Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • CPU: i3 8100
  • GPU: UHD 630
  • RAM: 4GB RAM 
  • MOBO: h310cm-hdv
  • DYSK: 120GB SATA SSD
  • System: Tylko Windows10 bo tylko na niej działają mi sterowniki od integry
  • Wymagania: Żeby miał małe zużycie ramu (0,8GB lub mniej) i działający MS Store
Opublikowano
7 minut temu, ZbanowanyPL napisał:
  • CPU: i3 8100
  • GPU: UHD 630
  • RAM: 4GB RAM 
  • MOBO: h310cm-hdv
  • DYSK: 120GB SATA SSD
  • System: Tylko Windows10 bo tylko na niej działają mi sterowniki od integry
  • Wymagania: Żeby miał małe zużycie ramu (0,8GB lub mniej) i działający MS Store

Win 10 to totalne...(CENZURA) Lepiej użyc Win 7 od @wiktorynek, poczekać na następnego moda Win 7 od @srom-otnik albo Ghost Spectre/Oxygen.

Opublikowano

Ale numer... Win 7 na 8 gen. :laie_67: I masa problemów z sterownikami etc. Później następne tematy typu: "Nie działa, co robić" :lol:

Dołóż kostkę 4GB, żeby było łącznie 8GB i instaluj tylko i wyłącznie czysty Windows 10 x64 ściągniętego z Media Creation Tool.

Opublikowano
9 minut temu, Miastowy napisał:

Ale numer... Win 7 na 8 gen. :laie_67: I masa problemów z sterownikami etc.

Dołóż kostkę 4GB, żeby było łącznie 8GB i instaluj czysty Windows 10 x64 ściągniętego z Media Creation Tool.

tak jakby powiedzieć NIE DA SIĘ ZAINSTALOWAĆ STEROWNIKÓW DO INTEGRY(mojej) NA WIN7 nie chce żeby windows mi zzerał na dzień dobry 3gb ram dlatego wole okrojone EDIT: kto powiedział że moge kupić więcej ramu? od 15miesięcy mam tyle ramu i żyje

Opublikowano
14 minut temu, ZbanowanyPL napisał:

nie chce żeby windows mi zzerał na dzień dobry 3gb ram dlatego wole okrojone EDIT: kto powiedział że moge kupić więcej ramu?

To wyrzuć tego złoma przez okno, jak nie chcesz słuchać dobrych rad i sępisz wydać parę PLN na dodatkowe 4GB. A ram jest po to, żeby go system "zużywał", bo im więcej go użyje, tym płynniej działa i kultura pracy jest 10x lepsza. Jak widzę takie tematy malkontentów, co by chcieli, żeby Win10 im 100MB używał i chodził przy tym jak rakieta, bo szkoda im 100zł wydać na RAM, to mi się nóż w kieszeni sam otwiera.

vegeta80 lubi to
Opublikowano
Teraz, Widzior napisał:

To wyrzuć tego złoma przez okno, jak nie chcesz słuchać dobrych rad i sępisz wydać parę PLN na dodatkowe 4GB. A ram jest po to, żeby go system "zużywał", bo im więcej go użyje, tym płynniej działa i kultura pracy jest 10x lepsza. Jak widzę takie tematy malkontentów, co by chcieli, żeby Win10 im 100MB używał i chodził przy tym jak rakieta, bo szkoda im 100zł wydać na RAM, to mi się nóż sam otwiera.

szkoda mi wydać 100zł na ram bo kiedy tego pcta ulepsze to całkowicie czyli lepszy zasilacz więcej ramu karte dodam zmienie chłodzenie na jakieś lepsze do max 60zł itd.

Opublikowano

Niestety ale tu aż się prosi o dodatkowe 4GB, wątpię by czysty Windows 10 dobrze działał na tym co teraz masz, do 50zł zamkniesz się w kostce ramu a i zadowolony będziesz.