Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nudzija  dla chcącego nic trudnego :good3:

A ja mam wszystko zgodne  a komunikat wyskoczył  że nie można na tym sprzęcie zainstalować  ! bo nie MS stwierdził że mam zap.......   do sklepu po nowy :laie_67: ale nie zemną te numery Bruner .

Opublikowano
8 godzin temu, tadziu123 napisał:

Zobacz jeszcze tym programem : "   WhyNotWin11  " czy spełnia wymagania win11

Ale czerwone pole w tabelce nie mówi o wymaganiach Windows 11 tylko o Minimalnych wymaganiach dla programu Windows Insider. I tutaj nie za bardzo wiem o co chodzi. Jakie są minimalne wymagania do programu Windows Insider?

Opublikowano
14 godzin temu, ampa napisał:

Defender jak zniknie to spora grupa osób się ucieszy :D

Trzeba mieć intensywnie okno i drzwi otwarte wtedy następuje przeciąg  by: 

cieszyć sie z braku " antywirusa " w pełni kompatybilnego  z systemem

instalować ANTYWISRUSA pokroju eset norton itp czy inne badziewia które udają że maglują system 

Ale każdy ma swój " mózg "  i umie używać komputer :)

Opublikowano
Cytat

Ale każdy ma swój " mózg "  i umie używać komputer :)

Oj miejmy nadzieję...a nadzieja matką głupich i ponoć ostatnia umiera. Lepiej łykać marketingową papkę jak pelikan zamiast go używać.

Opublikowano

Jesteś tego żywym przykładem ?? Że tak się pieklisz , najwidoczniej tak :) bo chyba tyle złego Cię z defenderem spotkało - i nie wynikało to z tego że wg Ciebie defender jest zły tylko , że mimo doświadczenia które rzekomo masz coś poszło nie tak - ilu specjalistów tyle antywirusów - nie zapomnij kilku naraz zainstalować bo przecież taki podatny jesteś na ataki :L

Opublikowano
20 minut temu, TECHNO napisał:

Te ogólnie lepiej gry chodzą czy co windows przyspieszył?

Tak gry  lepiej działają i wszystkie MS i wszystko za darmo daje :doh: a przyspieszył żeby  " jeleni "  nagonić do kupowania nowego sprzętu bo  stary nie spełnia wymagań :22.

Jest to to samo badziewie co WIN 10  tylko po liftingu  i nawaleniu bzdetów psu na budę potrzebnych  a dziury jak były tak są dalej ser Szwajcarski ma mniejsze.

Opublikowano
Cytat

Jesteś tego żywym przykładem ?? Że tak się pieklisz , najwidoczniej tak :) bo chyba tyle złego Cię z defenderem spotkało - i nie wynikało to z tego że wg Ciebie defender jest zły tylko , że mimo doświadczenia które rzekomo masz coś poszło nie tak - ilu specjalistów tyle antywirusów - nie zapomnij kilku naraz zainstalować bo przecież taki podatny jesteś na ataki :L

Widzisz problem z tobą polega na tym iż ja nie pisałem ani pierwszego ani tego drugiego postu bezpośrednio do ciebie, to że to personalnie przyjąłeś to świadczy tylko o tym że nic a nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem, czytać ze zrozumieniem trzeba umieć a wkładać w usta to czego nie napisałem a co twój światły umysł sobie wydedukował, zinterpretował a palce wypisały na forum  to inna sprawa...to co zacytowałem to tylko twoje domysły, nie wiesz co mam czy nie mam zainstalowane a tym bardziej o czym myślę i jakie mam doświadczenia, ot przyszedłeś sobie na forum, coś tam przeczytałeś, wziąłeś do siebie i fantazjujesz o tym o czym pojęcia nie masz pisząc mi czy innym "co poeta miał na myśli" a co ty sobie wymyśliłeś co do mojej osoby, moich przygód z defenderem czy czymś innym, no nie wiem może tych w kosmosie...i teraz to było bezpośrednio do ciebie bo widać fantazja cię ponosi i może spłodzisz coś więcej.

Opublikowano

Zainstalowałem sobie x64 10.0.22000.194  na czysto po formacie dysku.  Czy aby otrzymywać dalsze aktualizacje kolejnych wersji musze na nowo dołączyć do niejawnego programu testów? Czy już pójdzie samo z WU?

Ogólnie czuje, że jest lepiej niż w poprzednich wersjach, system i poruszanie się po menu znacznie przyśpieszyło. 

Opublikowano
Cytat

Uspokój się proszę , tylko i aż tyle jeśli w ogóle to do Twej postaci dociera  - to nie forum psychiatryczne . Tylko się uspokój bo odrobinę popłynąłeś . Spo-koj-nie OK ?? Dziękuje . 

Naprawdę?...widać argumenty nie dotarły...idź dowartościować swoje ego gdzie indziej...a gdzie?, sam to napisałeś. Prośba do admina aby usunął tę konwersację (moją i tej osobopostaci) z tematu. Z góry dziękuję.

Opublikowano
6 godzin temu, krzychuxp napisał:

Jak zrobic aby widget wyswietlał godziny np 17.00 a nie 5.00 PM

A będziesz tak łaskawy, żeby podać, gdzie i jaki widget?
Bo z twojej pretensji nic nie wynika. A format daty i czasu jest w normalnych ustawieniach. (menu Start i kółko zębate. To taki szczerbaty okrąg...)

Opublikowano
8 godzin temu, Vipcioo napisał:

A będziesz tak łaskawy, żeby podać, gdzie i jaki widget?
Bo z twojej pretensji nic nie wynika. A format daty i czasu jest w normalnych ustawieniach. (menu Start i kółko zębate. To taki szczerbaty okrąg...)

wifget systemowy pod 11 na pasku 

Opublikowano
44 minuty temu, locarno napisał:

A jak komp nie spełnia wymagań to muszę dołączyć do insidera żeby dalej mieć aktualizacje czy jak to wygląda?

Jeśli nie spełnia to tym bardziej nie dostaniesz Insiderów z WU.

Opublikowano
Cytat

wifget systemowy pod 11 na pasku 

Ale to żaden widżet (chyba że sam jakowyś sobie wgrałeś) tylko data i godzina systemowa, powinno się to zmieniać gdzieś w ustawieniach. Tak swoją drogą to brakuje mi powiększonej godziny na kalendarzu...czasami jak nie mogę dojrzeć to naciskam z przyzwyczajenia na nią a tu kalendarz wyskakuje, niestety bez niej.

Opublikowano
1 godzinę temu, M4T napisał:

Jeśli nie spełnia to tym bardziej nie dostaniesz Insiderów z WU.

Chyba nie do końca tak to jest. Istotne może być to co nie jest zgodne, a nie niezgodność w ogóle -

patrzę "po sobie". Dostaję do wyboru, w zależności od ustawień u siebie, buildy z kanałów i bety, i dev.

Trzeba pewnie do tego 5 października - i pierwszej wersji dla Insiderów po tej dacie - poczekać, by upewnić się co i jak.

Opublikowano
27 minut temu, Hannibal napisał:

Chyba nie do końca tak to jest. Istotne może być to co nie jest zgodne, a nie niezgodność w ogóle -

patrzę "po sobie". Dostaję do wyboru, w zależności od ustawień u siebie, buildy z kanałów i bety, i dev.

Trzeba pewnie do tego 5 października - i pierwszej wersji dla Insiderów po tej dacie - poczekać, by upewnić się co i jak.

Jestem ciekaw twego sprzętu.

Że się da używać Insidera czy wersji 22000.XXX bez spełniania warunków to jedno, a brak możliwości aktualizacji przez WU to drugie.

egoiszt lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, M4T napisał:

Jestem ciekaw twego sprzętu.

Że się da używać Insidera czy wersji 22000.XXX bez spełniania warunków to jedno, a brak możliwości aktualizacji przez WU to drugie.

1. Niezgodność dot. CPU - 6 generacja Intela.

2. Aktualizacje - obecnie używam kanału beta i buildu .194. Jednak nie mam żadnych problemów z przełączeniem się na kanał dev oraz pobraniem i instalacją, jako aktualizacje - tu: z bety, buildów 224xx. Robiłem to kilka razy i zawsze z tym samym, tj. bez kłopotów, efektem. Tylko wątpliwości dotyczące tego co będzie po 5 października powodują, że nie korzystam, poza instalacjami "na chwilę", z buildów dostępnych poprzez kanał dev. Jest jednak bardzo prawdopodobne, iż jeżeli będzie to nadal wyglądało tak jak obecnie, to po "premierze" wrócę do  "testowania" w najszybszym kręgu. Co do - stricte - aktualizacji składników, to zarówno to co jest poprzez Sklep, jak i Defender są aktualizowane w sposób bezobsługowy.

Jak również widać z "tabelki" w poście powyżej wymagania dla Insiderów są inne - "żółta" kolumna - niż te ogłaszane jako oficjalne "dla każdego" chcącego używać wersji finalnej. - Stąd i moje zastrzeżenie w ostatnim zdaniu poprzedniego postu.

Opublikowano

U mnie, na Ryzenie 3800 i 16 GB RAM jest zdecydowanie szybciej na 10-tce. Ponadto sam system jest ładniejszy i ciekawszy, mimo, że menu kontekstowe nadal wymaga dopracowania.  Także TECHNO nie pisz bzdur, bo jest wzrost szybkości działania i płynności. Wersja 22000.194.

Opublikowano
17 minut temu, buryjan napisał:

bo jest wzrost szybkości działania i płynności. Wersja 22000.194.

W czym to widać?

Opublikowano

Animacje systemowe, odświeżanie. Mam wrażenie niedopracowania i chropowatości jak uruchamiam laptop żony z Win 10. Sam wygląd systemu jest dla mnie o wiele ciekawszy, niż 10. Ale rozumiem, jak wchodziła 10-tka te 6 lat temu, też wszyscy pisali, że XP czy 8.1 są najlepsze.