Reaktor Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Windows 11 Pro Build 22000.51 Język PL Jest to iso tylko w wersji PRO zbudowane przy pomocy strony UUP dump 28-06-2021 ISO 4.81GB Download MEGA: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Download MediaFire: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja bez weryfikacji TMP na instalatorze od win10 ISO 4.96GB Download MEGA: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Download MediaFire: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] razor1995, MarcinGX, cursor and 4 others like this Quote
Geno Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Jak juz robisz iso to dlaczego sam nie podmieniles pliku? Quote
Reaktor Posted June 29, 2021 Author Report Posted June 29, 2021 3 minuty temu, Geno napisał: Jak juz robisz iso to dlaczego sam nie podmieniles pliku? to jest iso dla tych którzy maja TPM ci którzy nie maja kombinuja na własna reke. Quote
henryt Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Jeżeli ISO to rozumiem, że do instalacji na "czysto" ? Quote
Guest Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Człowiek wstawił ISO dla leniwych albo nie biegłych w temacie to jeszcze pretensje że nie ma garba !. Przecież to nie jego system tylko MS - masz łeb i CH........... to kombinuj. Quote
Reaktor Posted June 29, 2021 Author Report Posted June 29, 2021 7 minut temu, henryt napisał: Jeżeli ISO to rozumiem, że do instalacji na "czysto" ? tak Quote
Hannibal Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 6 minut temu, Reaktor napisał: tak Czy aby na pewno tylko i wyłącznie? Quote
FILAGOL Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Witam będzie kombinowanie z Windowsem aby mieć Windows 11 na swych PC niech M$ da opcję wyboru przy instalacji opcja z TPM i bez niej czytałem ze w Rosji i Chinach nie stosuje się układów TPM i co przez swój durny wymysł M$ straci Rosyjski i Chiński rynek ? Wątpię czas pokaże co ostatecznie M$ wymyśli i zadecyduje ostatecznie póki co to Win 11 obsługuje procesory TYLKO x64 i bardzo dobrze ta zmiana jest na plus MarcinGX likes this Quote
Reaktor Posted June 29, 2021 Author Report Posted June 29, 2021 2 minuty temu, Hannibal napisał: Czy aby na pewno tylko i wyłącznie? w czym masz problem ? Quote
FILAGOL Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 M$ nie pozwoli sobie na to aby tracić pieniądze a dawać zarabiać innym (Ci którzy sprzedają układy TPM) tracąc na tym sądzę iż M$ zmieni wytyczne i będzie opcja Win 11 opcja biznesowa i firmowa z TPM i opcja konsumencka bez TPM :-) Quote
Hannibal Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 1 minutę temu, Reaktor napisał: w czym masz problem ? Ja? Co prawda nie "w", ale "z" i dotyczy on Pańskiej pewności siebie przy udzielaniu odpowiedzi. Gdyby dalej nie chwytał Pan o co chodzi, to proszę, do skutku, tj. zrozumienia treści pytania, czytać swój poprzedni post i moją nań odpowiedź. Quote
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 21 minut temu, FILAGOL napisał: Witam będzie kombinowanie z Windowsem aby mieć Windows 11 na swych PC niech M$ da opcję wyboru przy instalacji opcja z TPM i bez niej czytałem ze w Rosji i Chinach nie stosuje się układów TPM i co przez swój durny wymysł M$ straci Rosyjski i Chiński rynek ? Wątpię czas pokaże co ostatecznie M$ wymyśli i zadecyduje ostatecznie póki co to Win 11 obsługuje procesory TYLKO x64 i bardzo dobrze ta zmiana jest na plus Nic nie straci. Na te rynki na bank pójdzie w11 bez tpm Quote
musha Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Testował już ktoś wydajnośc jak z procesami, zjadaniem ramu, i wydajnością w grach? Quote
DaQu Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Wydajność z tego co widzę jest taka sama jak W10. W grach może jest parę FPS więcej, ale raczej w granicy błędu. Ja z kolei się zastanawiam jak włączyć pasek zadań na drugim monitorze Quote
FILAGOL Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Windows 11 narobił szumu i zamętu i to niepotrzebnie Ciekawe czy w tej kompilacji działa NET Framework czy ktoś juz to sprawdzał ? Quote
FILAGOL Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 czy Reaktor moze wstawić opis co i gdzie zmienić aby 11 ruszyła bez TPM było napisane i znikło a tak bym miał na przyszłość Dziękuję :-) Quote
Reaktor Posted June 29, 2021 Author Report Posted June 29, 2021 Teraz, FILAGOL napisał: czy Reaktor moze wstawić opis co i gdzie zmienić aby 11 ruszyła bez TPM było napisane i znikło a tak bym miał na przyszłość Dziękuję :-) masz dodane iso juz podmienione cursor likes this Quote
kris51 Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Zrobiłem instalacyjny pendriwe z Win10_21H1_Polish_x64. ISO podmieniając plik INSTALL.WIM z 22000.51.210617-2050.CO_RELEASE_SVC_PROD2_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_PL-PL. Zainstalowałem na dysku HDD (Asrock Z77 Extreme 4, Intel Xeon E3-1245 V2, Nvidia GTX 960, 32 Gb Ram). Po zalogowaniu się do konta Microsoft został aktywowany. Z tego co zaobserwowałem system jest niekompletny i na dysku HDD pracuje znacznie wolniej niż Win 10 na SSD. Nie warto się ekscytować i trzeba poczekać na wersję finalną. Quote
Guest Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 32 minuty temu, FILAGOL napisał: Windows 11 narobił szumu i zamętu i to niepotrzebnie Ciekawe czy w tej kompilacji działa NET Framework czy ktoś juz to sprawdzał ? Działa bez problemu sprawdzone na trzech różnych laptopach. Quote
FILAGOL Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 woj_ani217 bardzo dziękuję za informację :-) Quote
adnage Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Godzinę temu, Hannibal napisał: Ja? Co prawda nie "w", ale "z" i dotyczy on Pańskiej pewności siebie przy udzielaniu odpowiedzi. Gdyby dalej nie chwytał Pan o co chodzi, to proszę, do skutku, tj. zrozumienia treści pytania, czytać swój poprzedni post i moją nań odpowiedź. 1 godzinę temu, Hannibal napisał: Czy aby na pewno tylko i wyłącznie? xD Jak już kogoś poprawiasz, to sam pisz poprawnie. Albo "tylko", albo "wyłącznie". Ja bym nie pajacował tym wysublimowanym językiem na forum internetowym. Quote
Yoosk Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Coś chyba robię źle, instalator nie widzi żadnego dysku w komputerze. Quote
Avantu Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Trzeba mieć jakieś specjalne konto insider czy jak się zaloguje na swoim koncie Microsoft (chyba kiedyś używałem insidera) to wszystko ładnie ruszy? Quote
Reaktor Posted June 29, 2021 Author Report Posted June 29, 2021 9 minut temu, Avantu napisał: Trzeba mieć jakieś specjalne konto insider czy jak się zaloguje na swoim koncie Microsoft (chyba kiedyś używałem insidera) to wszystko ładnie ruszy? jak instalujesz z iso nie musisz miec Quote
jabirex Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 17 minut temu, woj_ani217 napisał: Działa bez problemu sprawdzone na trzech różnych laptopach. ja próbowałem na lapku z pentimem i network 2,0 i 3,0 środowy palec. Quote
FILAGOL Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 czyli taka zabawa z Win 11 aby zainstalować bez TPM na PC to podmiana pliku a co gdy w końcu M$ uśmierci 10-tkę w 2025 ? póki tego nie zrobią a M$ nie wycofa się z TPM to będzie trzeba się tak bawić w podmianki lub wydać pieniądze na nowe podzespoły spełniające "Wymagania M$" głupota będzie tak ze M$ zacznie olewać uzytkowników 10-tki na rzecz 11-tki :-( Quote
Guest FoRMaT2007 Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Sposób na instalacje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
krzysio Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 instalacja oryginalnego Windows 11 (nie wymaga zadnych podmian plikow czy instalatora): Jesli pojawi sie okienko w z informacja ze nie mozna zainstalowac systemu... Press Shift + F10 to bring up the Command Prompt Type regedit to get into the system registry Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup Create a new key called LabConfig Edit LabConfig and create the following entries - BypassTPMCheck=dword:00000001 - BypassSecureBootCheck=dword:00000001 Save the changes and continue installing Windows 11 Sprawdzone na laptopie z roku 2015 (bez TMP i wylaczona opcja SecureBoot w bios) Quote
P1O Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Zamiast kombinować z TPM, poszukajcie w BIOSie opcji Intel PTT i włączcie ją. U AMD to nazywa się fTPM (Firmware Thrusted Platform Module). Sprzętowy TPM nie jest potrzebny, a g***oburze w sieci wywołane są tym, że te opcje są domyślnie wyłączone na płytach głównych. lysyn, MarcinGX, jarexpol and 2 others like this Quote
Recommended Posts