kamiloxf Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2019 1 minutę temu, Lancinho napisał: Ok a jak usunąć Programy typu Internet Explorer? Raczej nie da rady bo jest wyczyszczony magazyn WinSXS odepnij je od paska zadań i o nich zapomnij Cytuj
wycich Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2019 za żadne skarby nie mogę aktywować systemu. Próbowałem już wszystkich programów. Jakaś podpowiedź? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2019 2 minuty temu, wycich napisał: za żadne skarby nie mogę aktywować systemu. Próbowałem już wszystkich programów. Jakaś podpowiedź? Windows Loader v2.2.2 by Daz Final lub zakup klucz i nie będziesz miał problemów Cytuj
wycich Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2019 33 minuty temu, kamiloxf napisał: Windows Loader v2.2.2 by Daz Final Już próbowałem. Klikam "install" niby wszystko ładnie pięknie a licencja nadal "trial". Prawoklik na "mój komputer", "właściwości" i nieaktywny. czy BIOS może blokować? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2019 A instalowałeś system na GPT? Jeśli tak, to Diaz nie zadziała, tylko KMS vitay007 lubi to Cytuj
wycich Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) W dniu 29.01.2019 o 22:25, srom-otnik napisał: A instalowałeś system na GPT? Jeśli tak, to Diaz nie zadziała, tylko KMS W sumie nie wiem czy GPT. Wypaliłem obraz Rufusem z domyślnymi ustawieniami. Odpaliłem obraz, przy instalacji usunąłem wszystkie partycje na lapku, stworzyłem dwie nowe, sformatowałem i zainstalowałem (wszystko na domyślnych ustawieniach, nic nie kombinowałem). KMS'em oczywiście też próbowałem, Toolkitem również. Nic nie daje rady * zaraz po instalacji odpaliłem spy destruktora, może to przez to? Edytowane 30 Stycznia 2019 przez wycich Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Rufus - domyślnie (u mnie) ustawia GPT, więc na pewno nie będzie możliwe użycie DAZ'a Telemetria jest usunięta, dla fanatyków dodałem S P R A W D Z O N E narzędzia w TUNING. Napisałem by nie używać nic innego do optymalizacji systemu i żadnych skryptów bo później jest larum... che99 lubi to Cytuj
wycich Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 W dniu 30.01.2019 o 10:12, srom-otnik napisał: Napisałem by nie używać nic innego do optymalizacji systemu i żadnych skryptów bo później jest larum... Ten SpyDestruktor czy jak tam on się nazywa był w folderze TUNING (zapobieganie śledzenia). Nic innego nie odpalałem. On tam blokuje jakieś IP i porty więc może przez to nie idzie aktywować? Dziś zainstaluję jeszcze raz, tym razem wersję HP (do niej mam oryginalny klucz) i zobaczymy. Cytuj
moszter Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 15 godzin temu, wycich napisał: za żadne skarby nie mogę aktywować systemu. Próbowałem już wszystkich programów. Jakaś podpowiedź? Wszystkim aktywatorami działa, ja jak robiłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zgodnie z to musiałem z 3-4 razy robić pendrive zanim znalazłem dobrą kombinację. A zawsze aktywuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Bananoffy1337 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @srom-otnikjak przywrócić domyślne ikony Windowsa? Po wgraniu tych czarnych ikon JG, anti-cheat blokuje mi plik shell32.dll, który znajduje się w "C:/Windows/SysWOW64". Cytuj
Polimeryzator Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam. Jestem mega zadowolony z tego systemu. Szacun dla Srom-otnik. Ale nie mogę rozgryźć zagadki. W kompie mam dwa dyski, podczas instalacji widzi je, po instalacji w menadżerze urządzeń także, ale w Mój Komputer już nie, ani nie mogę zainstalować nić na drugi dysk, a ni nic :(. Do tego te dwa dyski mają po 40GB... Cytuj
kamiloxf Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 51 minut temu, Polimeryzator napisał: Witam. Jestem mega zadowolony z tego systemu. Szacun dla Srom-otnik. Ale nie mogę rozgryźć zagadki. W kompie mam dwa dyski, podczas instalacji widzi je, po instalacji w menadżerze urządzeń także, ale w Mój Komputer już nie, ani nie mogę zainstalować nić na drugi dysk, a ni nic :(. Do tego te dwa dyski mają po 40GB... Co do tego że nie widzisz 2 dysku w systemie to prawdopodobnie dysk nie ma przypisanej litery Kliknij Prawym przyciskiem myszy na Komputer i wybierz Zarządzaj po lewej stronie wybierz Zarządzanie Dyskami Pojawi się lista dysków Jeżeli widzisz tam swój dysk to kliknij prawym i wybierz Zmień literę dysku i ścieżki następnie dodaj i OK Pojemności dysków będziesz widział po przesunięciu w prawo lub poniżej listy Polimeryzator lubi to Cytuj
moszter Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 @srom-otnik mega fajny system tylko szkoda że usunąłeś Funkcję / Usługę choć wiem że to wszystko, że względu żeby system był lżejszy, ale fajnie by było by była, system Pro lite, w jest ona / zostawiłeś ją. Cytuj
Lancinho Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Nie idzie zainstalować Nero, jakieś pomysły? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kamiloxf Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 12 minut temu, Lancinho napisał: Nie idzie zainstalować Nero, jakieś pomysły? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zobacz na domyślnym zestawie usług Napisz jaka to wersja nero to to zwerfikuje Lancinho lubi to Cytuj
Lancinho Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 26 minut temu, kamiloxf napisał: Zobacz na domyślnym zestawie usług Napisz jaka to wersja nero to to zwerfikuje nero-8.2.8.0_europe_lite to samo na nero free tez nie idzie zainstalowac Cytuj
kamiloxf Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 38 minut temu, Lancinho napisał: nero-8.2.8.0_europe_lite to samo na nero free tez nie idzie zainstalowac Jaj mozesz to daj linka na pw do tego nero Lancinho lubi to Cytuj
Lancinho Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 Trzeba było przywrócić optymalizacje do domyślnych i działa. Cytuj
plewcio Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 hejka, dzięki za wstawkę. Pytanko - czy to normalne, że zaraz po instalacji nie widzi, żadnego Pena ( usb 2.0, 3.0 itp ) nie wykrywa ich automatycznie, a przy szukaniu zmian w sprzęcie nie może ich zainstalować? widzę, że Universal Serial Bus controllers nie są zainstalowane, tylko nie mam pomysłu jak to zrobić bez usb i bez neta chyba będzie trzeba linuxa odpalić na tym bieda laptopie lenovo Cytuj
Polimeryzator Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 22 godziny temu, kamiloxf napisał: Co do tego że nie widzisz 2 dysku w systemie to prawdopodobnie dysk nie ma przypisanej litery Kliknij Prawym przyciskiem myszy na Komputer i wybierz Zarządzaj po lewej stronie wybierz Zarządzanie Dyskami Pojawi się lista dysków Jeżeli widzisz tam swój dysk to kliknij prawym i wybierz Zmień literę dysku i ścieżki następnie dodaj i OK Pojemności dysków będziesz widział po przesunięciu w prawo lub poniżej listy Dziękuję bardzo, pomogło :). Cytuj
P4VL0 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam, po instalacji nie działają gniazda USB (zarówno USB 2.0 i 3.0) - Ryzen 5 1400, MSI B350 PCMATE. Jak naprawić ten problem? Sterowniki integrowałem programem Gigabyte Windows USB Installation Tool oraz ASROCK Win7 USB Patcher. Oba programy nie działają. Cytuj
Gość Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz na stronie swojej Mobo ten program więc po co używać innych ? Cytuj
admiral754 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam, Jak zwykle kolejna dobra modyfikacja od "srom-otnik-a". Mam takie pytanie, bo nie wiem jak to zrobić. Od długiego już czasu korzystam z udogodnienia, szczególnie sprawdzającego się na laptopach z tablicą SLIC w biosie. Jest to bardzo uniwersalne rozwiązanie do setek producentów laptopów. Po instalacji system jest już aktywowany i brandowany dla danego producenta laptopa (Acer, Asus, Dell etc..), jedna płyta dla setek laptopów :-). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link dla niezalogowanych: Project [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hasło do archiwum: MRPv108BL-Jan-28th-2019 Cała operacja jest prosta, polega na dodaniu do obrazu ISO katalogu "$oem$" do katalogu sources np. programem UltraISO. O ile ze zwykłą płytą instalacyjną nie ma problemu, to w przypadku kompresji do ESD już tak. Mimo, że w tym obrazie jest katalog sources, to dodanie tam katalogu $oem$ nic nie daje. Zapewne trzeba by dodać go do install.esd, tylko jak to zrobić? proszę o pomoc. Swoją drogą @srom-otnik mógłbyś dodać taki bajer do swoich modyfikacji :-) Czy konwersja install.esd do install.wim i podmiana install.esd na install.wim załatwi sprawę?, czy jednak potrzebny jest jakiś wpis, by w czasie instalacji odwoływał się do tego katalogu $oem$ z sources? Cytuj
che99 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 jaki polecacie program do kopii zapasowej do systemu? po instalacji tylko niezbędnych sterowników i programów, chciałbym zrobić coś " al'a punkt przywracania systemu" , warto coś takiego robić ? Cytuj
vitay007 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 acronis true imageWysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
P4VL0 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2019 Witam, jakie macie zużycie podzespołów na tym systemie? 900MB to dość dużo... To już na 10 było 800... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2019 @P4VL0 masz 8GB RAMu, 7GB wolnego i narzekasz, że system zabiera 900MB? Bez komentarza. Chcesz aby system używał minimum RAMu? Instaluj DOSa Cytuj
moszter Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2019 44 minuty temu, razor1995 napisał: 58 minut temu, P4VL0 napisał: Witam, jakie macie zużycie podzespołów na tym systemie? 900MB to dość dużo... To już na 10 było 800... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @P4VL0 masz 8GB RAMu, 7GB wolnego i narzekasz, że system zabiera 900MB? Bez komentarza. Chcesz aby system używał minimum RAMu? Instaluj DOSa A co jest lżejsze DOS czy BIOS/EFI/UEFI? Cytuj
vitay007 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2019 Z innej beczki. Wersja pro nie lite podczas otwierania strony banku eset powinien otworzyć tgz bezpieczną przeglądarkę i tu następuje błąd "Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000022)" problem występuje również w wersji lite. @sromotnik możesz proszę podsunąć jakieś rozwiązanie. Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi