Mr.T Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 Jak w temacie który z tych trzech najlepszy? Bo już głupawki dostaję :d Monitor GIGABYTE G32QC Monitor IIYAMA G-master GB3266QSU-B1 Monitor DELL S3220DGF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony. Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 Odpowiedź do usunięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadDragory Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 No nie dziwie się ale jak tak porównałem specyfikacje to na tle "konkurencji" monitor IIYAMA G-master GB3266QSU-B1 wychodzi najsłabiej i za drogo. Jak bym miał kasę na obojętnie jaki monitor z trzech wymienionych wybrał bym monitor GIGABYTE G32QC ponieważ jest tańszy, częstotliwość odświeżania ekranu 165 Hz, czas reakcji 1 ms ( no iiyama też ma ale ....) . 2 minuty temu, Zielony. napisał: Ja bym wybrał iiyama G-Master GB3266QSU-B1 Red Eagle 1ms 144Hz ma częstotliwość odświeżania obrazu 144 Hz zamiast 165 Hz ale przy takich częstotliwościach to nie ma większego znaczenia za to ma 1 ms czas reakcji matrycy minusem jest usb 2.0 zamiast 3.0 jak w przypadku Dell S3220DGF 4ms 165Hz, za to w iiyama są głośniki a w pozostałych ich nie ma Kolejnym minusem iiyama G-Master GB3266QSU-B1 Red Eagle 1ms 144Hz jest HDR Redy tzn kicha na maksa . To tak jak by kupić TV HD Redy (720p) . Gdzie tu sens jeśli nie ma HDR hmm powiedzmy w pełnej wersji . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 4, 2020 Author Report Share Posted November 4, 2020 Gigabyte ma zarypiste opinie i rewelacyjnie wypada w testach w sieci Dell też IIYAMA mało można znaleźć testów bardziej opinie w komentarzach ale też chwalą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony. Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 Odpowiedź do usunięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadDragory Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 13 godzin temu, Zielony. napisał: w użytkowaniu drobna oszczędność na energii - pobór mocy podczas pracy Gigabyte -75W, iiyama -47W No bez jaj. To jeszcze da się zaakceptować . Mój TV według "naklejki bierze 130W (z 2008r) . @Mr.T No nie ma tego konkretnego monitora . Z osobistego doświadczenia wiem że najdłużej działają mi monitory Dell i LG bez serwisu (po GW). Jak bym miał wybrać to pewnie kupił bym Gigabyte ponieważ jest tańszy, częstotliwość odświeżania ekranu 165 Hz, czas reakcji 1 ms . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ripek Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 jak nie potrzeba 32cale to lepiej ten : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony. Posted November 6, 2020 Report Share Posted November 6, 2020 Odpowiedź do usunięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony. Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Odpowiedź do usunięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 7, 2020 Author Report Share Posted November 7, 2020 27 to ja mam i jakbym chcial 27 to bym pokazal 27 a nie 32 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony. Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Odpowiedź do usunięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirty1987 Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 W dniu 4.11.2020 o 21:49, Mr.T napisał: Jak w temacie który z tych trzech najlepszy? Bo już głupawki dostaję :d Monitor GIGABYTE G32QC Monitor IIYAMA G-master GB3266QSU-B1 Monitor DELL S3220DGF IIYAMA G-master GB3266QSU-B1 - brak HDR-u, HDR bez certyfikacji to nieśmieszny żart w monitorach 32 calowych. Fajna, jasna matryca jeśli stricte do gier to ok pozycja, słabe pokrycie barw adobe i filmy odpadają. DELL S3220DGF - staroć z niewspieraną technologią FreeSync 2.0, z koszmarnym input lagiem. GIGABYTE G32QC - Fajna pozycja, sam się nad nim zastanawiałem i nawet miałem przez tydzień, ale zostałem w konfiguracji 2x24 cale. Nowa technologia FreeSync działająca z aplikacją nvidii, HDR niestety tylko 400 a nie 600 (ale tutaj ceny monitorów zaczynają się od 3k+) i bardzo fajne kolorki. Ciemna matryca to minus i straszna losowość w matrycach. Jak chcesz kupować, to najlepiej >3 sztuki bez rat i wybrać taką która nie ma prześwitów i duszków. IMO najlepszy z tych trzech Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 @Mr.T, a może spróbuj zrobić jak mój kolega. Miał kosmiczny problem, czy wziąć iiyamę IPS czy AMVA, i dogadał się z X-KOM tak, że płaci za oba modele i po testach jeden oddaje na drugi dzień. O dziwo nie mieli żadnych obiekcji, w końcu klient nasz pan. Przyjechał z nimi do mnie i już po minucie wiedzieliśmy, że zostaje AMVA (IPS miał tak nierówne podświetlenie, srebrzenie i backlight bleeding, że szok). A jak nie, to zawsze możesz skorzystać z prawa do zwrotu, jakbyś był niezadowolony z monitora. Uciążliwe to i czasochłonne, ale lepiej mieć taką opcję, niż jej nie mieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Kupujesz przez internet to masz 14dni na deklarację zwrotu i kolejne 14 na odesłanie. Więc prawie miesiąc na testy. A nosem kręcić nie mogą bo takie są przepisy zakupów na odległość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Które niby? Z odbiorem osobistym po zamówieniu przez net to nie wiem jak jest prawnie. Może być sliski temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 4 minuty temu, BartAcid napisał: Z odbiorem osobistym po zamówieniu przez net to nie wiem jak jest prawnie. Może być sliski temat. To ci wyjaśniam - jak odbierasz osobiście, ale zapłaciłeś przez neta, to wtedy działa to jak zakup na odległość. Jak płacisz w kasie w sklepie, to już jest jak zakup lokalny i jesteś w d.pie. Zielony. likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Dobrze wiedzieć w razie czego. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woj_ani217 Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 W prawdzie za Dellem nigdy nie przepadałem ale ten model widziałem na żywo u znajomego i chociaż ten model nie urywa czterech liter to wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie : nie czepiając się szczegółów technicznych dla oka użytkownika wywarł na mnie pozytywne wrażenie . Pograłem na nim godzinkę , obejrzałem fragment koncertu , fragment filmu wszystko w najwyższej rozdzielczości i jak bym miał kupować to bym go kupił. Dylemat zawsze jest jak chcesz coś kupić widzisz i czytasz opinie a nie widzisz tego na " żywca " ,opinie , parametry niby ok a w rzeczywistości może być " lipa " ?. Ciężko coś polecić jak nie masz tego w " garści " ale jak to zrobić ? nie wykonalne trochę trzeba ryzykować . W twoim przypadku najlepszy zakup to przez internet nie pasuje do zwrotu i następny ograniczenie to czas na to wszystko. BartAcid likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lepekun Posted February 15, 2021 Report Share Posted February 15, 2021 Witam, kilka dni temu kupiłem dwa monitory GIGABYTE G32QC drugi dla kumpla i jestem bardzo zadowolony tzn trafiłem na wyjątkowe sztuki z prawie idealnym podświetleniem z mega czernią która wciska w fotel, a kolory powalają dodatkowo HDR 400 który działa i robi wrażenia w grach które go obsługują. Porównałem do mojego starego Samsunga CFG70 jak ktoś widział to wie co ten monitor potrafi heh wreszcie mam godnego następcę tego monitora w postaci GIGABYTE G32QC. BTW mam ver F z sierpnia 2020. Jak coś pomogę w ustawieniach profilowaniu i cfg itd. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted February 15, 2021 Report Share Posted February 15, 2021 32 minuty temu, lepekun napisał: trafiłem na wyjątkowe sztuki z prawie idealnym podświetleniem z mega czernią która wciska w fotel Bo to jest norma w VA, żaden wyczyn nawet w tanich konstrukcjach. To nie IPS, gdzie trafić równe podświetlenie to cud. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted February 15, 2021 Report Share Posted February 15, 2021 13 minut temu, Widzior napisał: Bo to jest norma w VA, żaden wyczyn nawet w tanich konstrukcjach. To nie IPS, gdzie trafić równe podświetlenie to cud. no to mam w domu cuda jarexpol likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermogenes Posted March 12, 2021 Report Share Posted March 12, 2021 Cześć aby nie otwierać nowego tematu. Do rzeczy kupiłem nowy monitor IPS Acer 27 wiem że dla Was to przeżytek, do tej pory miałem kartę ATI Radeon 4500 która dawała radę na starym monitorze teraz niestety najwyższa rozdzielczość przy której da radę ustawić ostry obraz to 1776x1000 co jak wiecie nie pokrywa całej powierzchni ekranu w nowym monitorze. Pytanie co polecicie aby pokryło matrycę, najlepiej na pasywnym chłodzeniu. Nie mam żadnych wymogów; nie gram a nawet filmy oglądam HD 720 dla oszczędności transferu. Pozdrawiam Hermogenes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
franekfranek Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 Zależy do czego... ma być monitor Też miałem dylemat, zamówiłem za 1/3 ceny nowego "poleasingowy" czy jakoś tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] od ok 2 lat cieszy i nie morduje oczu. Klasa energetyczna A+ Jakiś czas temu mieli przecenę i ten model był coś ok 300 pln ! Przekonałem się po jednej rozmowie z bok tej firmy, poziom obsługi SUPER. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izakos69 Posted August 1, 2021 Report Share Posted August 1, 2021 cześć potrzebuję wymienić monitor, ale taki żeby miał tuner TV, więc chyba pozostaje kupić tylko TV smart 24 lub 32 cale. Zastanawiam się nad modelami philips 24pfs6805/12 lub Xiaomi Mi LED TV P1 32. Nadmieniam, że odległość siedziska od monitora to około 70 cm Prosze o pomoc który model wybrać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted August 1, 2021 Report Share Posted August 1, 2021 Nie wyobrażam sobie pracy na komputerze mając TV zamiast monitora. Do grania czy oglądania filmów spoko, ale nie do pracy na pulpicie. Zupełnie inne przeznaczenie, inaczej zaprojektowana matryca, podświetlenie, parametry pracy itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 A po cholerę wybierasz ekran patrząc na tuner TV. Za mniej niż 100zł masz DVB-T2 i wpinasz je przez HDMI do czego tylko chcesz. A jak się zmieni system nadawania to wymieniasz tylko dekoder. Tylko patrz by monitor miał co najmniej dwa wejścia cyfrowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts