angel.fallen Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Miałem problem z instalacją KB5001330 - poprawka nie chciała się zainstalować, żadne workaroundy nie pomagały (męczą się z tym także użytkownicy czystych W10). W końcu wróciłem do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], odpaliłem update i mam 20H2. I zdaje się. że wszystkie modyfikacje sromotnikowe zostały, jedynie StartIsBack musiałem przeinstalować bo pojawiło się nowe menu MS. Cytuj
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 W dniu 23.04.2021 o 17:31, srom-otnik napisał: Mam z konieczności W10 na laptopie Córci - ma do zdalnej nauki. Był tam Win 2004 sklepowy, wgrałem swojego 2004, a po pewnym czasie zaktualizowałem do 20H2 - nic z niego nie wycinałem, jest to wersja Full z Defenderem działającym. Nie bawię się w jakieś telemetrie na W10, bo tego systemu nie używam do swojej pracy zawodowej i systemowej zabawy. Na moim blaszaku mam od wczoraj nowe części - płyta, ramy, procek i WinJG7 Extreme. Nic innego mi do szczęścia nie potrzeba, bo wrzuciłem system na dysk M2 - Samsung Evo 970 Plus i komp włącza się jak telewizor lub szybciej. Jakieś W10... Daj spokój PZDR! Problem z Win7 czy Win 8 jest jeden i dość OGROMNY - Brak DirectX12 - zgodzę się że 7 i 8 są dobre, ale brak DirectX 12, brak wsparcia dla nowych CPU, brak wsparcia dla technologii RTX gorsza wydajność w grach względem Win 10. Win 7 czy 8 może być dobry na stare konfiguracje lub tylko do pracy dla starszego softu. Win 10 nie jest złym systemem, pod wieloma względami bije na głowę 7 i 8 - szczególnie się to odczuwa na nowych konfiguracjach. Osobiście liczę, że M$ kiedyś stworzy nowy system, bo W10 po tylu aktualizacjach to straszny śmietnik łączący przestarzałą technologię z nowoczesną, takie połącznie tworzy kod spaghetti, który z każdą aktualizacją plącze jeszcze więcej. Osobiście używam Samsung 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe 980 PRO dla mojego dysku systemowego i W10 startuje w kilka sekund. Tyle offtopa. Pozdrawiam Cytuj
joltom Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Jak we właściwościach kosza odznaczyć "Wyświetl okno dialogowe potwierdzające usuwanie" ? Mam to wyszarzone i nie mogę odznaczyć. Cytuj
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 3 minuty temu, joltom napisał: Jak we właściwościach kosza odznaczyć "Wyświetl okno dialogowe potwierdzające usuwanie" ? Mam to wyszarzone i nie mogę odznaczyć. WYŁĄCZONE Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "ConfirmFileDelete"=dword:00000000 WŁĄCZONE Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "ConfirmFileDelete"=dword:00000001 Wklej wybrane w notatnik, zmień rozszerzenie z txt na reg - dodaj do rejestru - zrestartuj komputer. Cytuj
joltom Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Niestety nie pomogło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 11 minutes ago, slipciok said: WYŁĄCZONE Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "ConfirmFileDelete"=dword:00000000 WŁĄCZONE Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "ConfirmFileDelete"=dword:00000001 Wklej wybrane w notatnik, zmień rozszerzenie z txt na reg - dodaj do rejestru - zrestartuj komputer. Niestety nie pomogło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 7 minut temu, joltom napisał: Niestety nie pomogło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety nie pomogło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To nadal będzie na szaro. Bo te komendy nie mją tego zmienić - one odpowiadają za to co jest na szaro. Jeden wpis jest za odznaczenie tego drugi za zaznaczenie. To powinno pomóc w "odszarzeniu" tej opcji. I had faced the same issue in Windows 10 where in the "Display Delete Confirmation Dialog Checked and grayed out" Perform the following steps. 1. Go to run (Win key + r), type gpedit.msc (Admin mode is must) 2. Go to user components > Administrative templates >Windows Components> File Explorer (in WIN 10 in Win 7 it might be windows explorer) Hopes this solves the problem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. In the right window look for " Display confirmation dialog while deleting files" double click it and disable the same and click apply and ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4. Now check if the Graying out is disabled [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
joltom Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Wprowadziłem jeden wpis i nie pomogło więc usunąłem klucz z rejestru.Wprowadziłem drugi i też nie pomogło.Jak się pozbyć potwierdzania? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nadal nie działa.Coś nie tak z systemem? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak ma być? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 15 minutes ago, slipciok said: To nadal będzie na szaro. Bo te komendy nie mją tego zmienić - one odpowiadają za to co jest na szaro. Jeden wpis jest za odznaczenie tego drugi za zaznaczenie. To powinno pomóc w "odszarzeniu" tej opcji. I had faced the same issue in Windows 10 where in the "Display Delete Confirmation Dialog Checked and grayed out" Perform the following steps. 1. Go to run (Win key + r), type gpedit.msc (Admin mode is must) 2. Go to user components > Administrative templates >Windows Components> File Explorer (in WIN 10 in Win 7 it might be windows explorer) Hopes this solves the problem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. In the right window look for " Display confirmation dialog while deleting files" double click it and disable the same and click apply and ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4. Now check if the Graying out is disabled [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za pomoc lecz nic nie pomaga W poprzednich systemach Sromotnika wszystko było OK a tu niespodzianka z tym koszem.Ja nie lubię akurat tego potwierdzania.Jest jeszcze jakaś sugestia? Cytuj
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 24 minuty temu, joltom napisał: Wprowadziłem jeden wpis i nie pomogło więc usunąłem klucz z rejestru.Wprowadziłem drugi i też nie pomogło.Jak się pozbyć potwierdzania? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nadal nie działa.Coś nie tak z systemem? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak ma być? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za pomoc lecz nic nie pomaga W poprzednich systemach Sromotnika wszystko było OK a tu niespodzianka z tym koszem.Ja nie lubię akurat tego potwierdzania.Jest jeszcze jakaś sugestia? Trzeba autora pytać w takim razie. Nie wiem jak mocno jest kastrowany ten mod. Ogólnie kastracja od W10 20H1 jest... bardzo problematyczna. Usunięcie jednej grafiki może wpłynąć na niedziałanie czterech rzeczy, które logicznie i teoretycznie nie są w żaden sposób powiązane ze sobą i z tą grafiką. Życzę powodzenia Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 7 godzin temu, slipciok napisał: Trzeba autora pytać w takim razie. Nie wiem jak mocno jest kastrowany ten mod. Ogólnie kastracja od W10 20H1 jest... bardzo problematyczna. Usunięcie jednej grafiki może wpłynąć na niedziałanie czterech rzeczy, które logicznie i teoretycznie nie są w żaden sposób powiązane ze sobą i z tą grafiką. Życzę powodzenia Już odpowiadam - podczas przygotowywania obrazów bazowych użyłem w jednym z narzędzi opcji, która niestety nieodwracalnie wprowadza efekt, o który toczy się tu dyskusja. Mylnie uznałem że wszyscy będą zadowoleni z ustawień opróżniania kosza, a tu jednak nie. Ja osobiście muszę mieć to okno dialogowe potwierdzające usuwanie śmieci z kosza, bo niejednokrotnie uratowałem dzięki niemu ważne pliki przed kasacją. W kolejnym jesiennym iso na nowej podstawie OBIECUJĘ nie dotykać się tego zakichanego kosza. Cytuj
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 2 godziny temu, srom-otnik napisał: Już odpowiadam - podczas przygotowywania obrazów bazowych użyłem w jednym z narzędzi opcji, która niestety nieodwracalnie wprowadza efekt, o który toczy się tu dyskusja. Mylnie uznałem że wszyscy będą zadowoleni z ustawień opróżniania kosza, a tu jednak nie. Ja osobiście muszę mieć to okno dialogowe potwierdzające usuwanie śmieci z kosza, bo niejednokrotnie uratowałem dzięki niemu ważne pliki przed kasacją. W kolejnym jesiennym iso na nowej podstawie OBIECUJĘ nie dotykać się tego zakichanego kosza. Tak, to problem z tworzeniem modow. Nie wazne jak by sie dobrze chcialo, to kazdy chcialby miec inaczej Szczesliwie jest 10000 modow, a i kazdy moze zrobic wlasnego. Nie kazdy jednak to rozumie. Nie przejmuj sie. Rob moda, jak pod siebie, bo robiac pod innych to mozna zwariowac. Dzieki za ciezka prace. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 21 minut temu, slipciok napisał: Dzieki za ciezka prace. Pozdrawiam! Cytuj
janek917 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził i z pewnością nigdy się nie urodzi.Dzięki za pracę nad modami.A z tym koszem to naprawdę ważna funkcja,mnie także już wiele razy pomogła ocalić coś co ( przypdkowo) znalazło się w koszu. Cytuj
Baltramiejus Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Cześć mam problem z zainstalowaniem Origina doinstalowałem dodatkowe niezbędne pakiety ale nadal wywala błędy. Jakieś sugestie mile widziane - jestem świeżo po formacie CPU e3 1245 GPU r9 280x RAM 4x4 GB Przed formatem było ok [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Eleks Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Musisz doinstalować biblioteki systemowe - tutaj masz pakiety AllInOne -> Cytuj
Baltramiejus Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Eleks napisał: Musisz doinstalować biblioteki systemowe - tutaj masz pakiety AllInOne -> Dzięki wielkie, nawet nie miałem pojęcia że istnieje taka paczka. Dodałem do mojego folderu must have po formacie. Szczerze to myślałem że to może być wina Ventoy i podczas instalacji jakieś błędy mogły wyskoczyć bo musiałem ręcznie zbootować po kopiowaniu plików systemowych. Puki co zadziałało. Cytuj
jabirex Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 W dniu 24.02.2021 o 20:33, ziomek1993 napisał: Wywaliłem po 10 minutach. Mało mi sie procek nie zagotował x D. Powrót na 8.1 ^^ i na manjaro chyba już pora wymienić pastę pod CPU Cytuj
Вишенечка Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Mógłbyś podać namiary na styl, który masz zintegrowany z ''[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]''? Kursory, tapeta itd... Cytuj
popawu Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @srom-otnikWielkie dzięki za świetny system! Śmiga przepięknie Cytuj
Baltramiejus Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Cześć, mam turbo problemy na 2 pc z grami . wywala mi beż żadnych symptomów czy błędów log z przed chwili: Nazwa aplikacji powodującej błąd: bf1.exe, wersja: 1.0.57.44284, sygnatura czasowa: 0x5b92a7fa Nazwa modułu powodującego błąd: bf1.exe, wersja: 1.0.57.44284, sygnatura czasowa: 0x5b92a7fa Kod wyjątku: 0xc0000005 Przesunięcie błędu: 0x000000000112f84e Identyfikator procesu powodującego błąd: 0xc6c Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01d73d9d6098c652 Ścieżka aplikacji powodującej błąd: E:\GAMES\Battlefield 1\bf1.exe Ścieżka modułu powodującego błąd: E:\GAMES\Battlefield 1\bf1.exe Identyfikator raportu: 8994b014-f1da-45d7-8a41-cd1e09120974 Pełna nazwa pakietu powodującego błąd: Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd: Zastanawiam się czy to kwestia systemu czy sprzętu. Od razu mówię: Windows w wersji pełnej z defenderem Specka: CPU - Ryzen 5 2600 GPU - RTX 2060 EVGA RAM - Aegis G.Skill 2x 16 3000mhz ( XMP ) Zasilacz - CV550 Corasar Cytuj
fliperpl Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @srom-otnik jest szansa na zaimplementowanie tych aktualizacji -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na wersji lite nie wchodzi z wiadomych przyczyn ( błąd 0x80073701) - a chciałbym jej używać bo ma wszystko co chce :/ Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 ktora usluga odpowiada za autorotacje ??? Cytuj
bencom Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Witam wszystkich czy ktoś może mi powiedzieć jak w tej modyfikacji zmienić sieć z publicznej na prywatną ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Godzinę temu, bencom napisał: Witam wszystkich czy ktoś może mi powiedzieć jak w tej modyfikacji zmienić sieć z publicznej na prywatną ? Usługi domyślne w Optymalizatorze Usług, następnie w nowym panelu sterowania zakładka Sieć i bez problemu. Cytuj
Sid007 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Sromotnik, który swój wypiek byś najbardziej polecał? Zastanawiam się nad 1909, która już chyba ma obsługę RT. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Godzinę temu, Sid007 napisał: Sromotnik, który swój wypiek byś najbardziej polecał? Zastanawiam się nad 1909, która już chyba ma obsługę RT. Znacie moje zdanie - Win JG7/8.1 W10 -> 20H2 - jest nieco lepiej dopracowane niż 1909, ale i ten ostatni jest też, po prostu b. udany (nieskromnie mówiąc ) Cytuj
Sid007 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 O co tu chodzi? System w wersji Lite, czyli bez Defendera. Aktywny Simplewall, który Defendera powinien i tak wyłączyć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piter1114 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 13 godzin temu, srom-otnik napisał: 1909, ale i ten ostatni jest też, po prostu b. udany Właśnie wróciłem do niego, może to moje subiektywne odczucie, ale w Twojej wersji lite jest po prostu szybszy od 20H2.Oczywiście w rezerwie trzymam niezawodne Win JG7/8.1 srom-otnik lubi to Cytuj
Frix93 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 Czy jest jakaś opcja na wyłączenie przeźroczystości paska zadań? Cytuj
bencom Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 Właściowości StartIsBack, wygląd i suwaki Cytuj
Sid007 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 @srom-otnik , byłbym wdzięczny za jakieś sugestie do mojego wcześniejszego posta. Obraz sciągnięty i zgrany rufusem na pena. Wybrany Home Lite. Takie coś mogłaby zrobić jakaś aktualizacja, ale WU jest wyłączone w tym modzie (?). Mógłbym system przelecieć skryptami i wyłączyć WD i WU, ale sam piszesz, żeby tego nie robić. Zresztą kłóciłoby się to z ideą moda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi