srom-otnik Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 1 godzinę temu, andrzejw napisał: Żądam tak ŻĄDAM dodania jej z powrotem i z góry Dziękuję Szanowny Kolego NIGDY wersje LITE nie miały przywracania systemu/kopii zapasowej. Od tego jest Acronis i temu podobne softy. Wiem, MASZ RACJĘ! i nie dyskutuję, ale ja tak kroję systemy od początku, aby były najlżejsze. Dostarczam ISO, w którym są 2 wersje systemu z nietkniętym mechanizmem recovery, można zbootować taki nośnik gdy padnie LITE/EXTREME i odzyskasz system. Najpewniejszym sposobem przywracania systemu jest obraz całej partycji systemowej zrobionej offline i nic tego nie zdeklasuje. adonx i jabirex lubią to Cytuj
Darien Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 No i teraz mam zagwozdkę czy czekać na Extreme czy wrzucić wersję Lite i przystosować wszystko chociaż znając życie człowiek będzie chciał spróbować. Aktualnie na innym sprzęcie korzystam z Win JG10 x64 1909 i nie narzekam, stary ale jary system a teraz muszę coś skroić na Win 8.1 srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Oddaję do testów wersję Extreme. PROSZĘ PRZETESTOWAĆ: TRYB DLA GIER Proszę przetestować dowolną grę bez Trybu dla gier i z uruchomionym trybem -> interesuje mnie, czy zastosowane tweaki pozwalają osiągnąć jakąkolwiek poprawę parametrów w grach?. Czy warto dodawać ten tryb do systemu? PZDR! JanKo6 i Darien lubią to Cytuj
Darien Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Jednak warto było mieć odpaloną przeglądarkę i ten temat, zabieram się za pobieranie i zdam relację bo wrzucę to i potestuję w grach. srom-otnik lubi to Cytuj
andrzejw Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 JESZCZE RAZ Snappy Driver ROZWALI sterownikiem uruchamianie systemu AUTOMATYCZNA NAPRAWA braku uruchamiania , podczas uruchamiania systemu 8.1 to funkcja która oszczędzała czas życia ludziom USUNIĘCIE JEJ to gruby duży i poważny błąd Automatycznie to sam system naprawiał i po co na to tracić czas życia ? W wywoływanym przez F8 menu NIE MA ostatniej poprawnej konfiguracji TO ZNOWU bardzo pożyteczne narzędzie Wszystko co zrobione Sromotniku to DLA WYGODY I OSZCZĘDZANIA CZASU ŻYCIA LUDZI a TU TAKA RADOSNĄ TWÓRCZOŚĆ Ponownie żądam tak ŻĄDAM PRZYWRÓCENIA TEJ FUNKCJI A temu głupcowi co się głupio odzywa do zastanowienia no chyba że jest z Pacanowa ? Mod jest dla ludzi a NIE PRZECIWKO LUDZIOM dla siebie samego samemu sobie by się chełpić : tak zrobiłem i tak ma być ZROZUMIANO ? Cytuj
adonx Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 @andrzejw już @srom-otnik ci wyjaśnił a jak ci nie pasuje instaluj paj**u oryginalny Windows a nie szantażujesz gościa. Cytuj
Franc Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Kolejny "nawiedzony" , któremu wszystko się należy i do tego podane na złotej tacy - wypowiada się jak rozkapryszone dziecko, nieprzyjmujące żadnych argumentów przeciwnej strony. Cytuj
Layon Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 @srom-otnik Spotkał mnie nie oczekiwany problem. Zainstalowałem EXTREME, instalacja przebiegła szybko i bez problemów. Czy system został zainstalowany na dysku SSD? Odpowiedź - TAK. Usługi zostały na ustawieniach domyślnych. Następnie zrobiłem aktualizację sterowników, również bezproblemowo i gdy chciałem zrobić czyszczenie z prawo kliku, taka niespodzianka? Sprawdziłem ten folder i faktycznie nie ma tam tego pliku? Czy jesteś w stanie mi pomóc? Dziękuję! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MiloszGames lubi to Cytuj
Darien Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Mi również to czyszczenie nie działa a sam system miodzio. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 30 minut temu, Darien napisał: Mi również to czyszczenie nie działa a sam system miodzio. Też to znalazłem, gdy iso już było upięte. Już poprawiłem i zaraz podeślę nowe iso. Jak "Tryb dla gier" - ktoś sprawdzał, czy można uzyskać lepsze wyniki w grach niż z wyłączonym trybem? Cytuj
sechu Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 5 godzin temu, srom-otnik napisał: Też to znalazłem, gdy iso już było upięte. Już poprawiłem i zaraz podeślę nowe iso. Jak "Tryb dla gier" - ktoś sprawdzał, czy można uzyskać lepsze wyniki w grach niż z wyłączonym trybem? Mistrzu znając życie ludzie instalują moda zapewne nie do gier tylko tak se ooo żeby mieć szybki system więc nie wiem jak szybko dostaniesz odpowiedz odnośnie tweków ja osobiście nie gram , A nie można jakoś sprawdzić na jakimś bechmarku ? 3dmark lub inny ... Cytuj
Darien Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Ja wtopę zrobiłem bo system rakieta ale przeoczyłem że na Win 8.1 nie działa Valorant, przez co musiałem z niego zrezygnować. Szkoda bo widać przynajmniej u mnie różnicę w otwieraniu programów które jest znacznie szybsze niż na Win 10. Może riot coś w przyszłości ogarnie, zużycie ramu wynosiło 1GB podczas otwartego chroma + discorda a na dziesiątce mam 2,5GB. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 51 minut temu, sechu napisał: A nie można jakoś sprawdzić na jakimś bechmarku ? 3dmark lub inny ... Chyba tak właśnie będzie najlepiej, bo odzewu żadnego... Cytuj
Franc Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Tym razem nie pomogę - jestem ze starym 10-letnim laptopem pół Polski od domu, a internet mam z komórki - i tak będzie przez dłuższy czas. Pewnie z Win10 większy byłby odzew na testy gier srom-otnik lubi to Cytuj
jabirex Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 W dniu 4.05.2021 o 05:27, andrzejw napisał: JESZCZE RAZ Snappy Driver ROZWALI sterownikiem uruchamianie systemu AUTOMATYCZNA NAPRAWA braku uruchamiania , podczas uruchamiania systemu 8.1 to funkcja która oszczędzała czas życia ludziom USUNIĘCIE JEJ to gruby duży i poważny błąd Automatycznie to sam system naprawiał i po co na to tracić czas życia ? W wywoływanym przez F8 menu NIE MA ostatniej poprawnej konfiguracji TO ZNOWU bardzo pożyteczne narzędzie Wszystko co zrobione Sromotniku to DLA WYGODY I OSZCZĘDZANIA CZASU ŻYCIA LUDZI a TU TAKA RADOSNĄ TWÓRCZOŚĆ Ponownie żądam tak ŻĄDAM PRZYWRÓCENIA TEJ FUNKCJI A temu głupcowi co się głupio odzywa do zastanowienia no chyba że jest z Pacanowa ? Mod jest dla ludzi a NIE PRZECIWKO LUDZIOM dla siebie samego samemu sobie by się chełpić : tak zrobiłem i tak ma być ZROZUMIANO ? Facet zmień ton swoich wypocin bo zaczyna ci słoma z butów wyłazić srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Przetestowałem Extreme z wyłączonym Trybem dla gier: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i z włączonym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wynik powtarzany każdorazowo w 3 próbach. Wzrost ilości punktów ratingowych o 12%!!! CZAD... Są jakieś pytania? matiwczasss, G77 i MiloszGames lubią to Cytuj
MiloszGames Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Sprawdź jeszcze 3dmarka (fire strike) oraz (time spy) jakie będą przyrosty bo w passmarku wygląda to bardzo interesująco Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 12 godzin temu, MiloszGames napisał: Sprawdź jeszcze 3dmarka (fire strike) oraz (time spy) jakie będą przyrosty bo w passmarku wygląda to bardzo interesująco Mam 12 letnią kartę gt9500 512mb jakie ja mogę tu uchwycić wyniki... Dlatego prosiłem Was o testy, ale gdzie tam, komu się łaskawie chce. Odniechciewa się robić cokolwiek G77 lubi to Cytuj
G77 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 5 minut temu, srom-otnik napisał: Mam 12 letnią kartę gt9500 512mb jakie ja mogę tu uchwycić wyniki... Dlatego prozilem Was o testy, ale gdzie tam, komu się łaskawie chce. Odniechciewa się robić cokolwiek ziomus zacznij robic linux , bede 1-szy kery go bedzie testowal Cytuj
ziomek1993 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 41 minut temu, srom-otnik napisał: Mam 12 letnią kartę gt9500 512mb jakie ja mogę tu uchwycić wyniki... Dlatego prozilem Was o testy, ale gdzie tam, komu się łaskawie chce. Odniechciewa się robić cokolwiek Ja testów nie robię na integrze zawartej w lapku ? Mam twoja najowszą zdyche pro postawioną i śmiga ; ) wiec nie bede kolejny raz formata robił i testował jak sie sprawuje 8.1 ,bo nie mam innego dysku ; d srom-otnik i MiloszGames lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Aż mnie w fotel wgniotło i zakochałem się w sobie do reszty z wzajemnością Zobaczcie jak poprawiłem działanie SSD! Wyłączony Tryb dla Gier: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Włączony Tryb dla Gier: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pytania są? Najlepsze, że poprawiłem działanie SSD w zakresie przetwarzania małych plików! matiwczasss, jarexpol, G77 i 1 inny lubią to Cytuj
bunio1 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Brawo Ty, czy win 10 extreme też to otrzyma Cytuj
Gość Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Mistrzu @srom-otniku, Są 2 problemy. 1. Aero Glass z folderu TUNING-->WYGLĄD nie działa po instalacji. 2. DISM++ nie może wyszukać aktualizacji do systemu, wyświetla się "Nie można znaleźć określonego pliku". Jak je rozwiązać? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 32 minuty temu, bunio1 napisał: Brawo Ty, czy win 10 extreme też to otrzyma Tak, w kolejnych nowszych wydaniach. Na razie zabawę z w10 uważam za skończoną na poł roku Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 34 minuty temu, smaug123 napisał: Mistrzu @srom-otniku, Są 2 problemy. 1. Aero Glass z folderu TUNING-->WYGLĄD nie działa po instalacji. 2. DISM++ nie może wyszukać aktualizacji do systemu, wyświetla się "Nie można znaleźć określonego pliku". Jak je rozwiązać? U mnie Aero zawsze działało. Instaluję, skrypt pobiera coś tam skądś tam i po chwili okna są przeszklone. Nie wiem.... DISM++ nie działa pobieranie updatów, kiedyś działało pięknie, kilka wersji wcześniej. Obecnie program jest chyba nie rozwijany. Cytuj
Gość Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 5 minut temu, srom-otnik napisał: U mnie Aero zawsze działało. Instaluję, skrypt pobiera coś tam skądś tam i po chwili okna są przeszklone. Nie wiem.... DISM++ nie działa pobieranie updatów, kiedyś działało pięknie, kilka wersji wcześniej. Obecnie program jest chyba nie rozwijany. chyba brakuje pliku do WU. Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Potestuj sobie. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 2 minuty temu, smaug123 napisał: chyba brakuje pliku do WU. Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Potestuj sobie. Dzięki, na pewno sprawdzę! JanKo6 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 2 minuty temu, srom-otnik napisał: Dzięki, na pewno sprawdzę! tylko umieść to w folderze config odpowiedzialnym za DISM++. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 2 minuty temu, smaug123 napisał: tylko umieść to w folderze config odpowiedzialnym za DISM++. Wiem, wiem Cytuj
MiloszGames Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Jestem ciekaw czy JG8.1 extreme będzie szybsze od W10 LTSC Extreme i czy jakaś różnica będzie??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi