Jump to content

Windows 11 Pro Official 22000.51 PL by Reaktor

Recommended Posts

Posted
W dniu 2.07.2021 o 07:13, Adi900696 napisał:

Możesz dodać dodatkowe wersje za pomocą skryptu. Rozpakowujesz skrypt. Rozpakowujesz ISO do folderu i wrzucasz ten folder do folderu gdzie rozpakowałeś skrypt. Odpalasz plik create_virtual_editions i postępujesz zgodnie z instrukcjami. A jeśli chodzi o non-tpm to po prostu wypal obraz dziesiątki i zamień plik install.win/install.esd na ten z obrazu iso Windowsa11. Ten plik znajdziesz w katalogu sources. Instalator dziesiątki bez problemu instaluje bez tpm, bez uefi(gpt) - może być nawet stary bios legacy(mbr), nie musisz już mieć partycji 64gb. Wystarczy 2x mniejsza i pójdzie bez problemu. Przepuści też konfigurację poniżej 4gb ram.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dzięki ponowne.
Potwierdzam że wszystko działa łącznie z aktualką 10-ki Enterprise z systemu (bez boota DVD/Pendrive).
Sprawdzałem zaraz po twoim info, odpisuję dopiero teraz bo po prostu testowałem czy warto to zatrzymać na real kompie czy nie.
Uznałem że nie.
Ma sporo plusów jak temat sterowników czy szybkości działania samego systemu ale mimo 16GB RAM nie oddam ponad 200MB na eksplorator wyświetlający sam pulpit a to zauważałem czasem (nic w tle, żadnych aktualek bo net wyłączony, żadnych okienek, kopiowania itp.).
Na lapku do pierdołek to może ok, ale na kompie do grafiki gdzie czasem na raz Photek, Corel plus jeszcze jakiś dodatek graficzny to ja tyle nie sprzedam za to by mi Eksplorator wyświetlał "Zaokrąglone okienka" :D

Adi900696 likes this
Posted
W dniu 4.07.2021 o 20:49, Fun napisał:

Dzięki ponowne.
Potwierdzam że wszystko działa łącznie z aktualką 10-ki Enterprise z systemu (bez boota DVD/Pendrive).
Sprawdzałem zaraz po twoim info, odpisuję dopiero teraz bo po prostu testowałem czy warto to zatrzymać na real kompie czy nie.
Uznałem że nie.
Ma sporo plusów jak temat sterowników czy szybkości działania samego systemu ale mimo 16GB RAM nie oddam ponad 200MB na eksplorator wyświetlający sam pulpit a to zauważałem czasem (nic w tle, żadnych aktualek bo net wyłączony, żadnych okienek, kopiowania itp.).
Na lapku do pierdołek to może ok, ale na kompie do grafiki gdzie czasem na raz Photek, Corel plus jeszcze jakiś dodatek graficzny to ja tyle nie sprzedam za to by mi Eksplorator wyświetlał "Zaokrąglone okienka" :D

ile???[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
30 minut temu, Reaktor napisał:

@Warson zainstauj nie przerobiony system  to sie dowiesz jak masz starszy sprzet

Ale ja mam nowy sprzęt więc jaką wersję wybrać?

Czy wystarczy instalacja z Rufusa?

System już jest aktywowany?

Posted
5 minut temu, Reaktor napisał:

nie jest aktywowany

i nie musisz aktywowac bo te  wersja testowa

Po 1. Jest nieaktywowowany ponieważ nie mogę zmienić ikon pulpitu dopóki go nie aktywuje.

Po 2. Przed dosłownie chwilą próbowałem każdy klucz i metodę którą podałeś 3 metody temu i żadna nie działa na aktywacje :(

Jesteś w stanie doradzić coś innego?

Posted
6 godzin temu, Reaktor napisał:

i nie musisz aktywowac bo te  wersja testowa

Sugeruję nie wprowadzać w błąd - to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jest wersja testowa.

Tylko proszę nie pisać, że nie o Windows 10 tu mowa, bo to oczywiste (tak samo jak to dlaczego ten akurat link umieściłem).

Posted

Witam 

Chciałem zainstalować W 11 na HP  EliteBook  650 G3  oczywiście ma system Pro i po wgraniu rufusem tego pliku wyskoczył taki  komunikat ,czy mogę instalować go na laptopie i czy nie  bedzie jakiegoś problemu. 

chyba że podacie jaki W11 zainstalować 

Posted
16 minut temu, Ryszard48 napisał:

Witam 

Chciałem zainstalować W 11 na HP  EliteBook  650 G3  oczywiście ma system Pro i po wgraniu rufusem tego pliku wyskoczył taki  komunikat ,czy mogę instalować go na laptopie i czy nie  bedzie jakiegoś problemu. 

chyba że podacie jaki W11 zainstalować 

Nie powinno być żadnego problemu z instalacją Windowsa