Wieniowaty Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 W dniu 19.05.2020 o 15:11, kylo napisał: kopiowanie między dyskami od 800 mb/s po chwili w dół do 190 mb brak jakiś sterowników? niby menedżer nie wykazuje nic na żółto Po mojemu program ma za mało pamięci do tworzenia tempa dla kopiowanych plików. Dzieli je na kawałeczki a to bardzo spowalnia kopiowanie. Cytuj
adrian54 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 czy da się usunąć awatara z ekranu logowania żeby była sama tapeta? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 We wczesnych wersjach W10 np TH1, TH2 - było to banalne, należało usunąć pliki .png gdzieś tam, już nie pamiętam i nie było tego kółka z sylwetką ludzia. Teraz usunięcie tych samych obrazków nic nie daje. Nie badałem tematu głębiej, bo nie używam W10 Cytuj
-RKI- Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 3 godziny temu, adrian54 napisał: czy da się usunąć awatara z ekranu logowania żeby była sama tapeta? W Winaero masz przecież opcję od tego. O dokładnie taką: Sprawdź, może zadziała. Cytuj
adrian54 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 od tego zacząłem ale nic nie dało dalej jest avatar. Cytuj
muminusio1976 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Zobacz tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przezroczysty avatar, może zadziała adrian54 lubi to Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Czy ktoś pomoze wyłaczyc touchpad za pomocą FN ? Cytuj
adrian54 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 11 godzin temu, muminusio1976 napisał: Zobacz tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przezroczysty avatar, może zadziała pomogło ale trzeba dobrze w rejestrze zrobić wpis do zresetowania tego avatara do ustawień domyślnych dla wszystkich użytkowników. po podmianie pliku PNG użyć wpisu w rejestrze z poniższego pliku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
MirekC Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Witam,Jakoś nie mogę się natknąć temat Win JG a prog.antywirusowe, czy to bez znaczenia czy nie.!! Używam BitDefendera w JG10Pro od 1,5 roku i wszystko działa, Win10 antyspy też...stąd pytanie... Cytuj
Franc Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 33 minuty temu, MirekC napisał: Witam,Jakoś nie mogę się natknąć temat Win JG a prog.antywirusowe, czy to bez znaczenia czy nie.!! Używam BitDefendera w JG10Pro od 1,5 roku i wszystko działa, Win10 antyspy też...stąd pytanie... Mało zrozumiale piszesz - chodzi Ci o to, czy na modach Sromotnika można używać pakietów AV lub IS? Można, tylko do wyjątków trzeba dodać skrypty od Czyszczenia lub Optymalizatora Usług - niektóre Antywirusy są przeczulone i traktują te pliki jako podejrzane i wrzucają je do kwarantanny (lub usuwają). nudzija lubi to Cytuj
MirekC Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Dzięki za szybką reakcję, chciałem pisać skrótami żeby nie "zamulać", ale wyszło... jak wyszło. Stwierdzenie że "Można, tylko do wyjątków trzeba dodać skrypty....." czy oznacza to że mody Sromotnika "moje ulubione" mogą być 'bezpieczne" bez zabezpieczeń AV czy IS..?!. W dniu 9.05.2020 o 15:05, tediuss napisał: Taki błąd "System windows nie może zainstalowac wymaganych plików...........Kod błędu 0x8007025D" Czy jest jakieś rozwiązanie czy trzeba jeszcze raz ściągać? Wypalone na płycie i nagrane na pen drive. Miałem taki błąd, sprawdziłem RAM z MEMTEST, 16Gb jakies 13 godz. ale okazało się że jeden moduł siadał na wyższych częstotliwościach, zamieniłem na gniazdach 1/3 na 2/4 i ustało ??!!. Cytuj
MirekC Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 6 godzin temu, Franc napisał: Mało zrozumiale piszesz - chodzi Ci o to, czy na modach Sromotnika można używać pakietów AV lub IS? Można, tylko do wyjątków trzeba dodać skrypty od Czyszczenia lub Optymalizatora Usług - niektóre Antywirusy są przeczulone i traktują te pliki jako podejrzane i wrzucają je do kwarantanny (lub usuwają). Jestem nowy na stronie. Dzięki za szybką reakcję, chciałem pisać skrótami żeby nie "zamulać", ale wyszło... jak wyszło. Stwierdzenie że "Można, tylko do wyjątków trzeba dodać skrypty....." czy oznacza to że mody Sromotnika "moje ulubione" mogą być 'bezpieczne" bez zabezpieczeń AV czy IS..?!. Cytuj
Franc Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 W równym stopniu bezpieczne jak mody innych autorów - wszystko zależy od użytkownika - od dłuższego czasu nie używam na stałe pakietu AV (tylko okazjonalne testy skanerami online itp.) Cytuj
MirekC Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 36 minut temu, Franc napisał: W równym stopniu bezpieczne jak mody innych autorów - wszystko zależy od użytkownika - od dłuższego czasu nie używam na stałe pakietu AV (tylko okazjonalne testy skanerami online itp.) No i o to mi chodziło, Dzięki. Bez obrazy ale mody od Sromotnika były pierwszym odkryciem, że po prostu można z "OS" inaczej. Pamiętam czasy ZX spektrum i Amigi a OS był magią, teraz to przemysł i nie zawsze uczciwy, ale ciągle się uczę, nie wybrzydzam, więc proszę o wyrozumiałość. Pzdr. Cytuj
dariuszszyc Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 W dniu 10.04.2020 o 10:31, srom-otnik napisał: DISM++ od kilku ostatnich aktualizacji tego softu - niestety nie wyszukuje już łatek bezpieczeństwa Sorki za odkopywanie starych wiadomości, ale u mnie na Win 8.1 (by srom-otnik of course) - DISM++ (10.1.1001.10) działa pięknie i aktualizacje też pobiera i instaluje. Problem, o którym piszesz występuje tylko na Win 10 ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 12 godzin temu, dariuszszyc napisał: Problem, o którym piszesz występuje tylko na Win 10? Nie sprawdzałem od pół roku jak działa na 8.1 - wtedy jeszcze pobierał łatki. Cieszę się, że nadal to robi. Na w10 niestety nie działa obecnie ta funkcja Cytuj
roody14 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 Czy ma ktos problemy ze StartIsBack? Zdarzaja sie zawieszki na kilkadziesiat sekund. edit. zauwayzlem ze freeze pojawia sie po najechaniu na zakladke "ustawienia" Cytuj
Franc Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 @roody14 - nie mam żadnych zawieszek - a używam ten mod od premiery. Spróbuj przeinstalować StartIsBack++ jak stwarza Ci problemy - na forum był link do nowszej wersji Cytuj
roody14 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Franc napisał: @roody14 - nie mam żadnych zawieszek - a używam ten mod od premiery. Spróbuj przeinstalować StartIsBack++ jak stwarza Ci problemy - na forum był link do nowszej wersji Dzieki za odpowiedz. Po zainstalowaniu systemu wszystko dzialalo spoko. Byc moze cos przesadzilem z tweakowaniem rejestrow i usilnego wylaczania uslug, modulow np;. gamebar presence writer czy cos takiego? Blad, ktory mi wywala w podgladzie zdarzen: Cytat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <System> <Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" /> <EventID Qualifiers="49152">7023</EventID> <Version>0</Version> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x8080000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2020-06-05T10:27:05.303454300Z" /> <EventRecordID>17293</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="892" ThreadID="4080" /> <Channel>System</Channel> <Security /> </System> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <EventData> <Data Name="param1">Usługa użytkownika DVR z gry i transmisja_50649</Data> <Data Name="param2">%%126</Data> <Binary>42006300610073007400440056005200550073006500720053006500720076006900630065005F00350030003600340039000000</Binary> </EventData> </Event> Cytuj
Franc Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 Ja do podglądu zdarzeń w modowanych windowsach na ogół nie zaglądam - wyłączysz jakąś usługę i już ci zgłasza błąd - szkoda cennych chwil swojego życia na przejmowanie się pierdo...ami. A gamebar presence writer nie odnosi się czasem do jakiegoś modułu usługi XBox Live? Ja nie używam tego, usługi mam wyłączone. Jak chcesz usunąć proces np. tu masz rozwiązanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
roody14 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 38 minut temu, Franc napisał: Ja do podglądu zdarzeń w modowanych windowsach na ogół nie zaglądam - wyłączysz jakąś usługę i już ci zgłasza błąd - szkoda cennych chwil swojego życia na przejmowanie się pierdo...ami. A gamebar presence writer nie odnosi się czasem do jakiegoś modułu usługi XBox Live? Ja nie używam tego, usługi mam wyłączone. Jak chcesz usunąć proces np. tu masz rozwiązanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak masz racje. Gamebar presence writer to usluga Xbox live. Juz caly problem rozeznałem. Polega on na tym, ze gamebar presence odpala sie podczas odpalania gier, po mimo wylaczenia uslug xboxa. Siłowe wylaczenie aktywnosc gamebar presence blokuje zakladke Xbox live w Ustawieniach systemu Windows. Kiedy w StartIsBack ustawilem "Ustawienia" jako link, rozwijana liste to podczas najechania na nia ten start sie freezowal. Niestety musialem zmienic liste na menu i problem sie rozwiazal. Cytuj
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 W dniu 5.06.2020 o 14:47, roody14 napisał: Tak masz racje. Gamebar presence writer to usluga Xbox live. Juz caly problem rozeznałem. Polega on na tym, ze gamebar presence odpala sie podczas odpalania gier, po mimo wylaczenia uslug xboxa. Siłowe wylaczenie aktywnosc gamebar presence blokuje zakladke Xbox live w Ustawieniach systemu Windows. Kiedy w StartIsBack ustawilem "Ustawienia" jako link, rozwijana liste to podczas najechania na nia ten start sie freezowal. Niestety musialem zmienic liste na menu i problem sie rozwiazal. Ten pasek od xbox możesz wywalić tym skryptem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
dariuszszyc Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 W dniu 2.06.2020 o 09:57, srom-otnik napisał: Nie sprawdzałem od pół roku jak działa na 8.1 - wtedy jeszcze pobierał łatki. Cieszę się, że nadal to robi. Na w10 niestety nie działa obecnie ta funkcja Zainstalowałem właśnie obraz z tego tematu (wersję pełną, nie Lite) i wyszukuje aktualizacje (po dograniu brakujących plików DISM++). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
krzygaj Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 Czy u Was też po jakimś czasie usługa Windows Update zaczyna działać? Wyłączam ją za pomocą Optymalizatora usług(Czyszczenie, DISM itd... robię przed Optymalizatorem), ale po kilku dniach pojawia mi się komunikat, że są aktualizacje do zainstalowania i rzeczywiście Windows Update jest w trybie ręcznym, a było wyłączone. Cytuj
Franc Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 Używałem kilka miesięcy wersję Lite i żadnych komunikatów o poprawkach nie widziałem Cytuj
szymibtw Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2020 Miał ktoś problemy na tym windowsie z wyjściem na słuchawki? Podłączam i nie działaja... @srom-otnik mistrzu? Cytuj
Demonidas Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 Czy ta wersja ma problem z aktualizacjami bezpieczenstwa z czerwca lub lipca? Cytuj
szymibtw Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 30 minut temu, Demonidas napisał: Czy ta wersja ma problem z aktualizacjami bezpieczenstwa z czerwca lub lipca? Bardzo dobrze że ma bo modyfikacji się nie aktualizuje!!!! Cytuj
Demonidas Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 Godzinę temu, szymibtw napisał: Bardzo dobrze że ma bo modyfikacji się nie aktualizuje!!!! Czytaj ze zrozumieniem! To było pytanie. Chodzi mi o aktualizacje bezpieczeństwa - bo ta wersja tylko i dobrze pobiera te aktualizacje. Tylko w czerwcu MS coś zepsuł i czerwcowa nie może się zainstalować i lipcowa również - posiadam wersje od A-Team. Czy w tej wersji instalują się prawidłowo?????????? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 3 godziny temu, Demonidas napisał: Czytaj ze zrozumieniem! To było pytanie. Chodzi mi o aktualizacje bezpieczeństwa - bo ta wersja tylko i dobrze pobiera te aktualizacje. Tylko w czerwcu MS coś zepsuł i czerwcowa nie może się zainstalować i lipcowa również - posiadam wersje od A-Team. Czy w tej wersji instalują się prawidłowo?????????? Aktualizować można wersję pełną - powinny instalować się absolutnie wszystkie updaty. Jednocześnie muszę sprostować, w przypadku LTSC - raczej nie psują one niczego z moich ustawień (raczej...) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi