Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.04.2020 o 16:16, moszter napisał:

trzeba zrobić:

6kZ5O4Q.png

i podać klucz z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do Windows 7 Embedded ThinPC.

Nie da rady, Windows Loader wywala komunikat : Unsupported operating system i nic nie można zrobić

Jakiś inny działający sposób?

Opublikowano
W dniu 3.10.2020 o 00:09, MateuszCOMPANY napisał:

Nie da rady, Windows Loader wywala komunikat : Unsupported operating system i nic nie można zrobić

Jakiś inny działający sposób?

Zrób tak jak na obrazku lub użyj:

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem ten system na samsungu NP900X3D i śmiga jak zły, natomiast próbowałem na Dell Inspiron 5100 (Procesor – Intel Pentium CPU N3710, Karta graficzna – Intel HD Graphics) i po załadowaniu obrazu z pendrive, jak i też z  płyty podczas próby instalacji Win 7 z płyty/sd wyskakuje komunikat:
"Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD, DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz. Uwaga. jeśli nośnik instalacyjny systemu Windows znajduję się w stacji dysków CD/DVD, możesz go bezpiecznie wyjąć w celu wykonania tego kroku.".

W laptopie są USB 3.0, a więc może to być powodem przy instalacji z pendriva, ale z płyty równiez?

edit: Ponowne wypalenie innej płyty DVD programem Windows 7 USB DVD Download Tool oraz przeprowadzenie procedury instalacji systemu zakończyło się  powodzeniem.

Edytowane przez ventola
problem rozwiązany
Opublikowano

Dopiero przy 4GB Ramu chodzi płynnie i szybko z 2GB ramu zacięcia są,  lepiej wtedy wyłączyć RamDisk w Menadżerze  urządzeń 

Ratuunku Sromotniku zamykanie sytemu NIE  DO PRZYJĘCIA  za długo 

Proszę zrób cośśś z tym  i z góry dziękuję

Może SuperFastShutDown   z XP ?   jutro wypróbuję i dam znać czy działa i systemu nie rozwala 

Będzie zamykał w 2 sekundę  :)

Opublikowano

Ja tez zainstalowałem. Ale na moim HP mini 210 -2000ew chodzi jak muł, pamięci bierze mało bo do max 700-900mb, ale procek prawie non stop na 100% tragedia.

W związku z tym co polecilibyście n tego NooteBooka 2GB ram dysk SSD Intel atom 1.66. czy jest jakiś system, żeby internet w miarę płynnie chodził .

P.s przy tym systemie po restarcie niebieski ekran miałem i kaplica

Opublikowano

Dokładnie tak jest albo i jeszcze gorzej na innych sprzętach a DOPIERO   stara wersja 1,78 GB  śmiga tak tak SROMOTNIKU  ŚMIGA i szybko sie zamyka i szybciej tak o połowę  uruchamia  działa i zamyka

Sromotniku TRZEBA  się nawet cofnąć i to poprawić bo nie do przyjęcia jest tak jak teraz 

Z góry Dziękuję

1,83 GB  wersja :)  bardzo szybko chodzi i szybko sie zamyka i wszystko WSZY działa :)

Opublikowano

Siemanko! Jakiego  darmowego antywirusa polecacie do tego systemu na starego kompa? Coś w miarę bezobsługowego i bez reklam bo to dla starszej ciotki robione. Myślałem nad Microsoft SE.

Poza tym jak włączyć gry? 

Opublikowano

Hej mam problem. Chcę zainstalować ten system na Asus E502N *wiem że to głupi pomysł ale próbuje* Niestety gdy chce uruchomić instalator to pojawia się Windows Boot Manager i pojawia się błąd że jakiś plik zaginął lub jest uszkodzony

File: \windows\system32\winload.efi

Status: 0xc000000f

Proszę o pomoc :)

Opublikowano

Witam, 

System ładnie sie zainstalował, udało sie aktywować bez problemu, ale uruchamianie trwa dość długo (około minuty) i brakuje ekranu powitalnego (jest czarny ekran). Instalowałem ponownie, dalej to samo. Czy ekran powitalny został usunięty? Tak ma być czy u mnie coś nie gra? Zainstalowane na Acer Aspire One D270 2GB Ram. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

Próbuję wgrać ten systemik na starego Asusa t100ta i tu rodzi się problem, czy ten system jest jak każda 7 32 bit ograniczona do trybu mbr? Bo w tym asusie nie da rady przestawić bootawania na legacy zostaje tylko gpt uefi. W rufusie niby opcja wyboru gpt dla tego ISO jest ale wtedy nie odpala, jak zrobilem pendrive w w winusb razem z win10 32 bity to wystartowało bootowanie ale wywala błąd ze brakuje jakiejś biblioteki uciekła nazwa. To jak to wygląda da się go jakimś magicznym sposobem wrzucić w gpt czy muszę pozostał przy 32 bitowej 10 ?

Opublikowano
W dniu 15.12.2020 o 13:09, Galaxy1223 napisał:

Hej mam problem. Chcę zainstalować ten system na Asus E502N *wiem że to głupi pomysł ale próbuje* Niestety gdy chce uruchomić instalator to pojawia się Windows Boot Manager i pojawia się błąd że jakiś plik zaginął lub jest uszkodzony

File: \windows\system32\winload.efi

Status: 0xc000000f

Proszę o pomoc :)

Ogarnąłem, ustawiłem w Rufusie MBR, w biosie zmieniałem na na BIOS Legacy czy jakoś tak i ruszyło. Potem zmieniłem dysk tak jak na tym filmie i system ładnie się zainstalował. Pomógł mi film [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wielkie dzięki @Srom-otnik

W końcu znalazłem system który był w stanie ożywić mojego starego htpc opartego na amd E-350.

Próbowałem już chyba wszystkich linuxów i zawsze coś nie grało, a przeglądarki to porażka, 100% obciążeniu CPU na YT i nie pomagało włączenie dekodowania GPU i zawsze ostatecznie stawiałem na nim libreEleca, ale brakowało mi min przeglądarki, itp.

Teraz na YT 1080p w Chrome mam ok 30%, a po włączeniu akceleracji GPU w przeglądarce 6-10% obciążenia CPU. 

Dobra robota. THX

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Witam

czy na chwile obecna da się jeszcze czymś aktywować tego moda, próbowałem chyba wszystkich podanych tutaj rozwiązań  

Loader daz  - unsupported , serial zgodny CQ22C dalej unsuported

Windows Toolkit - unable to activate due to oem bios issues

Re-Loader_ByR_1n_V30Beta3  - na czerwono

nie mam już pomysłów ( czy jestem aż taki głupi żeby nie poradzić sobie z prosta aktywacją :(

proszę o pomoc

Opublikowano
W dniu 5.05.2018 o 13:14, srom-otnik napisał:

Sprawdziłem ten aktywator i używając opcji EZ-aktywator - mam 180 dni jak przy KMSPico, ale używając opcji Aktywuj (klikałem kilka razy na przemian z Rearm) i załapało mi trwałą aktywację

Co dokładnie wciskałeś, no tyle prób podjąłem żeby to aktywować i nic cały czas "failed"... na KMXPico to samo zero aktywacji....

Opublikowano

System Super, na starszym laptopie śmiga aż miło! mam 2 pytania

jedno pytanie jak lub skąd pobrać gry windowsowe ? pasjans itp ?

drugie to jak zainstalować office ? mam org klucz do 2019pro, pobierając z oficjalnej strony jest komunikat o aktualizacji do win 10, co uniemożliwia instalacje

Opublikowano

Witajcie.

Być może temat nie tu gdzie trzeba, ale jaki klucz WIN jest potrzebny do aktywacji niniejszego systemu? (HP, PRO, ULTIMATE)

Mam ten system na Samsung NC210, i żaden aktywator nie aktywuje systemu.

Co robię nie tak?  Dla usprawiedliwienia przeczytałem info o aktywatorach i cały ten dział dotyczący systemu Win THIN PC

Pozdrawiam forumowiczów, oraz autora systemu srom-otnika!

Opublikowano
37 minut temu, TomZED napisał:

Witajcie.

Być może temat nie tu gdzie trzeba, ale jaki klucz WIN jest potrzebny do aktywacji niniejszego systemu? (HP, PRO, ULTIMATE)

Mam ten system na Samsung NC210, i żaden aktywator nie aktywuje systemu.

Co robię nie tak?  Dla usprawiedliwienia przeczytałem info o aktywatorach i cały ten dział dotyczący systemu Win THIN PC

Pozdrawiam forumowiczów, oraz autora systemu srom-otnika!

zobacz tym