BobSley Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 jeśli jest to przepraszam Cytuj
MateuszCOMPANY Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 W dniu 20.04.2020 o 16:16, moszter napisał: trzeba zrobić: i podać klucz z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do Windows 7 Embedded ThinPC. Nie da rady, Windows Loader wywala komunikat : Unsupported operating system i nic nie można zrobić Jakiś inny działający sposób? Cytuj
moszter Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 W dniu 3.10.2020 o 00:09, MateuszCOMPANY napisał: Nie da rady, Windows Loader wywala komunikat : Unsupported operating system i nic nie można zrobić Jakiś inny działający sposób? Zrób tak jak na obrazku lub użyj: Cytuj
MateuszCOMPANY Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Łyknął, dzięki Cytuj
jozi Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Cześć, Czy istnieje jakiś sposób, aby dograć do tego systemu Win Defendera? Jeśli tak, to bardzo proszę o informację. Pozdrawiam i dzięki dla @srom-otnik za wspaniały system. Cytuj
ventola Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Zainstalowałem ten system na samsungu NP900X3D i śmiga jak zły, natomiast próbowałem na Dell Inspiron 5100 (Procesor – Intel Pentium CPU N3710, Karta graficzna – Intel HD Graphics) i po załadowaniu obrazu z pendrive, jak i też z płyty podczas próby instalacji Win 7 z płyty/sd wyskakuje komunikat: "Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD, DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz. Uwaga. jeśli nośnik instalacyjny systemu Windows znajduję się w stacji dysków CD/DVD, możesz go bezpiecznie wyjąć w celu wykonania tego kroku.". W laptopie są USB 3.0, a więc może to być powodem przy instalacji z pendriva, ale z płyty równiez? edit: Ponowne wypalenie innej płyty DVD programem Windows 7 USB DVD Download Tool oraz przeprowadzenie procedury instalacji systemu zakończyło się powodzeniem. Edytowane 30 Listopada 2020 przez ventola problem rozwiązany Cytuj
andrzejw Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 Dopiero przy 4GB Ramu chodzi płynnie i szybko z 2GB ramu zacięcia są, lepiej wtedy wyłączyć RamDisk w Menadżerze urządzeń Ratuunku Sromotniku zamykanie sytemu NIE DO PRZYJĘCIA za długo Proszę zrób cośśś z tym i z góry dziękuję Może SuperFastShutDown z XP ? jutro wypróbuję i dam znać czy działa i systemu nie rozwala Będzie zamykał w 2 sekundę Cytuj
Majkel Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 Ja tez zainstalowałem. Ale na moim HP mini 210 -2000ew chodzi jak muł, pamięci bierze mało bo do max 700-900mb, ale procek prawie non stop na 100% tragedia. W związku z tym co polecilibyście n tego NooteBooka 2GB ram dysk SSD Intel atom 1.66. czy jest jakiś system, żeby internet w miarę płynnie chodził . P.s przy tym systemie po restarcie niebieski ekran miałem i kaplica Cytuj
andrzejw Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Dokładnie tak jest albo i jeszcze gorzej na innych sprzętach a DOPIERO stara wersja 1,78 GB śmiga tak tak SROMOTNIKU ŚMIGA i szybko sie zamyka i szybciej tak o połowę uruchamia działa i zamyka Sromotniku TRZEBA się nawet cofnąć i to poprawić bo nie do przyjęcia jest tak jak teraz Z góry Dziękuję 1,83 GB wersja bardzo szybko chodzi i szybko sie zamyka i wszystko WSZY działa Cytuj
carlosg Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Siemanko! Jakiego darmowego antywirusa polecacie do tego systemu na starego kompa? Coś w miarę bezobsługowego i bez reklam bo to dla starszej ciotki robione. Myślałem nad Microsoft SE. Poza tym jak włączyć gry? Cytuj
andrzejw Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Avast wreszcie dopracowany jest i bezpłatny i do wszystkiego a nie tylko do tego Cytuj
carlosg Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 18 godzin temu, andrzejw napisał: Avast wreszcie dopracowany jest i bezpłatny i do wszystkiego a nie tylko do tego I ma mase irytujących propozycji przejścia na wersje płatną Cytuj
Galaxy1223 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Hej mam problem. Chcę zainstalować ten system na Asus E502N *wiem że to głupi pomysł ale próbuje* Niestety gdy chce uruchomić instalator to pojawia się Windows Boot Manager i pojawia się błąd że jakiś plik zaginął lub jest uszkodzony File: \windows\system32\winload.efi Status: 0xc000000f Proszę o pomoc Cytuj
koli25 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Witam, System ładnie sie zainstalował, udało sie aktywować bez problemu, ale uruchamianie trwa dość długo (około minuty) i brakuje ekranu powitalnego (jest czarny ekran). Instalowałem ponownie, dalej to samo. Czy ekran powitalny został usunięty? Tak ma być czy u mnie coś nie gra? Zainstalowane na Acer Aspire One D270 2GB Ram. Pozdrawiam. Cytuj
loczek6664 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2020 Witam Próbuję wgrać ten systemik na starego Asusa t100ta i tu rodzi się problem, czy ten system jest jak każda 7 32 bit ograniczona do trybu mbr? Bo w tym asusie nie da rady przestawić bootawania na legacy zostaje tylko gpt uefi. W rufusie niby opcja wyboru gpt dla tego ISO jest ale wtedy nie odpala, jak zrobilem pendrive w w winusb razem z win10 32 bity to wystartowało bootowanie ale wywala błąd ze brakuje jakiejś biblioteki uciekła nazwa. To jak to wygląda da się go jakimś magicznym sposobem wrzucić w gpt czy muszę pozostał przy 32 bitowej 10 ? Cytuj
pepsisquad Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 W dniu 15.12.2020 o 13:09, Galaxy1223 napisał: Hej mam problem. Chcę zainstalować ten system na Asus E502N *wiem że to głupi pomysł ale próbuje* Niestety gdy chce uruchomić instalator to pojawia się Windows Boot Manager i pojawia się błąd że jakiś plik zaginął lub jest uszkodzony File: \windows\system32\winload.efi Status: 0xc000000f Proszę o pomoc Ogarnąłem, ustawiłem w Rufusie MBR, w biosie zmieniałem na na BIOS Legacy czy jakoś tak i ruszyło. Potem zmieniłem dysk tak jak na tym filmie i system ładnie się zainstalował. Pomógł mi film [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
tipi333 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2021 ja nie moge zainstalowac sterownikow vga intel (grafika ) i nividia .... ktos cos ?tzn uruchamia sie instalka ale instaluje tylko dwie opcje a grafiki nie.... Cytuj
Loleqs Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 Wielkie dzięki @Srom-otnik W końcu znalazłem system który był w stanie ożywić mojego starego htpc opartego na amd E-350. Próbowałem już chyba wszystkich linuxów i zawsze coś nie grało, a przeglądarki to porażka, 100% obciążeniu CPU na YT i nie pomagało włączenie dekodowania GPU i zawsze ostatecznie stawiałem na nim libreEleca, ale brakowało mi min przeglądarki, itp. Teraz na YT 1080p w Chrome mam ok 30%, a po włączeniu akceleracji GPU w przeglądarce 6-10% obciążenia CPU. Dobra robota. THX srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 Cieszę się, że do czegoś się przydaję Loleqs lubi to Cytuj
pyska Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 jak tutaj wgrać ten polski język ? Cytuj
Layon Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 4 godziny temu, pyska napisał: jak tutaj wgrać ten polski język ? Przecież ten system jest w języku polskim. Cytuj
jonnys Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2021 Witam czy na chwile obecna da się jeszcze czymś aktywować tego moda, próbowałem chyba wszystkich podanych tutaj rozwiązań Loader daz - unsupported , serial zgodny CQ22C dalej unsuported Windows Toolkit - unable to activate due to oem bios issues Re-Loader_ByR_1n_V30Beta3 - na czerwono nie mam już pomysłów ( czy jestem aż taki głupi żeby nie poradzić sobie z prosta aktywacją proszę o pomoc Cytuj
jonnys Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Tak jak wspomniałem w wcześniejszej wiadomości MS Toolkit wypluwa Windows Toolkit - unable to activate due to oem bios issues Cytuj
comandos21 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 W dniu 5.05.2018 o 13:14, srom-otnik napisał: Sprawdziłem ten aktywator i używając opcji EZ-aktywator - mam 180 dni jak przy KMSPico, ale używając opcji Aktywuj (klikałem kilka razy na przemian z Rearm) i załapało mi trwałą aktywację Co dokładnie wciskałeś, no tyle prób podjąłem żeby to aktywować i nic cały czas "failed"... na KMXPico to samo zero aktywacji.... Cytuj
pankoza Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 System działa na vmware, aktywowałem go za pomocą KMS_VL_ALL_AIO w trybie auto-renewal Aero też działa Cytuj
active87 Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 System Super, na starszym laptopie śmiga aż miło! mam 2 pytania jedno pytanie jak lub skąd pobrać gry windowsowe ? pasjans itp ? drugie to jak zainstalować office ? mam org klucz do 2019pro, pobierając z oficjalnej strony jest komunikat o aktualizacji do win 10, co uniemożliwia instalacje Cytuj
TomZED Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Witajcie. Być może temat nie tu gdzie trzeba, ale jaki klucz WIN jest potrzebny do aktywacji niniejszego systemu? (HP, PRO, ULTIMATE) Mam ten system na Samsung NC210, i żaden aktywator nie aktywuje systemu. Co robię nie tak? Dla usprawiedliwienia przeczytałem info o aktywatorach i cały ten dział dotyczący systemu Win THIN PC Pozdrawiam forumowiczów, oraz autora systemu srom-otnika! Cytuj
tadziu123 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 37 minut temu, TomZED napisał: Witajcie. Być może temat nie tu gdzie trzeba, ale jaki klucz WIN jest potrzebny do aktywacji niniejszego systemu? (HP, PRO, ULTIMATE) Mam ten system na Samsung NC210, i żaden aktywator nie aktywuje systemu. Co robię nie tak? Dla usprawiedliwienia przeczytałem info o aktywatorach i cały ten dział dotyczący systemu Win THIN PC Pozdrawiam forumowiczów, oraz autora systemu srom-otnika! zobacz tym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi