JOHNYD649 Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 Windows 7 Ultimate RYZEN EDITION (X64) 2020 PL [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja x64 zawiera: - Windows 7 Ultimate (x64) Zintegrowane: - Sterowniki USB 3.0 , 3.1 - Inne sterowniki - (62 sterowniki wydane jako ostatnie) : 2nd Gen AMD Ryzen™ Desktop Processor 7th-Gen AMD A-Series Processors AMD Ryzen™ Desktop Processor AMD X470 Chipset AMD X370 Chipset AMD B450 Chipset AMD B350 Chipset AMD A320 Chipset AMD X399 Chipset DOWNLOAD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolejna wersja zawierała będzie dodatkowo inne sterowniki do architektury ZEN. Prawdopodobnie dziś nie dodam linku do pobrania , gdyż opracuje od razu drugą wersję aby nie zapychać sobie dysków na jakie je wstawiam i dysków na moim komputerze bo same systemy jakie mam w postaci iso to prawie 50gb . Tak więc od razu zrobię drugą wersję tego systemu . Plan wydajności należy ustawić rzecz jasna na maksymalna wydajność aby system poprawnie współpracował z wgranymi już ustawieniami . System nie będzie lekki przez to że zawiera poprawki , ale i tak został wyczyszczony z zbędnego balastu aby użytkownik mógł cieszyć się wydajnością mimo horrendalnego rozmiaru systemu . Podejrzewam , że będzie to jedyna modyfikacja u nas w kraju gotowa pod Ryzeny z ZEN , gdzie rzecz jasna Windows 7 będzie poprawnie współpracował z tym . Kto ma chęci może od razu walić Windows 10 zamiast siódemki lub też zrobić aktualizacja , a sama aktualizacja zachowa część ważnych poprawek systemu które wspomagają ten procesor . 62 sterowniki które ma ten system ułatwią w przyszłym czasie użytkownikowi korzystanie z niego oszczędzając czas na poszukiwanie innych sterowników . Sterowniki pochodzą od razu od AMD więc nie widać sensu szukania innych sterowników . Jeżeli ktoś ma Ryzena , to może mi napisać w kom jak system działa . Niebawem dodam link do pobrania systemu , a ten post póki co zostaje aby inni już mogli się przygotować do sprawdzenia tego systemu . Wszelakie sugestie proszę pisać w komentarzach . UWAGA: Proszę instalować system z pendrive'a . Najlepiej użyć rufusa do tego . System przez różne cuda może śmiało mieć schize z podpisem sterowników, należy się tym nie przejmować kilknąć w razie problemu z uruchomieniem przez to systemu F8 i wyłączyć sprawdzanie podpisu sterowników . Proszę sobie wedle uznania wyłączyć windows update w services.msc jeżeli ktoś nie posiada orginalnego klucza i jedynie testuje wersje . Nie pamiętam jaka poprawka waliła mocne fazy z moimi poprawkami do ryzena tworząc system mniej wydajnym . Pierwsze uruchomienie potrwa ciut dłużej , po pierwszym logowaniu zostawić komputer na 2-5 minut i reboot , gdyż ten w tle po wykryciu ryzena musi sie pokonfigurować . W razie jeżeli testując system któryś z was użytkowników wykryje jakiś błąd proszę o opis i zrzut ekranu z tym błędem to go naprawie . Proszę także o komentarz jeżeli komuś pójdzie lub nie ten system na ryzenie aby inni wiedzieli na jakiej płycie+grafice+procesorze to miało/nie miało zadziałać . moszter, MarcinGX and saviq81 like this Quote
JOHNYD649 Posted February 13, 2020 Author Report Posted February 13, 2020 Teraz, razor1995 napisał: Nie nie, po prostu takimi tematami, bez linków robisz burdel na forum. Skoro moderatorzy nie reagują, to ktoś Ci musi zwrócić uwagę @m4s @P1O @Mr.T P.S. Gdybym był trollem, nie miałbym ponad 5k postów na tym forum. Nie robie burdelu skoro akuratnie przygotowuje sobie posta pod dodanie linku . System obecnie obrabiam , potem testy i max jutro lub po jutrze go wrzucam . W między czasie zobacze ile osób z Ryzenami poda tutaj konkretny spec abym mógł dodać stery itp. by działało co ma działać i tyle . I tak i tak dodam finalną wersję jak pisałem wyżej ale i tak czekam na spec od ,,Ryzenowców,, aby ci mieli prawo coś powiedzieć nim skończę tę wersję systemu dla nich . Jak zdążą do jutra wieczór to idzie wersja 15-go max , jak nie to jutro wieczór idzie iso systemu . Ja obecnie dodaje nie zbędne poprawki i patche które muszą być dla stabilności , boot mi siadł więc go naprawiam od razu teraz i dodaje support pod płyty gigabyte , potem jak znajdzie się ktoś z Asusem to i dodam support płyt asusa i nic więcej nadto nie zrobię . Quote
m4s Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 Spokojnie @JOHNYD649 Takie rzeczy publikujemy z linkami, Są osoby uprzywilejowane (np. @srom-otnik ) ale on ma taki wkład i dorobek że może być uprzywilejowany. razor1995 likes this Quote
JOHNYD649 Posted February 13, 2020 Author Report Posted February 13, 2020 Poza tym temat nie jest do usunięcia , a wręcz do przeczekania tego czasu jaki pisałem w wiadomym celu . Nie będę robił syfu z systemu bo wole znać zdanie i spec różnych płyt bym potem setek iso nie robił z poprawkami . Raz a dobrze to zrobie i tyle , a jak komuś nie pasuje to , to niech robi kiłe i syf a ja do końca i tak będę robił stabilne i dobre systemy . Teraz, m4s napisał: Spokojnie @JOHNYD649 Takie rzeczy publikujemy z linkami, Są osoby uprzywilejowane (np. @srom-otnik ) ale on ma taki wkład i dorobek że może być uprzywilejowany. Rozumiem , ale ja mam swój wkład z tym , że niestety nie u was ... . Wpienia mnie fakt jedynie , że nie pasuje komuś to że ja pytam userów o zdanie takim postem nie robiąc kiły z forum . Jak ciebie obraziłem jak admina to sorka za to , ale wole robić coś raz a dobrze . Quote
kamiloxf Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 Teraz, JOHNYD649 napisał: Poza tym temat nie jest do usunięcia , a wręcz do przeczekania tego czasu jaki pisałem w wiadomym celu . Nie będę robił syfu z systemu bo wole znać zdanie i spec różnych płyt bym potem setek iso nie robił z poprawkami . Raz a dobrze to zrobie i tyle , a jak komuś nie pasuje to , to niech robi kiłe i syf a ja do końca i tak będę robił stabilne i dobre systemy . A na 3 Gen będzie to działać ? Quote
JOHNYD649 Posted February 13, 2020 Author Report Posted February 13, 2020 Teraz, kamiloxf napisał: A na 3 Gen będzie to działać ? Daj mi spec , to będzie Muszę widzieć pod co mam zrobić . Quote
m4s Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 3 minuty temu, JOHNYD649 napisał: Poza tym temat nie jest do usunięcia , a wręcz do przeczekania tego czasu jaki pisałem w wiadomym celu . Nie będę robił syfu z systemu bo wole znać zdanie i spec różnych płyt bym potem setek iso nie robił z poprawkami . Raz a dobrze to zrobie i tyle , a jak komuś nie pasuje to , to niech robi kiłe i syf a ja do końca i tak będę robił stabilne i dobre systemy . Rozumiem , ale ja mam swój wkład z tym , że niestety nie u was ... . Wpienia mnie fakt jedynie , że nie pasuje komuś to że ja pytam userów o zdanie takim postem nie robiąc kiły z forum . Jak ciebie obraziłem jak admina to sorka za to , ale wole robić coś raz a dobrze . Nikt nikogo nie uraził. Najpierw trzeba było napisać temat czy sa chętni i co by chcieli - to raz, Taki temat możesz sobie założyć w brudnopisie, potem go przeniosę gdzie trzeba. Zapracuj na swój wkład to i otrzymasz swój dział Quote
Guest Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ultimate ma najwięcej dodatkowych funkcji - mało komu potrzebnych - i faktycznie MAŁO kto z użytkowników ma klucz do takiej wersji. Więc - tylko aktywator. Faktycznie była by lepsza wersja np. pro - bo inaczej to propagowanie piractwa. Quote
razor1995 Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 Nie chcę truć, ale trochę to razi - @JOHNYD649 - przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji. Taki tekst zdecydowanie lepiej się czyta, serio. 2 minuty temu, kamiloxf napisał: A na 3 Gen będzie to działać ? Raczej tak, ale bez USB, chyba że napiszesz sterowniki do zintegrowanego kontrolera USB Teraz, zbigniew59 napisał: propagowanie piractwa. Zawsze możesz lecieć na slmgr /rearm Quote
JOHNYD649 Posted February 13, 2020 Author Report Posted February 13, 2020 2 minuty temu, m4s napisał: Nikt nikogo nie uraził. Najpierw trzeba było napisać temat czy sa chętni i co by chcieli - to raz, Taki temat możesz sobie założyć w brudnopisie, potem go przeniosę gdzie trzeba. Zapracuj na swój wkład to i otrzymasz swój dział Ok spoko , ale temat zostaw póki co bo obecnie nie wiem gdzie i co szukać na tym forum bo go nie znam . Quote
m4s Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 6 minut temu, JOHNYD649 napisał: Ok spoko , ale temat zostaw póki co bo obecnie nie wiem gdzie i co szukać na tym forum bo go nie znam . Nic nie kasuję, spokojnie, poza tym mamy czat i na czacie można popytać co i jak - my nie gryziemy ... no może niektórzy JOHNYD649 and BGT like this Quote
Guest Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - BARDZO WIELU tych co nie mają klucza nie wiedzą że tak można. Quote
razor1995 Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 6 minut temu, m4s napisał: my nie gryziemy ... no może niektórzy Kąsam, ale jestem oswojony 5 minut temu, zbigniew59 napisał: WIELU tych co nie mają klucza nie wiedzą że tak można Można, ale bodajże max 180 dni, nie pamiętam dokładnie. Ultimate ma też jedną dość istotną przewagę - BitLocker, czego pozostałe (poza Enterprise) nie mają. Na laptopach dość przydatne (tak wiem, BitLocker jest dziurawy i ma furtki dla NSA ) m4s likes this Quote
Guest Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 W linku który podałem jest tabelka czym róznią wersje win 7. Quote
Widzior Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 Godzinę temu, kamiloxf napisał: A na 3 Gen będzie to działać ? Będzie działać, ale nie będą działały porty USB 3.0 wychodzące z CPU, i nawet zmodowane sterowniki nie pomogą, bo ich nie można zintegrować z ISO, bo wywalą BSODa w czasie instalacji. Można się nimi bawić dopiero po zainstalowaniu systemu. Druga sprawa - jakie to 62 inne sterowniki do AMD Ryzen zostały dodane, jak tu potrzeba ich dosłownie kilka? (screen z poprzedniej paczki driverów, więc nie sugerować się wersjami sterowników, bo niektóre są już nowsze) razor1995 likes this Quote
JOHNYD649 Posted February 13, 2020 Author Report Posted February 13, 2020 2 godziny temu, Widzior napisał: Będzie działać, ale nie będą działały porty USB 3.0 wychodzące z CPU, i nawet zmodowane sterowniki nie pomogą, bo ich nie można zintegrować z ISO, bo wywalą BSODa w czasie instalacji. Można się nimi bawić dopiero po zainstalowaniu systemu. Druga sprawa - jakie to 62 inne sterowniki do AMD Ryzen zostały dodane, jak tu potrzeba ich dosłownie kilka? (screen z poprzedniej paczki driverów, więc nie sugerować się wersjami sterowników, bo niektóre są już nowsze) Ja wrzuciłem te [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] + sterowniki ryzena dla usb . Quote
P1O Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 10 godzin temu, JOHNYD649 napisał: Nie robie burdelu skoro akuratnie przygotowuje sobie posta pod dodanie linku Nie wiem, co to znaczy, ale w przyszłości postaraj się jednak umieszczać treść kompletną, nie pozostawiając miejsca na zbędne komentarze w związku z zapowiedzią czegoś, czego nie ma. Wiele takich tematów odeszło w zapomnienie pozostawiając niesmak. Masz - wrzucasz - i dopiero wtedy rozmawiamy o przyszłej wersji. ...a tak prywatnie, to byłoby milej, gdyby wstawka zawierała Professional zamiast Ultimate. razor1995 likes this Quote
JOHNYD649 Posted February 14, 2020 Author Report Posted February 14, 2020 Aktualizacja wersja V3 - link do pobrania w pierwszym poście. Quote
gustaw Posted February 14, 2020 Report Posted February 14, 2020 Może i link jest ale Plik który chcesz ściągnąc jest niedostępny. Quote
JOHNYD649 Posted February 14, 2020 Author Report Posted February 14, 2020 18 minut temu, gustaw napisał: Może i link jest ale Plik który chcesz ściągnąc jest niedostępny. Sorki , poprawiłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Mr.T Posted February 14, 2020 Report Posted February 14, 2020 Info dla pobierających System w wersji angielskiej a w tytule pisze PL no i niespodzianka zawiera tylko 7 poprawek więc wiecie co was czeka razor1995, m4s and BGT like this Quote
JOHNYD649 Posted February 15, 2020 Author Report Posted February 15, 2020 11 godzin temu, Mr.T napisał: Info dla pobierających System w wersji angielskiej a w tytule pisze PL no i niespodzianka zawiera tylko 7 poprawek więc wiecie co was czeka Zobacz opcje w ntlite , która czyści kopię poprawek . Po zaznaczeniu jej wywala całość informacji ile naprawde jest poprawek . Dasz rade to zweryfikować sam na dwa sposoby : Po instalacji w historii windows update'a gdzie powinna być ilość poprawek zainstalowanych , lub na drugi sposób biorąć wsus'a i pobierając nim wstępnie same poprawki win 7 x64 gdzie potem w ntlite integrujesz je i zaznaczasz owe czyszczenie kopii zapasowej poprawek a potem masz na końcu całość ile jest aktualizacji widocznych a ile zintegrowałeś ... Zastanów się teraz czy jest 7 czy więcej aktualizacji ... . Ja ide boksować się dalej z wersją embedded , bo dalej ma schiz mały . Quote
Mr.T Posted February 15, 2020 Report Posted February 15, 2020 to chyba cos zle zaznaczyles i mozliwe ze ci odinstalowało bo postawilem wlaczyłęm WU i mi znalazło tyle przy pierwszym szukaniu razor1995 likes this Quote
Nieobecny Posted February 15, 2020 Report Posted February 15, 2020 Ja widzę mały bezsens przy okazji aktualizowania systemu i integrowania sterowników. Dlaczego dodane są tylko sterowniki AMD, a nie ma pozostałych w tym Intela? Jaki jest sens wydawania kolejnego systemu np ze sterownikami Intela? Przecież to nic kosztuje, niewiele powiększa obraz, niewiele wydłuża czas integracji. Jak już dodawać sterowniki, to wszystkie przynajmniej USB 3.0/3.1 i NVMe, tak aby zainstalować system na maksymalnej ilości urządzeń. Quote
E_S_C Posted November 9, 2020 Report Posted November 9, 2020 troszkę stary temat ale znajomy mi podesłał linka ze chciał zainstalować i ni hu hu. sprawdziłem u siebie zintegrowałam wszelkie sterowniki z amd i ten system nie chce nawet się z botować ... czy z integracją czy bez efekt ten sam bios go nie botuje.. kolega ma b450. a ja mam acer aspire a315-41 na r3 2200u. u mnie brak mozliwosci zmiany z uefi na co kolwiek innego.. jedynie to fastboot off i secure off Quote
Widzior Posted November 9, 2020 Report Posted November 9, 2020 Już bardziej debilnego obrazu nie mogliście wybrać. Tu macie dobrze zrobiony i ze wszystkimi sterownikami - Quote
MarcinGX Posted November 9, 2020 Report Posted November 9, 2020 Mam Chipset B550 chyba mi nie pójdzie na tym Ryzenie Quote
nudzija Posted November 9, 2020 Report Posted November 9, 2020 @MarcinGX na b550/x570 tylko windows 10 Quote
Widzior Posted November 9, 2020 Report Posted November 9, 2020 10 minut temu, nudzija napisał: na b550/x570 tylko windows 10 Tylko oficjalnie, bo nieoficjalnie Win7 bez problemu działa z modowanymi sterownikami. bartek123 likes this Quote
matber Posted December 29, 2020 Report Posted December 29, 2020 a będzie dzałać na płycie z chipsetem h410 od intela? Quote
Recommended Posts