Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Mario80 napisał:

Co uzywacie zamiast Defendera?

Od dłuższego czasu mam tylko zaporę simplewall plus okazjonalne sprawdzanie skanerami typu ADWCleaner czy Dr.Web CureIt! - na razie mi wystarcza.

Opublikowano
Teraz, Franc napisał:

Od dłuższego czasu mam tylko zaporę simplewall plus okazjonalne sprawdzanie skanerami typu ADWCleaner czy Dr.Web CureIt! - na razie mi wystarcza.

Systemu potrzebuje dla starszej osoby glownie do przegladania netu.

Niestety na docelowym komputerze Lenovo B320 z 4GB RAM I HDD, gdy zainstalowalem na 7ce Kasperskiego czy Avasta, komputer bardzo zwolnil prace.

Teraz na powyzszym sprzecie chce zainstalować cos nowszego niz Win7, a wiekszosc dostepnych modyfikacjui ma Defendera usunietego.

Opublikowano
2 godziny temu, matiwczasss napisał:

Warto bo wersja 1709 jest 100 razy lepsza niż 1909 

Mylisz się, testuję wszystkie Systemy Windows10 od samego początku, jestem testerem Microsoft. Windows 10 1909 jest najbardziej stabilnym i szybkim System, nie wolno samodzielnie nic w nim kombinować, . Każdy ma swoje zdanie i tylko od niego zależy co wybierze.

Opublikowano

Win JG10 Pro x64
BAZA - RS3 (1709)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub

Opublikowano

Po paru miesiącach ten system wylatuje z mojego kompa, nie da się go normalnie używać przez fatalną obsługę WU i błąd w Optymalizatorze usług, który wyłącza wifi, gdy chcę zrobić update. Poza tym jeżeli chodzi o szybkość po paru miesiącach nie różni się od stockowego W10. Pozdrawiam.

Opublikowano

Czołem. Nie mogę zainstalować systemu ( zobacz załączony obrazek.)  z tego samego nośnika zainstalowałem na starym samsung rv510. Użyłem rufusa z innymi ustawieniami, samsung nie ma uefi. Ten sam obraz płyty, coś złe robię ? Pozdawiam 

Opublikowano
50 minut temu, zycio napisał:

Czołem. Nie mogę zainstalować systemu ( zobacz załączony obrazek.)  z tego samego nośnika zainstalowałem na starym samsung rv510. Użyłem rufusa z innymi ustawieniami, samsung nie ma uefi. Ten sam obraz płyty, coś złe robię ? Pozdawiam 

a czy zmieniłeś schemat partycjonowania z GPT na MBR ? , czasami  małe przeoczenie i stoimy z robotą 

Opublikowano

Po instalacji, która przebiegła bezproblemowo w menu kontekstowym pod PPM nie mam opcji Narzędzi, co zawsze w systemach JG jest. Jakoś można to włączyć czy tylko format i od nowa? Win10 Pro Lite.

Dodam, że nie łączyłem się z netem, problem wystąpił na czysto zainstalowanej kopii.

EDIT: pomógł ponowy reinstal systemu, ale nie działa touchpad ani nie mogę Nvidii (sterowników) zainstalować. Bardzo problematyczna wersja systemu, chyba wracam do 7.

Opublikowano
9 godzin temu, deiwid63 napisał:

Jak  to aktywowac Windows defender wykrywa wirusa kazdym tolem.  Probowalem wylaczyc Defendera ale calay czas jest o co chodzi?  Wersja Pro

a jaka wybrałeś metodę instalacji Windowsa z poziomu biosu np  z UEFI  

Opublikowano

w wersji win10 PRO nie można do końca wyłączyć defendera w winaero ale jakoś aktywowałem system ,defender neutralizował aktywatory trzeba było zrobić w nim wyjątek,

dla gadgetów DesktopGadgetsInstaller zadziałał

mysior66 lubi to
Opublikowano

Co to może byś sciągnąłem przez mega windowsa z 1 posta instaluje z pendriva pokazuja się grzybki a potem brak obrazów co robie nie tak  wiele razy juz instalowałem modyfikacje chodzi o ltsc