Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Firma Microsoft wydała nową aktualizację mikrokodu dla prawie wszystkich wersji systemu Windows 10 do pobrania. Stało się to konieczne w wyniku nowych luk w zabezpieczeniach 15.05.2019.

KB4497165 Windows 10 1903

windows10.0-kb4497165-x64.msu
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

windows10.0-kb4497165-x86.msu

KB4494452 Windows 10 1709

windows10.0-kb4494452-x64.msu

windows10.0-kb4494452-x86.msu

KB4494175 Windows 10 1607

windows10.0-kb4494175-x64.msu

windows10.0-kb4494175-x86.msu

ZombieLoad, Fallout i RIDL - odkryto kolejne luki bezpieczeństwa w procesorach Intela 

Opublikowano

Wybaczcie długie milczenie - wypadek. Dopiero wracam do siebie włąsnie wgrywam na dyski nową wersję poprawioną w 100%. Wszystko działa . Za godzinkę góra dwie będzie aktualizacja całego tematu.

eidur i manikcs lubią to
Opublikowano

konuss wielkie dzięki mistrzu, za świetną robotę i oby tak dalej jeszcze raz dzięki :) 

PS. kiedy można się spodziewać tej połączonej wersji? z góry dzięki i Pozdrawiam :)

Opublikowano

Microsoft udostępnił pakiet aktualizacji KB4505057 dla systemu Windows 10 Update (wersja 1903) Po aktualizacji numer kompilacji systemu Windows 10 zmienia się na 18362.116

• [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 223 MB
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 111 MB

Cytat

Skopiuj na dysk C:

Uruchom cmd jako administrator i wpisz:

cd C:\

C:\>DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:c:\windows10.0-kb4505057-x64_82177eb7ef0e22b331ce38804a39fbbf12c5cf86.cab

lub

C:\>DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:c:\windows10.0-kb4505057-x86_9bc556f9aa2f360aa2d66eda3f1d9f797ea717bc.cab

Opublikowano

Windows 10 May 2019 Update już dostępna

Jak pobrać Windows 10 May 2019 Update?

Opublikowano

Mam parę pytań odnośnie tego moda jakby ktoś mógł odpowiedzieć wyłbym wdzięczny.

Ktoś ma porównanie do moda sromotnika z tym modem?

Na pierwszej stronie jest już najnowsza wersja Pro? I czy ta wersja jest już z May update?

Opublikowano
9 godzin temu, DDragon napisał:

Na pierwszej stronie jest już najnowsza wersja Pro? I czy ta wersja jest już z May update?

W temacie posta jest 1903, więc jest to oficjalny May Update, na którym autor bazuje moda (jest to też w opisie). Dodatkowo zintegrowane są najnowsze poprawki które wyszły od czasu udostępnienia tego buildu na MSDN, czyli masz wersję świeższą niż czysty May Update.

Z ostatnią kompilacją autor dodał także wersję HOME.

Eleks lubi to
Opublikowano

Bardzo fajny obraz, w moich testach win 10 pro po wylaczeniu hibernation, system protection oraz swap - goly system zajmuje tylko 7,56 GB ! Jedna uwaga -mozna by wyrzucic skrot pod prawym przyciskiem myszy (na pulpicie ) do panelu sterowania - obecnie jest  w jezyku rosyjskim..

Opisuje wersje 1903 build 18362.116

Opublikowano

wybaczcie ale opis w pierwszym poście wygląda jakby był w translatorze google robiony. Na dodatek po zainstalowaniu systemu część opcji w exploratorze jest w języku ROSYJSKIM pomimo wybrania podczas instalacji wszystkiego w PL. 

Opublikowano
5 godzin temu, konuss napisał:

Co skrotu w języku rosyjskim w ciagu paru godzin wgram poprawioną wersję - wkradł mi się błąd w wyłaczaniu pewnej usługi

i wiadomo za ile będzie ta nowa wersja? bo muszę lapka przeinstalować i nie wiem czy czekać czy nie.

Opublikowano
2 godziny temu, DDragon napisał:

i wiadomo za ile będzie ta nowa wersja? bo muszę lapka przeinstalować i nie wiem czy czekać czy nie.

Tą opcje co pokazałeś wyżej na screenie (język rus) można skasować lub edytować jej nazwę w edytorze rejestru ;)

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\Powershell => mam nadzieje, że dobrze podałem na szybko

A tak poza tym @konuss Zainstalowałem Twój ,,mini" mod i u mnie wszystko ładnie śmiga, więc wielki+ za robotę :D

Opublikowano
37 minut temu, damian5142 napisał:

Tą opcje co pokazałeś wyżej na screenie (język rus) można skasować lub edytować jej nazwę w edytorze rejestru ;)

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\Powershell => mam nadzieje, że dobrze podałem na szybko

A tak poza tym @konuss Zainstalowałem Twój ,,mini" mod i u mnie wszystko ładnie śmiga, więc wielki+ za robotę :D

To to spoko ale autor wspomniał coś o tym że w nowej wersji będzie poprawiony jakiś tweek usługi i o o mi chodzi właśnie.

Opublikowano

Wstawiona nowa aktualizacja. Opis tak na szybko:

- aktualizacja do najnowszej wersji 18362.145

- przebudowany całkowicie system tweaków rejestru

Prosiłbym o testy oraz o opinie i jeśli takowe błedy się pojawią o opisywanie problemów.

eidur lubi to
Opublikowano

Witam. Z racji kilku postów użytkowników w sprawie języka rosyjskiego w niektórych miejscach chciałbym się do tego odnieść. Swoje mody wypuszczam dla was w języku polskim ale również wypuszczam je w języku rosyjskim na innych forach. Dlatego nieraz występują takie błędy za co serdecznie przepraszam. Teraz niestety w ostatniej aktualizacji również popełniłem błąd który właśnie naprawiam. Za dwie godziny będzie nowa aktualizacja. Jeszcze raz przepraszam. Lecz sami dobrze wiecie nie pobieram żadnych opłat robię to w swoim wolnym czasie i poświęcam go tyle ile tylko mogę. 

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], i jak z tym updatem? nie śmiał bym pospieszać, tylko chciałbym się jak najszybciej uporać z przesiadką na coś stablinego

Opublikowano
W dniu 27.05.2019 o 15:47, konuss napisał:

Lecz sami dobrze wiecie nie pobieram żadnych opłat robię to w swoim wolnym czasie i poświęcam go tyle ile tylko mogę. 

I doceniamy to, że ktoś poświęca swój czas dla społeczności :) A malkontenci zawsze się znajdą.