razor1995 Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 @woj_ani217masz może aktywny Secure Boot lub TMPa? Mam podejrzenia, że nie sprawdzają CPU a obecność jednego z powyższych (u mnie wyłączony i brak TPM na razie - idzie z AliExpress ). Ano i ja aktualizowałem ze "stabilnej" 22000 do Insidera. Cytuj
Gość Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 30 minut temu, razor1995 napisał: @woj_ani217masz może aktywny Secure Boot lub TMPa? Mam podejrzenia, że nie sprawdzają CPU a obecność jednego z powyższych (u mnie wyłączony i brak TPM na razie - idzie z AliExpress ). Ano i ja aktualizowałem ze "stabilnej" 22000 do Insidera. Jak robi się aktualizację z Windows 10 do Windows 11 to w przypadku procesorów 3 gen i starszych Intela, domyślnie instalator nie pozwoli wcale zainstalować Windows 11 ale wystarczy podmienić plik appraiserres.dll, i już można zrobić aktualizację, chyba od 4 gen pozwala ale informuje o braku wsparcia, na poprzednim kompie Secure Boot wchodził mi co chwilę w drogę, a nowym z i3 10th, mi nie przeszkadza, dziwne, jeśli przyjdzie Ci ten TPM z AllExpress to daj znać czy działa prawidłowo. Już nie mam tego kompa z i5-3570 to nie mam jak sprawdzić czy coś się tam z czasem pojawi, mogę sprawdzić na lapku A8-4500M. Cytuj
VACek Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 Ludzie czemu wy na stare złomy stawiacie ten system?? A później płacz że to nie działa że tamto muli tadziu123 i bazyliano lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 5 godzin temu, zdzisiek24 napisał: MS potrafi zaskakiwać ... "a miało być tak pięknie, wywiady, autografy" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Microsoft wpada na debilne pomysły, bo i tak wie że użytkownicy przejdą na nowy system, Samsung robi podobnie kiedyś robił fajne smartfony a teraz do 1000zł kupi o wiele lepszy np Xiaomi, GALAXY S5, po 3 latach od premiery na najnowszym oryginalnym sofcie, chodził słabo, jak wgrało się tam LineageOS to chodził z powrotem naprawdę fajnie. 3 minuty temu, VACek napisał: Ludzie czemu wy na stare złomy stawiacie ten system?? A później płacz że to nie działa że tamto muli Ne każdy czuje potrzeby wymiany na nowszy, jak obecny działa dobrze, np i7-2600K to wciąż dość dobry procesor, chodż obecnie i3-10100F jest od niego wydajniejszy. 7 minut temu, VACek napisał: Ludzie czemu wy na stare złomy stawiacie ten system?? A później płacz że to nie działa że tamto muli Może z ciekawości,kiedyś instalowałem Windows 10 x32, Na pentiumie 2140, 2GB RAM i HDD 80GB (IDDE) , żeby sprawdzić jak będzię to działać, instalował się z 45 min ale zamin sie odpalił żeby coś można było robić, zajmowało mu jakieś 6 minut . Cytuj
VACek Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 5 minut temu, hip3r napisał: Ne każdy czuje potrzeby wymiany na nowszy, jak obecny działa dobrze, np i7-2600K to wciąż dość dobry procesor, chodż obecnie i3-10100F jest od niego wydajniejszy. Ale ja nic nie wspomniałem o wymianie sprzętu tylko usilnym instalowaniu tego systemu na każdym złomie Sam mam lapka z i5 3gen i Win 11 to tragedia w użytkowaniu, za to na Ryzenie Win11 śmiga wyśmienicie Cytuj
Gość Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 1 minutę temu, VACek napisał: Ale ja nic nie wspomniałem o wymianie sprzętu tylko usilnym instalowaniu tego systemu na każdym złomie Sam mam lapka z i5 3gen i Win 11 to tragedia w użytkowaniu, za to na Ryzenie Win11 śmiga wyśmienicie Masz w tym lapku HDD, SSHD czy SSD? Cytuj
VACek Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 Teraz, hip3r napisał: Masz w tym lapku HDD, SSHD czy SSD? Mamy 2022rok tylko masochiści używają hdd. SSDki pcham wszędzie gdzie się da od dobrych 6 lat Cytuj
Gość Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 Teraz, VACek napisał: Mamy 2022rok tylko masochiści używają hdd. SSDki pcham wszędzie gdzie się da od dobrych 6 lat HDD na gry, filmy itd wciąż używa wiele osób w tym ja ale jak zajmuje się kogoś lapkiem/kompem i ma tam HDD jako dysk systemowy to coś mnie trafia. Cytuj
VACek Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 3 minuty temu, hip3r napisał: HDD na gry, filmy itd wciąż używa wiele osób w tym ja ale jak zajmuje się kogoś lapkiem/kompem i ma tam HDD jako dysk systemowy to coś mnie trafia. Ja nawet ssd na pliki i gry mam, hdd to tylko pod usb Co do lapka mam i5 3210 16gb ddr3 1600mhz i 2x goodram iridium pro 240gb od 2014roku przewertowałem na tym lapku dziesiątki systemów i do Win 8.1 żaden nie ma podjazdu. Win 11 muli niemiłosiernie w porównaniu do 8.1 (przerabiałem wiele wersji 11) Cytuj
Gość Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 1 minutę temu, VACek napisał: Ja nawet ssd na pliki i gry mam, hdd to tylko pod usb Co do lapka mam i5 3210 16gb ddr3 1600mhz i 2x goodram iridium pro 240gb od 2014roku przewertowałem na tym lapku dziesiątki systemów i do Win 8.1 żaden nie ma podjazdu. Win 11 muli niemiłosiernie w porównaniu do 8.1 (przerabiałem wiele wersji 11) Też mam na lapku Windows 8.1, Windows 10 chodzi na nim fatalnie, Windows 11 nawet nie próbowałem instalować. (Laptop był fabrycznie z Windows 7 Starter) Cytuj
BooyaK Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2022 Taki otóż problem mam że mam zablokowany guzik Sprawdź aktualizację, spotkał się już ktoś z tym? Ewentualnie wie ktoś jak to naprawić? Cytuj
VACek Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2022 9 minut temu, BooyaK napisał: Taki otóż problem mam że mam zablokowany guzik Sprawdź aktualizację, spotkał się już ktoś z tym? Ewentualnie wie ktoś jak to naprawić? Usunąłem zdjęcie gdyż był na nim twój mail oraz imię i nazwisko BooyaK lubi to Cytuj
BooyaK Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2022 3 godziny temu, VACek napisał: Usunąłem zdjęcie gdyż był na nim twój mail oraz imię i nazwisko Ah dziekuję! Nawet nie zauwazyłem haha! Cytuj
makjorg Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 Straciła mi się wysuwana tacka w win 11. Jest na to jakiś sposób aby przywrócić szybki dostęp. Cytuj
stens Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 24 minuty temu, makjorg napisał: Jest na to jakiś sposób aby przywrócić szybki dostęp. W oknie „Opcje folderów” kliknij menu „Otwórz Eksplorator plików na" i wybierz „Szybki dostęp" zamiast "Ten komputer” Cytuj
makjorg Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 39 minut temu, stens napisał: W oknie „Opcje folderów” kliknij menu „Otwórz Eksplorator plików na" i wybierz „Szybki dostęp" zamiast "Ten komputer” chodzi o wysuwaną tackę po prawej stronie (wifi, dzwięk, zasilanie) Cytuj
stens Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 38 minut temu, makjorg napisał: chodzi o wysuwaną tackę po prawej stronie (wifi, dzwięk, zasilanie) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hells Angels lubi to Cytuj
makjorg Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 36 minut temu, stens napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Klawisze nie otwierają centrum akcji. Cytuj
stens Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 Skorzystaj z "przywracania systemu" Może masz jakiś punkt z działająca opcją. Cytuj
makjorg Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 Godzinę temu, stens napisał: Skorzystaj z "przywracania systemu" Może masz jakiś punkt z działająca opcją. Nic nie daje rady. Nawet przywracanie systemu. Straciło się po jakiejś aktualizacji. Cytuj
ali-4 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2022 aktualizacja do wersji 22000.556 changelog: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2022 Nie radzę tego G....a instalować po za cyferkami do 556 nic konkretnego nie wnosi a instaluje Defendera , Edge i rejestrator chyba tylko po to żeby lepiej szpiegować plus 7 pozycji telemetrii . Cytuj
MarcinGX Opublikowano 8 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2022 Manualny download: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2022 Godzinę temu, woj_ani217 napisał: Nie radzę tego G....a instalować po za cyferkami do 556 nic konkretnego nie wnosi a instaluje Defendera , Edge i rejestrator chyba tylko po to żeby lepiej szpiegować plus 7 pozycji telemetrii . Zainstalowałem, nie czytając tego i na razie żadnych problemów. 44 minuty temu, MarcinGX napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Manualny download: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Miał ktoś poza MarcinGX, jakiś problem z aktualizowaniem Windows 11?. Z mojego doświadczenia wynika że w stosunku do Windows 10 jest wyraźna poprawa. Cytuj
stens Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Śmieci po Windows 9 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 15 godzin temu, hip3r napisał: Zainstalowałem, nie czytając tego i na razie żadnych problemów. To nie chodzi o problemy tylko o to że instaluje z powrotem śmieci jakich nie używam czyli Defender ,Edge , telemetrię ja tego jak i większość co im robiłem moda tego nie używa. Jak używasz sklep , Defendera Edge itd.. to nie ma sprawy ( nie pokarzę Ci co i jak bo zaraz to G......o wywaliłem a co jeszcze pozostało ? muszę sprawdzić ) piszą że poprawili bezpieczeństwo i obsługę sklepu ? czy oby na pewno ? okaże się w " praniu " ? a jak komuś " wisi " to może to instalować zasada jest taka " RÓBTA CO CHCETA " . Widzisz sam jak kolega stens podał wyżej że ten cudowny system zawiera jeszcze śmieci z Windows 9 Cytuj
FILAGOL Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Hej Forumowicze mam pytanie czy ą inne strony podobne do UUP dump z których można pobierać aktualne wydania Systemów Windows ? pytam dlatego, ze gdy wybieram na UUP dump zakładkę Windows 11 21H2 następnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]następnie język Polski edycje Home/ Pro lub obie razem pobieram paczkę i zaczyna mi pobierać obraz to po zainstalowaniu tego systemu w zakładce informacje zamiast mieć podaną aktualną kompilację wyświetla mi info z napisem "DEV" i tyle co się dzieje ? żeby było ciekawiej pobrałem Windows 10 w najnowszej kompilacji na dzień dzisiejszy i nie było takiego kłopotu czy to może wina serwera ze pobiera nie tę wersję czy jest coś nie tak (od dawna korzystam z tej strony i po dziś dzień nie miałem żadnych problemów z pobraniem aktualnych wersji systemów M$) Proszę o pomoc Cytuj
Gość Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 3 godziny temu, woj_ani217 napisał: To nie chodzi o problemy tylko o to że instaluje z powrotem śmieci jakich nie używam czyli Defender ,Edge , telemetrię ja tego jak i większość co im robiłem moda tego nie używa. Jak używasz sklep , Defendera Edge itd.. to nie ma sprawy ( nie pokarzę Ci co i jak bo zaraz to G......o wywaliłem a co jeszcze pozostało ? muszę sprawdzić ) piszą że poprawili bezpieczeństwo i obsługę sklepu ? czy oby na pewno ? okaże się w " praniu " ? a jak komuś " wisi " to może to instalować zasada jest taka " RÓBTA CO CHCETA " . Widzisz sam jak kolega stens podał wyżej że ten cudowny system zawiera jeszcze śmieci z Windows 9 Ja korzystam z własnej modyfikacji Windowsa 11, po instalacji wywalam większość aplikacji UWP, bo jedynie przeszkają w systemie, wg mnie z tych apek, może zostać sam sklep, jak ktoś będzię dział to sobie z niego zainstaluje. Cytuj
FILAGOL Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Pobrałem dzisiaj z UUP dump najnowszą wersję Win 11 tak jak pisałem powyzej po zainstalowaniu na wirtualnej maszynie otrzymałem informację o zainstalowanej kompilacji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] proszę o pomoc co się dzieje ? Cytuj
ampa Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 A jaka to wersja?...trzeba było jeszcze mniejszy obrazek dać... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź