MarcinGX Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 2 godziny temu, Szymon napisał: Próbowałem porady : Pasek zadań - na górze Nie działa pasek cały czas na dole. Proszę o pomoc bo mi ten pasek nie pasuje na dole. Jestem przyzwyczajony do opcji na górze. Na dole to tylko dock. Teraz mam to wszystko na dole i jest mi to niewygodne. Proszę o pomoc. Mam pasek na górze jak chcesz mieć na górze pasek to wyśle na PW Cytuj
razor1995 Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 2 godziny temu, Szymon napisał: Proszę o pomoc bo mi ten pasek nie pasuje na dole. Jestem przyzwyczajony do opcji na górze. Na dole to tylko dock. Teraz mam to wszystko na dole i jest mi to niewygodne. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spróbuj. Cytuj
MarcinGX Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 2 godziny temu, Szymon napisał: Ale rejestr ciągle się sam poprawia na z 01 na 03. Musisz umieścić kursor po tej wartości, używająć tylko klawisza Delete, aby go usunąć, i wprowadź 01. Kliknij przycisk OK, aby zapisać zmianę. Następnie naciśnij klawisze Ctrl+Alt+Deli wybierz opcję Menedżer zadań. W Menedżerze zadań wybierz pozycję Eksplorator Windows i kliknij przycisk Uruchom ponownie, aby ponownie uruchomić Eksploratora w systemie Windows 11. U mnie to odradzu zadziałało i jest na górze pasek. Cytuj
uzupelniacz Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Witam, jak się pozbyć "Microsoft 365 Zobacz korzyści" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 Jeśli ktoś nie potrzebuje - Open in Windows Terminal - w prawokliku na pulpicie Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked] "{9F156763-7844-4DC4-B2B1-901F640F5155}"="" Zapisać jako.reg i kliknąć - restart explorera. Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 Nie chcę zakładać nowego tematu , więc napiszę tutaj o pasku narzędzi , który w win 10 jest widoczny, u góry i w którym można użyć opcji ; plik - nowe okno . A tu w win 11 góra eksploratora windows wygląda tak jak na dołączonym screenie . Jak w win 11 ustawić by góra windows eksplorera wyglądała podobnie jak w w[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]indows 10 ? Cytuj
khra Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 W dniu 5.07.2021 o 12:06, szymibtw napisał: Mnie zastanawia sens instalacji w11 z nowym UI żeby później je zmieniać na takie z win10? Jaki to ma sens? Skoro po takich zabiegach sypie błędami itp.? Jak były wcześniejsze Windowsy to zmieniano Menu na XP. Taka przypadłość testerów. blazejwiecha i piosylant lubią to Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 Enterprise2000 - wykonałem twoją poradę , ale pomaga ona tylko częściowo ; uruchamia się stary explorer.exe ale po wybraniu w nim opcji ; plik - otwórz nowe okno - otwiera się okno ... nowego eksploratora . POza tym pojawił się nowy problem ; po najechaniu kursorem myszki na pasek zadań - kursor myszki zaczyna działać bardzo wolno . Na jakiś czas , po czym znów wraca do normy . Gdzie w ustawieniach przeglądarki Edge zaznacza się by nie pokazywała tego pionowego paska zakładek , a normalny pasek poziomy ? Cytuj
witek21 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2021 Dajcie tweka żeby w ppm było przenieś do/kopiuj do (otwierało się okienko z katologami i można było wybrać gdzie przenieść lub skopiować pliki Miałem taki pod win 7 i pod win 10 działał a w win 11 nie Cytuj
Gaesthy Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 W dniu 7.07.2021 o 01:37, Hannibal napisał: Pewnie, jak to zwykle u nich, sprawa "indywidualna". Od czasów scalenia wpisu restartów system zaliczył kilkadziesiąt a "stare" menu nadal się trzyma (kra, kra, kra). Updat: No i wykrakałem - po aktualizacji do 22000.65 menu wróciło do nowego (fuj). Jak dla mnie to menu z 11 jest jak do tej pory najlepszym ze wszystkich windowsowych startów. Ileż można wałkować startisback... Cytuj
witek21 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2021 W dniu 4.07.2021 o 20:13, zbigniew59 napisał: Stary ppm myszy - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] można nowy link, ten już nie działa RemixPL1994 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Już scrypt - nie działa. Można sobie samemu zrobic iso - BEZ SPRAWDZANIA wymagań microsoftu - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Cytuj
deejayp Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Cześć. Jest możliwość zmienić mixer głośności na ten ze starszych wersji? Próbowałem za pomocą tego klucza: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\MTCUVC] "EnableMtcUvc"=dword:00000000 i niestety ,nie działa. Cytuj
obodzin89 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 W dniu 5.07.2021 o 03:37, zbigniew59 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zrobiłeś restart? @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jak udało Ci się zrobić całkowitą przeźroczystość paska zadań? Czy to jakiś zewnętrzny program? Mam jeszcze pytanie odnośnie zmiany wielkości paska - ustawiłem na "0" najmniejszy, ale jest problem z datą/godziną i ikonkami w zasobniku. Błąd skalowania, są za nisko i ucięte. Jest na to jakiś sposób, aby wyświetlało się prawidłowo? Z góry dzięki za info. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Do przezroczystości paska to program TranslucentTB - a z paskiem nic nie zrobisz - to znany błąd jeśli ustawisz pasek na najmniejszy. Cytuj
ewabem5 Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 22 godziny temu, enterprise2000 napisał: Niedawno przyjrzeliśmy się bliżej paskowi zadań systemu Windows 11, a także nowemu menu Start w systemie operacyjnym nowej generacji firmy Microsoft, które będzie dostępne dla ogółu społeczeństwa od 5 października. Jednak firma ogłosiła dzisiaj, że najnowsze wersje kompilacji dla osób poufnych 22449 dla kanału deweloperskiego i 22000.176 dla kanału beta, mają problem z paskiem zadań, w wyniku którego „Start i pasek zadań nie odpowiadały, a ustawienia i inne obszary systemu operacyjnego nie ładowały się”. Jak to naprawić? Użyj CTRL-ALT-DEL i wybierz, aby otworzyć Menedżera zadań. Wybierz "Więcej szczegółów" u dołu Menedżera zadań, aby rozwinąć Menedżera zadań. Przejdź do „Plik” i wybierz „Uruchom nowe zadanie”. Wpisz „cmd” w polu „Otwórz”. Wklej następujące (wszystko pogrubione): reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0 Naciśnij enter, a komputer powinien się zrestartować. Po ponownym uruchomieniu wszystko powinno wrócić do normy. source [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] niestety ale u mnie nie działa - u kogo zadziałało? Cytuj
nudzija Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 u mnie na 22000.176 nic takiego nie wystąpiło Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 U mnie też nie wystąpił taki problem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ewabem5 Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 u mnie tak to wygląda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
007marc Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 Ma ktoś "Patent" na zmianę koloru ikonek Sieci i Audio na pasku ? Zacząłem używać poleconego powyżej pr. TranslucentTB , jestem zadowolony z przezroczystości ale te dwie Ikony "tracą" się przy przeglądaniu Stron z tłem ! Cytuj
Gość Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 WinaeroTweaker 1.32 przywróci teraz domyślne menu kontekstowe systemu Windows 10 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wowo213 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 Jest opcja przywrócenia menu start z win 10 ? To nowe menu to jakaś porażka Cytuj
Gość Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 StartAllBack_v2.9.90_Repack - link na forum. Cytuj
Eleonor Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 Czy jest jakiś .reg lub coś innego aby domyślnie włączyć tryb ciemny przy świeżej instalacji ? To co niżej nie aktywuje tego co chcę osiągnąć Widziałem inne mody gdzie tryb ciemny jest od razu włączony ..... jak to zrobić ? Ktoś wie ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 Naprawa przeciągania na pasek zadań: Niewielkie narzędzie o nazwie Windows11DragAndDropToTaskbarPartialFix eliminuje denerwujący mankament. Po uruchomieniu program wykrywa, czy trzymasz lewy przycisk myszy i określa, na którą ikonę na pasku zadań najeżdżasz kursorem. Jeśli kursor pozostaje w tym samym obszarze przez X milisekund - apka aktywuje skrót klawiszowy Win+Ctrl+Cyfra (otwórz Pulpit i przełącz się na ostatnie aktywne okno aplikacji, przypięte do paska zadań w pozycji wskazanej przez liczbę), aby przywrócić dane okno. Narzędzie obsługuje również upuszczanie plików na przycisk "Pokaż pulpit", widniejący w prawym dolnym rogu ekranu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
jesa Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 Normalny pasek zadań wielkosc paska ta sama co w win 10 mozliwosc wylaczenia ikon systemowych i zmiany eksplorera na starsze wersje menu start tez mozna na starsze wersje i co najwazniejsze mozliwosc przyciagania ikon na pasek i można jeszcze zmienic wielkosc paska na mały, zegar normalnie sie zachowuje szukaj w zakladce pasek zadan I wiele Wiecej! Cytuj
kp1971 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 6 minut temu, enterprise2000 napisał: Dodajemy do menu pulpitu narzędzie "Wycinek i szkic". W Windows 10 też zadziała? Cytuj
kp1971 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 A tutaj kolor belki nieaktywnego okna (działa na 10 i 11). Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM] "AccentColorInactive"=dword:ff484a4c Cytuj
sasik007 Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2021 Zna ktoś tą aplikację? ktoś używa używał tego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi