Gość Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Extreme działa świetnie. Dzięki @srom-otnik Cytuj
HardBASS Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Extreme ? @srom-otnik Kusisz ok format i test Cytuj
janek917 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Zainstalowany .Na takiego właśnie windowsa czekałem Wielkie podziękowanie .Jak zwykle nie zawiodłeś.To po win-7,win8.1.win 10 LTSB,kolejna modyfikacja której będę używał na codzień .Jeszcze raz Dziękuję. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Pamiętajcie jednak, że ten system jest totalnie powycinany i mocno stweakowany. W związku z tym nie marudzić, że coś nie działa, bo tu trzeba cieszyć się, ze w ogóle coś kolwiek działa brygada69 lubi to Cytuj
janek917 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Czy jest taka opcja że na jednym obrazie iso, będą wszystkie trzy wersje ? Cytuj
Franc Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Godzinę temu, janek917 napisał: Czy jest taka opcja że na jednym obrazie iso, będą wszystkie trzy wersje ? Spróbuj sam to zrobić, są poradniki na forum Cytuj
Grampian Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Zainstalowany na laptopie Lenovo y50-70 ,wszystko w porządku. Wielkie dzięki za włożoną pracę ,używam Twoich modyfikacji od dobrych paru lat. Cytuj
Xioner19 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 W dniu 24.03.2021 o 18:55, BarVa napisał: Da sie zrobić by zegar wyświetlał sekundy? Znalezione gdzieś w necie. Działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
Longin001 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Czy da się ręcznie instalować te aktualizacje? Bo jak na razie z automatu wszystko ładnie pobiera i instaluje ....ale dwie łatki skończyły się z błędem. Każe pobierać lub instalować jeszcze raz te same łatki które i tak kończą z błędami. Wie ktoś o co w tym chodzi? Czy u was normalnie instaluje się wszystko? Tylko sprawdżcie i upewnijcie że to nie ta sama aktualizacja. Bo u mnie kółko powtarza bez powodzeń. To jest wkurzające i marnuję przy tym czasu. Do tego wszystkiego trzeba czyścić i inne pierdoły. Oczywiście wyłączam w "Optymalizator usług" na czas WU. Zgodnie z instrukcją na obrazku od "srom-tnika" A przy okazji wiem co spowodowało automatyczną aktualizacje mimo wyłączonych usług. To była wina programu ESET i jest tam opcja gdzie sprawdza te aktualizacje w systemie to przez niego włączył samoczynnie. Teraz już został wyłączony. Cytuj
HardBASS Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Wszystko ok DirectX ,Office 2010 ,parę programów graficznych , soft do skanowania fury przez OBD , sterowniki AMD i Realtek i inne działają łącznie z sklepem MS srom-otnik lubi to Cytuj
babicz99 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Mam problem z Wifi na tym systemie i za groma nie potrafię sobie z nim poradzić. System postawiony na laptopie Lenovo Legion 5, sterowniki do sieci bezprzewodowej pobrałem ze strony Lenovo, później testowałem ze strony Intela. - Komputer w managerze zadań widzi kartę sieciową z wgranymi sterownikami, - nie widać natomiast samej karty sieciowej w ustawieniach jako wifi plus oczywiście nie mogę się połączyć z siecią bezprzewodową, - zainstalowana wersja systemu HOME, - nie mam włączonego trybu samolotowego, plany zasilania na baterii też ustawione aby karta sieciowa chodziła. - połączenia IPv4 ustawiona na automatyczne - jak widać karta jest aktywna, jest zasięg w managerze urządzeń, ale nic nie pobiera, ani nic nie wysyła, - diagnostyka widnows nie widzi problemu, obecne sterowniki uznaje jako aktualne czy to szukając w sieci czy to porównując do sterowników lokalnych, - odinstalowanie sterowników i instalowanie ponownie nie pomaga. Screen z zrzutem problemu, czy ktoś ma pomysł o co tu może chodzić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Saddam Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Używałeś OOSU10 z folderu Tunning? Cytuj
edcxdr Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Czy można prosić o przywrócenie funkcji "systemowy zip"? Wszystko mam w zipach i wygodnie przegląda się ich zawartość z poziomu explorer'a. Cytuj
babicz99 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 3 godziny temu, Saddam napisał: Używałeś OOSU10 z folderu Tunning? System postawiłem tydzień temu, robiłem jak Pan Sromotnik w tutorialu kazał, a przynajmniej tak myślę. Do tego czasu laptop był non-stop na kablu, więc nawet nie zauważyłem, że nie ma wifi. Z folderu TUNING/TELEMETRIA/ z tego co pamiętam tylko uruchomiłem jako administrator skrypt RemoveSPY_AIO... . Samego pliku OOSU10 nie dotykałem wcześniej. Na poprzedniej windzie wifi spokojnie chodziło, także problem raczej nie leży po stronie karty sieciowej, technicznie. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 26 minut temu, babicz99 napisał: System postawiłem tydzień temu, robiłem jak Pan Sromotnik w tutorialu kazał, a przynajmniej tak myślę. Do tego czasu laptop był non-stop na kablu, więc nawet nie zauważyłem, że nie ma wifi. Z folderu TUNING/TELEMETRIA/ z tego co pamiętam tylko uruchomiłem jako administrator skrypt RemoveSPY_AIO... . Samego pliku OOSU10 nie dotykałem wcześniej. Na poprzedniej windzie wifi spokojnie chodziło, także problem raczej nie leży po stronie karty sieciowej, technicznie. Problem leży mój drogi po Twojej stronie, coś skopałeś... 1. Optymalizator usług - włącz WiFi 2. OOSU - daj ustawienia BEZPIECZNE. 3. Nie dotykaj się lepiej RemoveSPY Dostarczam system, w którym ZAWSZE WiFi działa, do czasu, aż ktoś coś nie spieprzy Cytuj
babicz99 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 W dniu 2.04.2021 o 23:29, srom-otnik napisał: Problem leży mój drogi po Twojej stronie, coś skopałeś... 1. Optymalizator usług - włącz WiFi 2. OOSU - daj ustawienia BEZPIECZNE. 3. Nie dotykaj się lepiej RemoveSPY Dostarczam system, w którym ZAWSZE WiFi działa, do czasu, aż ktoś coś nie spieprzy Mea culpa, tak optymalizator usług, a właściwie moja nieuwaga zaskutkowała brakiem połączenia bezprzewodowego. Po drobnej zmianie hula jak należy, dzięki bardzo za pomoc! Cytuj
sensejstg Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Programy typu Cubase, Ableton i wszelakie wtyczki do nich działają bez problemu. Dla mnie to wystarczy. System bomba. Cytuj
Gabiblocks Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 ej jest ten system zrobiony pod lepszy performance? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 34 minuty temu, Gabiblocks napisał: ej jest ten system zrobiony pod lepszy performance? Nie, pod gorszy i ma działać gorzej niż oryginał. Tak też działa. PZDR! cursor i Grampian lubią to Cytuj
Grampian Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 37 minut temu, srom-otnik napisał: Nie, pod gorszy i ma działać gorzej niż oryginał. Tak też działa. PZDR! Dla mnie bomba Cytuj
Longin001 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 W czwartek miałem dziwny przypadek, otóż miałem wyłączony WU a mimo to system się zrestartował. Po restarcie pojawiło się okno aktualizacji. Było dość szybko i nie zdążyłem przeczytać co tam było konkretnego. I teraz mam problem i przez niego jak odpalam gre to miałem tak potężny zwis że jedyne co mogłem zrobić to twardy restart PC. Za drugim razem wszystko działało normalnie. Ale niestety przy dalszym "pierwszym" uruchomienia komputera i odpalenia gry problem się powtarza i tak w kółko. Czy ktoś wie jak mogę znaleźc tą cholerną aktualizacje żebym mógł go wywalić? Tutaj zaczyna się problem ponieważ system nie wykrywa zainstalowanych aktualizacji z czwartkowego dnia (8.04.2021). Jak mogę to naprawić i czy w ogóle da się to naprawić? Bo jak na razie widzę tu jedynie opcje ponownego formatowania systemu ;( Posiadana wersja systemu to full+mody. Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Longin001 napisał: W czwartek miałem dziwny przypadek, otóż miałem wyłączony WU a mimo to system się zrestartował. Po restarcie pojawiło się okno aktualizacji. Było dość szybko i nie zdążyłem przeczytać co tam było konkretnego. I teraz mam problem i przez niego jak odpalam gre to miałem tak potężny zwis że jedyne co mogłem zrobić to twardy restart PC. Za drugim razem wszystko działało normalnie. Ale niestety przy dalszym "pierwszym" uruchomienia komputera i odpalenia gry problem się powtarza i tak w kółko. Czy ktoś wie jak mogę znaleźc tą cholerną aktualizacje żebym mógł go wywalić? Tutaj zaczyna się problem ponieważ system nie wykrywa zainstalowanych aktualizacji z czwartkowego dnia (8.04.2021). Jak mogę to naprawić i czy w ogóle da się to naprawić? Bo jak na razie widzę tu jedynie opcje ponownego formatowania systemu ;( Format trwa 5/10 min więc będzie szybciej go zrobić raczej niż myśleć jak tu by rozwiązać problem Cytuj
Longin001 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Ale jak problem się powtórzy to dalsze formatowanie raczej nie pomoże. Chętnie bym wziął wersje Extreme ale czy zadziała mi Discord i czy nie będzie problemów z komunikacją oraz chcę zainstalować STEAM i Destiny 2. Jak widzisz to dużo roboty i do tego wszystkiego mam łącze radiowe (wifi ale przez router) i 20 Mbps który ostatnio kuleje. Cytuj
Kosiara Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 3 godziny temu, Longin001 napisał: Ale jak problem się powtórzy to dalsze formatowanie raczej nie pomoże. Chętnie bym wziął wersje Extreme ale czy zadziała mi Discord i czy nie będzie problemów z komunikacją oraz chcę zainstalować STEAM i Destiny 2. Jak widzisz to dużo roboty i do tego wszystkiego mam łącze radiowe (wifi ale przez router) i 20 Mbps który ostatnio kuleje. To instaluj oryginał od Microsoft i po kłopocie. Mody są w porządku, ale autor moda nie jest w stanie przewidzieć wszystkich zachowań na różnych konfiguracjach sprzętowych i przeróżnych programach doinstalowanych. Sam chętnie bym skorzystał z modyfikacji, ale na tych od Srom-otnik już polegam przy instalacji sterowników od czipsetu, bo instalator twierdzi, że nie mam procka AMD, a mam. Cytuj
adonx Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 @Longin001 Discord działa na Extreme od @srom-otnik-a ,bynajmniej u mnie. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zainstalowałem ten system na testowym dysku i Destiny 2 ze steama działa poprawnie Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Wszystkie mody @srom-otnikdziałają poprawnie. Do czasu aż się ich nie spitoli. A spitoloną windę ciężko naprawić. Dlatego tak kocham Linuxa bo tu wszystko można wyleczyć bez skalpela czy pilnika. Cytuj
Szymszel Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Ten mod jest coś nie teges. Otóż mam problem z odpalaniem niektórych plików exe (Chrome, MediaInfo, tsMuxer, SoundForge ) z kodem błędu (0xc0000005) albo nie startują instalatory (ostatnio Windows 10 Manager od Yamicsoftu). Również kilka aplikacji portablowych nie odpala choć wcześniej trybiły na modzie LTSC. Sprawdzone na Home i Pro bez Defenderów. Cytuj
babicz99 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Czy ktoś podrzuci rozwiązanie problemu z instalacją Foxita? Wyskakują błedy 2503, 2502. Grzebałem w internecie i właściwości folderu temp oraz uprawnienia do zmian się zgadzają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi