C9S Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 5 godzin temu, srom-otnik napisał: Nie będzie wersji Enterprise miałem juz iso na ukończeniu, ale mi je trafiło. Nie mam teraz czasu robić wszystko od nowa. Nie jest też prawdą, że ta wersja jest wydajniejsza od pro - nonsens. Ma trochę więcej narzędzi i to wszystko. i dobrze jedna wersja 8.1 starczy Cytuj
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 8 godzin temu, srom-otnik napisał: Nie będzie wersji Enterprise miałem juz iso na ukończeniu, ale mi je trafiło. Nie mam teraz czasu robić wszystko od nowa. Nie jest też prawdą, że ta wersja jest wydajniejsza od pro - nonsens. Ma trochę więcej narzędzi i to wszystko. Wiesz, co ważne że udało Ci się przetestować to i dać znać nam czy jest sens posiadania takiej wersji, bo szczerze też na nią czekałem bo myślałem że fajniejsza będzie. To jest i tak cenna wskazówka, także dzięki Cytuj
jorg35 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Ja też liczyłem że będzie no cóż... Cytuj
werr Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 warto używać wbudowanego Defendera? czy zainstalować jakiś darmowy antywirus? Cytuj
pirotaro Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Avire + co 10-ka ma w sobie Ups, to Ósemka. Może ktoś rozjaśni czy 8.1 też dobrze radzi sobie w zabezpieczeniach? Używałem Avasty, ostatnio Comodo i za namową znajomego dałem sobie spokój z kombajnami nad którymi nie ma kontroli. ehh. Firewall warto mieć w ruterze Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Ja używam tylko Kaspersky Free lub na słabszych sprzętach 360 TS Essential, a firewall tylko routerowy. W przeglądarce uBlock Origin Cytuj
jnm Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 W dniu 1.05.2020 o 15:42, werr napisał: warto używać wbudowanego Defendera? czy zainstalować jakiś darmowy antywirus? W tej wersji 'Defender' został usunięty przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W dniu 2.05.2020 o 07:58, srom-otnik napisał: Ja używam tylko Kaspersky Free lub na słabszych sprzętach 360 TS Essential Swego czasu, pracownicy Qihoo (360 TS) - oznaczyli plik z wirusem SALITY > jako zaufany i dodali do bazy sygnatur antywirusa. Chyba ktoś stracił rozum Ponieważ w tej wersji systemu ''Win 8..1 Pro' usunięto 'Defender', to przy braku router'owego, - polecam Comodo Firewall Osobiście, NIE-korzystam z żadnego AV - wystarcza mi mój ZDROWY ROZSĄDEK ... Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Nie został usunięty, tylko wyłączony. Zawsze można go włączyć Cytuj
jnm Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 21 godzin temu, srom-otnik napisał: Nie został usunięty, tylko wyłączony. Zawsze można go włączyć TO po co ten opis ? W dniu 15.02.2019 o 20:53, srom-otnik napisał: II. Usunięto [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj srom-otnik Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Teraz, jnm napisał: TO po co ten opis ? Raczej jest logiczny... Dodatkowo wyłączono moduły (dwa pierwsze z poniższej listy można ponownie włączyć w panelu sterowania): - przeglądarka XPS; - skanowanie i faksowanie; - Defender. XPS i Fax - włączysz w panelu sterowania, defendera niestety nie. Można włączyć kluczem: W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\WinDefend należy zmienić wartość na "Start"=dword:00000002 Zatwierdzić, zrestartować system. Po restarcie usługa Defendera wystartuje automatycznie, utworzy się klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WinDefend Cytuj jnm Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 1 minutę temu, srom-otnik napisał: XPS i Fax - włączysz w panelu sterowania, defendera niestety nie. Można włączyć kluczem: W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\WinDefend należy zmienić wartość na "Start"=dword:00000002 Zatwierdzić, zrestartować system. Po restarcie usługa Defendera wystartuje automatycznie, utworzy się klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WinDefend Tego w opisie to już NIE-napisałeś ... Cytuj srom-otnik Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Teraz napisałem jnm lubi to Cytuj jnm Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 23 minuty temu, srom-otnik napisał: Teraz napisałem Wreszcie ... NIE DLA MNIE, lecz dla tych - co są niestety, mniej obeznani w temacie ... jorg35 lubi to Cytuj com2pablo Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Wgrałem wersję Lite i brakuje mi funkcji faksowanie i skanowanie. Czy można ją przywrócić? Dodam że już próbowałem przez "Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows" i się nie udało. Po za tym używam ESET Internet security i co jakiś czas wyświetla mi komunikat "inicjowanie centrum zabezpieczeń systemu windows nie powiodło się". Czy można z tym coś zrobić? Cytuj srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Jak te komponenty zostały wycięte i o tym się WIE przed instalacją systemu, bo się PRZECZYTAŁO info z 1 strony linku to nie pisze się później takich skarg.... Instaluj wersję nie-Lite, czyli Full Cytuj com2pablo Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Przepraszam jeśli to zabrzmiało jak skarga. System bardzo mi się podoba, chciałem tylko zapytać czy istnieje jakaś możliwość zainstalowania ponownie. Żadnych skarg laptop śmiga pięknie. Cytuj un4seen Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Witam. Mam odwieczny problem z MUI. Używam kilku własnościowych programów które wymagają pakietu en-us, zresztą sam wolę system w tym języku. Próbowalem zainstalować przez lpksetup pakiet stąd: https://pastebin.com/vudi2f3V i próbowalem zainstalować język bezpośrednio z panelu sterowania, zawsze kończy się to komunikatem "instalacja zakonczona niepowodzeniem". Czy jest jakiś sposob na instalowanie pakietów językowych w modyfikowanych systemach? System w wersji Full, od razu po instalacji (system->sterowniki->aktywacja), z domyslną konfiguracją usług. Dodatkowe przywrócenie domyślnej konfiguracji przez "optymalizator uslug" nic nie zmienia. Na wszelki wypadek spróbowalem nawet zainstalować pakiet przed instalacją sterowników, rownież bez zmian, zresztą ten problem mam z każdym modyfikowanym systemem, 8.1 i 10 Cytuj pirotaro Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Ja zainstalowałem Lite i mam wrażenie że Defender był aktywny podczas pierwszego użytkowania! Musiałem go wyłączyć na pewno jak coś robiłem ;) Pany mam pytanie do tych co już aktywowali 8.1 na nim. Kupiony nowy dell e7240 jako kadłubek z outletu (bo stary 7240 padł). Przełożyłem pamięci, dysk, baterie. Wgrałem tą 8.1 lite i nie mogę systemu aktywować! Sprzedawca pisał że pod urządzenie jest na pewno przypisany klucz. Podpowiecie jak się dobrać do tej aktywacji windy? Może jeszcze ktoś się wypowie na temat antywira Awira Browser - warto? Cytuj razor1995 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 20 minut temu, pirotaro napisał: Sprzedawca pisał że pod urządzenie jest na pewno przypisany klucz. Sprzedawca prawdę ci powie Mam E7240, sprawdź czy widać klucz z BIOSu tym programem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Możliwe że masz klucz do 8.1 Core lub Windows 7. Możesz tez sprawdzić na stronie Della z jakim systemem został dostarczony, podając jego ServiceTag: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (wyświetl konfigurację systemu). pirotaro lubi to Cytuj pirotaro Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Z konfiguracji niewiele mogę wywnioskować poza wpisem: 619-AEMC : Windows 7 Professional (64Bit Windows 8.1 License, Media)- E nglish,French,German,Dutch,Ita lian. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A ten program wypluł: ShowKeyPlus - Windows Product Key Information Product Name: Windows 8.1 Pro Product ID: 00260-00000-00001-AA473 Version: 9600.19542 (64-bit OS) Installed Key: (25 znaków) OEM Key: (25 znaków) OEM Description: Win 8.1 RTM Professional OEM:DM Ups! chyba się udało tym OEM Key (z biusu?) Edytowane 6 Maja 2020 przez pirotaro dopiska ;) Cytuj ilovegta Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Ej zadziała ten system na Lenovo Ideapad Z510 (sterowniki) ? EDIT: Sprawdziłem instalując jako drugi system. Działa. Cytuj G77 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 39 minut temu, ilovegta napisał: Ej zadziała ten system na Lenovo Ideapad Z510 (sterowniki) ? EDIT: Sprawdziłem instalując jako drugi system. Działa. brawo TY sam sie pytam i sam sobie odpowiadam , oby takich User wiecej Cytuj Gość Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 W dniu 15.05.2020 o 20:56, G77 napisał: brawo TY sam sie pytam i sam sobie odpowiadam , oby takich User wiecej A ja obronię kolegę, bo ktoś może też mieć takiego lapka i zobaczy taki komentarz że stery działają i sam nie musi sprawdzać Cytuj ilovegta Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) sry nie ten temat xD Edytowane 20 Maja 2020 przez ilovegta nie ten temat Cytuj pirotaro Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Napiszcie która jg-dycha była godna uwagi oprócz tej 8.1?? Cytuj nudzija Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @pitaro 1909 i ltsc Cytuj dawidoo4 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Pomoze ktos dodac drukarke do tego modda no nie wiem jak pomocy na teraz potrzebuje !!!! Cytuj bunio1 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @dawidoo4W usługach bufor wydruku włączony? Cytuj srom-otnik Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 54 minuty temu, dawidoo4 napisał: Pomoze ktos dodac drukarke do tego modda no nie wiem jak pomocy na teraz potrzebuje !!!! Drukarka działa zawsze, gdy wybierzesz ustawienia Optymalizatora Usług na TAK, gdy zadawane są pytania: - włączyć usługi domyślne? - włączyć udostępnianie plików i drukarek? - korzystasz z drukarki bezpośrednio podpiętej do komputera? W innych przypadkach bufor wydruku nie działa Cytuj dawidoo4 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Drukarka działa zawsze, gdy wybierzesz ustawienia Optymalizatora Usług na TAK, gdy zadawane są pytania: - włączyć usługi domyślne? - włączyć udostępnianie plików i drukarek? - korzystasz z drukarki bezpośrednio podpiętej do komputera? W innych przypadkach bufor wydruku nie działa Dzieki a tak wogule za**bisty mod . Naprawilem tak jak pisales Cytuj Poprzednia 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Dalej Strona 15 z 35 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/19103-win-jg81-pro-x64-final/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 19
srom-otnik Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Teraz, jnm napisał: TO po co ten opis ? Raczej jest logiczny... Dodatkowo wyłączono moduły (dwa pierwsze z poniższej listy można ponownie włączyć w panelu sterowania): - przeglądarka XPS; - skanowanie i faksowanie; - Defender. XPS i Fax - włączysz w panelu sterowania, defendera niestety nie. Można włączyć kluczem: W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\WinDefend należy zmienić wartość na "Start"=dword:00000002 Zatwierdzić, zrestartować system. Po restarcie usługa Defendera wystartuje automatycznie, utworzy się klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WinDefend Cytuj
jnm Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 1 minutę temu, srom-otnik napisał: XPS i Fax - włączysz w panelu sterowania, defendera niestety nie. Można włączyć kluczem: W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\WinDefend należy zmienić wartość na "Start"=dword:00000002 Zatwierdzić, zrestartować system. Po restarcie usługa Defendera wystartuje automatycznie, utworzy się klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WinDefend Tego w opisie to już NIE-napisałeś ... Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Teraz napisałem jnm lubi to Cytuj
jnm Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 23 minuty temu, srom-otnik napisał: Teraz napisałem Wreszcie ... NIE DLA MNIE, lecz dla tych - co są niestety, mniej obeznani w temacie ... jorg35 lubi to Cytuj
com2pablo Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Wgrałem wersję Lite i brakuje mi funkcji faksowanie i skanowanie. Czy można ją przywrócić? Dodam że już próbowałem przez "Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows" i się nie udało. Po za tym używam ESET Internet security i co jakiś czas wyświetla mi komunikat "inicjowanie centrum zabezpieczeń systemu windows nie powiodło się". Czy można z tym coś zrobić? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Jak te komponenty zostały wycięte i o tym się WIE przed instalacją systemu, bo się PRZECZYTAŁO info z 1 strony linku to nie pisze się później takich skarg.... Instaluj wersję nie-Lite, czyli Full Cytuj
com2pablo Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Przepraszam jeśli to zabrzmiało jak skarga. System bardzo mi się podoba, chciałem tylko zapytać czy istnieje jakaś możliwość zainstalowania ponownie. Żadnych skarg laptop śmiga pięknie. Cytuj
un4seen Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 Witam. Mam odwieczny problem z MUI. Używam kilku własnościowych programów które wymagają pakietu en-us, zresztą sam wolę system w tym języku. Próbowalem zainstalować przez lpksetup pakiet stąd: https://pastebin.com/vudi2f3V i próbowalem zainstalować język bezpośrednio z panelu sterowania, zawsze kończy się to komunikatem "instalacja zakonczona niepowodzeniem". Czy jest jakiś sposob na instalowanie pakietów językowych w modyfikowanych systemach? System w wersji Full, od razu po instalacji (system->sterowniki->aktywacja), z domyslną konfiguracją usług. Dodatkowe przywrócenie domyślnej konfiguracji przez "optymalizator uslug" nic nie zmienia. Na wszelki wypadek spróbowalem nawet zainstalować pakiet przed instalacją sterowników, rownież bez zmian, zresztą ten problem mam z każdym modyfikowanym systemem, 8.1 i 10 Cytuj
pirotaro Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Ja zainstalowałem Lite i mam wrażenie że Defender był aktywny podczas pierwszego użytkowania! Musiałem go wyłączyć na pewno jak coś robiłem ;) Pany mam pytanie do tych co już aktywowali 8.1 na nim. Kupiony nowy dell e7240 jako kadłubek z outletu (bo stary 7240 padł). Przełożyłem pamięci, dysk, baterie. Wgrałem tą 8.1 lite i nie mogę systemu aktywować! Sprzedawca pisał że pod urządzenie jest na pewno przypisany klucz. Podpowiecie jak się dobrać do tej aktywacji windy? Może jeszcze ktoś się wypowie na temat antywira Awira Browser - warto? Cytuj
razor1995 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 20 minut temu, pirotaro napisał: Sprzedawca pisał że pod urządzenie jest na pewno przypisany klucz. Sprzedawca prawdę ci powie Mam E7240, sprawdź czy widać klucz z BIOSu tym programem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Możliwe że masz klucz do 8.1 Core lub Windows 7. Możesz tez sprawdzić na stronie Della z jakim systemem został dostarczony, podając jego ServiceTag: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (wyświetl konfigurację systemu). pirotaro lubi to Cytuj
pirotaro Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Z konfiguracji niewiele mogę wywnioskować poza wpisem: 619-AEMC : Windows 7 Professional (64Bit Windows 8.1 License, Media)- E nglish,French,German,Dutch,Ita lian. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A ten program wypluł: ShowKeyPlus - Windows Product Key Information Product Name: Windows 8.1 Pro Product ID: 00260-00000-00001-AA473 Version: 9600.19542 (64-bit OS) Installed Key: (25 znaków) OEM Key: (25 znaków) OEM Description: Win 8.1 RTM Professional OEM:DM Ups! chyba się udało tym OEM Key (z biusu?) Edytowane 6 Maja 2020 przez pirotaro dopiska ;) Cytuj
ilovegta Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Ej zadziała ten system na Lenovo Ideapad Z510 (sterowniki) ? EDIT: Sprawdziłem instalując jako drugi system. Działa. Cytuj
G77 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 39 minut temu, ilovegta napisał: Ej zadziała ten system na Lenovo Ideapad Z510 (sterowniki) ? EDIT: Sprawdziłem instalując jako drugi system. Działa. brawo TY sam sie pytam i sam sobie odpowiadam , oby takich User wiecej Cytuj
Gość Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 W dniu 15.05.2020 o 20:56, G77 napisał: brawo TY sam sie pytam i sam sobie odpowiadam , oby takich User wiecej A ja obronię kolegę, bo ktoś może też mieć takiego lapka i zobaczy taki komentarz że stery działają i sam nie musi sprawdzać Cytuj
ilovegta Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) sry nie ten temat xD Edytowane 20 Maja 2020 przez ilovegta nie ten temat Cytuj
pirotaro Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Napiszcie która jg-dycha była godna uwagi oprócz tej 8.1?? Cytuj
dawidoo4 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Pomoze ktos dodac drukarke do tego modda no nie wiem jak pomocy na teraz potrzebuje !!!! Cytuj
bunio1 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @dawidoo4W usługach bufor wydruku włączony? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 54 minuty temu, dawidoo4 napisał: Pomoze ktos dodac drukarke do tego modda no nie wiem jak pomocy na teraz potrzebuje !!!! Drukarka działa zawsze, gdy wybierzesz ustawienia Optymalizatora Usług na TAK, gdy zadawane są pytania: - włączyć usługi domyślne? - włączyć udostępnianie plików i drukarek? - korzystasz z drukarki bezpośrednio podpiętej do komputera? W innych przypadkach bufor wydruku nie działa Cytuj
dawidoo4 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Drukarka działa zawsze, gdy wybierzesz ustawienia Optymalizatora Usług na TAK, gdy zadawane są pytania: - włączyć usługi domyślne? - włączyć udostępnianie plików i drukarek? - korzystasz z drukarki bezpośrednio podpiętej do komputera? W innych przypadkach bufor wydruku nie działa Dzieki a tak wogule za**bisty mod . Naprawilem tak jak pisales Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik