Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, stens napisał:

Ja wiem co to ukryte a nie aktywne.

Pisałem już o tym do starej wersji z 2018 są nieaktywne od jakiegoś czasu ale do nowej z 2019 od momentu wystawienia są cały czas aktywne 

Dodam jeszcze że są dwie wersje z 2019 pierwsza - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i druga poprawiona - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników dawno mnie nie było a teraz wpadam znowu :ppchciałem się zapytać / upewnić co do tych 2 wstawek co załączył crazy36 czy one są najnowsze na dzień "dzisiejszy" ? dziękuję za odp. bo jestem tzw. nogą w temacie numerków i wersji Windowsów pozdrawiam.

Opublikowano
2 minuty temu, Pawel300 napisał:

Witam wszystkich użytkowników dawno mnie nie było a teraz wpadam znowu :ppchciałem się zapytać / upewnić co do tych 2 wstawek co załączył crazy36 czy one są najnowsze na dzień "dzisiejszy" ? dziękuję za odp. bo jestem tzw. nogą w temacie numerków i wersji Windowsów pozdrawiam.

Nie normalnie szok, pisze wyraźnie ze sa 2 wersje z 2019 roku , 2 jest poprawiona, natomiast mam info ze wersja z grudnia tego roku (2019) bedzie za 2 tygodnie dostępna , ręce opadają naprawde opadają 

Opublikowano

Witam. Przeinstalowałem na wrzuconą tutaj wersję i wszystko działa. Czysto aż miło. Z tym, że mam oryginalny klucz z mojej poprzedniej wersji Home i z tą wersją nie działa. jakiś pomysł bądź podpowiedź?

Opublikowano

Tak tak, napisałem że chcę się upewnić ;) nie znam się na tych nr, kompilacjach itp... ale dzięki za upewnienie

Czyli trzeba podawać klucz na początku instalacji systemu ? nie można pominąć i potem użyć np. kmspico ? itp.

Opublikowano
3 minuty temu, QQriq napisał:

Witam. Przeinstalowałem na wrzuconą tutaj wersję i wszystko działa. Czysto aż miło. Z tym, że mam oryginalny klucz z mojej poprzedniej wersji Home i z tą wersją nie działa. jakiś pomysł bądź podpowiedź?

Mod nie jest zrobiony na bazie Home - przeczytaj dokładnie opis na pierwszej stronie

Opublikowano
8 minut temu, Pawel300 napisał:

Tak tak, napisałem że chcę się upewnić ;) nie znam się na tych nr, kompilacjach itp... ale dzięki za upewnienie

Czyli trzeba podawać klucz na początku instalacji systemu ? nie można pominąć i potem użyć np. kmspico ? itp.

chłopie, nie trzeba , instalacja praktycznie sama idzie poza wskazaniem dysku , na koncu nazwy,tyle ksmpico uzyjesz na koncu

Opublikowano

A ja coś nie mogę zainstalować sterów od drukarki na a obu wersjach po za pierwszą bo wywala mi komunikat "DIFxDriverPackageInstall Error = 1610154566" to pierwsze. Nie wiem tez czy to celowy zabieg czy nie ale brak opcji oraz usługi indeksowania+pusta biała kartka w panelu strefowania oraz brak możliwości przywrócenia tradycyjnego dla w10 zawartości okna ten komputer, to błędy. O ile 2 ostatnie jestem wstanie przeboleć w obu bulidach (nie licząc pierwszego) o tyle nie zrozumiem braku możliwości zainstalowania sterownika drukarki brother zaraz po instalacji systemu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, McVein napisał:

A ja coś nie mogę zainstalować sterów od drukarki na a obu wersjach po za pierwszą bo wywala mi komunikat "DIFxDriverPackageInstall Error = 1610154566" to pierwsze. Nie wiem tez czy to celowy zabieg czy nie ale brak opcji oraz usługi indeksowania+pusta biała kartka w panelu strefowania oraz brak możliwości przywrócenia tradycyjnego dla w10 zawartości okna ten komputer, to błędy. O ile 2 ostatnie jestem wstanie przeboleć w obu bulidach (nie licząc pierwszego) o tyle nie zrozumiem braku możliwości zainstalowania sterownika drukarki brother zaraz po instalacji systemu. 

A masz włączoną usługę "Bufor wydruku"?

Opublikowano

Powiem tak świetna robota ( panie konuss ) od tygodnia mam zainstalowany i BOMBOWO się spisuje, co prawda ja jeszcze sobie sporo usług wyłączyłem i spadły mi procesy ogółem do 63 a i pamięci 10% wykorzystanej mam przy 8GB więc jest cacy jedna uwaga jak jest taka możliwość na przyszłość, to wyłączenie aby system nie instalował przy dostępnym internecie sam sterowników, bo mi cholercia w ten sposób zainstalował stery do grafiki sporo starsze, a tak wielkie dzięki za świetną robotę i oby tak dalej POZDRAWIAM.

mt17 powiem ci tak jak zobaczyłem ten filmik   https://www.youtube.com/watch?v=amZnQnZlBY8  to pomyślałem, że to fake, ale faktycznie system na bazie 1809 daje mocy w grach, a ten to w szczególności :)

Opublikowano
3 minuty temu, godfather napisał:

Panie konuss, jedno pytanie. Wszystko czytałem ale nie wiem czy to PRO czy HOME. Proszę o odpowiedź

Wszystko czytałeś? Czy tylko treść tematu? Masz problem ze zrozumieniem tego co inni piszą.

Cytat z opisu:

"Modyfikacja systemu na podstawie obrazu: pl_windows_10_business_editions_version_1809_updated_jan_2019_x64_dvd_0421435a"

To nie jest wersja Home. 

Opublikowano
1 minutę temu, Franc napisał:

Wszystko czytałeś? Czy tylko treść tematu? Masz problem ze zrozumieniem tego co inni piszą.

Cytat z opisu:

"Modyfikacja systemu na podstawie obrazu: pl_windows_10_business_editions_version_1809_updated_jan_2019_x64_dvd_0421435a"

To nie jest wersja Home. 

Ty masz problem, żeby odpowiedzieć normalnie jak kulturalny człowiek czy z urodzenia jestes chamem?

BGT lubi to
Opublikowano

Mogę nie być obiektywny odpowiadając na Twoje ostatnie pytanie.

Poza tym na poprzedniej stronie inny użytkownik miał problem z kluczem Home - dalej podtrzymuję swoje stwierdzenie, że nie czytasz wątków lub nie rozumiesz co inni piszą.

BGT lubi to
Opublikowano
W dniu 10.02.2019 o 21:14, Andreas85 napisał:

Powiem tak świetna robota ( panie konuss ) od tygodnia mam zainstalowany i BOMBOWO się spisuje, co prawda ja jeszcze sobie sporo usług wyłączyłem i spadły mi procesy ogółem do 63 a i pamięci 10% wykorzystanej mam przy 8GB więc jest cacy jedna uwaga jak jest taka możliwość na przyszłość, to wyłączenie aby system nie instalował przy dostępnym internecie sam sterowników, bo mi cholercia w ten sposób zainstalował stery do grafiki sporo starsze, a tak wielkie dzięki za świetną robotę i oby tak dalej POZDRAWIAM.

mt17 powiem ci tak jak zobaczyłem ten filmik  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  to pomyślałem, że to fake, ale faktycznie system na bazie 1809 daje mocy w grach, a ten to w szczególności :)

No widzę że coś tam daje. Ale ciekawi mnie czy ta okrojona wersja konkretnie coś jeszcze zmieni - i wydaje mi się że ktoś kto ma ten system i korzysta mógłbym sie odnieść do mojego pytania :)

Opublikowano
W dniu 10.02.2019 o 21:14, Andreas85 napisał:

mt17 powiem ci tak jak zobaczyłem ten filmik  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to pomyślałem, że to fake, ale faktycznie system na bazie 1809 daje mocy w grach, a ten to w szczególności :)

powiedz usługi wyłaczyłes jakims programem?

Opublikowano
W dniu 14.02.2019 o 18:34, sebio napisał:

powiedz usługi wyłaczyłes jakims programem?

Nie tradycyjnie ręcznie w zakładce ( zarządzaj ) choć z pomocą dwóch programów, ale napiszę ci dzisiaj po południu ( jakie to ), bo jest tych procesów kilkanaście które można śmiało wyłączyć bez żadnych obaw. Pozdro

Opublikowano
W dniu 8.02.2019 o 17:18, Crazy36 napisał:

Pisałem już o tym do starej wersji z 2018 są nieaktywne od jakiegoś czasu ale do nowej z 2019 od momentu wystawienia są cały czas aktywne 

Dodam jeszcze że są dwie wersje z 2019 pierwsza - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i druga poprawiona - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

sory ale ktora jest w koncu ta najnowsza z bowiem ta z 1 linku ma numer 292 i konuss ja zalaczal jako te z aktualizacja a ta z 2 linku ma nr 253 i co to znaczy ze jest poprawiona?

Opublikowano
3 godziny temu, wioslo1 napisał:

sory ale ktora jest w koncu ta najnowsza z bowiem ta z 1 linku ma numer 292 i konuss ja zalaczal jako te z aktualizacja a ta z 2 linku ma nr 253 i co to znaczy ze jest poprawiona?

Cytat autora z pierwszej strony "Według mnie oraz wielu testów i benchmarków system działa o wiele stabilniej od poprzednika baa chociaż na starcie czysty po instalacji zabiera o dziwo o 130 mb pamięć operacyjnej więcej. Co mnie również zdziwiło." 

Drugi link jest z wersją starszą i stabilniejszą . Wybór należy do Ciebie którą wybierzesz.