Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z czcionkami emoji na stronie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Na codzień używam przeglądrki Centbrowser

Tak jest pod Centbrowser:

xUndwow.png

Tak jest pod Firefox:

EKoBoiE.png

Jak widać pod Centbroser nie wszystkie emoji są wyświetlane poprawnie i to jest wina tego moda bo gdy zainstalowałem czysty nie modyfikowany system  na maszynie wirtualnej to tam wszystkie emoji są wyśietlane poprawnie.

Jak to naprawić ?

Opublikowano
W dniu 17.05.2019 o 12:15, MikiRikiTiki napisał:

Tak teź się stało. Po odpaleniu Win10 i wyłączeniu klawiatury z Menedzera urzadzen, laptop się nie wieszał - no ale co za tym idzie, pracowałem na klawiaturze usb...

W BIOSie klawiatura laptopa też się blokowała po chwili + nawet touchpad.

Rozkręciłem lapka, sprawdziłęm wszstkie kable - jest ok.

Wyjąłem nawet baterie BIOS by móc go w końcu zresetować i...

... problemu to nie rozwiązało.

Cały górny pad: Klawiatura&Touchpad, zamówione - przyjdą w poniedziałek/wtorek.

Cóż cena nie była wygórowana by sprawdzić czy wszystko już będzie po jej zainstalowaniu OK.

Dam znać.

Dzięki.

Klawiatura&Touchpad - wymieniona i... doopa : )

Oddałem lapka do serwisu i dostałem werdykt:

mikro pęknięcia na płycie głównej w okolicach układu KBC.

Serwisant zapytał czy mam dzieci - tak.

Laptop ultra thin + dzieci, resztę sami sobie dopowiedzcie ; )

Wszystko już działa tylko aktualizacje same się włączają! : \

Jak ktoś chce pomóc to zapraszam do wątku JG10 LTSB, bo ostatecznie na tą wersję postawiłem.

Reasumując:

systemy JG10 są bez wad! : )

pozdrawiam

pepek112 lubi to
Opublikowano

były problemy z oryginałami systemu,zatykały wolną powierzchnie dysku megabitami aktualizacji zwłaszcza w starszych wersjach sprzętu to robiło niebieski ekran/brak pamięci i najbardziej sensowne to instalka od nowa/ co do JG nigdy nie miałem takiego problemu a mam prośbę do Sromotnika,taka myślę ze wszystkich o serce do najnowszej wersji win 10 64 bit ,są tam już poprawione aktualizacje ale brakuje reki bożej  z dopieszczeniem systemu jaką pan tu wykonujesz, ,prośba dotyczy wersji JG Full najbardziej stabilna i pełna i takich wersji używam i Bogu dziękuje i panu za pana czas i poświecenie dla nas.Na JG od XP,mimo posiadania oryginałów.

Opublikowano
W dniu 13.06.2019 o 23:55, MikiRikiTiki napisał:

Klawiatura&Touchpad - wymieniona i... doopa : )

Oddałem lapka do serwisu i dostałem werdykt:

mikro pęknięcia na płycie głównej w okolicach układu KBC.

Serwisant zapytał czy mam dzieci - tak.

Laptop ultra thin + dzieci, resztę sami sobie dopowiedzcie ; )

Wszystko już działa tylko aktualizacje same się włączają! : \

Jak ktoś chce pomóc to zapraszam do wątku JG10 LTSB, bo ostatecznie na tą wersję postawiłem.

Reasumując:

systemy JG10 są bez wad! : )

pozdrawiam

Byłem ciekaw jak ta sytuacja się rozwinie. No cóż następnym razem w specyfikacji laptopa musisz podać specyfikację dzieci przy okazij :P

Opublikowano

Witam 

Mam pytanie czy ten system aktywuje automatycznie TRIM dla SSD bo program SSD Fresh "twierdzi " że TRIM był nieaktywny ( oczywiście przy instalacji wybrałem że posiadam SSD ) 

I jeszcze w sumie 2 mam kwestie . Przy próbie wejścia w ustawienia WI-Fi sypie takim błędem :

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

a przy próbie wejścia w zarządzanie dyskami takim :

Mam tylko pytanie Czy tak ma być ? Czy coś jest nie tak ? 

Opublikowano

1. Jak zamieszczasz zdjęcia to wrzuć takie z których można coś przeczytać

2. Aby dopalić zarządzanie dyskami przywróć domyślne ustawienia usług w systemie - powinno zadziałać, co do Wi-Fi to nie wiem jaki to błąd,  ale także spróbuj na ustawieniach domyślnych

Opublikowano
17 godzin temu, Inoneedsupport napisał:

Hej mam mały problem, kiedy odpalam watch dogsa 2 wyskakuje mi komunikat "wyłączono wymuszenie podpisów sterowników" (tak jestem na tym systemie), mógłby mi ktoś pomóc?

Uruchom CDM (wiersz polecen) jako admin i wpisz
bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
Restart

Opublikowano

Zainstalowałem Jg10 pro i miałbym do Was parę pytań (przepraszam że laickich). 

Zauważyłem 3 wersję: lite, u.lite i core. Rozumiem że core to dla naprawdę słabych lapków? 

Zauważyłem też że jest JG10 LTSB.

Pytanie jaka wersja będzie naj do cięższych PC z opcją OC. 

A którą wybrać do lapka na ib-i5 2-core?

Opublikowano

Core - z tej wersji jest najwięcej wycięte - przeczytaj opis, żeby nie było potem narzekań że brakuje Ci usuniętych apek/modułów po instalacji, różnice w wydajności między wersją Core i UL są niewielkie, parę usług mniej, parę Mb zaoszczędzone itp.

Który najlepszy do OC? - musisz sam potestować, na początku poczytaj o różnicach między LTSB a "zwykłą" wersją, niektórzy instalują LTSB i zaraz jest pytanie jak doinstalować Sklep :L 

Opublikowano
3 godziny temu, Franc napisał:

jak doinstalować Sklep :L 

:D ;)

A ta LTSB  ma wiele wspólnego z Pro - ilość ram itp?? W sumie nie potrzebuję sklepów i innych fajnych rzeczy!  Za to przyda się wydajność, grać nie będę ale pare programów do grafy 2d mogła by hulać :rolleyes: na 4 mocnych corach.

Opublikowano

Słuchajcie brać tą kompilację do grania czy poczekać na nowszą?

Edyta:

Co za pytanie, sorki!

Pany mam problem. Coś mie podkusiło i przywróciłem domyślnie w uefi! i efekt taki:

Przy instalacji z pena miałem to samo i zmieniałem coś z  UEFI, Legacy.

Teraz niestety nie pamiętam co i jak!

Pytanko co zmienić aby znów cieszyć się superszybkim jg10 pro?

Tak wygląda w moim asusie B75M-A bios - advanced mode - boot:

Edyta 1,

Przychodzi mi na myśl:

- Launch CSM z enabled na disabled

- Boot Device Control z Uefi and Legacy OpROM na UEFI only

.. co myślicie??

Opublikowano
W dniu 28.06.2019 o 23:01, demonaz napisał:

Kiedy kolejna odsłona świetnej modyfikacji  z jakimś nowszym bulidem 1903 np .  ?

Dobry pytanie @srom-otnik czy mod z windows 10 porzuciłeś czy jak ? Bo dosłownie cisza i nic tu nie wiadomo ;( ?

Opublikowano
W dniu 3.07.2019 o 19:48, pepek112 napisał:

Przełącz Storage devices na uefi i powinno banglać

Zrobiłem jak przy instalce (przypomniałem sobie :gt500s:)

Launch CSM nie ruszamem bo dyski znikają,

Boot Device Control na UEFI only

i poszło :)

Asus ma pogibany bios i stąd pewnie moje nie-hallo ;)

Co do tej wersji Pro działa genialnie! System działa, programy się zainstalowały, wszystkie dyski - 3 dyski używane i nowy ssd widoczne w explorerze. Działa wszystko b. szybko.

Mam teraz problem z nowym dyskiem kupionym na archiwum multimediów - WD20AZRZ czyli Blue 2TB.

Dysk nie instaluje się w Explorator plików, Okno Zarządzanie Dyskami nic nie pokazuje i komunikat że wirtualne zostały wyłączone. To samo przez kieszeń USB, kieszeń się instaluje dysk nie zainstalowany.

Pomożecie, co mogę zrobić z tym jednym WD 2Tb??

Opublikowano
8 minut temu, pirotaro napisał:

Zrobiłem jak przy instalce (przypomniałem sobie :gt500s:)

Launch CSM nie ruszamem bo dyski znikają,

Boot Device Control na UEFI only

i poszło :)

Asus ma pogibany bios i stąd pewnie moje nie-hallo ;)

Co do tej wersji Pro działa genialnie! System działa, programy się zainstalowały, wszystkie dyski - 3 dyski używane i nowy ssd widoczne w explorerze. Działa wszystko b. szybko.

Mam teraz problem z nowym dyskiem kupionym na archiwum multimediów - WD20AZRZ czyli Blue 2TB.

Dysk nie instaluje się w Explorator plików, Okno Zarządzanie Dyskami nic nie pokazuje i komunikat że wirtualne zostały wyłączone. To samo przez kieszeń USB, kieszeń się instaluje dysk nie zainstalowany.

Pomożecie, co mogę zrobić z tym jednym WD 2Tb??

A w menadzerze urządzeń jest widoczny?

pirotaro lubi to
Opublikowano
16 minut temu, pirotaro napisał:

Menadżer Dysków pokazuje wszystkie dyski włącznie z tym problematycznym - jest jego pełna nazwa czyli jest widoczny.

Up, sprawdziłem na laptopie

Musisz go sformatować i powinien być widoczny w explorerze.

pirotaro lubi to
Opublikowano

W laptopie z oryginalnie zainstalowanym W10H/64 ten sam problem ale widać go w Zarządzaj > Okno Zarządzanie Dyskami jako niezainstalowany!

A jak go sformatować nie przez exploeator? Dobra wrzucę z powrotem do PC z tym jg10 po sata i pokombinuję. Formatować z domyślnymi ustawieniami?

Znalazłem jeszcze coś o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
Godzinę temu, pirotaro napisał:

W laptopie z oryginalnie zainstalowanym W10H/64 ten sam problem ale widać go w Zarządzaj > Okno Zarządzanie Dyskami jako niezainstalowany!

A jak go sformatować nie przez exploeator? Dobra wrzucę z powrotem do PC z tym jg10 po sata i pokombinuję. Formatować z domyślnymi ustawieniami?

Znalazłem jeszcze coś o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kliknij prawym przyciskem na mój komputer.Z listy wybierz ZARZĄDZAJ.Wyskoczy okno ZARZĄDZANIE KOMPUTEREM z listy po lewej stronie wybierz ZARZĄDZANIE DYSKAMI.Na liście dysków odszukaj problematyczny dysk i kliknij na niego prawym przciskiem z listy wybierz formatuj i tyle.

Opublikowano

Jest tylko zainicjuj...

Zrobiłem zainicjuj, po tym utwórz prosty wolumin, po tym szybkie formatowanie, literka i nazwa i jest.

Już się pokazuje w exploatorze :) :).

Kuna, wcieło pare bajtów! Z 2T zostało 1,81TB  :)