Skocz do zawartości

Win A 10 Home & Pro x64 Classic & ModernUI - Version

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, my_g0t napisał:

System zainstalowany bez problemów wraz z kompletem aplikacji i sterowników, a w weekend sprawdzę go pod kątem wydajności w CS:GO.

o to poczekam z instalacja, az ukazesz wyniki

Opublikowano
10 godzin temu, LELELELLEL napisał:

o to poczekam z instalacja, az ukazesz wyniki

Wszystko ok, zero haczenia neta i nie crush'uje. Zostanę na nim do następnej większej aktualizacji.

7 godzin temu, obnibus napisał:

Który serwer lepszy dysk google czy mega ? :)

Glownie chodzi mi o prędkość pobierania :)

Na google nie ma ograniczeń pobierania danych więc, to zawsze lepsza opcja :)

Opublikowano
2 godziny temu, cykorr napisał:

W wersji classic jest xbox? W obu wewrsjach można uruchomić gry ze sklepu?

W sklepie można pobrać aplikację Xbox beta tylko pytanie czy ma takie same działanie jak wbudowany Xbox w Windows 10 ModernUI

6 minut temu, obnibus napisał:

Calssic nie ma 

w ModernUI owszem jest 

Duża jest przepaść wydajnosciowa w działaniu obu systemów? Chodzi też o procesy systemowe, jest ich mniej więcej podobnie, czy w którymś jest mniej?

Opublikowano

Nie będzie działał Xbox na classic wywalone są usługi od niego i to ze pobierzecie go ze sklepu nic nie da 

w tym właśnie celu jest modernui kafle na niej są ale można je wywalić przez powershella

Opublikowano
15 minut temu, obnibus napisał:

Nie będzie działał Xbox na classic wywalone są usługi od niego i to ze pobierzecie go ze sklepu nic nie da 

w tym właśnie celu jest modernui kafle na niej są ale można je wywalić przez powershella

A duża jest przepaść wydajnosciowa w działaniu obu systemów? Chodzi też o procesy systemowe, jest ich mniej więcej podobnie, czy w którymś jest mniej?

Opublikowano
9 minut temu, LELELELLEL napisał:

A duża jest przepaść wydajnosciowa w działaniu obu systemów? Chodzi też o procesy systemowe, jest ich mniej więcej podobnie, czy w którymś jest mniej?

Jest bo są kafle 

Opublikowano

Jak na narazie wersja beza kafelek lata ładnie :) NO widzę zrobiłeś mod coś w stylu sromotnika :) Szanuje bo wiem ile trzeba w to włożyć pracy sam miałem sobie takiego moda zrobić no ale czasu na poprawki trzeba tyle przeznaczyć :)
Ogólnie to tak sromotnik w wersji 1903 polecam :)

Snafriozo lubi to
Opublikowano

1.Czy na tym systemie działa bezproblemowo Windows Update ?
2. Czy na wersji bez kafelkowej można doinstalować XBOX i grać w gry dla W10 ?
3 Czy jesteś w stanie przy następnym ISO zrobić bez kafli ale z działającym XBOX

Opublikowano

Co do update - na 1903 aktualizacje zbiorcze przywracają usunięte komponenty, więc po co komu taki mod z updatem. To dlatego ci co robią te mody wypuszczają co miesiąc nowe wersje.

I jak myślicie - ci moderzy będą co miesiąc robić kilka kilkanaście modów bo jeden chce to a drugi tamto?

Opublikowano
10 godzin temu, kamiloxf napisał:

1.Czy na tym systemie działa bezproblemowo Windows Update ?
2. Czy na wersji bez kafelkowej można doinstalować XBOX i grać w gry dla W10 ?
3 Czy jesteś w stanie przy następnym ISO zrobić bez kafli ale z działającym XBOX

1. Ja nie zalecam 

2. Gry chodzą xboxa nie da się dograć w tym celu jest wersja modernui

3. Zastanowię się 

nudzija lubi to
Opublikowano
17 minut temu, my_g0t napisał:

Cholera znowu będzie update :P

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

edit:

To chyba insider...

Po co zmienić coś co jest dobre :P ?

mi by się nie chciało co miesiąc robić format kompa :D

Opublikowano
11 godzin temu, kamiloxf napisał:

Lepiej testować mody niż Windowsa w wersji Insider

Właśnie to jest najgorsze, testuję pod siebie wszystko :D, a to nie są jakieś mega wymagania  i to nie na wirtualnej maszynie. Po prostu zawsze łatwo po klonie partycji wrócić do standardu :)

Tak jak mówiłem, to uzależnienie :D