rAjsztajm Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 Będzie aktualizacja na 2022? franekfranek lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 1 Jest przewidziana aktualizacja i ewentualnie kiedy ? System bez żadnych awarii i niedogodności działa wybornie od 1,5 roku (wpis rAjsztajm zignorowałem i zgłosiłem, gdyż jest pozbawiony znaków interpunkcyjnych, nie wiadomo o co kaman ) 2 Dałoby radę dodać skrót z kombinacją liter do "PPM/narzędzia/zrzut ekranu" a docelowo programu narzędzia wycinanie ? Na tą chwilę wydaje mi się, że szybsze i wygodniejsze jest użycie 4 kliknięć: klawisza PrtScren, później CTRL+C (mam dedykowany przycisk w rollermouse), otwarcie np Paint, którego mam na szybkim pasku a następnie CTRL+V (mam dedykowany przycisk w rollermouse) Cytuj
VACek Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 30 minut temu, franekfranek napisał: wpis rAjsztajm zignorowałem i zgłosiłem, gdyż jest pozbawiony znaków interpunkcyjnych, nie wiadomo o co kaman Tak jak twoje zgłoszenie które jest pozbawione opisu i nie wiadomo o co kaman Snafriozo lubi to Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 W dniu 8.06.2022 o 12:41, franekfranek napisał: 1 Jest przewidziana aktualizacja i ewentualnie kiedy ? System bez żadnych awarii i niedogodności działa wybornie od 1,5 roku (wpis rAjsztajm zignorowałem i zgłosiłem, gdyż jest pozbawiony znaków interpunkcyjnych, nie wiadomo o co kaman ) 2 Dałoby radę dodać skrót z kombinacją liter do "PPM/narzędzia/zrzut ekranu" a docelowo programu narzędzia wycinanie ? Na tą chwilę wydaje mi się, że szybsze i wygodniejsze jest użycie 4 kliknięć: klawisza PrtScren, później CTRL+C (mam dedykowany przycisk w rollermouse), otwarcie np Paint, którego mam na szybkim pasku a następnie CTRL+V (mam dedykowany przycisk w rollermouse) Brak znaków interpunkcyjnych , czasem się zdarzy ale od razu zgłaszać XD . Moderator Ciebie podsumował brak uzasadnienia . A tak stary serioo bez spiny raczej już nie będzie aktualizacji tego złomka ;D ja już praktycznie rezygnuje z windowsa . Przeżuciłem się na samsung Dex i szczerze do takich rzeczy jak office czy przeglądanie internetu polecam franekfranek lubi to Cytuj
jimmsonmakaveli Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Witam czy jest sens instalacji tego moda na laptopie dość leciwym Dell Precision M6600 i7-2620M 8GB RAM Cytuj
mumaniac Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Witam Czy ta wersja jest nadal rozwijana ? Pozdrawiam Cytuj
zwd Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2022 Witam wszystkich Piszę bo mam problem z w/w Windowsem. Posiadam leciwego już ASUS'a VIVO BOOK S402. Pobrałem i zainstalowałem winde z od sromotnika. Proces instalacji przebiegł pomyślnie. No i tu zaczęły się schody, po instalacji nie działa wifi, co dziwne internet po kablu chodzi bez najmniejszego zarzutu. Nie działa mi również touch pad. Próbowałem pobrać sterowniki do WIFI oraz TP ale niestety nie udało znaleźć odpowiednich. Próbowałem również instalacji sterowników za pomocą programów typu driver booster też nic to nie dało. Spotkał się ktoś z takim problemem ? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam @srom-otnik Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 W dniu 18.09.2022 o 18:17, zwd napisał: Witam wszystkich Piszę bo mam problem z w/w Windowsem. Posiadam leciwego już ASUS'a VIVO BOOK S402. Pobrałem i zainstalowałem winde z od sromotnika. Proces instalacji przebiegł pomyślnie. No i tu zaczęły się schody, po instalacji nie działa wifi, co dziwne internet po kablu chodzi bez najmniejszego zarzutu. Nie działa mi również touch pad. Próbowałem pobrać sterowniki do WIFI oraz TP ale niestety nie udało znaleźć odpowiednich. Próbowałem również instalacji sterowników za pomocą programów typu driver booster też nic to nie dało. Spotkał się ktoś z takim problemem ? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam @srom-otnik Zainstaluj sobie normalnego windowsa 8.1 z aktualizacjami ten ma rok i nie ma aktualizacji Cytuj
wbak1102 Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 @zwd nie słuchaj takich jak powyżej systemy od @srom-otnik-a są jedne z najlepszych,sprawdź czy nie masz wyłączoną usługę od Wifi w usługach,a nowa aktualizacja nic konkretnego nie wnosi. Instaluj wersje Win 8.1 Lite. Cytuj
zwd Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 1 godzinę temu, wbak1102 napisał: @zwd nie słuchaj takich jak powyżej systemy od @srom-otnik-a są jedne z najlepszych,sprawdź czy nie masz wyłączoną usługę od Wifi w usługach,a nowa aktualizacja nic konkretnego nie wnosi. Instaluj wersje Win 8.1 Lite. System 8.1 zainstalowałem też na drugim lapku, i wszystko śmiga jak trzeba bez żadnego problemu, wifi TP też działają bez żadnych dodatkowych sterowników. Próbowałem pobrać sterowniki ze strony producenta, sterowniki są do tego VIVO booka, ale tylko do win 10 :/. Co to usług - mógłbyś naprowadzić laika gdzie tego ustrojstwa szukać ? Cytuj
wbak1102 Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 Sposób 1. Wifi możesz też włączyć w menu prawo-kliku [PPM] na pulpicie i wybierasz -Optymalizator usług. Sposób 2. services.msc - uruchom usługę Autokonfiguracji sieci WLAN ręcznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zwd lubi to Cytuj
zwd Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 15 godzin temu, wbak1102 napisał: Sposób 1. Wifi możesz też włączyć w menu prawo-kliku [PPM] na pulpicie i wybierasz -Optymalizator usług. Sposób 2. services.msc - uruchom usługę Autokonfiguracji sieci WLAN ręcznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuje za wskazanie, poszperam i dam znać jakie są efekty. Co do optymalizatora usług był on włączany ale niestety nie pomogło to w łączności z WIFI. Pozdrawiam Cytuj
zwd Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 W dniu 22.09.2022 o 20:13, wbak1102 napisał: Sposób 1. Wifi możesz też włączyć w menu prawo-kliku [PPM] na pulpicie i wybierasz -Optymalizator usług. Sposób 2. services.msc - uruchom usługę Autokonfiguracji sieci WLAN ręcznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dopiero dziś miałem czas żeby usiąść do tego komputera. Postąpiłem zgodnie ze wskazówkami od Ciebie ale niestety nic to nie dało. Powyższa usługa o której wspominałeś miałem włączoną ;). WiFi dalej nie działa. Próbowałem też zrobić reinstal tej windy, nic nie pomogło. Spróbuję wgrać system win 10 jakiś okrojony od @srom-otnik. Dam znać czy funkcje WiFi się odnalazły Cytuj
zwd Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2022 W dniu 22.09.2022 o 20:13, wbak1102 napisał: Sposób 1. Wifi możesz też włączyć w menu prawo-kliku [PPM] na pulpicie i wybierasz -Optymalizator usług. Sposób 2. services.msc - uruchom usługę Autokonfiguracji sieci WLAN ręcznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @wbak1102 Mam pytanie może będziesz wiedział, ten ASUS miał preinstalowanego win 10, stery do win 10 są na stronie producenta. Możliwe jest to że jeśli producent nie przewidział sterów do win 8.1 nie będzie działać wifi nawet po włączeniu usług i zaktrualizowaniu windy ? Cytuj
wbak1102 Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2022 To zainstaluj Win 10 Lite od @srom-otnik-a. Cytuj
Malwinos Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 Co myślicie o win 8.1 na dzień dzisiejszy? używa ktos jeszcze i wszystko działa? Cytuj
netis7 Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2022 W dniu 13.11.2022 o 11:27, Malwinos napisał(a): Co myślicie o win 8.1 na dzień dzisiejszy? używa ktos jeszcze i wszystko działa? A dlaczego miałoby nie działać? U mnie wszystko śmiga, ale nie używam specjalistycznych programów ani gier. Cytuj
Malwinos Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2022 29 minut temu, netis7 napisał(a): A dlaczego miałoby nie działać? U mnie wszystko śmiga, ale nie używam specjalistycznych programów ani gier. Wiec w sumie czego uzywasz ? Cytuj
netis7 Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 W dniu 19.11.2022 o 16:53, Malwinos napisał(a): Wiec w sumie czego uzywasz ? Raczej nic wymagającego. Przeglądarka, odtwarzacz wideo itp. Cytuj
Arek122 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2022 jak pobrać z MEGA? wyskakuje pytanie o klucz ale nie znalazłem go w temacie Cytuj
wbak1102 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2022 Ściągnij przez MegaDownloader >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Malwinos Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2022 Najlepszy system z tego forum srom-otnik lubi to Cytuj
tinc321 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2022 Sztos! Od lat nastu tylko Twoje systemy, szapoba! srom-otnik lubi to Cytuj
november5 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2023 Jak dla mnie najlepiej zrobiony system + profesjonalnie opisane czynności. Dzięki za dobrze wykonaną pracę i poświęcony na to czas. jacek66 i srom-otnik lubią to Cytuj
meff1992 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 Witam, mam stary BIOS nie UEFI. I mam problem z instalacją Windowsa z poziomu Pendrive. W Biosie nie wiadomo co wybrać z listy: DISABLED FLOOPY LS120 HARD DISK CDROM ZIP USB-FDD USB-ZIP USB-CDROM USB-HDD LAN Kiedyś wybierałem HARD DISK albo USB HDD i działało, teraz nagle nie. Spróbowałem zbotować na pendrive w formacie MBR BIOS i też nic. A jak chce zainstalować z pulpitu, to wyskakuje taki błąd jak na zrzucie ekranu: Prosze o pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
lucjusz13 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 Niestety najgorszy obraz od lat jaki widziałem, na trzech konfiguracjach nie chce się zainstalować żaden antywirus a jak się zainstaluje, to nie wyświetla interfejsu, wszystko przez optymalizację która nie działa prawidłowo ze sterownikami graficznymi od intela. Do tego częste zawieszanie sytemu podczas instalacji podstawowych programów. Jeśli ten system nie daje rady na core i3 trzeciej generacji czy i5 czwartej generacji, to nie da rady nawet na core i9 Ryzenek lubi to Cytuj
Franc Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2023 @lucjusz13 - używałem ten mod na laptopie z prockiem I generacji Intel i5 - działał prawidłowo (wersja Lite), używałem też na tym laptopie między innymi kilka programów CAD - nic mi się nie wieszało. Mod miałem również na stacjonarnym z i5 4690K - również działał bez problemów. Napisz jaką wersję instalowałeś i jakie programy Ci nie działają ? (optymalizację usług ustawiałeś na domyślne dla Windows podczas instalacji programów ? ) Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 @lucjusz13Myślę, że takie błędy wynikają z Twojej strony. Tego systemu używałem na nie jednym komputerze i co do szybkości działania i optymalizacji to wygrywa on z W7 i W10. Po prostu system zapierdziela jak ta lala. Layon lubi to Cytuj
ursusc3308 Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 System śmiga aż miło ale znalazłem jeden problem. Mam 2 karty graficzne, w ustawieniach nvidia ustawiłem tylko karte nvidia zamiast intela ale wydajnosc jest do kitu np. w przegladarce co na innych systemach nie mialo miejsca. Wallpaper engine to samo jak uzywa nvidia. Optymalizator ustawiony domyślnie, sterowniki przeinstalowane pare razy, windows lite, extreme to samo. Moze ktos spotkal sie z takim problemem i wie jak to naprawic? Cytuj
BodziuRat Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2023 17 godzin temu, ursusc3308 napisał(a): System śmiga aż miło ale znalazłem jeden problem. Mam 2 karty graficzne, w ustawieniach nvidia ustawiłem tylko karte nvidia zamiast intela ale wydajnosc jest do kitu np. w przegladarce co na innych systemach nie mialo miejsca. Wallpaper engine to samo jak uzywa nvidia. Optymalizator ustawiony domyślnie, sterowniki przeinstalowane pare razy, windows lite, extreme to samo. Moze ktos spotkal sie z takim problemem i wie jak to naprawic? Może w Biosie/UEFI wyłącz obsługę integry? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi