Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@konuss jest błąd z obsługą mikrofonu - mikrofon jest wykrywany ale sygnał z mikrofonu nie jest przesyłany, cisza.

Zintegrowany układ dźwiękowy Realtek@ALC892 mikrofon działa w kompilacji z 4 grudnia, i niestety w żadnej nowszej nawet w tej ostatniej.

Opublikowano
28 minut temu, ananas27 napisał:

@konuss jest błąd z obsługą mikrofonu - mikrofon jest wykrywany ale sygnał z mikrofonu nie jest przesyłany, cisza.

Zintegrowany układ dźwiękowy Realtek@ALC892 mikrofon działa w kompilacji z 4 grudnia, i niestety w żadnej nowszej nawet w tej ostatniej.

Od października tamtego roku w tej wersji nie usuwam nic więcej w sensie modyfikacji. Jedynie rejestr i dodatkowe opcje. Dlatego też nie umiem odpowiedźiec czemu nie działa. Może aktualizacja sterownika. Nie wiem. Ja napewno nie grzebie w sterownikach systemu. 

Opublikowano

@konuss to nie wina sterowników, czy są to sterowniki microsoftu czy realteka dawane do płyty przez producenta efekt jest ten sam - cośblokuje lub czegoś brakuje do poprawnego działania. W wersji z 4 grudnia działa znakomicie nawet na sterownikach windowsowych.

Opublikowano

Integrujesz nowe aktualizacje systemu od microsoftu a ich aktualizacje ciągle coś psują. Trzeba by sprawdzić na najnowszym czystym systemie.

Opublikowano
5 godzin temu, ananas27 napisał:

@konuss to nie wina sterowników, czy są to sterowniki microsoftu czy realteka dawane do płyty przez producenta efekt jest ten sam - cośblokuje lub czegoś brakuje do poprawnego działania. W wersji z 4 grudnia działa znakomicie nawet na sterownikach windowsowych.

Ogólnie coś nie tak u ciebie jest. Jakaś aplikacja lub coś w ustawieniach robisz co to powoduje. Sprawdziłem to na dwoch maszynach z identyczna dźwiękowa. Działa wszystko Oki. 

Opublikowano
W dniu 6.01.2020 o 16:48, ananas27 napisał:

w ogóle ustawiłeś w prywatności dostep do mikrofonu dla aplikacji ?

W dniu 6.01.2020 o 22:44, konuss napisał:

Ogólnie coś nie tak u ciebie jest. Jakaś aplikacja lub coś w ustawieniach robisz co to powoduje. Sprawdziłem to na dwoch maszynach z identyczna dźwiękowa. Działa wszystko Oki. 

Witam jakbyś mógł pisać jakie błędy zostały poprawione to fajnie by było a jeżeli nie to trudno :)

Opublikowano

Widzę bardzo duże zmiany w prawokliku, jest też edytor, myślę że wszystko na plus. Na pewno zainstaluję i sprawdzę. Nie zwalniasz tempa, dobra robota.

Nie wysłano przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

System jak zwykle super pod każdym względem. Drobne uwagi - z prawokliku nie działa autoruns oraz oczyszczanie systemu pełne - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dużo tapet do wyboru ale trzeba wejść do resources i zmienić ręcznie. Chyba że można inaczej ?

Jak zwykle jestem pod wrażeniem twojego $OEM$.

Okno cmd i powershella otwiera się teraz za pierwszym razem a nie jak w poprzednich wersjach dwa razy. Z prawokliku.

Opublikowano

Wiem o kilku błędach które postaram się jak najszybciej poprawić. Zmiany w prawo kliku są tylko dlatego że n nie wszyscy uwielbiaja masę opcji których nie używają. Teraz każdy sam może sobie dopasować do własnych potrzeb. 

13 godzin temu, kamiloxf napisał:

@konuss
A wyszło ci coś z tymi aktualizacjami czy na tym polu nie ma jednak zmian bo pamiętam że coś mega grubego w tej kwestii planowałeś ?

Mam gotowy system aktualizacji. Lecz jest niestety jeden nie do przejścia na chwilę obecną. Dopóki Microsoft nie zaprzestanie robić nam co aktualizacje na złość i zmieniać nazw pakietów i komponentów czy zmian w usługach. 

Dwa dni Góra zajmie mi poprawka. I dogranie wszystkiego 

as1as lubi to
Opublikowano
28 minut temu, konuss napisał:

Wiem o kilku błędach które postaram się jak najszybciej poprawić. Zmiany w prawo kliku są tylko dlatego że n nie wszyscy uwielbiaja masę opcji których nie używają. Teraz każdy sam może sobie dopasować do własnych potrzeb. 

Mam gotowy system aktualizacji. Lecz jest niestety jeden nie do przejścia na chwilę obecną. Dopóki Microsoft nie zaprzestanie robić nam co aktualizacje na złość i zmieniać nazw pakietów i komponentów czy zmian w usługach. 

Dwa dni Góra zajmie mi poprawka. I dogranie wszystkiego 

A napisz coś konkretniej o tym systemie aktualizacji nad którym pracujesz 

Opublikowano

System rewelacyjny, najlepszy jaki testowałem. Zajmuje 7Gb, na moim 9 letnim laptopie szybkość fantastyczna. Zainstalowałem bez problemu wszystkie programy które potrzebowałem. Wielkie dzięki za bardzo-bardzo dobrą robotę.

Opublikowano

Wiem o kilku błędach które postaram się jak najszybciej poprawić. Zmiany w prawo kliku są tylko dlatego że n nie wszyscy lubią masę opcji których nie używają. Teraz każdy sam może sobie dopasować do własnych potrzeb.                                                -I tak jest o wiele lepiej. System wgrany testujemy.                                 

Opublikowano

System działa ok jestem zadowolony Office 2010 i inne programy graficzne działają ,ale zauważyłem 2 problemy :

- nie działa pełne czyszczenie z prawokliku 

- nie mogę z poziomu menadżera urządzeń zainstalować brakujących sterowników - da się to naprawić ?

Opublikowano
19 minut temu, x1987 napisał:

System działa ok jestem zadowolony Office 2010 i inne programy graficzne działają ,ale zauważyłem 2 problemy :

- nie działa pełne czyszczenie z prawokliku 

- nie mogę z poziomu menadżera urządzeń zainstalować brakujących sterowników - da się to naprawić ?

Podaj Identyfikatory sprzętu to dam ci linki do sterowników nie używaj sterowników od MS bo to chłam

Opublikowano
Witam nie działa pełne czyszczenie z prawokliku na pulpicie. Mozna to jakos naprawić?

Temat był już poruszony, odpowiedź Konussa post #1499

Opublikowano

Witam.

Czy jest możliwość aktualizacji poprzedniej wersji?

Nie chcę na nowo instalować systemu,bo to komputer w pracy i sporo rzeczy tam mam.

Wchodząc w Setup jest możliwość wyboru wersji systemu i w kolejnym kroku wybór partycji,ale brak opcji aktualizacji wersji bieżącej.

Opublikowano
[mention=21712]as1as[/mention]jak się posty szuka na tym forum?
U mnie wygląda to tak i numeracja jest po #
Konuss wie o tym błędzie i poprawi w ciągu dwóch dni, tak pisałdbb386632b5733e3cfeeab8480f84f0d.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, kac222 napisał:

Witam.

Czy jest możliwość aktualizacji poprzedniej wersji?

Nie chcę na nowo instalować systemu,bo to komputer w pracy i sporo rzeczy tam mam.

Wchodząc w Setup jest możliwość wyboru wersji systemu i w kolejnym kroku wybór partycji,ale brak opcji aktualizacji wersji bieżącej.

Odpowiedź była już nie raz poruszana - autor wydaje kolejne obrazy, nie poprawki, paczki poprawek. Chcąc skorzystać z najnowszej kompilacji jedyna opcja to pobranie i instalacja nowego obrazu oraz nie aktualizowanie od M$ wtedy na parę miesięcy będzie spokój... aż nie nastanie potrzeba kolejnej reinstalacji :)

kac222 lubi to