Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A pamiętasz może ile procesików i jaki RAM na czysto ?

Po wgraniu sterów i przeprowadzeniu pełnej optymalizacji, na stacjonarce, bez drukarki - 42 procesy, 630MB Ram z 4GB. Mniejsza ilość usług jest już w RS3 ryzykowna i nie przekłada się na jakieś spektakularne efekty obniżenia zużycia pamięci, przyspieszenia czasu rozruchu systemu i jego działania, natomiast skutkować może brakiem stabilności i obniżeniem podstawowej funkcjonalności.

Opublikowano

A pamiętasz może ile procesików i jaki RAM na czysto ?

Pamięci miałem 1,6GB na czysto, procesów coś koło 50-60, nie pamiętam dokładnie. Po pełnym czyszczeniu i uporaniu się z automatycznie uruchamianymi usługami i apkami przy starcie systemu procesy spadły z 74 do 66 a użycie RAM do 1,7GB

Opublikowano

witam.wersji Core nie mogę zainstalować....przy wyborze partycji w instalatorze wyskakuje info że mam Patrycję MBR a Windows może być zainstalowany tylko na partycji GPT,instalka zrobiona Rufusem.to samo z wersją UL i L.

co ciekawe wersję ultra lite i lite zainstalowałem na laptopie z Partycja MBR bez problemu...dlaczego więc nie mogę zainstalować na stacjonarnym?obecnie mam pierwszy mod Sromotnika Windows 10 home.na stacjonarnym

Opublikowano

Kastraty też się aktualizuje, ale NIGDY przez WU, najlepszym rozwiązaniem jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ale nie ma najnowszej wersji z ta najnowsza aktualizacją. Więc na chwile obecna nie da rady.

Opublikowano

Moje drobne spostrzeżenia po kilkudniowym użytkowaniu: 

- nie szło zainstalować jDownloadera 2. Należy dodać regułę do zapory wskazując na plik instalacyjny

- po dłuższym użytkowaniu zamula menu kontekstowe. Tzn pojawia się sama ramka bez treści i wybiera się na ślepo. Tak samo START-->ZAMKNIJ--> i już nie widać funkcji "zablokuj", "wyloguj" itp. Co ciekawe wszystko się pojawia gdy nacisnę klawisz PrtScr. Po restarcie wszystko wraca do normy, do pewnego czasu. 

Zainstalowałem inne stery od grafiki i dalej to samo. (geforce 750ti), z msconfig w zasadzie wszystko wywalone oprócz Avasta i apek NVidia.

Poza tym system śmiga, aż miło :) 

Opublikowano

Moje drobne spostrzeżenia po kilkudniowym użytkowaniu: 

- nie szło zainstalować jDownloadera 2. Należy dodać regułę do zapory wskazując na plik instalacyjny

- po dłuższym użytkowaniu zamula menu kontekstowe. Tzn pojawia się sama ramka bez treści i wybiera się na ślepo. Tak samo START-->ZAMKNIJ--> i już nie widać funkcji "zablokuj", "wyloguj" itp. Co ciekawe wszystko się pojawia gdy nacisnę klawisz PrtScr. Po restarcie wszystko wraca do normy, do pewnego czasu. 

Zainstalowałem inne stery od grafiki i dalej to samo. (geforce 750ti), z msconfig w zasadzie wszystko wywalone oprócz Avasta i apek NVidia.

Poza tym system śmiga, aż miło :)

Którą wersje masz zainstalowaną?

Opublikowano

Lite - to ta, która była jako jedyna na samym początku

Już wiem od czego przestaje działać menu kontekstowe :) Zresetowałem kompa i włączałem wszystko po kolei. Problem pojawia się po odpaleniu Facebook Gameroom (więc pewnie flash). 

Może ktoś zobaczyć u siebie czy też ma z tym problem?

edit: ok, tak jak podejrzewałem :) Problem znika po zainstalowaniu najnowszego Flasha (PPAPI i NPAPI), także polecam od razu sobie wgrać zaraz po instalacji systemu. 

Warto by takie rzeczy zintegrować z systemem z opcją automatycznej aktualizacji jak już i tak są a działają błędnie. Dodatkowo implementacja wszystkich Visual C++ i gra :)

Opublikowano

Wszystko poszło sprawnie DZIĘKI ZA SYSTEMIK, tylko nie wiem dla czego aktualizacje się zrobiły? niby nie powinne same, czy w tych aktualizacjach microsoft nie nawtykał znów swojego g...na?

Opublikowano

Zaraz link do wersji 3w1 dlatego skasowałem stare linki

Nie kasuj starych linków. No chyba ze coś nowego dodałeś.? O czym ja nie wiem.

Edit.

Ja używam wersji lite.

Opublikowano

Nie kasuj starych linków. No chyba ze coś nowego dodałeś.? O czym ja nie wiem.

Edit.

Ja używam wersji lite.

Za późno, ale to lepiej, bo w każdej wersji zrobiłem kosmetyczne pociągnięcia w kilku skryptach i folder TUNING wzbogaciłem nieco

Opublikowano

W jaki sposób uruchomić Sklep w wersji core? Po kliknięciu, od razu się wyłącza. W optymalizatorze usług, wybrałem domyślne. Potrzebuję go jedynie do pobrania Netflixa i Spotify.

Opublikowano

Siemka, system wszystko pięknie chodzi, jestem zadowolony tylko teraz pytanie próbuje zainstalować Adobe Cloud coś tam od Adobe o nie mogę zainstalować, instalować chce i nic nie pomaga czy to wina systemu że coś blokuje, Cloud pobrany z oficjalnej strony

Opublikowano

Za późno, ale to lepiej, bo w każdej wersji zrobiłem kosmetyczne pociągnięcia w kilku skryptach i folder TUNING wzbogaciłem nieco

Dzięki za info. już pobieram.

Opublikowano

System można aktywować za pomocą licencji cyfrowej(wersja Core)pewnie dlatego została jakaś namiastka sklepu.Powtarzam pytanie :W jaki sposób uruchomić Sklep w wersji core?jako,że polak potrafi-można czy nie można?