Pies961 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 4 minuty temu, bunio1 napisał: asus aspire jest jak honda fabia Rzeczywiście, pomyliłem się Cytuj
bunio1 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Ok dwie rzeczy czy ten Acer ma dysk HDD i czy pamięci RAM 4GB? Cytuj
Pies961 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 33 minuty temu, bunio1 napisał: Ok dwie rzeczy czy ten Acer ma dysk HDD i czy pamięci RAM 4GB? Tak dysk HDD i 4 gb pamięci ram. Na Windows 7 chodził dobrze, ale nie ma sterowników do niego pod 7. Cytuj
Pies961 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 System aktualnie używam od około 2 godzin. Chodzi płynnie, nie ma spadków w grach i ładnie według mnie wygląda. Nie jest przesadnie poucinany i wszystko działa prawidłowo, jak do tej pory nie mam z nim żadnych problemów. Z czystym sumieniem mogę go polecić. Cytuj
bunio1 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Wszystko by sie poprawiło znacznie po dorzuceniu drugiej kości ram 4gb razem 8 gd w dualu i dysk ssd min 240gb Cytuj
Pies961 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Godzinę temu, bunio1 napisał: Wszystko by sie poprawiło znacznie po dorzuceniu drugiej kości ram 4gb razem 8 gd w dualu i dysk ssd min 240gb Tak wiem, mam w planach zamontować dysk SSD, fabryczny ram jest lutowany, ale slot na dodatkowy też jest. Jednakże, że tak powiem czuje się lekko oszukany, ponieważ laptop ten kosztował nie małe pieniądze, a nie jest nawet przystosowany fabrycznie do tego systemu. Lecz potrzebowałem laptop na teraz i tak to wyszło. Cytuj
bunio1 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 To choroba nowego pięknego z zewnątrz sprzętu a bebechy coraz gorsze. Dobrze że chociaż dali dodatkowy DIMM na kość ramu. Cytuj
Pies961 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 16 minut temu, bunio1 napisał: To choroba nowego pięknego z zewnątrz sprzętu a bebechy coraz gorsze. Dobrze że chociaż dali dodatkowy DIMM na kość ramu. Z tego co się orientuje, to jeżeli dany produkt oddam 3 razy na gwarancje z powodu usterki, to za trzecim razem mogę prosić o zwrot pieniędzy, więc teoretycznie mogę go oddać 3 razy pod rząd bo program i tak nie wykryje problemów z dyskiem bo ich nie ma. Jedyne co zrobią to na 99% zrobią po prostu za każdym razem reinstall systemu co i tak nie zlikwiduje mojego problemu. W przypadku jeżeli by pieniędzy nie oddali tylko dali nowy sprzęt to mogę go wtedy sprzedać i albo kupić coś normalnego albo złożyć stacjonarny komputer. Cytuj
konuss Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 8 godzin temu, bunio1 napisał: asus aspire jest jak honda fabia 8 godzin temu, Pies961 napisał: Rzeczywiście, pomyliłem się 8 godzin temu, bunio1 napisał: Ok dwie rzeczy czy ten Acer ma dysk HDD i czy pamięci RAM 4GB? 8 godzin temu, Pies961 napisał: Tak dysk HDD i 4 gb pamięci ram. Na Windows 7 chodził dobrze, ale nie ma sterowników do niego pod 7. 4 godziny temu, bunio1 napisał: Wszystko by sie poprawiło znacznie po dorzuceniu drugiej kości ram 4gb razem 8 gd w dualu i dysk ssd min 240gb 2 godziny temu, Pies961 napisał: Tak wiem, mam w planach zamontować dysk SSD, fabryczny ram jest lutowany, ale slot na dodatkowy też jest. Jednakże, że tak powiem czuje się lekko oszukany, ponieważ laptop ten kosztował nie małe pieniądze, a nie jest nawet przystosowany fabrycznie do tego systemu. Lecz potrzebowałem laptop na teraz i tak to wyszło. 2 godziny temu, bunio1 napisał: To choroba nowego pięknego z zewnątrz sprzętu a bebechy coraz gorsze. Dobrze że chociaż dali dodatkowy DIMM na kość ramu. 2 godziny temu, Pies961 napisał: Z tego co się orientuje, to jeżeli dany produkt oddam 3 razy na gwarancje z powodu usterki, to za trzecim razem mogę prosić o zwrot pieniędzy, więc teoretycznie mogę go oddać 3 razy pod rząd bo program i tak nie wykryje problemów z dyskiem bo ich nie ma. Jedyne co zrobią to na 99% zrobią po prostu za każdym razem reinstall systemu co i tak nie zlikwiduje mojego problemu. W przypadku jeżeli by pieniędzy nie oddali tylko dali nowy sprzęt to mogę go wtedy sprzedać i albo kupić coś normalnego albo złożyć stacjonarny komputer. Prosiłbym o nie zasmiecanie tematu. Od tego są inne działy na tym forum. Nowa wersja w drodze właśnie się wgrywa na dyski Cytuj
konuss Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Aktulizacja pierwszy post !!! Cytuj
Gość Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 Dobrze że nie usunąłeś systemowego notatnika i jest wybór. Jaka różnica między tymi PowerShellami - jeden z prawokliku drugi z menu start? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
konuss Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 Godzinę temu, zbigniew59 napisał: Dobrze że nie usunąłeś systemowego notatnika i jest wybór. Jaka różnica między tymi PowerShellami - jeden z prawokliku drugi z menu start? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ogólnie tak z prawokliku otwiera ci odrazu jako administrator oraz w danej ścieżce. Z menu start musisz sam ustalić czy ma otwierać jako administrator oraz standardowo ścieżka otwarta to Windows/System32 Cytuj
Gość Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 Usunąłeś także program TranslucentTB- niektórym się może podobał. Ale zawsze można go zainstalować z internetu - chociaż ja się o nim dowiedziałem dopiero z Twoich modów. Fajnie też że podczas instalacji pokazuje się okienko co dodatkowego jest instalowane. Coraz fajniejsze i bardziej funkcjonalne - dla mnie - są Twoje mody - nie mówiąc o tym, że chodzą jak błyskawica. Multum opcji w prawokliku - dla niektórych może za dużo - ale dla niektórych- co nie wiedzą gdzie ich szukać normalnie - bardzo przydatne. Poza tym do niektórych - aby się dostać trzeba się więcej naklikać. I jak uzyskałeś taką przezroczystość w oknie tego powershella? - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
konuss Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 56 minut temu, zbigniew59 napisał: Usunąłeś także program TranslucentTB- niektórym się może podobał. Ale zawsze można go zainstalować z internetu - chociaż ja się o nim dowiedziałem dopiero z Twoich modów. Fajnie też że podczas instalacji pokazuje się okienko co dodatkowego jest instalowane. Coraz fajniejsze i bardziej funkcjonalne - dla mnie - są Twoje mody - nie mówiąc o tym, że chodzą jak błyskawica. Multum opcji w prawokliku - dla niektórych może za dużo - ale dla niektórych- co nie wiedzą gdzie ich szukać normalnie - bardzo przydatne. Poza tym do niektórych - aby się dostać trzeba się więcej naklikać. I jak uzyskałeś taką przezroczystość w oknie tego powershella? - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ogólnie prosty reg-tweak. Szukam kurde ustawienia w rejestrze gdzie jest zapisane pozycja wielkość i reszta danych związana z klawiaturą ekranową. Ktoś - coś może pomoże? Cytuj
dtms Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 @konuss: Uprzejmie proszę o podawanie sumy kontrolnej np. w Changelog. Cytuj
konuss Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 3 godziny temu, dtms napisał: @konuss: Uprzejmie proszę o podawanie sumy kontrolnej np. w Changelog. Kurde sorry zapomniało mi się Rome lubi to Cytuj
xqs Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2019 @konuss Czy usługa logowania się do kont Office 365 została wycięta? Czy jakaś usługa została wyłączona? Bo nie można się zalogować. Chodzi o możliwość logowania do kont szkolnych lub firmowych. Po wejściu do w ustawieniach do tej opcji, po kliknięciu nic się nie dzieje. Jeśli to tylko któryś z serwisów został wyłączony, będę wdzięczny za podpowiedź, który to bo przejrzałem wszystkie i żaden z opisu za to chyba nie odpowiadał. Cytuj
werwaok Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 W dniu 8.05.2018 o 00:03, konuss napisał: [...] Czego używasz do usuwania komponentów? MSMG? Cytuj
Gość Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 W dniu 9.06.2019 o 21:22, konuss napisał: Ogolnie opracowalem dla siebie osobiscie apke do moddingu. za jakis miesiac ja udostepnie po prawkach. jest bardzoo sprzetowo nienasycona jesli chodzi o czuszczenie isuwanoe apek kompnentow to te ntlite i inne to sie chowaja A jak się odniesiesz do tego? Cytuj
Gość Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 werwaok - w każdym temacie modów zadajesz to samo pytanie - dlaczego to cię tak interesuje? Myślisz że jak ci ktoś napisze jakiego programu używa to zrobisz taki sam lub lepszy? Aby zrobić taki mod trzeba dużo większej wiedzy niż obsługa danego programu. A usuwanie -tylko-komponentów to przedszkole w porównaniu do reszty działań. Chociaż nie całkiem - wiele komponentów jest powiązanych z innymi i też trzeba wiedzieć co się usuwa. Cytuj
Norbert2352m Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Ja mam takie pytanko. Czy ktoś instalował ten system na jakimś dysku NVME? Bo poprzedniego moda od @konuss miałem na zwykłym ssd i działał świetnie a dzisiaj zainstalowałem ten system na nowym m.2 i kurła muli co myślałem że będzie działał 3x szybciej xd Cytuj
BGT Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 21 minut temu, Norbert2352m napisał: Ja mam takie pytanko. Czy ktoś instalował ten system na jakimś dysku NVME? Bo poprzedniego moda od @konuss miałem na zwykłym ssd i działał świetnie a dzisiaj zainstalowałem ten system na nowym m.2 i kurła muli co myślałem że będzie działał 3x szybciej xd Używam na kilku dyskach nvme Samsunga i adaty i wszystko śmiga ale oczywiscie system plików GPT!! Cytuj
szymibtw Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 2 godziny temu, Norbert2352m napisał: Ja mam takie pytanko. Czy ktoś instalował ten system na jakimś dysku NVME? Bo poprzedniego moda od @konuss miałem na zwykłym ssd i działał świetnie a dzisiaj zainstalowałem ten system na nowym m.2 i kurła muli co myślałem że będzie działał 3x szybciej xd Ja jede na nvme i wszystko chula system wstaje po okolo 5 Lub 6 sekundach. Oczywiscie GPT Cytuj
Straszy Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Zainstalowałem Twój mod i ścinało mi gierki, więc zainstalowałem czysty obraz z media creation tool, to samo. Zainstalowałem starszą wersję 1903 (oryginalny obraz z microsoftu) i nie było problemu, później zaktualizowałem do 1909 przez win update i też nie było problemu. Build ten sam. Wszystko przeinstalowałem jeszcze raz mając dokładnie te same stery, konfigurację itp. Zauważyłem, że w LatencyMon wartość DPC Latency wyniosła 100+ od sterownika nvidii na obrazie z media creation tool. Nie było tego problemu na 1903 + update do 1909. Ktoś, kto ma normalnego pc (nie lapka...) może sprawdzić wartości w programie LatencyMon ? Wcześniej miałem od 3 do 20, a teraz skacze od 60 do 200 średnio będąc na 100. Cytuj
Norbert2352m Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 @kredacz , @szymibtw oczywiście że dysk jest w GPT a nadal coś nie śmiga jak powinien :/ EDIT: Czasami jak się tak jakby rozgrzeje to śmiga ładnie ale momentami muuuuł Cytuj
BGT Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 7 godzin temu, Norbert2352m napisał: @kredacz , @szymibtw oczywiście że dysk jest w GPT a nadal coś nie śmiga jak powinien :/ EDIT: Czasami jak się tak jakby rozgrzeje to śmiga ładnie ale momentami muuuuł Sprawdz go jakims benchem. Cytuj
Tomii Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 18 godzin temu, Straszy napisał: Zainstalowałem Twój mod i ścinało mi gierki, więc zainstalowałem czysty obraz z media creation tool, to samo. Zainstalowałem starszą wersję 1903 (oryginalny obraz z microsoftu) i nie było problemu, później zaktualizowałem do 1909 przez win update i też nie było problemu. Build ten sam. Wszystko przeinstalowałem jeszcze raz mając dokładnie te same stery, konfigurację itp. Zauważyłem, że w LatencyMon wartość DPC Latency wyniosła 100+ od sterownika nvidii na obrazie z media creation tool. Nie było tego problemu na 1903 + update do 1909. Ktoś, kto ma normalnego pc (nie lapka...) może sprawdzić wartości w programie LatencyMon ? Wcześniej miałem od 3 do 20, a teraz skacze od 60 do 200 średnio będąc na 100. Witam, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam ścinki w grach na pierwszym modzie .449 ale może to sterownik? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdro Cytuj
darkDAR014 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 witam, istnieje opcja przywrócenia Centrum Akcji w tym modzie? czy jego składniki są doszczętnie wycięte z systemu bez możliwości przywrócenia? pozdrawiam @edit ok, dla zainteresowanych tematem: klucz => HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Explorer wartość => DisableNotificationCenter ustawić na 0 relog i Centrum Akcji jest Cytuj
Straszy Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 W dniu 21.11.2019 o 17:38, Tomii napisał: Witam, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam ścinki w grach na pierwszym modzie .449 ale może to sterownik? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdro Niezły masz tam rozpiernicz na .418 czasem skacze do 20-30, 100 się zrobi jak jest jakaś akcja z wykorzystaniem grafiki (to normalne). Podejrzewam, że płytę masz od gigabyte. Cytuj
kwawra95 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Autorze moda, jesteś za**bisty, dawno nie miałem tak szybkiej 10, dograłem tylko startbacka i klasyczny menedżer zadań i mam piękny powrót do w7 Serio polecam tego moda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi