kamiloxf Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 58 minut temu, kris2013 napisał: Jak pobrać przez OTA SuperLite Special Edition wymaga reinstalacji Cytuj
ozzi91 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Korzystacie z tego systemu w formie daily? Czy raczej tylko jak chcecie pograć? Jestem ciekawy jak wygląda system pod kątem np korzystania ze stronek bankowych - czy jest się czego obawiać czy lepiej dmuchać na zimne Cytuj
kamiloxf Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 5 minut temu, ozzi91 napisał: Korzystacie z tego systemu w formie daily? Czy raczej tylko jak chcecie pograć? Jestem ciekawy jak wygląda system pod kątem np korzystania ze stronek bankowych - czy jest się czego obawiać czy lepiej dmuchać na zimne używam jako system codzienny jak się obawiasz to wgraj jakiegoś antywirusa z firewallem i będzie ok Cytuj
Franc Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 @ozzi91 - przeczytaj wcześniejsze posty w tym temacie, Twoje pytanie (i obawy) były już wcześniej poruszane Snafriozo lubi to Cytuj
SilverShai Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 W dniu 21.12.2020 o 07:17, ArthaS1987 napisał: mam to samo..... Pojawiła się dla części kart ze strony Asusa aktualizacja sterownika - działa jak należy także zachęcam do sprawdzenia. Cytuj
Reevolxxx Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 witajcie usunelem folder 7z 1900 extra i teraz mi nie uruchamia toolboxa jak to naprawic ?? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Godzinę temu, Reevolxxx napisał: witajcie usunelem folder 7z 1900 extra i teraz mi nie uruchamia toolboxa jak to naprawic ?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pobierz, wypakuj i wrzuć tam skąd usunąłeś Reevolxxx lubi to Cytuj
MarcinGX Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Windows 10 Pro - Superlite SE / Compact / x64 / Version 2009 OS build 19042.685 (20H2) Normal Bootable Pobierz plik torrenta: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows 10 Pro - Superlite SE / Compact / x64 / Version 2009 OS build 19042.685 (20H2) WPE Custom Bootable Pobierz plik torrenta: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 i ripek lubią to Cytuj
Reevolxxx Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 dziekuje serdecznie MarcinGX lubi to Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 W dniu 27.12.2020 o 11:29, smiglo5 napisał: A czego teraz używasz jeśli można spytać? Tylko LTSC nie uzywam normalnej 20H2 która ma jakies dziwne problemy. Cytuj
ripek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 DRAGO to chyba raczej ty masz cos nie tak ze sprzetem, ja uzywam 20h2 juz dobry miech i nie zauwazylem zadnych problemow, moze te twoje problemy to brak domyslnych aplikacji czy cos bo to jest calc nie dziala ale doinstalowac sobie mozna taki ala win7 i dzierga a pozostale to zbedne rzeczy, uzywam go i do grania, pisania, muzyki, filmow i 0 zwiech i jakis innych koszmarow a jest juz chyba po kilku aktualizacji z toolboxa .685 aktualna startowalem od .421 i jak na razie jest to jedyny system ktory u mnie tak dlugo jest i jest poki co domyslnym przeszedl fazy testow na vmware dobrze ja to mialem raczej wlasnie z oryginalem problemy i jego aktualizacje, dla gracza ghost dobra rzecz we wszystko pogra i powiem lepiej plynniej pogra niz na win7 nudzija, bazyliano, MarcinGX i 1 inny lubią to Cytuj
ArthaS1987 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 W dniu 28.12.2020 o 00:18, SilverShai napisał: Pojawiła się dla części kart ze strony Asusa aktualizacja sterownika - działa jak należy także zachęcam do sprawdzenia. Wielkie THX dziala Cytuj
Snafriozo Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 3 godziny temu, ripek napisał: DRAGO to chyba raczej ty masz cos nie tak ze sprzetem, ja uzywam 20h2 juz dobry miech i nie zauwazylem zadnych problemow, moze te twoje problemy to brak domyslnych aplikacji czy cos bo to jest calc nie dziala ale doinstalowac sobie mozna taki ala win7 i dzierga a pozostale to zbedne rzeczy, uzywam go i do grania, pisania, muzyki, filmow i 0 zwiech i jakis innych koszmarow a jest juz chyba po kilku aktualizacji z toolboxa .685 aktualna startowalem od .421 i jak na razie jest to jedyny system ktory u mnie tak dlugo jest i jest poki co domyslnym przeszedl fazy testow na vmware dobrze ja to mialem raczej wlasnie z oryginalem problemy i jego aktualizacje, dla gracza ghost dobra rzecz we wszystko pogra i powiem lepiej plynniej pogra niz na win7 Kombinuje z tym systemem i głupoty robi niepotrzebne to co tu się dziwić. Na siłę chce spolszczyć niektóre opcje w menu i kombinuje z innymi sprawami to może stworzy swojego moda bo potem przez te kombinacje wprowadza ludzi w błąd i nawija, że coś nie działa. Nie słuchajcie go bo facet ma paranoję na punkcie zmian i aktualizacji Pozdrawiam. Cytuj
smiglo5 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 W dniu 30.12.2020 o 17:30, DRAGO napisał: Tylko LTSC Dalej Ghostowe LTSC czy czyste od MSu? Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2021 18 godzin temu, smiglo5 napisał: Dalej Ghostowe LTSC czy czyste od MSu? Ghosta i czekam na najnowszy LTSC który niby ma byc w tym roku tak mi się wydaje, niby chyba na wersji 1903 bo ten jest na 1809. Więc czekam. Na 20H2 jakies dziwne problemy mi sie robiły na wersji superlite wiec myslałem postawic zwykły ale mówie a mam kopie LTSC to postawiłem spowrotem LTSC i wole byc na nim. Windows 10 to windows 10 nie ma wymogów co do gier które potrzebója najnowszego bo takich gier nie ma chyba ze tylko od MS. Cytuj
Bartholomaios Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2021 3 godziny temu, DRAGO napisał: Ghosta i czekam na najnowszy LTSC który niby ma byc w tym roku tak mi się wydaje, niby chyba na wersji 1903 bo ten jest na 1809. Więc czekam. Na 20H2 jakies dziwne problemy mi sie robiły na wersji superlite wiec myslałem postawic zwykły ale mówie a mam kopie LTSC to postawiłem spowrotem LTSC i wole byc na nim. Windows 10 to windows 10 nie ma wymogów co do gier które potrzebója najnowszego bo takich gier nie ma chyba ze tylko od MS. Chyba AC Valhalla potrzebuje najnowszej wersji ale mogę się mylić. Cytuj
Snafriozo Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 W dniu 31.12.2020 o 18:42, smiglo5 napisał: Dalej Ghostowe LTSC czy czyste od MSu? Jego maszyna ma z 10 lat to co się dziwić, że ma problemy z nowszymi wersjami systemu. Z nowym systemem nikt nie ma problemu jak w miarę aktualizuje hardware. Ja co rok wymieniam komponenty i jakoś nigdy w życiu nie miałem problemów. Nie dziwię się, że ludzie potem narzekają jak konfiguracja sprzętu powinna zaliczyć muzeum Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 W dniu 1.01.2021 o 16:15, Bartholomaios napisał: Chyba AC Valhalla potrzebuje najnowszej wersji ale mogę się mylić. Nie potrzebuje poprostu trzeba z katalogu gry odpalac jako admin bo nawet na nowszym sie nie odpalała u mnie. W dniu 30.12.2020 o 20:35, ripek napisał: DRAGO to chyba raczej ty masz cos nie tak ze sprzetem, ja uzywam 20h2 juz dobry miech i nie zauwazylem zadnych problemow, moze te twoje problemy to brak domyslnych aplikacji czy cos bo to jest calc nie dziala ale doinstalowac sobie mozna taki ala win7 i dzierga a pozostale to zbedne rzeczy, uzywam go i do grania, pisania, muzyki, filmow i 0 zwiech i jakis innych koszmarow a jest juz chyba po kilku aktualizacji z toolboxa .685 aktualna startowalem od .421 i jak na razie jest to jedyny system ktory u mnie tak dlugo jest i jest poki co domyslnym przeszedl fazy testow na vmware dobrze ja to mialem raczej wlasnie z oryginalem problemy i jego aktualizacje, dla gracza ghost dobra rzecz we wszystko pogra i powiem lepiej plynniej pogra niz na win7 I 2 godziny temu, Snafriozo napisał: Jego maszyna ma z 10 lat to co się dziwić, że ma problemy z nowszymi wersjami systemu. Z nowym systemem nikt nie ma problemu jak w miarę aktualizuje hardware. Ja co rok wymieniam komponenty i jakoś nigdy w życiu nie miałem problemów. Nie dziwię się, że ludzie potem narzekają jak konfiguracja sprzętu powinna zaliczyć muzeum PC- Procesor: Intel Core i5-6400 / Karta graficzna: XFX Radeon RX 570 RS XXX Edition 8GB GDDR5 / Pamięć Ram: 2x Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz CL14 / Płyta główna: ASUS H170-PRO / Zasilacz: Antec VP 500 / Napęd: Asus 24F1MT / Chłodzenie CPU: SilentiumPC Fera 2 / Dysk hdd: Toshiba P300 3 TB 3.5" SATA III. Western Digital Caviar Blue 1 TB 3.5" SATA III / Dysk SSD: Crucial MX500 250GB SATA3 / Obudowa: SilentiumPC Gladius M20 Pure Black W dniu 31.12.2020 o 00:06, Snafriozo napisał: Kombinuje z tym systemem i głupoty robi niepotrzebne to co tu się dziwić. Na siłę chce spolszczyć niektóre opcje w menu i kombinuje z innymi sprawami to może stworzy swojego moda bo potem przez te kombinacje wprowadza ludzi w błąd i nawija, że coś nie działa. Nie słuchajcie go bo facet ma paranoję na punkcie zmian i aktualizacji Pozdrawiam. A ty chyba masz malego wacka i zadna nie zrobi ci dobrze. Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Edit.: Poprostu wole stabilny system a nie jakic okrojony zbyt mocno a LTSC okroił sam MS tylko GHOST go optymalizował co jest na 100% ok i taki system mi pacuje. Inne tylko na VHD testuje i tyle z tematu. Wiec jak ktoś mnie Wku**i to moge nie ładnie mu napisac więc lepiej mordy na klucze prosze trzymać, to tylko do połowy osób na tym forum. Cytuj
xqs Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Czy ktoś miał podobny problem, że po zamknięciu gry wywala Blue Screen? Tz ekrany robią się szare, nic się nie wyświetla, oraz nic się nie da zrobić. Trzeba resetować przyciskiem. Dzieje się to za każdym razem po zamknięciu Cyberpunka z GOG. Podczas gry wszystko jest ok, wystarczy, że otworzę i zamknę grę, i dostaję szare ekrany. Dziś zrobiłem reinstall do nowej wersji Superlite SE, niestety cały czas to samo. Wcześniej miałem inny system z tego forum, też wersje 20H9 i nie było takiego problemu. Grafika GTX1080Ti btw. Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 10 godzin temu, xqs napisał: Czy ktoś miał podobny problem, że po zamknięciu gry wywala Blue Screen? Tz ekrany robią się szare, nic się nie wyświetla, oraz nic się nie da zrobić. Trzeba resetować przyciskiem. Dzieje się to za każdym razem po zamknięciu Cyberpunka z GOG. Podczas gry wszystko jest ok, wystarczy, że otworzę i zamknę grę, i dostaję szare ekrany. Dziś zrobiłem reinstall do nowej wersji Superlite SE, niestety cały czas to samo. Wcześniej miałem inny system z tego forum, też wersje 20H9 i nie było takiego problemu. Grafika GTX1080Ti btw. Napisze tez tu. Więc tak czy masz aktualne sterowniki systemowe itp. mowa o sterownikach do płyty głównej i grafiki w tym dysków ssd lub hdd, bibloteki directx, Visual C, xna framework, itp. w tym właczony direct play w systemie i net f... 3,5 posprawdzaj moze tak byc ze cos z tym nie gra. Sterowniki najnowsze mozna pobrac programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bez szukania po stronach www bo nie zawsze u producenta sprzętu sa najnowsze. Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 W dniu 1.01.2021 o 16:15, Bartholomaios napisał: Chyba AC Valhalla potrzebuje najnowszej wersji ale mogę się mylić. A chodzilo mi ze z inkony z pulpitu po instalacji sie odpalał tylko w czarnym ekranie więc napisałem do uplay i odpisały ze najlepiej odpalac z pliku katalogu gry ppm jako admin i działa. To samo miałem z cyberpunk 2077 tyle ze tu do niego trzeba sie napracować bo brak jakis plikow z biblotek i gra sie nie odpali, wiec najlepiej sprawdzac czy ma sie aktualne wydania sterownikow itp. czyli w tym biblotek np. virtual c i xna framework w tym directx. Cytuj
xqs Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 1 godzinę temu, DRAGO napisał: Napisze tez tu. Więc tak czy masz aktualne sterowniki systemowe itp. mowa o sterownikach do płyty głównej i grafiki w tym dysków ssd lub hdd, bibloteki directx, Visual C, xna framework, itp. w tym właczony direct play w systemie i net f... 3,5 posprawdzaj moze tak byc ze cos z tym nie gra. Sterowniki najnowsze mozna pobrac programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bez szukania po stronach www bo nie zawsze u producenta sprzętu sa najnowsze. Tak wszystkie sterowniki mam zainstalowane. Większość sterowników instalowana przez Driver Booster, ale od grafiki pobrane ze strony Nvidia. Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 1 minutę temu, xqs napisał: Tak wszystkie sterowniki mam zainstalowane. Większość sterowników instalowana przez Driver Booster, ale od grafiki pobrane ze strony Nvidia. Aha to spox. Powinna być ok z grami, ale moze byc coś wyłączone w systemie jesli uzywasz wersji superlite bo ja na takiej byłem to tez mi niektóre gry cos nie działały, a GHOST nie odpisuje juz od dawna na FB i nic nie idzie wyłapac co moze być grane z tym. Edit.: A kompinowac nic nie kombinuje poza testowaniem na VHD czyli Virtalbox ustawiony na żywca jak w jednym poradniku tu na forum. Spolszczenie testowalem do wersji superlite jednak tu sie nie da w 100% dac na pełne, jedynie tylko w zwykłej wersji nie superlite. Cytuj
xqs Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 1 minutę temu, DRAGO napisał: Aha to spox. Powinna być ok z grami, ale moze byc coś wyłączone w systemie jesli uzywasz wersji superlite bo ja na takiej byłem to tez mi niektóre gry cos nie działały, a GHOST nie odpisuje juz od dawna na FB i nic nie idzie wyłapac co moze być grane z tym. Rozumiem, same gry działają poprawnie jedynie ich zamknięcie lub zminimalizowanie powoduje problem. Po zamknięciu po kilkunastu sekundach na pulpicie oba monitory robią się szare. Muszę zrobić więcej testów, i wyciągnąć logi. Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 25 minut temu, xqs napisał: Rozumiem, same gry działają poprawnie jedynie ich zamknięcie lub zminimalizowanie powoduje problem. Po zamknięciu po kilkunastu sekundach na pulpicie oba monitory robią się szare. Muszę zrobić więcej testów, i wyciągnąć logi. O to tego nie wiem, a poczytaj w informacji sterownika graficznego czy nie było jakis problemów bo ja z dawna wersja sterownika mialem podobnie AC Valhala nie odpalał mi sie tak jak trzeba tylko w czarnym ekranie po czym uplay odpisał mi ze najlepiej odpalac gre z katalogu zainstalowanej gry jako admin, i tak robie do dzis z kilkoma grami. I tu nie mówie o kopiach gier tylko o ORG. Bo wiem ze gry z gog mozna normalnie kopie pobrać i ma sie tez ORG. tylko ze nie ma sie gry na gog własnym. Cytuj
xqs Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 4 godziny temu, DRAGO napisał: O to tego nie wiem, a poczytaj w informacji sterownika graficznego czy nie było jakis problemów bo ja z dawna wersja sterownika mialem podobnie AC Valhala nie odpalał mi sie tak jak trzeba tylko w czarnym ekranie po czym uplay odpisał mi ze najlepiej odpalac gre z katalogu zainstalowanej gry jako admin, i tak robie do dzis z kilkoma grami. I tu nie mówie o kopiach gier tylko o ORG. Bo wiem ze gry z gog mozna normalnie kopie pobrać i ma sie tez ORG. tylko ze nie ma sie gry na gog własnym. Hmm problemem okazał się GOG i instalacja Cybeprunk2077. Po wyłączeniu gry, GOG synchronizowal dane z chmurą. Coś było nie tak, i na tej synchronizacji crashowal cały komputer. Ponowne pobranie gry rozwiązało problem. Wiec nie Windows był tutaj problemem a GOG. Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 11 minut temu, xqs napisał: Hmm problemem okazał się GOG i instalacja Cybeprunk2077. Po wyłączeniu gry, GOG synchronizowal dane z chmurą. Coś było nie tak, i na tej synchronizacji crashowal cały komputer. Ponowne pobranie gry rozwiązało problem. Wiec nie Windows był tutaj problemem a GOG. O dzięki za info. więc lepiej wyłączyc synchronizacje i problemu wtedy nie ma lub nie włączac aplikacji gog na pc tylko normalnie grac poza ta aplikacja od gog. Cytuj
Enzo4245 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 Powie mi ktoś czym się różni Superlite Special Edition od zwykłego Superlite? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi