Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, aplikacje nie mają dostępu do mikrofonu, a jak próbuję wejść w Ustawienia->Prywatność-> mikrofon to wyłącza mi całe ustawienia i nic nie da się zrobić.

Zainstalowana wersja Lite

Opublikowano

Ustawienia domyślne pomogły - wielkie dzięki.

Nie przypominam sobie bym przy pierwszej konfiguracji coś wyłączał z mikrofonem, aczkolwiek jest to moja pierwsza styczność z W10 i nie do końca wiedziałem co działam :D 

Miałem ochotę już wracać do 8.1, a tu wystarczyło kilka kliknięć myszką...

Opublikowano

Nie jest to rozwiązanie Twojego problemu, ale podpowiem, że też korzystam z norda i uważam że najlepiej zainstalować OpenVPN i ściągnąć sobie pliki konfiguracyjne ze strony norda. Proste i lekkie rozwiązanie.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Wieniowaty - użyłeś instalatora online czy offline? 

Od czasu jak wrzuciłem ten mod na kompa nie instalowałem żadnego programu CAD/CAM - tam zwykle nowe wersje są mi potrzebne, tak na szybko sprawdziłem w AIDA - pokazuje zainstalowaną wersję 4.73.... 

Opublikowano

Dziwne rzeczy piszecie, przecież, system jest całkowicie zaktualizowany, ma wszystkie łatki na dzień wydania, odblokowane wszystkie frameworki i zaktualizowane

Jeśli jeszcze ktoś to potwierdzi, to trzeba będzie wziąć OS-a na kanał 

Opublikowano

Sam już zgłupiałem, w AIDA - pokazuje zainstalowaną wersję Net Framework 4.73.... , myślałem, że program źle pokazuje ale sprawdziłem w VB na modzie @Mr.T LTSC Test2 - tam wyświetla nr 4.8...

Spróbowałem zainstalować na kompie (LITE) przy ustawieniach domyślnych usług wersję 4.8 z instalatora offline - mam ten sam błąd co @winmodder 

Skoro wszystko było aktualne - czemu źle pokazuje? Czyżby czyszczenie DISM ++ z prawokliku coś przestawiło/usunęło? Nie używałem żadnego dodatkowego oprogramowania do optymalizacji - chyba tylko z raz PrivaZer włączyłem.

Zobaczę, może wieczorem postawię jeszcze raz system na VirtualBox i na świeżym sprawdzę co i jak

Opublikowano
1 godzinę temu, Franc napisał:

@Wieniowaty - użyłeś instalatora online czy offline? 

Offline i żadnego problemu. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby coś się na tym systemie nie zainstalowało, A testuję różności. Programy raczej wymagające jak różne CAD, Adobe czy multimedia.

Jak widać wersja 4.8 z hakiem. :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wszystkie dotychczasowe zgłoszone bugi poprawiłem:

- zaktualizowałem NET;

- dodałem najnowsze łaty, poprawiłem optymalizację usług;

- działa mikrofon.

Dziś wieczorem iso testowe wersji Full daję Wam do sprawdzenia. Jeśli okaże się ok. na tej podstawie zrobię Lite.

Franc i aweriel lubią to
Opublikowano
22 minuty temu, Pawel300 napisał:

Czy jest szansa na link z najnowszym aktualnym no i poprawionym pozbawionym bugów wymienianych przez niektórych użytkowników  wydaniem jeszcze dziś ?

Przeczytaj ostatni post autora - będziesz miał odpowiedź