Gość Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Tym razem wszystko działa jak poprzednio. Możesz dodać enterpris? Cytuj
konuss Opublikowano 4 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 12 minut temu, zbigniew59 napisał: Tym razem wszystko działa jak poprzednio. Możesz dodać enterpris? Tak ale poczekam na aktualizację. Do wtorku. Przez tych cztery dni zrobiłem tyle wersji że główa mała... Cytuj
jacobobbo Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2019 Ludziska jak uważacie kiedy najlepiej zmienić system ? Jestem na 1903 i póki co wszystko śmiga, ale wiadomo zawsze lepiej coś zmienić na lepsze jak warto. Czekać na następne kompilację z uwagi na to, że zmieniam system średnio raz do roku ? No chyba, że znacie jakiś cudowny program, który pozwala robić backup programów z danymi to byłoby super jak np. W Androidzie na telefon jest Titanium Backup. Cytuj
robo32 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2019 Witam. Warto zmienić na lepsze, tu się z Tobą zgadzam. Tylko w tym wypadku nowsze niekoniecznie znaczy lepsze. Osobiście potestowałem te niby lepsze/nowsze i wróciłem do KoNuSS V04.12.2019 . Pozdrawiam Cytuj
lewyrobson Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Planujesz jakieś aktualizację niedługo? Przymierzam się do formatu i nie wiem czy czekać. Cytuj
konuss Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 14 minut temu, lewyrobson napisał: Planujesz jakieś aktualizację niedługo? Przymierzam się do formatu i nie wiem czy czekać. Tak jutro będzie w sieci. Około 18 będzie dostepna Cytuj
lewyrobson Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 5 minut temu, konuss napisał: Tak jutro będzie w sieci. Około 18 będzie dostepna Ok, dzięki w takim razie czekam do jutra. Cytuj
Outlaw Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 W dniu 8.05.2018 o 00:03, konuss napisał: NIE ZALECAM STOSOWAĆ DODATKOWYCH TWEAK-ÓW ITP WŁĄSNYCH DODATKÓW - WYJASNIENIE: System jest bardzo wrażliwe małą głupotka i traci integralność - pojawiają się błedy sfc oraz jak moja walka osobiśći odrazu brak możliwości aktualizacji przez Windows Update. Rozumiem, ze nalezy wylaczyc WindowsUpdate po instalacji. Jakim oprogramowaniem to zrobic, aby system zachowal integralnosc? RemoveSPY_AIO z tego forum zda egzamin? Jesli tak to do którego etapu go uruchomic? Cytuj
konuss Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 3 godziny temu, Outlaw napisał: Rozumiem, ze nalezy wylaczyc WindowsUpdate po instalacji. Jakim oprogramowaniem to zrobic, aby system zachowal integralnosc? RemoveSPY_AIO z tego forum zda egzamin? Jesli tak to do którego etapu go uruchomic? Wręcz przeciwnie. Gdybym chciał aby Windows Update był wyłączony sam bym to zrobił w momencie usuwania komponentów systemu. Zalecam aby tak pozostało. System po instalacji przechodzi wszystkie testy integralności. Dlatego nie zalecam stosowania dodatkowych tweakow. Bo różnie one wpływają na ten stan. Sam osobiście używam Windows Update. Instalacja sterowników i poprawek. Cytuj
robo32 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Instalacja sterowników po wyłączeniu Windows Update przebiega bezproblemowo, a co do poprawek czy aktualizacji to jak dobrze wiesz przywracają wszystkie ustawienia i Twoje tweaki są zwyczajnie kasowane. Ja zaraz po instalacji przy pomocy stopupdates10 odraczam update na 20 lat i tym sposobem nie muszę co chwila instalować windy na nowo. Cytuj
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Czy robo32 ma rację jeśli chodzi o przywracanie? Chodzi o aktualizacje comiesięczne. Cytuj
konuss Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Aktualizacja w pierwszy poście . Link google dostepny mega się wgrywa. Wprowadziłem wiele zmian jest chodzi o post-setup czyli instalacje tweaków i oprogramowania. Ogólnie chciałbym wiedzieć ile osób bedzie problemy z instalacją. Lub czy takowe będą wystepowały. Czemu takie zmiany. A to temu iż firma Microsoft nie zmierza z tego co widać ułatwić nam zadania jeśli chodzi o aktualizację i powracające komponenty. Dlatego też zaczałem opracowywać włąsnyt sposób aktualizacji systemu. Już od nastepnej aktualizacji jeśli zdarze ze wszystkim i nic nie wydarzy. Paczki aktualizacji nie beda wymagały reainstalakcji systemu od nowa. Bedę jedynie wydawał aktualizację do bazy którę będa zajmować o wiele mnie nic cały system. Tele ze zmian . Dodatkowo w prawokliku pojawiło się trochę nowych opcji które jeszcze nie do konca są skończone czas na to nie pozwolił ale postaram sie wypuscic na dniach małe tweaki które to naprawią. Wybaczcie za błedy piszę na szybko... Cytuj
konuss Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 55 minut temu, zbigniew59 napisał: Czy robo32 ma rację jeśli chodzi o przywracanie? Chodzi o aktualizacje comiesięczne. W nie których kwestiach. Do chwili obecnej nikt nie obszedl powracających komponentów. Cytuj
Geno Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ja w poprzedniej wersji mam problem z karta tv znowu... zobaczymy czy w tej bedzie jakas poprawa. I w Light Alloy jakies bledy wyskakuja... Cytuj
darekka Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 5 godzin temu, konuss napisał: Już od nastepnej aktualizacji jeśli zdarze ze wszystkim i nic nie wydarzy. Paczki aktualizacji nie beda wymagały reainstalakcji systemu od nowa. Bedę jedynie wydawał aktualizację do bazy którę będa zajmować o wiele mnie nic cały system. Tele ze zmian . No i to mi się podoba-tak trzymać! Trzymam kciuki za wdrożenie paczek aktualizacyjnych zamiast pełnych obrazów(raz na jakiś czas np.co 3-6msc. sugerowałbym wystawianie całkiem nowej bazy systemu i równolegle updaty do starszej). Cytuj
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 U mnie żadnych problemów z instalacją. Cytuj
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 Dodasz enterprise ? - najbardziej bogata wersja jeśli chodzi o różne ustawienia i blokadę telemetrii. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do tych którzy nie mogą przeczytać linku - utwórzcie konto - warto ! Cytuj
jorgusek Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 System SUPER, trochę dłużej się instaluje, ale warto, zajmuje na dysku 8gB. Cytuj
konuss Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 3 godziny temu, zbigniew59 napisał: Dodasz enterprise ? - najbardziej bogata wersja jeśli chodzi o różne ustawienia i blokadę telemetrii. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do tych którzy nie mogą przeczytać linku - utwórzcie konto - warto ! Powiem tak chciałbym. Ale to robi się dla mnie problem. Do modu używam oryginalnego ISO wersja PENDRIVE. Najbezpieczniej po prostu. Ją aktualizuje - moduje - kompresję - edytuje. Aby dodać wersję Enterprise dodatkowo musiałbym pracować z drugim ISO. Później eksportować obraz dodatkowo później łączyć itd itd. Wydaje się gdy to może opisuje że to jest chwila. Ale przy samych głupich kompresjach i oczyszczaniu jednego Indexu - inaczej wersji tracę około 1.5 - 2 godzin. Można łatwo sobie przeliczyć czas poświęcony a gdzie dalej testy upload. Postaram się ale naprawdę robię co mogę z czasem który mogę poświęcić na to. 2 godziny temu, jorgusek napisał: System SUPER, trochę dłużej się instaluje, ale warto, zajmuje na dysku 8gB. Kompresja systemu. Chociaż kompresję obraz to i tak przy instalacji system się rekomopresuje. Aby zachować stan CompactOS. Muszę wywoływać przy instalacji już przy ustawieniach ponowną komoresje. A czy jakieś problemy z dodatkowymi programami typu Chrome itd u kogoś wystąpiły.?? Cytuj
jorgusek Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 40 minut temu, konuss napisał: Powiem tak chciałbym. Ale to robi się dla mnie problem. Do modu używam oryginalnego ISO wersja PENDRIVE. Najbezpieczniej po prostu. Ją aktualizuje - moduje - kompresję - edytuje. Aby dodać wersję Enterprise dodatkowo musiałbym pracować z drugim ISO. Później eksportować obraz dodatkowo później łączyć itd itd. Wydaje się gdy to może opisuje że to jest chwila. Ale przy samych głupich kompresjach i oczyszczaniu jednego Indexu - inaczej wersji tracę około 1.5 - 2 godzin. Można łatwo sobie przeliczyć czas poświęcony a gdzie dalej testy upload. Postaram się ale naprawdę robię co mogę z czasem który mogę poświęcić na to. Kompresja systemu. Chociaż kompresję obraz to i tak przy instalacji system się rekomopresuje. Aby zachować stan CompactOS. Muszę wywoływać przy instalacji już przy ustawieniach ponowną komoresje. A czy jakieś problemy z dodatkowymi programami typu Chrome itd u kogoś wystąpiły.?? Żadnych problemów z dodatkowymi programami. Baz problemu zainstalowałem Adobe Acrobat, Microsoft Office, Nero i dużo innych, jak dla mnie modyfikacja jest idealna i polecam każdemu. Cytuj
kris2013 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Wszystko jest OK! Ale po aktualizacji do wersji 535.Pojawiła się ikonka Zabezpieczenia Windows-Zalecane jest wykonanie akcji.Niestety nie mogę jej wyłączyć.W opcji włącz -wyłącz ikony systemowe opcja jest wyłączona i nie podświetlona ???? Cytuj
adnage Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 U mnie na którejś z nowszych wersji modu (już na bazie 1909), po aktualizacji automatycznej wykonanej przez WU, wrócił Edge oraz również ikona Zabezpieczenia Windows, jak u kolegi wyżej. @konussmyślę więc, że jednak nie jest dobrym pomysłem zostawianie WU na ustawieniach domyślnych. Cytuj
greeeeeeneeeeee Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Nie jestem w stanie ominąć wymogu logowania do konta Microsoft przy pierwszej konfiguracji. To teraz obowiązkowe? W 1903 tego nie było. Edit: Wystarczy odłączyć sieć na moment i można normalnie kontynuować z kontem lokalnym. Swoją drogą dziwne, w 1903 był normalny odnośnik do tworzenia konta lokalnego. Cytuj
jorgusek Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 43 minuty temu, greeeeeeneeeeee napisał: Nie jestem w stanie ominąć wymogu logowania do konta Microsoft przy pierwszej konfiguracji. To teraz obowiązkowe? W 1903 tego nie było. Edit: Wystarczy odłączyć sieć na moment i można normalnie kontynuować z kontem lokalnym. Swoją drogą dziwne, w 1903 był normalny odnośnik do tworzenia konta lokalnego. Nie trzeba odłączać sieci, trochę cierpliwości proszę próbować, w tej chwili mam zainstalowany ten System, i bez problemu utworzyłem konto "Dziadek". Cytuj
konuss Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 3 godziny temu, adnage napisał: U mnie na którejś z nowszych wersji modu (już na bazie 1909), po aktualizacji automatycznej wykonanej przez WU, wrócił Edge oraz również ikona Zabezpieczenia Windows, jak u kolegi wyżej. @konussmyślę więc, że jednak nie jest dobrym pomysłem zostawianie WU na ustawieniach domyślnych. Tak aktualizacje zbiorcze przywracaja nie które komponi. Temat wiadomy od wersji 1903 - zatem nic nowego. Windows Update pozostaje aktywny nie tylko przez to że ułatwia mi życie ale też przez integralność systemu. Godzinę temu, greeeeeeneeeeee napisał: Nie jestem w stanie ominąć wymogu logowania do konta Microsoft przy pierwszej konfiguracji. To teraz obowiązkowe? W 1903 tego nie było. Edit: Wystarczy odłączyć sieć na moment i można normalnie kontynuować z kontem lokalnym. Swoją drogą dziwne, w 1903 był normalny odnośnik do tworzenia konta lokalnego. Nie miałem z tym żadnego problemu nigdy Cytuj
greeeeeeneeeeee Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 48 minutes ago, jorgusek said: Nie trzeba odłączać sieci, trochę cierpliwości proszę próbować, w tej chwili mam zainstalowany ten System, i bez problemu utworzyłem konto "Dziadek". Jasne, że się da utworzyć konto, ale po pierwszej konfiguracji. Przy pierwszej konfiguracji miałem zapętlony monit o logowanie do konta Microsoftu, którego nijak nie szło ominąć. Żeby nie było, nie mam żadnych wyrzutów. Tylko informuję, że miałem taki problem i co pomogło. Może komuś się to przyda. Cytuj
konuss Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 To dziwne od pół godziny bawię się z tym na różnych konfiguracjach i normalna instalacja i tak startuje utwórz konto Microsoft ale na dole opcja konta lokalnego klikam jeszcze raz wywala komunikat że stracę jakieś bajery klikam nie i normalnie konto lokalne wpisanie nazwy dalej hasło i leci zero problemów. Więc chciałbym wyśledzic ten temat. Czemu tak się dzieje jak to wygląda u was jakieś screeny czy coś jeśli możecie. Bo u mnie nie chce to się zrobić w żaden sposób. Cytuj
zbychg Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Występuje tylko podczas instalacji wersji HOME - należy wypiąć internet przed instalacją. Cytuj
greeeeeeneeeeee Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ten monit wygląda dokładnie tak. Żadnej opcji utworzenia konta lokalnego, kliknięcie strzałki wstecz nic nie daje, bo ładuje ten sam monit. Dopiero po odłączeniu sieci i kliknięciu strzałki wstecz dostaje możliwość utworzenia konta lokalnego. I jak wyżej, jest to na wersji Home, Pro nie testowałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi