321frytki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 Witam, Mam problem z instalacją na laptopie HP Pavilion. W ogóle nie wykrywa mi pendrive. Pendrive nagrany prawidłowo, bez problemu odpala się na lenovo legion. Ktoś może wie w czym problem? Ustawienia biosu na obrazku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jarexpol Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 2 godziny temu, 321frytki napisał: Pendrive nagrany prawidłowo, bez problemu odpala się na lenovo legion. Czy tak. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
321frytki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 Nagrałem tak jak pokazałeś na screenie. Jak ustawiłem w bios żeby OS boot był pierwszy to mam potem w menu bootowalnym dysk jako pierwszy a pena jako drugiego - nie wykrywa dysku Po przestawieniu na pierwsze miejsce USB flash.. pen jest jako pierwszy - też nie wykrywa dysku Jak w rufusie ustawiam mbr to w ogóle nie wykrywa w menu bootowalnym pendrive. Laptop HP Pavilion Laptop 15-eg0017nw Pobrałem innego win (widać na screenie z rufusem) i dalej jest to samo. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
321frytki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 11 minut temu, Napromieniowany napisał: Spróbuj tym : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety, poza wyborem klawiatury etc. nic się nie zmieniło Cytuj
321frytki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 NVME Driver zaznaczone - niestety dalej to samo Nie widzę opcji AHCI Mode. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jarexpol Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 4 godziny temu, 321frytki napisał: Po przestawieniu na pierwsze miejsce USB flash.. pen jest jako pierwszy - też nie wykrywa dysku Daj fote biosu, zakładka Main, może ten dysk nie ma litery, lub nie jest sformatowany. Edit. Jeśli masz system na tym lapku, to jeszcze screen z zarządzania dyskami, jak nie masz systemu, to podepnij pod innego i w tedy screen z zarządzania dyskami. Cytuj
sasik007 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 mam pytanie zainstalowalem na próbę czy wszystko dziala i tak dlaczego nie mam oocji wifi ? nie mam blotoof i opcja tryb samolot jest jakby nieaktywna klikam i nic sie nie dzieje? z internetem polaczylo ale przez wifi a pokazuje jak by przez kabel i nie pokazuje dostepnych sieci wifi Cytuj
supermari Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Witam, Zainstalowałem wersje Win JG10 x64 20H2 home lite i nie działa mi panel sterowania nvidi proszę o pomoc., z góry dziękuje. Cytuj
321frytki Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 W dniu 24.06.2021 o 23:21, jarexpol napisał: Daj fote biosu, zakładka Main, może ten dysk nie ma litery, lub nie jest sformatowany. Edit. Jeśli masz system na tym lapku, to jeszcze screen z zarządzania dyskami, jak nie masz systemu, to podepnij pod innego i w tedy screen z zarządzania dyskami. Problem udało mi się rozwiązać poprzez pobranie sterownika dysku z oficjalnej strony HP. Podczas instalacji podałem lokalizację i przy którymś z folderów znalazłem odpowiedni sterownik, następnie pokazały się partycje. Dziękuję za podpowiedzi jarexpol lubi to Cytuj
Franc Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 1 godzinę temu, supermari napisał: Witam, Zainstalowałem wersje Win JG10 x64 20H2 home lite i nie działa mi panel sterowania nvidi proszę o pomoc., z góry dziękuje. Jakie sterowniki instalowałeś? Używałeś Optymalizatora usług i Czyszczenia z prawokliku? Napisz coś więcej ... Cytuj
supermari Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 18 minut temu, Franc napisał: Jakie sterowniki instalowałeś? Używałeś Optymalizatora usług i Czyszczenia z prawokliku? Napisz coś więcej ... Udało mi się rozwiązać problem, wystarczyło dać Optymalizatora usług na domyślne. Dzięki za pomoc Cytuj
arigato78 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Drogi @srom-otnik, czy istnieje szansa na to, abyś wypuścił "Optymalizator Usług" jako oddzielny program/skrypt/etc.? Bardzo proszę... Pozdrawiam, Paweł R5.3,9 i lysyn lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Godzinę temu, arigato78 napisał: Drogi @srom-otnik, czy istnieje szansa na to, abyś wypuścił "Optymalizator Usług" jako oddzielny program/skrypt/etc.? Bardzo proszę... Pozdrawiam, Paweł N I E Cytuj
damian5142 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 W dniu 26.06.2021 o 01:12, sasik007 napisał: mam pytanie zainstalowalem na próbę czy wszystko dziala i tak dlaczego nie mam oocji wifi ? nie mam blotoof i opcja tryb samolot jest jakby nieaktywna klikam i nic sie nie dzieje? Zainstalowałeś sobie sterowniki do wifi ? Cytuj
kjkamil Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Kiedy się można spodziewać od cb windows 11 Cytuj
kuba3131 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 Twoje windy są ok. a do pobrania gdzieś poza mega? kiedy11? dziękuję Cytuj
Grzegorz83 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 Dziwne pytanie o widnows 11. Skoro system Sromotnika chwalimy za stabilność, optymalizację, a Microsoft nadal sam od sobie nie dał stabilnej wersji jedenastki. Moim zdaniem Sromotnik nie powinien się zabierać ze względu na nas (przeróżne konfiguracje) i to jest bolączka która zawsze bedzie za okienkami się ciągnęła. Eksperymentować można, lecz co chwile będą pojawiać się kolejne poprawki i to będzie uciążliwe. Poczekajmy na wersję "końcową" najlepiej jeszcze pierwszy duży update po tej wersji i wtedy można czyścic, coś wykrajać. Jedynastka tylko na X64, wizualne zmiany, ... Niby jakiś progres, a tak naprawdę regres względem chociazby Ósemki (wzgledem działa na naszych maszynach). Fajnie jakby szanowny Sromotnik się wypowiedział jak widzi przyszły projekt z 11stką. Sądzę, że to też ostudzi oczekiwania i cieszmy się z tego co mamy, bo z wersji na wersję gorzej się to dla świadomych użytkowników rysuje ;-) Ps. Win JG10 x64 20H2 udzielam się tak społecznie i już zainstalowany przez mnie na 5 (za chwilę bedzie numer 6 ), daje kolejny żywot (z office 2007 ) starym lampkom (wręcz kopa z rozruchem) na wiosce. Przynajmniej tylko wymiana na ssd i nie ma potrzeby by rodzice kupowali nowe laptopy ;-) srom-otnik lubi to Cytuj
janek917 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 W dniu 30.06.2021 o 22:45, damian5142 napisał: Zainstalowałeś sobie sterowniki do wifi ? A czy robiłeś optymalizację ? Ona to wyłącza .Spróbuj bez optymalizacji ,tę zawsze zdążysz wykonać później po skonfigurowaniu windowsa pod siebie. Cytuj
marekk1245 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 W dniu 24.02.2021 o 09:13, srom-otnik napisał: Proszę testować. Jak okaże się, że ta wersja jest sprawna pod każdym względem - będę mógł dopiero wtedy wykroić z tego surowca Lite Świetnie się sprawuje. Dziękuję za udostępnienie. Cytuj
bardrab Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Witam, mam pytanie, bo podczas instalacji wyświetla komunikat, że brak dostępnych obrazów. Pendrive zrobiony rufusem. Co robię nie tak? Cytuj
adonx Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 @bardrab Pobierz plik z załacznika rozpakuj i plik ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ^Autor Mr.T Cytuj
bardrab Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Cytat 8 minut temu, adonx napisał: @bardrab Pobierz plik z załacznika rozpakuj i plik ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ^Autor Mr.T Dzięki wielkie, pomogło !!! Cytuj
Grzegorz83 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Witam przy wersji Home jakie programy najlepiej uzywać dodatkowo do oczyszczenia i telemetria itp tid ?? 1. Destroy Windows 10 Spying 1.6.722 2.O&O.ShutUp10.1.8.1422. 3.W10Privacy 3.7.0. 4.PrivaZer 4.0.27 5.RemoveSpyAIO Cóż takiego jeszcze można dodać do listy lub z tej skreslić ? Cytuj
adonx Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Czyszczenie masz wbudowane w System PPM -Narzędzia-Czyszczenie lub DISM++ domyślnie i tyle, jak chcesz żeby wszystko działało a nie później ze coś nie działa. Cytuj
fax2000 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Bawiłem się w aktualizacje do 21h1. Wszystko się udało, ale nie wiem jak przywrócić stary wygląd paska z aplikacjami(chodzi o startisback) Niestety różne formy zmiany, włączania/wyłączania nic nie dają. Pewnie po aktualizacji standardowy wygląd się włączył, ale za bardzo nie mam pojęcia co zrobić w tej sytuacji, czy dobra dusza nakieruje? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 47 minut temu, fax2000 napisał: Bawiłem się w aktualizacje do 21h1. Wszystko się udało, ale nie wiem jak przywrócić stary wygląd paska z aplikacjami(chodzi o startisback) Niestety różne formy zmiany, włączania/wyłączania nic nie dają. Pewnie po aktualizacji standardowy wygląd się włączył, ale za bardzo nie mam pojęcia co zrobić w tej sytuacji, czy dobra dusza nakieruje? Poczekaj nieco, będzie 21H1 w moim wydaniu. Dziś skończyłem kroić JG7, więc cierpliwości... XMeFiX, Dystopia, fax2000 i 2 innych lubią to Cytuj
hawrisor Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 Siemanko i cześć. Mam jedno pytanie. Czy wersja Extreme jest bardziej odchudzona niz Lite? Cytuj
bunio1 Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 @hawrisor tak musicpop lubi to Cytuj
kwadri Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 Wybralem przy instalacji ze nie chce windows update i teraz sie okazuje ze potrzebuje pobrac aktualizacje bo pewne programy nie chca sie zainstalowac? Jak przywrocic windows update bo chyba jest zablokowany przez moj wybor :S Cytuj
srom-otnik Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 9 godzin temu, kwadri napisał: Wybralem przy instalacji ze nie chce windows update i teraz sie okazuje ze potrzebuje pobrac aktualizacje bo pewne programy nie chca sie zainstalowac? Jak przywrocic windows update bo chyba jest zablokowany przez moj wybor :S Uptymalizator Usług - > 2x TAK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi