Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja pierd... ziele - widzę, że nie tylko ja mam z tym problem -> Windows Update.

Wyłączam to w "Usługi" (Zatrzymaj) a mimo tego to gwno się co jakiś czas SAMO włącza (?!?!?!)

Na miłość, czwarty raz systemu nie chcę przeinstalowywać.

O co tu chodzi? Mod po  aktualizacjach się do niczego nie nadaje, a jednak same one się ściągają mimo wyłączenia ich w "Usługi".

Jak sobie z tym radzicie?

I do jakiego folderu się ściągają te aktualizacje? Chcę je ręcznie wykasować, mam mały dysk ; \

PS

Oczywiście podczas instalacji .iso WiFi jest wyłączone itd.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
15 minut temu, m4s napisał:

Wyłącz lub usuń bezpowrotnie  moim skryptem  RemoveSPY_AIO

Super,

takie coś mi się pościągało, będzie tragedia jak nie przeinstaluje na nowo?

Wiesz może, gdzie te aktualizacje "fizycznie" się ściągają?

Opublikowano
21 godzin temu, BodziuRat napisał:

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przecież po instalacji na pulpicie jest folder "Tunning" a w nim "Prywatność" i w tych skryptach wyłączasz WU.

OK, dziękuję. Możesz mi tylko wyjaśnić, w którym momencie ustawienia są wyłączone?

Totalnie tego nie łapie, teraz jest wszystko "aktywnie dezaktywowane" czy nie?

Jak to rozumieć?

Zrzut:

Opublikowano
52 minuty temu, MikiRikiTiki napisał:

OK, dziękuję. Możesz mi tylko wyjaśnić, w którym momencie ustawienia są wyłączone?

Totalnie tego nie łapie, teraz jest wszystko "aktywnie dezaktywowane" czy nie?

Jak to rozumieć?

Zrzut:

Tak jak teraz jest wszystko wyłączone.Zielony oznacza wyłączoną funkcje windowsa.

Opublikowano
2 hours ago, Marcinq4404 said:

Kolegi,
Dlaczego system nie widzi bluetooth? ktoś coś?

Wyłączona usługa z bluetooth. Spróbuj przywrócic usługi do domyślnych

23 minutes ago, b7ackjoker said:

w prawokliku nie mam "czyszczenia" , jakas pomoc?

najpewniej zaktualizował Ci sie system, lub AV ci odinstalował context menu

Opublikowano
49 minut temu, pepek112 napisał:

Wszystkie usługi przywrócone do domyślnych, dodatkowo włączyłem usługi w services.msc Laptop w ogóle nie widzi bluetooth w menadżerze urządzeń. Ręczna próba instalacji w menadżerze urządzeń nie dała nic. Dodatkowo próba instalacji intelowskich sterowników bt kończy się komunikatem "w tym systemie nie można zainstalować pakietu oprogramowania"

Opublikowano
14 godzin temu, pepek112 napisał:

ledwo consie system uruchkmil i juz sie zaaktualizowal? nie mozliwe. AV ? co to?

Opublikowano

Cześć, mam taki problem:

chcę zrobić format, posiadam ta modyfikacje w wersji ultra lite i nie jestem w stanie odpalić zbootowanego pendrive'a. Przy włączaniu kompa wszystkie usb włączają się dopiero w momencie powitalnego ekranu, wiec spamowanie klawisza DEL, F8 itp nie pomaga. Druga sprawa jest taka, że nie potrafię odpalić biosa z pulpitu (opcje zaawansowane uruchomiania -> przy niebieskim oknie mam tylko opcje wyłącz komputer), próbowałem też inne opcje z pozycji msconfig i też nic nie pomaga. 

Ma ktoś jakiś pomysł, zanim zaprowadzę kompa do speców? Rozważałem opcje wyjęcia baterii z płyty głównej, jednakże nie jestem informatykiem i boje się podjąć takiego działania. 

Opublikowano
7 godzin temu, warzyn napisał:

chcę zrobić format, posiadam ta modyfikacje w wersji ultra lite i nie jestem w stanie odpalić zbootowanego pendrive'a

Jak wbijesz do biosu to wgl widać pendriva i tak z ciekawości jakim programem dawałeś windowsa na pena ?

7 godzin temu, warzyn napisał:

Druga sprawa jest taka, że nie potrafię odpalić biosa z pulpitu

Bios z pulpitu hmm znalazłem coś tutaj na szybko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja tam zawsze wbijam w bios przy odpalaniu się lapka  ;)

Opublikowano
2 godziny temu, warzyn napisał:

@damian5142, bootowałem rufusem, przy odpalaniu kompa nie działa żaden usb, wiec nie jestem w stanie włączyć przy odpalaniu kompa, a co do linku, nie mam tych funkcji, które są przedstawione w kroku pierwszym.  

Najprawdopodobniej masz USB 3.0 i nie widzi ci tego. Podepnij jak możesz pod 2.0. Gdzieś na forum był wątek o tym, jak zmodyfikować instalkę win 10 pod usb 3.0.

Opublikowano
6 godzin temu, BodziuRat napisał:

Najprawdopodobniej masz USB 3.0 i nie widzi ci tego. Podepnij jak możesz pod 2.0. Gdzieś na forum był wątek o tym, jak zmodyfikować instalkę win 10 pod usb 3.0.

Klawiatura i pendrive wsadzane pod usb 2.0, pendrive starego typu czyli tez 2.0. Podpiąłem klawe o okrągłej fioletowej wtyczce ps/2 i także nie łapie jej przy starcie systemu. Rozważam opcję resetu biosu poprzez wyjęcie baterii, jutro zdam relacje 

Opublikowano
W dniu 24.07.2019 o 03:33, warzyn napisał:

Cześć, mam taki problem:

chcę zrobić format, posiadam ta modyfikacje w wersji ultra lite i nie jestem w stanie odpalić zbootowanego pendrive'a. Przy włączaniu kompa wszystkie usb włączają się dopiero w momencie powitalnego ekranu, wiec spamowanie klawisza DEL, F8 itp nie pomaga. Druga sprawa jest taka, że nie potrafię odpalić biosa z pulpitu (opcje zaawansowane uruchomiania -> przy niebieskim oknie mam tylko opcje wyłącz komputer), próbowałem też inne opcje z pozycji msconfig i też nic nie pomaga. 

Ma ktoś jakiś pomysł, zanim zaprowadzę kompa do speców? Rozważałem opcje wyjęcia baterii z płyty głównej, jednakże nie jestem informatykiem i boje się podjąć takiego działania. 

1). Ultra lite tylko ? ta wersja jest 3 w 1 więc powinieneś mieć 3 do wyboru 

2). Mi też nie odpalał bo zapomniałem ze przestawiłem na uefi i należało na pendrive zastosowac fat32 robie zawsze rufusem problemów brak

3). GPT czy MBR ?

Opublikowano

witam. Chcilem zmienic jezyk wyswietlnia na ang. w  panelu sterowania jak wybieram jezyk to powinno sie polaczyc i pobrac a u mnie wyswietla sie tylko "Połącz się z Internetem, aby sprawdzić dostępność pakietów językowych''

Jak to ogarnac ??

Opublikowano

@Ataman, @BodziuRat, @damian5142 Odpięcie baterii z biosu, zworka na 2pinowym cmosie umożliwiło włączenie klawiatury podczas włączania systemu, teraz nawet klawiatura z USB się odpala (kiedyś tylko ps/2 i zachowałem starą klawiaturę). Wgrałem sobie wersję "najbogatszą" czyli LITE na dysku ssd i jestem póki co zadowolony. mam nadzieję, ze będę w stanie zainstalować programy cadowskie, gdyż na ultra lite nie mogłem zainstalować większości bibliotek vcc ze starych roczników, które były wymagane do odpalenia cadów/solidów itp.

Dzięki za poradę :) 

Opublikowano
5 godzin temu, warzyn napisał:

@Ataman, @BodziuRat, @damian5142 Odpięcie baterii z biosu, zworka na 2pinowym cmosie umożliwiło włączenie klawiatury podczas włączania systemu, teraz nawet klawiatura z USB się odpala (kiedyś tylko ps/2 i zachowałem starą klawiaturę). Wgrałem sobie wersję "najbogatszą" czyli LITE na dysku ssd i jestem póki co zadowolony. mam nadzieję, ze będę w stanie zainstalować programy cadowskie, gdyż na ultra lite nie mogłem zainstalować większości bibliotek vcc ze starych roczników, które były wymagane do odpalenia cadów/solidów itp.

???

Core. Brak problemów z vcc, Solid hula.

Opublikowano
W dniu 28.07.2019 o 19:39, warzyn napisał:

Do aktualizacji bibliotek polecam AIO Runtimes od sereby, a gdyby jakaś nie chciała się instalować, to wystarczy wszystko włączyć w optymalizatorze usług.

Opublikowano

System daje radę lecz mam problem w grach sama myszka skręca mimo iż nic nie ruszam nią , mam ten sam efekt na logitech g203 i zowie fk1 , z początku myślałem że to coś z podkładką ale podpiąłem myszkę pod inny pc i na tej samej podkładce i nie było samoistnego skręcania myszką raz dookoła postaci a raz w górę, ktoś wie czego to może być wina? Problem wystepuje tylko na tym systemie 1709 na nowszych 1803/9/1903 lub na starszym 1607 nie było z tym problemu , w grze cs 1.6 jak i cs go gta 5 wiedźmin 3 ten błąd z kursorem wystepuje , dałbym sobie spokój jakbym grał tylko w gry typu wiedźmin ale w grach jak cs to irytuje ;x

Opublikowano
11 godzin temu, lamzaz napisał:

System daje radę lecz mam problem w grach sama myszka skręca mimo iż nic nie ruszam nią , mam ten sam efekt na logitech g203 i zowie fk1 , z początku myślałem że to coś z podkładką ale podpiąłem myszkę pod inny pc i na tej samej podkładce i nie było samoistnego skręcania myszką raz dookoła postaci a raz w górę, ktoś wie czego to może być wina? Problem wystepuje tylko na tym systemie 1709 na nowszych 1803/9/1903 lub na starszym 1607 nie było z tym problemu , w grze cs 1.6 jak i cs go gta 5 wiedźmin 3 ten błąd z kursorem wystepuje , dałbym sobie spokój jakbym grał tylko w gry typu wiedźmin ale w grach jak cs to irytuje ;x

Do gier zainstaluj sobie 1607 LTSB, powyłączaj wszystkie wodotryski z MS wraz z WU, a aktualizacje przeprowadzaj przez wsus offline. U mnie ten system sprawdza się wyśmienicie, a jak ktoś chce mieć w pełni system ze sklepem i innymi pierdołami, to niech instaluje oryginał.

Opublikowano

Cześć, mam problem po optymalizacji usług zniknęła mi możliwość połączenia z siecią wifi na laptopie. Próbując włączyć kartę wifi to niby włącza, ale wciąż jest wyłączona. Jak to mogę zmienić ? 

Edit

Lub jak cofnąć optymalizacje usług ? 

Sorry za takie głupie pytania, ale to mój pierwszy modyfikowany Windows :D I chciałbym móc w pełni świadomie z niego korzystać :D 

Opublikowano

Możesz przywrócić ustawienia domyślne dla Windows  - jest opcja na początku w optymalizatorze, lub włączyć Wi-Fi - ostatnia opcja, a na przyszłość - czytaj dokładnie co pisze w wyskakujących okienkach

Opublikowano

Hej

Nie wiem czy to dobry temat do poruszenia tego tematu :) mianowicie mam problem z tym systemem. Instalator pięknie się ładuje natomiast przy wyborze systemu jaki bym chciał zainstalować jest "Brak dostępnych obrazów". Laptop to Asus F541U. Dodam, że sprawdzałem na Lenovo G580 i tam instaluje się z tego samego penka bez żadnych problemów...

Hej

Nie wiem czy to dobry temat do poruszenia tego tematu :) mianowicie mam problem z tym systemem. Instalator pięknie się ładuje natomiast przy wyborze systemu jaki bym chciał zainstalować jest "Brak dostępnych obrazów". Laptop to Asus F541U. Dodam, że sprawdzałem na Lenovo G580 i tam instaluje się z tego samego penka bez żadnych problemów...

Hej

Hej

Hej

Hej