Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Szymon napisał:

Próbowałem porady :

Pasek zadań - na górze

Nie działa pasek cały czas na dole.

Proszę o pomoc bo mi ten pasek nie pasuje na dole. Jestem przyzwyczajony do opcji na górze. Na dole to tylko dock. Teraz mam to wszystko na dole i jest mi to niewygodne.

Proszę o pomoc.

Mam pasek na górze jak chcesz mieć na górze pasek to wyśle na PW

Opublikowano

Proszę o pomoc bo mi ten pasek nie pasuje na dole. Jestem przyzwyczajony do opcji na górze. Na dole to tylko dock. Teraz mam to wszystko na dole i jest mi to niewygodne.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Spróbuj.

Opublikowano

Ale rejestr ciągle się sam poprawia na z 01 na 03.

Musisz umieścić kursor po tej wartości, używająć tylko ‎‎klawisza Delete, ‎‎aby go usunąć, i wprowadź ‎‎01‎‎.‎

‎Kliknij przycisk ‎‎OK, ‎‎aby zapisać zmianę. Następnie naciśnij ‎‎klawisze Ctrl+Alt+Del‎‎i wybierz opcję Menedżer zadań. W Menedżerze zadań wybierz pozycję ‎‎Eksplorator Windows ‎‎i kliknij przycisk ‎‎Uruchom ponownie, ‎‎aby ‎‎ponownie uruchomić Eksploratora‎‎ w systemie Windows 11.‎

U mnie to odradzu zadziałało i jest na górze pasek.

Opublikowano

Jeśli ktoś nie potrzebuje - Open in Windows Terminal - w prawokliku na pulpicie

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked]
"{9F156763-7844-4DC4-B2B1-901F640F5155}"=""

Zapisać jako.reg i kliknąć - restart explorera.

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu , więc napiszę tutaj o pasku narzędzi , który w win 10 jest widoczny, u góry i w którym można użyć opcji ;

plik - nowe okno . A tu w win 11 góra eksploratora windows wygląda tak jak na dołączonym screenie . Jak w win 11 ustawić by góra windows eksplorera wyglądała podobnie jak w w[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]indows 10 ?

Opublikowano
W dniu 5.07.2021 o 12:06, szymibtw napisał:

Mnie zastanawia sens instalacji w11 z nowym UI żeby później je zmieniać na takie z win10? Jaki to ma sens? Skoro po takich zabiegach sypie błędami itp.?

Jak były wcześniejsze Windowsy to zmieniano Menu na XP. Taka przypadłość testerów.

Opublikowano

Enterprise2000 - wykonałem twoją poradę  , ale pomaga ona tylko częściowo ; uruchamia się stary explorer.exe ale po wybraniu w nim opcji ; plik - otwórz nowe okno - otwiera się okno ... nowego eksploratora  :huh: . POza tym pojawił się nowy problem ; po najechaniu kursorem myszki na pasek zadań - kursor myszki zaczyna działać bardzo wolno . Na jakiś czas , po czym znów wraca do normy .

Gdzie w ustawieniach przeglądarki Edge zaznacza się by nie pokazywała tego pionowego paska zakładek , a normalny pasek poziomy ?

Opublikowano

Dajcie tweka żeby w ppm było przenieś do/kopiuj do (otwierało się okienko z katologami i  można było wybrać gdzie przenieść lub skopiować pliki

Miałem taki pod win 7 i pod win 10 działał a w win 11 nie

Opublikowano
W dniu 7.07.2021 o 01:37, Hannibal napisał:

Pewnie, jak to zwykle u nich, sprawa "indywidualna".

Od czasów scalenia wpisu restartów system zaliczył kilkadziesiąt

a "stare" menu nadal się trzyma (kra, kra, kra).

Updat:

No i wykrakałem - po aktualizacji do 22000.65 menu wróciło do nowego (fuj).

Jak dla mnie to menu z 11 jest jak do tej pory najlepszym ze wszystkich windowsowych startów. Ileż można wałkować startisback...

Opublikowano

Już scrypt  -  nie działa.

Można sobie samemu zrobic iso - BEZ SPRAWDZANIA  wymagań microsoftu -

Opublikowano

Cześć. Jest możliwość  zmienić mixer głośności na ten ze starszych wersji?

Próbowałem  za pomocą tego klucza:  
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\MTCUVC]
"EnableMtcUvc"=dword:00000000

i niestety ,nie działa.

Opublikowano
W dniu 5.07.2021 o 03:37, zbigniew59 napisał:

Zrobiłeś restart?

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jak udało Ci się zrobić całkowitą przeźroczystość paska zadań? Czy to jakiś zewnętrzny program?

Mam jeszcze pytanie odnośnie zmiany wielkości paska - ustawiłem na "0" najmniejszy, ale jest problem z datą/godziną i ikonkami w zasobniku.
Błąd skalowania, są za nisko i ucięte.
Jest na to jakiś sposób, aby wyświetlało się prawidłowo?

Z góry dzięki za info. :)

Opublikowano

Do przezroczystości paska to program TranslucentTB - a z paskiem nic nie zrobisz - to znany błąd jeśli ustawisz pasek na najmniejszy.

Opublikowano
22 godziny temu, enterprise2000 napisał:

Niedawno przyjrzeliśmy się bliżej paskowi zadań systemu Windows 11, a także nowemu menu Start w systemie operacyjnym nowej generacji firmy Microsoft, które będzie dostępne dla ogółu społeczeństwa od 5 października. Jednak firma ogłosiła dzisiaj, że najnowsze wersje kompilacji dla osób poufnych 22449 dla kanału deweloperskiego i 22000.176 dla kanału beta, mają problem z paskiem zadań, w wyniku którego „Start i pasek zadań nie odpowiadały, a ustawienia i inne obszary systemu operacyjnego nie ładowały się”.

Jak to naprawić?

Użyj CTRL-ALT-DEL i wybierz, aby otworzyć Menedżera zadań.

Wybierz "Więcej szczegółów" u dołu Menedżera zadań, aby rozwinąć Menedżera zadań.

Przejdź do „Plik” i wybierz „Uruchom nowe zadanie”. Wpisz „cmd” w polu „Otwórz”.

Wklej następujące (wszystko pogrubione):

reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0

Naciśnij enter, a komputer powinien się zrestartować. Po ponownym uruchomieniu wszystko powinno wrócić do normy.

source

niestety ale u mnie nie działa - u kogo zadziałało?

Opublikowano

Ma ktoś "Patent" na zmianę koloru ikonek Sieci i Audio na pasku ?

Zacząłem używać poleconego powyżej pr. TranslucentTB , jestem zadowolony z przezroczystości ale te dwie Ikony "tracą" się przy przeglądaniu Stron z tłem !

Opublikowano

WinaeroTweaker 1.32 przywróci teraz domyślne menu kontekstowe systemu Windows 10

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

oagmdw4.png

Opublikowano

Czy jest jakiś .reg lub coś innego aby domyślnie włączyć tryb ciemny przy świeżej instalacji ?

To co niżej nie aktywuje tego co chcę osiągnąć 

Widziałem inne mody gdzie tryb ciemny jest od razu włączony ..... jak to zrobić ?

Ktoś wie ?

Opublikowano

Naprawa przeciągania na pasek zadań:

Niewielkie narzędzie o nazwie Windows11DragAndDropToTaskbarPartialFix eliminuje denerwujący mankament. Po uruchomieniu program wykrywa, czy trzymasz lewy przycisk myszy i określa, na którą ikonę na pasku zadań najeżdżasz kursorem. Jeśli kursor pozostaje w tym samym obszarze przez X milisekund - apka aktywuje skrót klawiszowy Win+Ctrl+Cyfra (otwórz Pulpit i przełącz się na ostatnie aktywne okno aplikacji, przypięte do paska zadań w pozycji wskazanej przez liczbę), aby przywrócić dane okno. Narzędzie obsługuje również upuszczanie plików na przycisk "Pokaż pulpit", widniejący w prawym dolnym rogu ekranu.

JanKo6 lubi to
Opublikowano

Normalny pasek zadań  wielkosc paska ta sama co w win 10 mozliwosc wylaczenia ikon systemowych i  zmiany eksplorera na starsze wersje menu start  tez mozna na starsze wersje i co

najwazniejsze mozliwosc  przyciagania ikon na pasek i można jeszcze zmienic wielkosc paska na mały, zegar normalnie sie zachowuje szukaj w zakladce pasek zadan

I wiele Wiecej!