Skocz do zawartości

Dysk SSD, a szybkie uruchamianie w Windows 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<ściana>

Ja wszystkim akurat włączam hibernacje (w lapkach przynajmniej) i ustawiam zamknięcie ekranu by się hibernował.

Tylko proszę nie mówić o tym iż na SSD się szybko uruchamia system więc po co. Po to że wracamy do pracy z tym zestawem aplikacji i napisanego tekstu z jakim ją przerwaliśmy. A wyłączenie spowoduje zamknięcie wszystkiego. I dodatkowo hibernacja niemal nie zużywa akumulatora i jak takowy się rozładuje to system wstaje normalnie jak przy zwykłym uruchamianiu.

Więc tak, HIBERNACJA ON.

Opublikowano

Rozumiem, dziękuje Panowie za wyjaśnienie czyli na to wygląda, że szybkie uruchamianie można zostawić ponieważ nie szkodzi to dyskowi SSD tylko podnosi ta opcja TBW tak słyszałem. Ale rozumiem, że przez najbliższe 5 albo 10 lat dajmy na to SSD przeżyje ? :)

Opublikowano
4 godziny temu, BartAcid napisał:

<ściana>

Ja wszystkim akurat włączam hibernacje (w lapkach przynajmniej) i ustawiam zamknięcie ekranu by się hibernował.

Tylko proszę nie mówić o tym iż na SSD się szybko uruchamia system więc po co. Po to że wracamy do pracy z tym zestawem aplikacji i napisanego tekstu z jakim ją przerwaliśmy. A wyłączenie spowoduje zamknięcie wszystkiego. I dodatkowo hibernacja niemal nie zużywa akumulatora i jak takowy się rozładuje to system wstaje normalnie jak przy zwykłym uruchamianiu.

Więc tak, HIBERNACJA ON.

Nie wiem ale na PC jak i Lapku hibernacje mam wyłączoną i bez problemu usypiam PC czy lapka.

Laptop ostatni raz wyłączałem chyba w styczniu normalnie klape zamykam i mi usypia z wyłączoną hibernacją i nic nie tracę.

Opublikowano

Ja wolę hibernacje zamiast usypiania. W PC faktycznie jakoś nie ma to znaczenia chyba że korki wywali ;)

W lapkach nie raz miałem kłopot jak bateria się ludziom rozładowała w czasie uśpienia. A że teraz ciężko się do niej dobrać to wybieram takie rozwiązanie.