kaminskigdynia Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 16 minut temu, kj71 napisał: Co to może byś sciągnąłem przez mega windowsa z 1 posta instaluje z pendriva pokazuja się grzybki a potem brak obrazów co robie nie tak wiele razy juz instalowałem modyfikacje chodzi o ltsc Było z 9 razy, poszukaj we wcześniejszych postach, trzeba dodać plik do ISO i wtedy pojawia się CI obrazy do instalacji. Cytuj
wit Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Cytat Co to może byś sciągnąłem przez mega windowsa z 1 posta instaluje z pendriva pokazuja się grzybki a potem brak obrazów co robie nie tak wiele razy juz instalowałem modyfikacje chodzi o ltsc Ustaw rufusa tak jak na zdjęciu i na pewno ruszy nawet na starym kompie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 To nic nie da, zrób wg mojego przepisu, kombinowanie z rufusem nic nie da to jest związane z tym że Nasz zaszyta licencje z biosie, dlatego tak pokazuje, da danie tego pliku do ISO powoduje że mino wersji w biosie masz możliwość zainstalowania Windowsa jakiego chcesz, tak w skrócie. Cytuj
kj71 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 faktycznie nic nie dało teraz wcale nie wykrywa pendriva zaraz poszukam tego przepisu ale gdzie to jest Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 A pisałem, że nic nie da zaufaj doświadczeniu. anyoneP56 lubi to Cytuj
kj71 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 To co robić tyle razy instalowałem różne systemy nawet przed chwila wszystkie idą a ten nie mam asusa z legalnym windowsem Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Od 11 strony szukaj albo od tyłu do początku Cytuj
adonx Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 W dniu 15.01.2019 o 22:27, KacipL napisał: @kj71 spróbuj tego z postu od @KacipL >>> Pobierz plik z załacznika rozpakuj i plik ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ^Autor Mr.T Cytuj
kj71 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Wszystko działa po wklejeniu tego pliku dziękuję i pozdrawiam Cytuj
pirotaro Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Słuchajcie mam 2 pytanka, jak lamerskie to wybaczcie: 1. aktualizacje z luty 2018, czy odpalać aktualizacje i zaktualizować wszystko do teraz aby było OK? 2. Jakim programem sprawdzić sumy CRC-32, MD5, SHA-1? Zawsze mam problem i szukam godzinami po ściągnięciu obrazka i przed instalacją Cytuj
-RKI- Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Godzinę temu, pirotaro napisał: Słuchajcie mam 2 pytanka, jak lamerskie to wybaczcie: 1. aktualizacje z luty 2018, czy odpalać aktualizacje i zaktualizować wszystko do teraz aby było OK? 2. Jakim programem sprawdzić sumy CRC-32, MD5, SHA-1? Zawsze mam problem i szukam godzinami po ściągnięciu obrazka i przed instalacją Do sprawdzania sum kontrolnych masz np. Taki program -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Choć jeżeli używasz jakiejkolwiek wersji systemu JG od Sromotnika to w każdym z nich jest zawarta opcja sprawdzania sum kontrolnych -> Klikasz prawym myszki na iso, dajesz właściwości i tam powinna być opcja "Sumy kontrolne", klikasz w to i wyświetla Ci wszystko co potrzeba. Co do aktualizacji to się nie wypowiadam, osobiście na modyfikowanych systemach WU trzymam zawsze wyłączone i nie aktualizuję takich systemów w ogóle. Co najwyżej jak autor wyda nową wersję to po prostu robię format i ją wgrywam. Cytuj
pirotaro Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Tak, lajty nie mają możliwości aktualizacji - doczytałem że fulle mają. Cytuj
malismare Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 do autora Jak w tej wersji nie pobrać aktualizacji 1909 ? pozdrawiam Cytuj
michu940107 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Nie mogę zainstalować gtx 960 sterowników na tym Windows... Wywala błąd że niby zły system. Cytuj
michu940107 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Naprawiłem kwestie sterownika instalując go programie ale... To normalne, że wydajność procesora ciągle 100peocnet? Nawet w spoczynku... Cytuj
malismare Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 do autora Błąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] da radę jakoś zaradzić ponieważ pracuje zdalnie to dla mnie kłopot z góry dziękuje Cytuj
marmich Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Cześć, świetna modyfikacja - dziękuję @srom-otnik! Mam tylko mały problem z wew. kartą wifi: Karta Realtek RTL8192CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC ID: PCI\VEN_10EC&DEV_8178&SUBSYS_817810EC&REV_01 próbowałem wielu sterowników: objawia się to tym, że połączenie jest dobre - ok ping, download&upload, lecz po jakims czasie drastycznie spada: wysokie pingi, slaby down/up co może być przyczyną? Router jest ustawiony prawidłowo, przed reinstalacją nie było takich kwiatków może ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam! Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Moi drodzy, nie mam tego systemu u siebie na żadnym dysku, skasowałem dawno temu. Nie wspieram 2 letniego szrota. Instalujcie LTSB lub 1909 C9S i vitay007 lubią to Cytuj
kylo Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 chwila czyszczenia i bumm dyski białe hmm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] esz JAKIŚ DOBRY PR. do ikon dysków oprucz vista drive czy windows da rade obsłużyć tune up Cytuj
Windows search Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 W dniu 21.03.2018 o 23:58, srom-otnik napisał: Czy system został zainstalowany na dysku SSD? Jaka jest prawidłowa odpowiedź? Cytuj
nudzija Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @Windows search jeśli zainstalowałeś system na ssd to dajesz tak a jeśli na hdd to dajesz nie Cytuj
kylo Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 hejka po włączeniu komputera włącza się odrazu MÓJ KOMPUTER Cytuj
C9S Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 5 godzin temu, kylo napisał: hejka po włączeniu komputera włącza się odrazu MÓJ KOMPUTER zamknij go i uruchom ponownie kompa Cytuj
kylo Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 14 godzin temu, C9S napisał: zamknij go i uruchom ponownie kompa autostart czysty a ciągle przy włączeniu odrazu wyskakuje . wiadomo można zamknąć krzyżykiem ale czemu wyskakuje ? Cytuj
BobSley Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Nie wiem czemu ale po instalacji wersji Lite nie pobrały się automatycznie sterowniki do mojego laptopa i pewnie będę musiał je ręcznie instalować, chyba że jest jakiś inny sposób???? Cytuj
nudzija Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 @BobSley są programy do instalacji sterowników np. snappy driver installer Cytuj
adonx Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 @BobSley do sterów dobry jest IObit Driver Booster.>>>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jesa Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Pytanie do Sromotnik Jaki System preferujesz 7,8,10 jaki osobiście korzystasz chodzi oto zeby sie nie denerwować wszystko chodziło jak należy i byl szybki bez biometri telemetri i innego gówna wciskanego od micrositu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi