Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z instalacją na laptopie HP Pavilion.  W ogóle nie wykrywa mi pendrive.

Pendrive nagrany prawidłowo, bez problemu odpala się na lenovo legion.

Ktoś może wie w czym problem? Ustawienia biosu na obrazku.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Nagrałem tak jak pokazałeś na screenie.

Jak ustawiłem w bios żeby OS boot był pierwszy to mam potem w menu bootowalnym dysk jako pierwszy a pena jako drugiego - nie wykrywa dysku

Po przestawieniu na pierwsze miejsce USB flash.. pen jest jako pierwszy - też nie wykrywa dysku

Jak w rufusie ustawiam mbr to w ogóle nie wykrywa w menu bootowalnym pendrive.

Laptop HP Pavilion Laptop 15-eg0017nw

Pobrałem innego win (widać na screenie z rufusem) i dalej jest to samo.

Opublikowano

NVME Driver zaznaczone - niestety dalej to samo :(

Nie widzę opcji AHCI Mode.

Opublikowano
4 godziny temu, 321frytki napisał:

Po przestawieniu na pierwsze miejsce USB flash.. pen jest jako pierwszy - też nie wykrywa dysku

Daj fote biosu, zakładka Main, może ten dysk nie ma litery, lub nie jest sformatowany.

Edit.

Jeśli masz system na tym lapku, to jeszcze screen z zarządzania dyskami, jak nie masz systemu, to podepnij pod innego i w tedy screen z zarządzania dyskami.

Opublikowano

mam pytanie zainstalowalem na próbę czy wszystko dziala i tak dlaczego nie mam oocji wifi ? nie mam blotoof i opcja tryb samolot jest jakby nieaktywna klikam i nic sie nie dzieje? c54a86f9393755f6a570a7a511927207.jpg

z internetem polaczylo ale przez wifi a pokazuje jak by przez kabel i nie pokazuje dostepnych sieci wifi

Opublikowano
W dniu 24.06.2021 o 23:21, jarexpol napisał:

Daj fote biosu, zakładka Main, może ten dysk nie ma litery, lub nie jest sformatowany.

Edit.

Jeśli masz system na tym lapku, to jeszcze screen z zarządzania dyskami, jak nie masz systemu, to podepnij pod innego i w tedy screen z zarządzania dyskami.

Problem udało mi się rozwiązać poprzez pobranie sterownika dysku z oficjalnej strony HP.

Podczas instalacji podałem lokalizację i przy którymś z folderów znalazłem odpowiedni sterownik, następnie pokazały się partycje.

Dziękuję za podpowiedzi :)

jarexpol lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, supermari napisał:

Witam,

Zainstalowałem wersje Win JG10 x64 20H2 home lite  i nie działa mi panel sterowania nvidi proszę o pomoc., z góry dziękuje.

Jakie sterowniki instalowałeś? Używałeś Optymalizatora usług i Czyszczenia z prawokliku? Napisz coś więcej ...

Opublikowano
18 minut temu, Franc napisał:

Jakie sterowniki instalowałeś? Używałeś Optymalizatora usług i Czyszczenia z prawokliku? Napisz coś więcej ...

Udało mi się rozwiązać problem, wystarczyło dać Optymalizatora usług na domyślne. Dzięki za pomoc

Opublikowano
W dniu 26.06.2021 o 01:12, sasik007 napisał:

mam pytanie zainstalowalem na próbę czy wszystko dziala i tak dlaczego nie mam oocji wifi ? nie mam blotoof i opcja tryb samolot jest jakby nieaktywna klikam i nic sie nie dzieje?

Zainstalowałeś sobie sterowniki do wifi ?  

Opublikowano

Dziwne pytanie o widnows 11. Skoro system Sromotnika chwalimy za stabilność, optymalizację, a Microsoft nadal sam od sobie nie dał stabilnej wersji jedenastki.  Moim zdaniem Sromotnik nie powinien się zabierać ze względu na nas (przeróżne konfiguracje) i to jest bolączka która zawsze bedzie za okienkami się ciągnęła.  Eksperymentować można, lecz co chwile będą pojawiać się kolejne poprawki i to będzie uciążliwe.  Poczekajmy na wersję "końcową" najlepiej jeszcze pierwszy duży update po tej wersji i wtedy można czyścic, coś wykrajać.  Jedynastka tylko na X64, wizualne zmiany, ... Niby jakiś progres, a tak naprawdę regres względem chociazby Ósemki (wzgledem działa na naszych maszynach). Fajnie jakby szanowny Sromotnik się wypowiedział jak widzi przyszły projekt z 11stką.  Sądzę, że to też ostudzi oczekiwania i cieszmy się z tego co mamy, bo z wersji na wersję gorzej się to dla świadomych użytkowników rysuje ;-) 

Ps. Win JG10 x64 20H2  udzielam się tak społecznie i już zainstalowany przez mnie na 5 (za chwilę bedzie numer 6 ),  daje kolejny żywot (z office 2007 ) starym lampkom (wręcz kopa z rozruchem) na wiosce. Przynajmniej tylko wymiana na  ssd i nie ma potrzeby by rodzice kupowali nowe laptopy ;-)

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 30.06.2021 o 22:45, damian5142 napisał:

Zainstalowałeś sobie sterowniki do wifi ?  

A czy robiłeś optymalizację ? Ona to wyłącza .Spróbuj bez optymalizacji ,tę zawsze zdążysz wykonać później po skonfigurowaniu windowsa pod siebie.

Opublikowano
W dniu 24.02.2021 o 09:13, srom-otnik napisał:

Proszę testować. Jak okaże się, że ta wersja jest sprawna pod każdym względem - będę mógł dopiero wtedy wykroić z tego surowca Lite

Świetnie się sprawuje. :)  Dziękuję  za udostępnienie.

Opublikowano

Cytat
8 minut temu, adonx napisał:

@bardrab

Pobierz plik z załacznika

rozpakuj

i plik

ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie

^Autor Mr.T

Dzięki wielkie, pomogło !!!

Opublikowano

Witam przy wersji Home jakie programy najlepiej uzywać dodatkowo do oczyszczenia i telemetria itp tid ??

1. Destroy Windows 10 Spying 1.6.722

2.O&O.ShutUp10.1.8.1422.

3.W10Privacy 3.7.0.

4.PrivaZer 4.0.27

5.RemoveSpyAIO

Cóż takiego jeszcze można dodać do listy lub z tej skreslić ?

Opublikowano

Bawiłem się w aktualizacje do 21h1.

Wszystko się udało,  ale nie wiem jak przywrócić stary wygląd paska z aplikacjami(chodzi o startisback)

Niestety różne formy zmiany, włączania/wyłączania nic nie dają. Pewnie po aktualizacji standardowy wygląd się włączył,  ale za bardzo nie mam pojęcia co zrobić w tej sytuacji, czy dobra dusza nakieruje? :lol:

Opublikowano
47 minut temu, fax2000 napisał:

Bawiłem się w aktualizacje do 21h1.

Wszystko się udało,  ale nie wiem jak przywrócić stary wygląd paska z aplikacjami(chodzi o startisback)

Niestety różne formy zmiany, włączania/wyłączania nic nie dają. Pewnie po aktualizacji standardowy wygląd się włączył,  ale za bardzo nie mam pojęcia co zrobić w tej sytuacji, czy dobra dusza nakieruje? :lol:

Poczekaj nieco, będzie 21H1 w moim wydaniu. Dziś skończyłem kroić JG7, więc cierpliwości...

Opublikowano

Wybralem przy instalacji ze nie chce windows update i teraz sie okazuje ze potrzebuje pobrac aktualizacje bo pewne programy nie chca sie zainstalowac? Jak przywrocic windows update bo chyba jest zablokowany przez moj wybor :S

Opublikowano
9 godzin temu, kwadri napisał:

Wybralem przy instalacji ze nie chce windows update i teraz sie okazuje ze potrzebuje pobrac aktualizacje bo pewne programy nie chca sie zainstalowac? Jak przywrocic windows update bo chyba jest zablokowany przez moj wybor :S

Uptymalizator Usług - > 2x TAK