ananas27 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 @konuss jest błąd z obsługą mikrofonu - mikrofon jest wykrywany ale sygnał z mikrofonu nie jest przesyłany, cisza. Zintegrowany układ dźwiękowy Realtek@ALC892 mikrofon działa w kompilacji z 4 grudnia, i niestety w żadnej nowszej nawet w tej ostatniej. Cytuj
konuss Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 28 minut temu, ananas27 napisał: @konuss jest błąd z obsługą mikrofonu - mikrofon jest wykrywany ale sygnał z mikrofonu nie jest przesyłany, cisza. Zintegrowany układ dźwiękowy Realtek@ALC892 mikrofon działa w kompilacji z 4 grudnia, i niestety w żadnej nowszej nawet w tej ostatniej. Od października tamtego roku w tej wersji nie usuwam nic więcej w sensie modyfikacji. Jedynie rejestr i dodatkowe opcje. Dlatego też nie umiem odpowiedźiec czemu nie działa. Może aktualizacja sterownika. Nie wiem. Ja napewno nie grzebie w sterownikach systemu. Cytuj
ananas27 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 @konuss to nie wina sterowników, czy są to sterowniki microsoftu czy realteka dawane do płyty przez producenta efekt jest ten sam - cośblokuje lub czegoś brakuje do poprawnego działania. W wersji z 4 grudnia działa znakomicie nawet na sterownikach windowsowych. Cytuj
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 Integrujesz nowe aktualizacje systemu od microsoftu a ich aktualizacje ciągle coś psują. Trzeba by sprawdzić na najnowszym czystym systemie. Cytuj
konuss Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 5 godzin temu, ananas27 napisał: @konuss to nie wina sterowników, czy są to sterowniki microsoftu czy realteka dawane do płyty przez producenta efekt jest ten sam - cośblokuje lub czegoś brakuje do poprawnego działania. W wersji z 4 grudnia działa znakomicie nawet na sterownikach windowsowych. Ogólnie coś nie tak u ciebie jest. Jakaś aplikacja lub coś w ustawieniach robisz co to powoduje. Sprawdziłem to na dwoch maszynach z identyczna dźwiękowa. Działa wszystko Oki. Cytuj
MrBeckham666 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 W dniu 6.01.2020 o 16:48, ananas27 napisał: @konuss to nie wina sterowników, czy są to sterowniki microsoftu czy realteka dawane do płyty przez producenta efekt jest ten sam - cośblokuje lub czegoś brakuje do poprawnego działania. W wersji z 4 grudnia działa znakomicie nawet na sterownikach windowsowych. w ogóle ustawiłeś w prywatności dostep do mikrofonu dla aplikacji ? W dniu 6.01.2020 o 22:44, konuss napisał: Ogólnie coś nie tak u ciebie jest. Jakaś aplikacja lub coś w ustawieniach robisz co to powoduje. Sprawdziłem to na dwoch maszynach z identyczna dźwiękowa. Działa wszystko Oki. Witam jakbyś mógł pisać jakie błędy zostały poprawione to fajnie by było a jeżeli nie to trudno Cytuj
konuss Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 nowa wersja w drodze wlasnie wgrywam na serwery... as1as i jorgusek lubią to Cytuj
konuss Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 Aktualizacja 1-szy post !!! WAŻNE CZYTAĆ DOKŁADNIE OPIS I CHANGELOG !!! Cytuj
as1as Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 Widzę bardzo duże zmiany w prawokliku, jest też edytor, myślę że wszystko na plus. Na pewno zainstaluję i sprawdzę. Nie zwalniasz tempa, dobra robota.Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
kamiloxf Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 @konuss A wyszło ci coś z tymi aktualizacjami czy na tym polu nie ma jednak zmian bo pamiętam że coś mega grubego w tej kwestii planowałeś ? Cytuj
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 System jak zwykle super pod każdym względem. Drobne uwagi - z prawokliku nie działa autoruns oraz oczyszczanie systemu pełne - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dużo tapet do wyboru ale trzeba wejść do resources i zmienić ręcznie. Chyba że można inaczej ? Jak zwykle jestem pod wrażeniem twojego $OEM$. Okno cmd i powershella otwiera się teraz za pierwszym razem a nie jak w poprzednich wersjach dwa razy. Z prawokliku. Cytuj
szymibtw Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 czemu link nie działa? Cytuj
Gatts Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 2 godziny temu, szymibtw napisał: czemu link nie działa? Zaloguj się na konto Google a wszystko będzie działać. Cytuj
konuss Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Wiem o kilku błędach które postaram się jak najszybciej poprawić. Zmiany w prawo kliku są tylko dlatego że n nie wszyscy uwielbiaja masę opcji których nie używają. Teraz każdy sam może sobie dopasować do własnych potrzeb. 13 godzin temu, kamiloxf napisał: @konuss A wyszło ci coś z tymi aktualizacjami czy na tym polu nie ma jednak zmian bo pamiętam że coś mega grubego w tej kwestii planowałeś ? Mam gotowy system aktualizacji. Lecz jest niestety jeden nie do przejścia na chwilę obecną. Dopóki Microsoft nie zaprzestanie robić nam co aktualizacje na złość i zmieniać nazw pakietów i komponentów czy zmian w usługach. Dwa dni Góra zajmie mi poprawka. I dogranie wszystkiego as1as lubi to Cytuj
kamiloxf Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 28 minut temu, konuss napisał: Wiem o kilku błędach które postaram się jak najszybciej poprawić. Zmiany w prawo kliku są tylko dlatego że n nie wszyscy uwielbiaja masę opcji których nie używają. Teraz każdy sam może sobie dopasować do własnych potrzeb. Mam gotowy system aktualizacji. Lecz jest niestety jeden nie do przejścia na chwilę obecną. Dopóki Microsoft nie zaprzestanie robić nam co aktualizacje na złość i zmieniać nazw pakietów i komponentów czy zmian w usługach. Dwa dni Góra zajmie mi poprawka. I dogranie wszystkiego A napisz coś konkretniej o tym systemie aktualizacji nad którym pracujesz Cytuj
Tomii Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Witam, Czy może mi ktoś udostępnić system poza google drive? Cytuj
br4kus Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 3 godziny temu, Tomii napisał: Witam, Czy może mi ktoś udostępnić system poza google drive? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] łap Tomii i JanKo6 lubią to Cytuj
Tomii Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 50 minut temu, br4kus napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] łap :) Dzięki JanKo6 lubi to Cytuj
jorgusek Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 System rewelacyjny, najlepszy jaki testowałem. Zajmuje 7Gb, na moim 9 letnim laptopie szybkość fantastyczna. Zainstalowałem bez problemu wszystkie programy które potrzebowałem. Wielkie dzięki za bardzo-bardzo dobrą robotę. Cytuj
janek917 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 Wiem o kilku błędach które postaram się jak najszybciej poprawić. Zmiany w prawo kliku są tylko dlatego że n nie wszyscy lubią masę opcji których nie używają. Teraz każdy sam może sobie dopasować do własnych potrzeb. -I tak jest o wiele lepiej. System wgrany testujemy. Cytuj
x1987 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 System działa ok jestem zadowolony Office 2010 i inne programy graficzne działają ,ale zauważyłem 2 problemy : - nie działa pełne czyszczenie z prawokliku - nie mogę z poziomu menadżera urządzeń zainstalować brakujących sterowników - da się to naprawić ? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2020 19 minut temu, x1987 napisał: System działa ok jestem zadowolony Office 2010 i inne programy graficzne działają ,ale zauważyłem 2 problemy : - nie działa pełne czyszczenie z prawokliku - nie mogę z poziomu menadżera urządzeń zainstalować brakujących sterowników - da się to naprawić ? Podaj Identyfikatory sprzętu to dam ci linki do sterowników nie używaj sterowników od MS bo to chłam Cytuj
dziadzio Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 Witam nie działa pełne czyszczenie z prawokliku na pulpicie. Mozna to jakos naprawić? Cytuj
as1as Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 Witam nie działa pełne czyszczenie z prawokliku na pulpicie. Mozna to jakos naprawić?Temat był już poruszony, odpowiedź Konussa post #1499 Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
szymibtw Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 @as1asjak się posty szuka na tym forum? Cytuj
kac222 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 Witam. Czy jest możliwość aktualizacji poprzedniej wersji? Nie chcę na nowo instalować systemu,bo to komputer w pracy i sporo rzeczy tam mam. Wchodząc w Setup jest możliwość wyboru wersji systemu i w kolejnym kroku wybór partycji,ale brak opcji aktualizacji wersji bieżącej. Cytuj
as1as Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 [mention=21712]as1as[/mention]jak się posty szuka na tym forum?U mnie wygląda to tak i numeracja jest po #Konuss wie o tym błędzie i poprawi w ciągu dwóch dni, tak pisałNie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
SilverShai Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 5 godzin temu, kac222 napisał: Witam. Czy jest możliwość aktualizacji poprzedniej wersji? Nie chcę na nowo instalować systemu,bo to komputer w pracy i sporo rzeczy tam mam. Wchodząc w Setup jest możliwość wyboru wersji systemu i w kolejnym kroku wybór partycji,ale brak opcji aktualizacji wersji bieżącej. Odpowiedź była już nie raz poruszana - autor wydaje kolejne obrazy, nie poprawki, paczki poprawek. Chcąc skorzystać z najnowszej kompilacji jedyna opcja to pobranie i instalacja nowego obrazu oraz nie aktualizowanie od M$ wtedy na parę miesięcy będzie spokój... aż nie nastanie potrzeba kolejnej reinstalacji kac222 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi