MarcinGX Posted July 3, 2021 Report Posted July 3, 2021 Teraz, Reaktor napisał: @Marecki bo to jest wersja testowa finalna ma byc dostepna na jesień A może nawet za rok, tak jak pisze M$ kto wie? Quote
Fun Posted July 4, 2021 Report Posted July 4, 2021 W dniu 2.07.2021 o 07:13, Adi900696 napisał: Możesz dodać dodatkowe wersje za pomocą skryptu. Rozpakowujesz skrypt. Rozpakowujesz ISO do folderu i wrzucasz ten folder do folderu gdzie rozpakowałeś skrypt. Odpalasz plik create_virtual_editions i postępujesz zgodnie z instrukcjami. A jeśli chodzi o non-tpm to po prostu wypal obraz dziesiątki i zamień plik install.win/install.esd na ten z obrazu iso Windowsa11. Ten plik znajdziesz w katalogu sources. Instalator dziesiątki bez problemu instaluje bez tpm, bez uefi(gpt) - może być nawet stary bios legacy(mbr), nie musisz już mieć partycji 64gb. Wystarczy 2x mniejsza i pójdzie bez problemu. Przepuści też konfigurację poniżej 4gb ram. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki ponowne. Potwierdzam że wszystko działa łącznie z aktualką 10-ki Enterprise z systemu (bez boota DVD/Pendrive). Sprawdzałem zaraz po twoim info, odpisuję dopiero teraz bo po prostu testowałem czy warto to zatrzymać na real kompie czy nie. Uznałem że nie. Ma sporo plusów jak temat sterowników czy szybkości działania samego systemu ale mimo 16GB RAM nie oddam ponad 200MB na eksplorator wyświetlający sam pulpit a to zauważałem czasem (nic w tle, żadnych aktualek bo net wyłączony, żadnych okienek, kopiowania itp.). Na lapku do pierdołek to może ok, ale na kompie do grafiki gdzie czasem na raz Photek, Corel plus jeszcze jakiś dodatek graficzny to ja tyle nie sprzedam za to by mi Eksplorator wyświetlał "Zaokrąglone okienka" Adi900696 likes this Quote
Offline Posted July 6, 2021 Report Posted July 6, 2021 W dniu 4.07.2021 o 20:49, Fun napisał: Dzięki ponowne. Potwierdzam że wszystko działa łącznie z aktualką 10-ki Enterprise z systemu (bez boota DVD/Pendrive). Sprawdzałem zaraz po twoim info, odpisuję dopiero teraz bo po prostu testowałem czy warto to zatrzymać na real kompie czy nie. Uznałem że nie. Ma sporo plusów jak temat sterowników czy szybkości działania samego systemu ale mimo 16GB RAM nie oddam ponad 200MB na eksplorator wyświetlający sam pulpit a to zauważałem czasem (nic w tle, żadnych aktualek bo net wyłączony, żadnych okienek, kopiowania itp.). Na lapku do pierdołek to może ok, ale na kompie do grafiki gdzie czasem na raz Photek, Corel plus jeszcze jakiś dodatek graficzny to ja tyle nie sprzedam za to by mi Eksplorator wyświetlał "Zaokrąglone okienka" ile???[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
shaqoore Posted July 7, 2021 Report Posted July 7, 2021 Czy mógłby ktoś polecić jakiś aktywator do tego systemu? Quote
MarcinGX Posted July 7, 2021 Report Posted July 7, 2021 4 minuty temu, shaqoore napisał: Czy mógłby ktoś polecić jakiś aktywator do tego systemu? A czy nie możesz lepiej zakupić klucz? Quote
Reaktor Posted July 7, 2021 Author Report Posted July 7, 2021 2 godziny temu, shaqoore napisał: Czy mógłby ktoś polecić jakiś aktywator do tego systemu? tu masz klucze działaja od wersji win 7 pro win 8.1 pro i od win 10 pro [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] piotr55, piotrmix, JanKo6 and 1 other like this Quote
Warson Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 Jeśli chcę na nowo zainstalować to wystarczy instalacja z Rufusa? Co to jest to TPM? Quote
Reaktor Posted July 17, 2021 Author Report Posted July 17, 2021 @Warson zainstauj nie przerobiony system to sie dowiesz jak masz starszy sprzet MarcinGX likes this Quote
Warson Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 30 minut temu, Reaktor napisał: @Warson zainstauj nie przerobiony system to sie dowiesz jak masz starszy sprzet Ale ja mam nowy sprzęt więc jaką wersję wybrać? Czy wystarczy instalacja z Rufusa? System już jest aktywowany? Quote
Reaktor Posted July 17, 2021 Author Report Posted July 17, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie jest aktywowany i nie musisz aktywowac bo te wersja testowa Quote
Warson Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 5 minut temu, Reaktor napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie jest aktywowany i nie musisz aktywowac bo te wersja testowa Po 1. Jest nieaktywowowany ponieważ nie mogę zmienić ikon pulpitu dopóki go nie aktywuje. Po 2. Przed dosłownie chwilą próbowałem każdy klucz i metodę którą podałeś 3 metody temu i żadna nie działa na aktywacje Jesteś w stanie doradzić coś innego? Quote
Hannibal Posted July 18, 2021 Report Posted July 18, 2021 6 godzin temu, Reaktor napisał: i nie musisz aktywowac bo te wersja testowa Sugeruję nie wprowadzać w błąd - to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jest wersja testowa. Tylko proszę nie pisać, że nie o Windows 10 tu mowa, bo to oczywiste (tak samo jak to dlaczego ten akurat link umieściłem). Quote
Ryszard48 Posted August 2, 2021 Report Posted August 2, 2021 Witam Chciałem zainstalować W 11 na HP EliteBook 650 G3 oczywiście ma system Pro i po wgraniu rufusem tego pliku wyskoczył taki komunikat ,czy mogę instalować go na laptopie i czy nie bedzie jakiegoś problemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chyba że podacie jaki W11 zainstalować Quote
lysyn Posted August 2, 2021 Report Posted August 2, 2021 16 minut temu, Ryszard48 napisał: Witam Chciałem zainstalować W 11 na HP EliteBook 650 G3 oczywiście ma system Pro i po wgraniu rufusem tego pliku wyskoczył taki komunikat ,czy mogę instalować go na laptopie i czy nie bedzie jakiegoś problemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chyba że podacie jaki W11 zainstalować Nie powinno być żadnego problemu z instalacją Windowsa Quote
Ryszard48 Posted August 2, 2021 Report Posted August 2, 2021 Zainstalowany system,[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na razie jest OK dzięki. Quote
martinooo Posted August 3, 2021 Report Posted August 3, 2021 Czy jest ktoś w stanie mi pomóc na tym forum. Mianowicie jak naprawić poprawne wyświetlanie znaków niemieckich ? Quote
Recommended Posts