cytuj
BartAcid Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2022 Jeszcze to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ściągnij, zainstaluj, uruchom i odczytaj Waste counters. Na próbę możesz zrobić obniżenie do 80% kodem TRIAL. Jak drukarka ruszy to gdy ci się znów zatrzyma kup kod na allegro. Jak masz rezultat 100% lub więcej to odżałuj 30zł i na allegro kup kod do resetowania. Jak ci żal to szukaj sobie generatorów. i trać czas oraz proś się o ewentualne szkodniki. Hells Angels lubi to Cytuj
TediPower Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2022 Nic nie pokazywało na PC, tak tusze były wyjmowane i wkładane oryginalne bo leciał na zamiennikach i nowe nic nie zmieniły. Drukarka podczas druku się obraziła i kaseta z tuszami pojechała do konta. i nie drgnie nawet na moment. co to za kody do drukarek i jakieś 100% gdzie o tym poczytać w normalnym języku PL? Cytuj
renatan Opublikowano 16 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2022 mnie kiedys w XP218 bodajże też się zawiesiło z lewej strony i ni hu hu .. to się zaparłem i na chamca przeciągnąłem w prawo.. działa do dziś jarexpol i Hells Angels lubią to Cytuj
BartAcid Opublikowano 16 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2022 Jak drukarka ma jakiś błąd to miga w jakiś sposób światełkami. Po podłączeniu do kompa wyświetla jakiś komunikat, czasem dopiero po wysłaniu czegoś do drukowania. Bez takich informacji nie ruszymy z miejsca. a program i instrukcje resetu pampersa masz w linku w moim poprzednim poście. Hells Angels lubi to Cytuj
TediPower Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2022 Tak widziałem filmik ale czy to pomoże że wydam 30 zł na klucz który zresetuje pojemność ""Pampersa"" a drukarka nadal nie ruszy? Nigdzie nie widziałem by komuś utknęła na końcu a wszystkich filmikach jakie oglądałem co restartują ten ""Pampers"" ich pojemniki się poruszały. Te nie drgną przy włączaniu / wyłączaniu / drukowaniu / itp Pisałem znajomemu by ją mi dostarczył a z tego co pisze to nic mu tam nie mruga / albo przyzwyczajony do mrugania. Cytuj
BartAcid Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2022 Epson po lewej stronie nie ma stacji parkowania, więc nie ma opcji by mu coś blokowało możliwość przesunięcia karetki. Pas napędowy karetki jest nałożony bezpośrednio na wałek silniczka. Musiał by mu się mega grubo silniczek zatrzeć by nie mógł ruszyć karetki. Inna ewentualność to sam już nie wiem, wsadził kij od miotły i go nie widzi że mu blokuje. Na filmiku i w instrukcji jest pokazane jak zmniejszyć jeden jedyny raz licznik pochłaniacza do 80% aby urządzenie ruszyło. Jak zadziała, to przy kolejnym zapełnieniu licznika pampersa trzeba zakupić kod. Nie musisz tego robić od razu. A jak mu nic nie mruga, to niech podłączy kable do kontaktu i drukarki i ją włączy. Jak dalej nic mu nie mruga to ma zjaraną płytę główną. A karetka i tak powinna dać się przesunąć. Jak dalej koledze nic nie mruga, nie rusza się karetka to zostaje serwis. Nie da się bez oględzin sprzętu nic zrobić. Cytuj
TediPower Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2022 Też pomyślałem że może zasilacz uszkodzony albo coś już w drukarce dlatego po prosiłem by mi ją dostarczył bo on coś źle powie bo nie widzi a ja przekazuję dalej błednie dlatego dzięki za pomoc na obecną chwilę jak będę miał sprawdzę co i jak i w razie czego zapytam ponownie.3 Cytuj
BartAcid Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2022 Jak dostaniesz ja w swoje ręce i jednak cos sie zaświeci na niej to podepnij ją do kompa i zainstaluj program WiCReset. Sprawdź stan Waste Ink Pad Counters (pochłaniacz tuszu, pampers). W filmiku masz co i jak pokazane dokładnie. Bez tych informacji nawet nie odpalaj tematu Mogą być wymagane sterowniki do prawidłowego działania programu. Cytuj
TediPower Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 Ok mam drukarkę mruga na przemian Papier / Tusz Po prawej stronie pod tym czerwonym wskaznikiem Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 podłączyłeś do kompa? Sprawdziłeś status pampersa? Co pokazuje system, jak dasz drukowanie. Zdajesz sobie sprawę że sposób migania może być istotny? Cytuj
TediPower Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 tak podłączyłem właśnie Chyba bardziej o to chodzi Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 Wow. Brawo. Zrobiłeś to co pokazują w filmiku czy nie wpadłeś na to jeszcze? Cytuj
TediPower Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 3 filmy / trial musiałem wpisać skasowało i drukuje. Dzięki naprawiłeś znajomemu Konsultantowi z Av_nu drukarkę. Teraz mi powiedz bo 2 lasery temu mnie to zastanawiało co się dzieje z tuszem z czyszczenia głowic itp. Nie trzeba tej gąbki (pampersa) wymienić nie zacznie mu to wyciekać za np kolejnym płatnym kodem? Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 To jest bandyckie działanie producentów sprzętu. Miałem to kiedyś z HP, praktycznie nową drukarkę musiałem wyrzucić do śmietnika, bo odkodowanie błędu i odblokowanie kosztowało połowę nowej. 6 minut temu, TediPower napisał: Dzięki naprawiłeś znajomemu Nie naprawił tylko przedłużył na krótko jak to w trialu. Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 Za chwile znowu stanie. Wtedy na allegro piszesz wicreset i kupisz kod do epsona za 30zł i go wpiszesz zamiast TRIAL. W HP nie kojarzę licznika. Głównie to Epsony i Canony z tym trafiają. . Brother ze względu na dostępne instrukcjie resetu juz sie niemal nie trafiają. A czasami bardziej się opłaca zapłacić za kod niż nowe urządzenie bo tusze do starszych są tańsze i mniej problemów z zamiennikami. Cytuj
TediPower Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 Ale dzięki temu nadal wie że drukarka żyje, i nie musi kupować nowej za xxEuro tylko key za 8-10Euro. to chyba nawet to na ebay [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Brandneu EUR 5,87 Sofort-Kaufen Kostenloser Versand aus Großbritannien Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W 1-2h ma kod na mailu. Można brać fakturę więc sobie w koszty wliczy. A będzie tego przy ostrym używaniu raz na kilka lat potrzebował. Możesz pamiętać by zaglądnąć do pochłaniacza przy 2-3 resetowaniu licznika. Generalnie puki drukarka stoi to mała szansa że cos sie wyleje hehehe. Jak zię ją zacznie nosić to się może zrobić plama. Ostatnio tak chyba Canona czyściłem. Pod ciepłą wodą wypłukane gąbeczki, wysuszone i zamontowane. Czasami ciężko to dostać, a bawić się w docinanie to mi się nie chce. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 6 minut temu, BartAcid napisał: W HP nie kojarzę licznika. Głównie to Epsony i Canony z tym trafiają. . Brother ze względu na dostępne instrukcjie resetu juz sie niemal nie trafiają. Był w HP, ale to było dawno. Teraz mam Brothera, więc mnie pocieszyłeś. Cytuj
TediPower Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 30 minut temu, BartAcid napisał: Możesz pamiętać by zaglądnąć do pochłaniacza przy 2-3 resetowaniu licznika. Masz jakieś foto filmik jak się do tego dobrać? Mieszkamy w DE nie wiem jak on z allego i czy firma na PL Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 A to jak w DE to szukaj na ebuy, albo z tej strony pojedynczy kod po prostu kupcie jak znów się zapełni. A jak nie potrzebujecie faktury to nie ma to znaczenia. Kod przychodzi na maila. Jest na końcu maila. Co do rozbierania to musisz mysleć i obejrzeć jakies filmiki gdzie chowają się śruby. Względnie analogiczny konstrukcyjnie model rozkręcają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi