Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, wycich napisał:

za żadne skarby nie mogę aktywować systemu. Próbowałem już wszystkich programów. Jakaś podpowiedź? 

Windows Loader v2.2.2 by Daz Final  lub zakup klucz i nie będziesz miał problemów

Opublikowano
33 minuty temu, kamiloxf napisał:

Windows Loader v2.2.2 by Daz Final

Już próbowałem. Klikam "install" niby wszystko ładnie pięknie a licencja nadal "trial". Prawoklik na "mój komputer", "właściwości" i nieaktywny. 

czy BIOS może blokować? 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.01.2019 o 22:25, srom-otnik napisał:

A instalowałeś system na GPT? Jeśli tak, to Diaz nie zadziała, tylko KMS

W sumie nie wiem czy GPT. Wypaliłem obraz Rufusem z domyślnymi ustawieniami. Odpaliłem obraz, przy instalacji usunąłem wszystkie partycje na lapku, stworzyłem dwie nowe, sformatowałem i zainstalowałem (wszystko na domyślnych ustawieniach, nic nie kombinowałem). KMS'em oczywiście też próbowałem, Toolkitem również. Nic nie daje rady :( 

* zaraz po instalacji odpaliłem spy destruktora, może to przez to? 

Edytowane przez wycich
Opublikowano

Rufus - domyślnie (u mnie) ustawia GPT, więc na pewno nie będzie możliwe użycie DAZ'a

Telemetria jest usunięta, dla fanatyków dodałem  S P R A W D Z O N E narzędzia w TUNING. Napisałem by nie używać nic innego do optymalizacji systemu i żadnych skryptów bo później jest larum...

che99 lubi to
Opublikowano
W dniu 30.01.2019 o 10:12, srom-otnik napisał:

Napisałem by nie używać nic innego do optymalizacji systemu i żadnych skryptów bo później jest larum...

Ten SpyDestruktor czy jak tam on się nazywa był w folderze TUNING (zapobieganie śledzenia). Nic innego nie odpalałem. On tam blokuje jakieś IP i porty więc może przez to nie idzie aktywować? Dziś zainstaluję jeszcze raz, tym razem wersję HP (do niej mam oryginalny klucz) i zobaczymy.

Opublikowano
15 godzin temu, wycich napisał:

za żadne skarby nie mogę aktywować systemu. Próbowałem już wszystkich programów. Jakaś podpowiedź? 

Wszystkim aktywatorami działa, ja jak robiłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zgodnie z

to musiałem z 3-4 razy robić pendrive zanim znalazłem dobrą kombinację.

A zawsze aktywuję

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam. Jestem mega zadowolony z tego systemu. Szacun dla Srom-otnik. Ale nie mogę rozgryźć zagadki. W kompie mam dwa dyski, podczas instalacji widzi je, po instalacji w menadżerze urządzeń także, ale w Mój Komputer już nie, ani nie mogę zainstalować nić na drugi dysk, a ni nic :(. Do tego te dwa dyski mają po 40GB...

Opublikowano
51 minut temu, Polimeryzator napisał:

Witam. Jestem mega zadowolony z tego systemu. Szacun dla Srom-otnik. Ale nie mogę rozgryźć zagadki. W kompie mam dwa dyski, podczas instalacji widzi je, po instalacji w menadżerze urządzeń także, ale w Mój Komputer już nie, ani nie mogę zainstalować nić na drugi dysk, a ni nic :(. Do tego te dwa dyski mają po 40GB...

Co do tego że nie widzisz 2 dysku w systemie to prawdopodobnie dysk nie ma przypisanej litery
Kliknij Prawym przyciskiem myszy na Komputer i wybierz Zarządzaj  po lewej stronie wybierz Zarządzanie Dyskami Pojawi się lista dysków 
33uqxhx.png

Jeżeli widzisz tam swój dysk to kliknij prawym i wybierz Zmień literę dysku i ścieżki następnie dodaj i OK  
Pojemności dysków będziesz widział po przesunięciu w prawo lub poniżej listy

Opublikowano
26 minut temu, kamiloxf napisał:

Zobacz na domyślnym zestawie usług Napisz jaka to wersja nero to to zwerfikuje

nero-8.2.8.0_europe_lite to samo na nero free tez nie idzie zainstalowac

Opublikowano

hejka, dzięki za wstawkę.

Pytanko - czy to normalne, że zaraz po instalacji nie widzi, żadnego Pena ( usb 2.0, 3.0 itp )

nie wykrywa ich automatycznie, a przy szukaniu zmian w sprzęcie nie może ich zainstalować?

widzę, że Universal Serial Bus controllers nie są zainstalowane, tylko nie mam pomysłu jak to zrobić bez usb i bez neta :P

chyba będzie trzeba linuxa odpalić na tym bieda laptopie lenovo

Opublikowano
22 godziny temu, kamiloxf napisał:

Co do tego że nie widzisz 2 dysku w systemie to prawdopodobnie dysk nie ma przypisanej litery
Kliknij Prawym przyciskiem myszy na Komputer i wybierz Zarządzaj  po lewej stronie wybierz Zarządzanie Dyskami Pojawi się lista dysków 
33uqxhx.png

Jeżeli widzisz tam swój dysk to kliknij prawym i wybierz Zmień literę dysku i ścieżki następnie dodaj i OK  
Pojemności dysków będziesz widział po przesunięciu w prawo lub poniżej listy

Dziękuję bardzo, pomogło :).

Opublikowano

Witam,

po instalacji nie działają gniazda USB (zarówno USB 2.0 i 3.0) - Ryzen 5 1400, MSI B350 PCMATE. Jak naprawić ten problem? Sterowniki integrowałem programem Gigabyte Windows USB Installation Tool oraz ASROCK Win7 USB Patcher. Oba programy nie działają.

Opublikowano

Masz na stronie swojej Mobo ten program więc po co używać innych ? 

Opublikowano

Witam,

Jak zwykle kolejna dobra modyfikacja od "srom-otnik-a".

Mam takie pytanie, bo nie wiem jak to zrobić. Od długiego już czasu korzystam z udogodnienia, szczególnie sprawdzającego się na laptopach z tablicą SLIC w biosie. Jest to bardzo uniwersalne rozwiązanie do setek producentów laptopów. Po instalacji system jest już aktywowany i brandowany dla danego producenta laptopa (Acer, Asus, Dell etc..), jedna płyta dla setek laptopów :-).

Link dla niezalogowanych:

Project

Hasło do archiwum: MRPv108BL-Jan-28th-2019

Cała operacja jest prosta, polega na dodaniu do obrazu ISO katalogu "$oem$" do katalogu sources np. programem UltraISO. O ile ze zwykłą płytą instalacyjną nie ma problemu, to w przypadku kompresji do ESD już tak. Mimo, że w tym obrazie jest katalog sources, to dodanie tam katalogu $oem$ nic nie daje. Zapewne trzeba by dodać go do install.esd, tylko jak to zrobić? proszę o pomoc.

Swoją drogą @srom-otnik mógłbyś dodać taki bajer do swoich modyfikacji  :-)

Czy konwersja install.esd do install.wim i podmiana install.esd na install.wim załatwi sprawę?, czy jednak potrzebny jest jakiś wpis, by w czasie instalacji odwoływał się do tego katalogu $oem$ z sources?

Opublikowano

jaki polecacie program do kopii zapasowej do systemu? po instalacji tylko niezbędnych sterowników i programów, chciałbym zrobić coś " al'a punkt przywracania systemu" , warto coś takiego robić ?

Opublikowano

Witam,

jakie macie zużycie podzespołów na tym systemie? 900MB to dość dużo... To już na 10 było 800...

Opublikowano
44 minuty temu, razor1995 napisał:
58 minut temu, P4VL0 napisał:

Witam,

jakie macie zużycie podzespołów na tym systemie? 900MB to dość dużo... To już na 10 było 800...

@P4VL0 masz 8GB RAMu, 7GB wolnego i narzekasz, że system zabiera 900MB? :L

Bez komentarza. Chcesz aby system używał minimum RAMu? Instaluj DOSa :L

A co jest lżejsze DOS czy BIOS/EFI/UEFI:L?

Opublikowano

Z innej beczki.
Wersja pro nie lite podczas otwierania strony banku eset powinien otworzyć tgz bezpieczną przeglądarkę i tu następuje błąd "Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000022)" problem występuje również w wersji lite.
@sromotnik możesz proszę podsunąć jakieś rozwiązanie.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka