comandos21 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Teraz, Super3511 napisał: na moim tez 7 nie działa zbyt dobrze jakieś dziwne ścinki i inne a na 8.1 full wszystko działa płynnie i szybko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To pobieram Wiesz może czy przyjmie kluczyk z oryg win7 home premium? Bo na win 7 problem z aktywacją a szkoda żeby się marnowal. Cytuj
Super3511 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 To pobieram [emoji6] Wiesz może czy przyjmie kluczyk z oryg win7 home premium? Bo na win 7 problem z aktywacją a szkoda żeby się marnowal.nie przyjmie klucza z 7, po to 8.1. 10 tylko przyjmuje klucze z 7 i 8.1Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
comandos21 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Teraz, Super3511 napisał: nie przyjmie klucza z 7, po to 8.1. 10 tylko przyjmuje klucze z 7 i 8.1 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ale nie trzeba go podawać podczas instalacji? KMS Pico mi zostaje? Ale 8 by przyjęła kluczyk? Cytuj
Super3511 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 ja podałem klucz z basewin tam są klucze do 8.1 jednak wola o aktywacje. ale jest opcja pomiń przy aktywacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
comandos21 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 1 minutę temu, Super3511 napisał: ja podałem klucz z basewin tam są klucze do 8.1 jednak wola o aktywacje. ale jest opcja pomiń przy aktywacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk I jak rozwiązałeś problem? Nic nie wysypuje się w nim? Miałem w win jg7 takie sytuacje,że na AHCI mi wywaliło błąd po jakimś czasie.. A gdzie md5 do weryfikacji? W dniu 15.02.2019 o 20:53, srom-otnik napisał: Win JG8.1 Pro x64 09.07.2020 I. Dodano: Poprawki z Windows Update wydane do końca czerwca 2020 roku, Notepad2, HashChek, StartIsBack, Dism++, 2 kompozycje graficzne, Optymalizator Usług, funkcję Czyszczenie, tryb dla gier oraz tryb pracy na dyskach SSD. II. Usunięto: Wersja pełna: - telemetria; - Sklep i aplikacje "kafelkowe"; Dodatkowo wyłączono moduły (dwa pierwsze z poniższej listy można ponownie włączyć w panelu sterowania): - przeglądarka XPS; - skanowanie i faksowanie; - Defender Wersja Lite: - telemetria; - Sklep i aplikacje "kafelkowe"; - Windows Media Center; - tablet; - Defender i SmartScreen; - centrum powitalne i centrum akcji; - język naturalny, języki, niektóre układy klawiatur; - obrazy, wygaszacze ekranu, dźwięki systemowe; - diagnostyka; - przeglądarka XPS; - Wordpad; - systemowy zip; - pomoc; - klawiatura ekranowa - Anytime Upgrade; - index wydajności; - "łatwy transfer"; - SmartCard; - BitLocker; - kopia zapasowa i przywracanie systemu; - Windows Update; - zdalne wsparcie, rejestr zdalny; - ponadto extremalnie zredukowany został rozmiar magazynu WinSxS. III. Instalacja: Gdy ukaże się PULPIT należy krótką chwilkę poczekać i nic nie klikać aż pojawi się okno instalatora z pytaniem: "Czy system został zainstalowany na dysku SSD?" - przy poprawnej odpowiedzi zostanie wprowadzony cały pakiet stosownych ustawień. Po instalacji zastosuj bardzo ważne wskazówki do końcowych ustawień systemu -> wszystko w INSTRUKCJI na pulpicie. IV. Użytkowanie (jeśli jakaś funkcja w Lite nie działa - należy wybrać wersję Full, w której działa WSZYSTKO!): 1. Do instalacji nowo podpiętego sprzętu, aktualizacji z Windows Update (tylko wersja pełna systemu), pakietu MS Office, bezpiecznie jest włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb. 2. Wersję pełną systemu można aktualizować. Polecam używać funkcji "Czyszczenie" z menu prawokliku, zawsze po instalacji nowych sterowników, programów i wtyczek do przeglądarek - wygasza on dodatkowe obciążające wpisy rozruchowe oraz głęboko oczyszcza system ze śmieci, redukując rozmiar zajmowanego miejsca na dysku. Po zainstalowaniu aktualizacji, proces usuwania kopii poprawek z magazynu WinSxS może trwać zależnie od sprzętu 10 - 15 minut, nie wolno go przerywać, nawet jak wskaźnik postępu zatrzyma się na dłuższą chwilę! CIERPLIWOŚĆ w tym przypadku się opłaca... Kolejne czyszczenia przebiegają znacznie szybciej. 3. Nie używać ŻADNYCH dodatkowych optymalizatorów - programów/kombajnów ingerujących w usługi i rejestr, bo później będzie sporo Waszych pytań, ale bez żadnej mojej odpowiedzi. Wszystko co potrzebne do długotrwałego korzystania z systemu jest już w niego wbudowane. Jedyny możliwy do zaakceptowania soft dodatkowo czyszczący to CCleaner ustawiony domyślnie. Nie polecam również żadnych skryptów antyszpiegowskich, gdyż podobnie jak wspomniane programy - zmieniają dostarczone przeze mnie ustawienia. 4. System nieaktywowany - należy podać swój klucz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozmiar ISO: 2,71 GB - kompresja ESD SHA-1: 807b81d930052d99a3641e7c0ca749267beda2a7 Link z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Md5 zawsze podawałeś Mistrzu Gdzie tym razem jest? Cytuj
comandos21 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Dobra już mam, nie tym programem sprawdzałem 24 minuty temu, Super3511 napisał: ja podałem klucz z basewin tam są klucze do 8.1 jednak wola o aktywacje. ale jest opcja pomiń przy aktywacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Coś nie teges podczas instalacji. wyskoczyło "As operating system not fount ctrl+alt+Del " Cytuj
Super3511 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Dobra już mam, nie tym programem sprawdzałem [emoji6] Coś nie teges podczas instalacji. wyskoczyło "As operating system not fount ctrl+alt+Del "mi nic takiego się nie pojawiło, jedynie były na początku problemu ale to padnięty dysk. wymieniłem i zero problemów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
comandos21 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 15 minut temu, Super3511 napisał: mi nic takiego się nie pojawiło, jedynie były na początku problemu ale to padnięty dysk. wymieniłem i zero problemów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk U mnie bootuje z usb,ładuje pliki instalacyjne ale jak ma ponowny rozruch wywala błąd,że nie wykryto systemu i tak w kółko .... Cytuj
comandos21 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Problem zażegnany,musiałem pliki startowe załadować,stary bios Takie pytanko,normalne że w menu start widnieje KMPico? Jakby ktoś miał taki sam problem to trzeba zrobić tak: Wrzucamy płytkę do cd z WIN 7/8 czy co tam macie.. Narzędzia Wiersz pleceń I wpisujemy: C: attrib -h -a -s dir bcdboot C:\Windows /S C: dir attrib -h -a -s exit Uruchom ponownie I już nam idzie instalator dalej Cytuj
comandos21 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Sromotnik Problem z obsługą fn od jasności wyświetlacza,przy instalacji sterowników od obsługi FN wyrzuca ikonkę z błędem. Dałbyś radę to naprawić, jakaś łatka czy coś ? Systemik rakieta ale nadal mi się strony w firefoxie wczytują jakby z kosmosu wchodziły... Aktualizacji nie instalowałem z WU. Cytuj
dz1q Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2020 po świeżej instalacji nie można zainstalować miesięcznego pakietu zbiorczego kb4580347 wywala błąd 8024200d ręczne pobranie i instalacja to samo, dism++ tez wywala błąd Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2020 I nigdy nie zainstalujesz bo jest zablokowane bo popsuło by poprawki sromotnika. Cytuj
Super3511 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2020 po świeżej instalacji nie można zainstalować miesięcznego pakietu zbiorczego kb4580347 wywala błąd 8024200d ręczne pobranie i instalacja to samo, dism++ tez wywala błądmam to samo I nigdy nie zainstalujesz bo jest zablokowane bo popsuło by poprawki sromotnika. oo okek dzięki Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Dlaczego na t420 nie bootuje obraz rufusem robiony na pendrive Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Wiele przyczyn. Ustaw w biosie startowanie z pen drive jako pierwsze. Źle nagrany pendrive I inne. Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Godzinę temu, kaminskigdynia napisał: Wiele przyczyn. Ustaw w biosie startowanie z pen drive jako pierwsze. Źle nagrany pendrive I inne. Winny był pendrive który pamięta XD modyfikacje windows xp Malcolma i Dan Toma XD Cytuj
franekfranek Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 Sromotnik dzięki za kolejny ciekawy system ! Cieszy 0,8 zajętości RAM oraz 24 procesy na surowo. Z jednej strony dowolność w wyborze dysku m.2, z drugiej chęć max wykorzystania urządzeń i systemu, zmusiły do ucieczki z JG7. Zobaczymy co i jak, czas pokaże czy to dobra decyzja 1 Czy do instalacji systemu na dysku ssd m.2 wspierającego nvme i maksymalizacji osiągów, można/warto jakoś dograć najnowsze sterowniki nvme z ostatnich wydań np win10 lub innych systemów ? Dyski mam dwa Kingston A2000 i Samsung P961 , żaden z nich nie posiada dedykowanych tej technologii sterowników, które można by pobrać oddzielenie. 2 Dlaczego w tym systemie, podczas instalacji komputer pyta o : WU ; SmartScreen; automatyczne pobranie sterowników ; automatyczne aktualizacje aplikacji ; wyszukuj rozwiązania w trybie online... i wiele tego typu innych na początkowych kilku ekranach ? To oczywiste zło i wstęp do telemetrii. Nie da się tego wykastrować czy po prostu ma pozostać taka furtka ? Można by było chociaż wszystko ustawić domyślnie na nie.. byłoby sprawniej z instalacją i milej dla oka. dajcie znać bo Szampan czeka Cytuj
Spidi Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 Wszystko działa super. Mam problem z drukarką hp deskjet ink advantage 5075 podłączoną po wifi, skonowanie działa, drukowanie (drukarka jako aktywna) nie działa, nic się nie dzieje. Wersja lite, usługi niezeleżnie czy domyślne czy ustawione na opcje z drukarką. W porównaniu do 10 które tesotowałem system jest petardą - jak się uda ogarnąć z tą drukarką to zostaję na dłużej (znów SROMOTNIK wygrał :D). Udało się rowiązać problem, ponowna koniguracja w dedykowanej aplikacji HP na win 8.1 dla tego modelu ożywiła drukarkę Cytuj
Spidi Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2020 Ten system w zestawieniu z win 10 ghost spectre to inny poziom pracy. Myślałem że nic nie może się równać z Twoją 10 LTSC, a jednak, ta 8 ją nawet przewyższa. Dzięki za pracę! Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2020 Dzięki! Ten system - nieskromnie mówiąc to jeden z moich najbardziej udanych. Cieszę się, że Wam przypadł do gustu PZDR! Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 @srom-otnik Mam pytanko co sądzisz osobiście o swoim systemie Windows 7 JG jeżeli uważasz, że 8.1 JG jest najbardziej udany ? pytam tak z ciekawości oczywiście używam obu i systemy działają jak ta lala Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 38 minut temu, Franz Maurer napisał: @srom-otnik Mam pytanko co sądzisz osobiście o swoim systemie Windows 7 JG jeżeli uważasz, że 8.1 JG jest najbardziej udany ? pytam tak z ciekawości oczywiście używam obu i systemy działają jak ta lala Hehe, JG7 jest najlepszy, tuż po nim lub ex aequo - JG8.1, a później długo, długo, długo nic i gdzieś tam na końcu peletonu są te moje upośledzone pokraki JG10. Tak to widzę Franz Maurer lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 1 W trakcie próby aktualizacji BIOS w dell 7470: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] system zgłasza "Your security settings could not be detected" Restart i optymalizator usług nie pomaga. Jednorazowo problem rozwiązałaby pewnie instalacja innego nie czyszczonego systemu, ale planuje używać JG8 stale i korzystać z przyszłych aktualizacji BIOS , zatem zobowiązany byłbym za jakieś rozwiązanie. 2 kiedy planowane kolejne wydanie JG 8 ? 3 byłbyś uprzejmy nie usuwać lub załączyć gdzieś windowsową stock-ową kompozycję wysoki kontrast ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 5 godzin temu, franekfranek napisał: 2 kiedy planowane kolejne wydanie JG 8 ? 3 byłbyś uprzejmy nie usuwać lub załączyć gdzieś windowsową stock-ową kompozycję wysoki kontrast ? Ad 1 - nie wiem; Ad 2 - nie wiem, pewnie na wiosnę, jak dożyję. Najpierw W10 2004 H2, ale obecnie jest bardzo przygnieciony pracą zawodową - kończę codziennie koło 1 w nocy pracę z dokumentacją Ad 3 - jak nie zapomnę... PZDR! franekfranek lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) dzięki ! Ad 1 inni też mają taki problem i nie dotyczy to jedynie czyściochów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a że wycięty jest BitLocker... to nie ma jak nim zarządzić , na złość w Dell 7470 nie ma też opcji aktualizacji BIOS-u bezpośrednio z BIOS Sprawdziłem, pełna wersja JG8 dopuszcza aktualizację... zatem trzeba mieć drugi wolny dysk jeśli używa się JG8 Lite. JG7 nie polecam, nie widzi na surowo pendrive Polecam do rozważenia autorowi, bo u innych producentów aktualizacje też mogą nie zadziałać. Chyba, że jest jakaś inna metoda ? Edytowane 23 Listopada 2020 przez franekfranek Cytuj
szymibtw Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 12 godzin temu, srom-otnik napisał: Ad 1 - nie wiem; Ad 2 - nie wiem, pewnie na wiosnę, jak dożyję. Najpierw W10 2004 H2, ale obecnie jest bardzo przygnieciony pracą zawodową - kończę codziennie koło 1 w nocy pracę z dokumentacją Ad 3 - jak nie zapomnę... PZDR! A nie w 10 2009? Cytuj
nudzija Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 @szymibtw 2009 = 20H2 i oto pewnie srom-otnikowi chodziło albo chce zrobić obydwie Cytuj
srom-otnik Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 Pomyliłem się, chodzi mi oczywiście o najnowszy oficjalny build, czyli 20H2. PZDR! Cytuj
John Marston Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 Pomyliłem się, chodzi mi oczywiście o najnowszy oficjalny build, czyli 20H2. PZDR!@srom-otnik a ile ci może zająć zmodowanie 20H2?Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 W dniu 22.11.2020 o 15:55, srom-otnik napisał: Hehe, JG7 jest najlepszy, tuż po nim lub ex aequo - JG8.1, a później długo, długo, długo nic i gdzieś tam na końcu peletonu są te moje upośledzone pokraki JG10. Tak to widzę Haha, ok dziękuje Ci serdecznie za odpowiedź Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi