vitay007 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Czekam z niecierpliwością [emoji3526]Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
mm001 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Mam problem z czcionkami emoji na stronie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na codzień używam przeglądrki Centbrowser Tak jest pod Centbrowser: Tak jest pod Firefox: Jak widać pod Centbroser nie wszystkie emoji są wyświetlane poprawnie i to jest wina tego moda bo gdy zainstalowałem czysty nie modyfikowany system na maszynie wirtualnej to tam wszystkie emoji są wyśietlane poprawnie. Jak to naprawić ? Cytuj
martinii Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Nie da się. Zainstaluj czysty system.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj
MikiRikiTiki Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 W dniu 17.05.2019 o 12:15, MikiRikiTiki napisał: Tak teź się stało. Po odpaleniu Win10 i wyłączeniu klawiatury z Menedzera urzadzen, laptop się nie wieszał - no ale co za tym idzie, pracowałem na klawiaturze usb... W BIOSie klawiatura laptopa też się blokowała po chwili + nawet touchpad. Rozkręciłem lapka, sprawdziłęm wszstkie kable - jest ok. Wyjąłem nawet baterie BIOS by móc go w końcu zresetować i... ... problemu to nie rozwiązało. Cały górny pad: Klawiatura&Touchpad, zamówione - przyjdą w poniedziałek/wtorek. Cóż cena nie była wygórowana by sprawdzić czy wszystko już będzie po jej zainstalowaniu OK. Dam znać. Dzięki. Klawiatura&Touchpad - wymieniona i... doopa : ) Oddałem lapka do serwisu i dostałem werdykt: mikro pęknięcia na płycie głównej w okolicach układu KBC. Serwisant zapytał czy mam dzieci - tak. Laptop ultra thin + dzieci, resztę sami sobie dopowiedzcie ; ) Wszystko już działa tylko aktualizacje same się włączają! : \ Jak ktoś chce pomóc to zapraszam do wątku JG10 LTSB, bo ostatecznie na tą wersję postawiłem. Reasumując: systemy JG10 są bez wad! : ) pozdrawiam pepek112 lubi to Cytuj
bimbersco Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2019 były problemy z oryginałami systemu,zatykały wolną powierzchnie dysku megabitami aktualizacji zwłaszcza w starszych wersjach sprzętu to robiło niebieski ekran/brak pamięci i najbardziej sensowne to instalka od nowa/ co do JG nigdy nie miałem takiego problemu a mam prośbę do Sromotnika,taka myślę ze wszystkich o serce do najnowszej wersji win 10 64 bit ,są tam już poprawione aktualizacje ale brakuje reki bożej z dopieszczeniem systemu jaką pan tu wykonujesz, ,prośba dotyczy wersji JG Full najbardziej stabilna i pełna i takich wersji używam i Bogu dziękuje i panu za pana czas i poświecenie dla nas.Na JG od XP,mimo posiadania oryginałów. Cytuj
blazenxd1 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 czekam z niecierpliwoscia na nowa wersje W10 vitay007 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 W dniu 13.06.2019 o 23:55, MikiRikiTiki napisał: Klawiatura&Touchpad - wymieniona i... doopa : ) Oddałem lapka do serwisu i dostałem werdykt: mikro pęknięcia na płycie głównej w okolicach układu KBC. Serwisant zapytał czy mam dzieci - tak. Laptop ultra thin + dzieci, resztę sami sobie dopowiedzcie ; ) Wszystko już działa tylko aktualizacje same się włączają! : \ Jak ktoś chce pomóc to zapraszam do wątku JG10 LTSB, bo ostatecznie na tą wersję postawiłem. Reasumując: systemy JG10 są bez wad! : ) pozdrawiam Byłem ciekaw jak ta sytuacja się rozwinie. No cóż następnym razem w specyfikacji laptopa musisz podać specyfikację dzieci przy okazij Cytuj
Inoneedsupport Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Hej mam mały problem, kiedy odpalam watch dogsa 2 wyskakuje mi komunikat "wyłączono wymuszenie podpisów sterowników" (tak jestem na tym systemie), mógłby mi ktoś pomóc? Cytuj
MonteCristo Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Witam Mam pytanie czy ten system aktywuje automatycznie TRIM dla SSD bo program SSD Fresh "twierdzi " że TRIM był nieaktywny ( oczywiście przy instalacji wybrałem że posiadam SSD ) I jeszcze w sumie 2 mam kwestie . Przy próbie wejścia w ustawienia WI-Fi sypie takim błędem : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a przy próbie wejścia w zarządzanie dyskami takim : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam tylko pytanie Czy tak ma być ? Czy coś jest nie tak ? Cytuj
Franc Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 1. Jak zamieszczasz zdjęcia to wrzuć takie z których można coś przeczytać 2. Aby dopalić zarządzanie dyskami przywróć domyślne ustawienia usług w systemie - powinno zadziałać, co do Wi-Fi to nie wiem jaki to błąd, ale także spróbuj na ustawieniach domyślnych Cytuj
potrzebuje Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 17 godzin temu, Inoneedsupport napisał: Hej mam mały problem, kiedy odpalam watch dogsa 2 wyskakuje mi komunikat "wyłączono wymuszenie podpisów sterowników" (tak jestem na tym systemie), mógłby mi ktoś pomóc? Uruchom CDM (wiersz polecen) jako admin i wpisz bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS Restart Cytuj
pirotaro Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zainstalowałem Jg10 pro i miałbym do Was parę pytań (przepraszam że laickich). Zauważyłem 3 wersję: lite, u.lite i core. Rozumiem że core to dla naprawdę słabych lapków? Zauważyłem też że jest JG10 LTSB. Pytanie jaka wersja będzie naj do cięższych PC z opcją OC. A którą wybrać do lapka na ib-i5 2-core? Cytuj
Franc Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 Core - z tej wersji jest najwięcej wycięte - przeczytaj opis, żeby nie było potem narzekań że brakuje Ci usuniętych apek/modułów po instalacji, różnice w wydajności między wersją Core i UL są niewielkie, parę usług mniej, parę Mb zaoszczędzone itp. Który najlepszy do OC? - musisz sam potestować, na początku poczytaj o różnicach między LTSB a "zwykłą" wersją, niektórzy instalują LTSB i zaraz jest pytanie jak doinstalować Sklep Cytuj
pirotaro Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 3 godziny temu, Franc napisał: jak doinstalować Sklep A ta LTSB ma wiele wspólnego z Pro - ilość ram itp?? W sumie nie potrzebuję sklepów i innych fajnych rzeczy! Za to przyda się wydajność, grać nie będę ale pare programów do grafy 2d mogła by hulać na 4 mocnych corach. Cytuj
demonaz Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Kiedy kolejna odsłona świetnej modyfikacji z jakimś nowszym bulidem 1903 np . ? Cytuj
pirotaro Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Słuchajcie brać tą kompilację do grania czy poczekać na nowszą? Edyta: Co za pytanie, sorki! Pany mam problem. Coś mie podkusiło i przywróciłem domyślnie w uefi! i efekt taki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przy instalacji z pena miałem to samo i zmieniałem coś z UEFI, Legacy. Teraz niestety nie pamiętam co i jak! Pytanko co zmienić aby znów cieszyć się superszybkim jg10 pro? Tak wygląda w moim asusie B75M-A bios - advanced mode - boot: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edyta 1, Przychodzi mi na myśl: - Launch CSM z enabled na disabled - Boot Device Control z Uefi and Legacy OpROM na UEFI only .. co myślicie?? Cytuj
pepek112 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 Przełącz Storage devices na uefi i powinno banglać pirotaro lubi to Cytuj
damian5142 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2019 W dniu 28.06.2019 o 23:01, demonaz napisał: Kiedy kolejna odsłona świetnej modyfikacji z jakimś nowszym bulidem 1903 np . ? Dobry pytanie @srom-otnik czy mod z windows 10 porzuciłeś czy jak ? Bo dosłownie cisza i nic tu nie wiadomo ;( ? Cytuj
pirotaro Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 W dniu 3.07.2019 o 19:48, pepek112 napisał: Przełącz Storage devices na uefi i powinno banglać Zrobiłem jak przy instalce (przypomniałem sobie ) Launch CSM nie ruszamem bo dyski znikają, Boot Device Control na UEFI only i poszło Asus ma pogibany bios i stąd pewnie moje nie-hallo Co do tej wersji Pro działa genialnie! System działa, programy się zainstalowały, wszystkie dyski - 3 dyski używane i nowy ssd widoczne w explorerze. Działa wszystko b. szybko. Mam teraz problem z nowym dyskiem kupionym na archiwum multimediów - WD20AZRZ czyli Blue 2TB. Dysk nie instaluje się w Explorator plików, Okno Zarządzanie Dyskami nic nie pokazuje i komunikat że wirtualne zostały wyłączone. To samo przez kieszeń USB, kieszeń się instaluje dysk nie zainstalowany. Pomożecie, co mogę zrobić z tym jednym WD 2Tb?? Cytuj
Crazy36 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 8 minut temu, pirotaro napisał: Zrobiłem jak przy instalce (przypomniałem sobie ) Launch CSM nie ruszamem bo dyski znikają, Boot Device Control na UEFI only i poszło Asus ma pogibany bios i stąd pewnie moje nie-hallo Co do tej wersji Pro działa genialnie! System działa, programy się zainstalowały, wszystkie dyski - 3 dyski używane i nowy ssd widoczne w explorerze. Działa wszystko b. szybko. Mam teraz problem z nowym dyskiem kupionym na archiwum multimediów - WD20AZRZ czyli Blue 2TB. Dysk nie instaluje się w Explorator plików, Okno Zarządzanie Dyskami nic nie pokazuje i komunikat że wirtualne zostały wyłączone. To samo przez kieszeń USB, kieszeń się instaluje dysk nie zainstalowany. Pomożecie, co mogę zrobić z tym jednym WD 2Tb?? A w menadzerze urządzeń jest widoczny? pirotaro lubi to Cytuj
pirotaro Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 Menadżer Dysków pokazuje wszystkie dyski włącznie z tym problematycznym - jest jego pełna nazwa czyli jest widoczny. Up, sprawdziłem na laptopie Cytuj
Crazy36 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 16 minut temu, pirotaro napisał: Menadżer Dysków pokazuje wszystkie dyski włącznie z tym problematycznym - jest jego pełna nazwa czyli jest widoczny. Up, sprawdziłem na laptopie Musisz go sformatować i powinien być widoczny w explorerze. pirotaro lubi to Cytuj
pirotaro Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 W laptopie z oryginalnie zainstalowanym W10H/64 ten sam problem ale widać go w Zarządzaj > Okno Zarządzanie Dyskami jako niezainstalowany! A jak go sformatować nie przez exploeator? Dobra wrzucę z powrotem do PC z tym jg10 po sata i pokombinuję. Formatować z domyślnymi ustawieniami? Znalazłem jeszcze coś o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Crazy36 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 Godzinę temu, pirotaro napisał: W laptopie z oryginalnie zainstalowanym W10H/64 ten sam problem ale widać go w Zarządzaj > Okno Zarządzanie Dyskami jako niezainstalowany! A jak go sformatować nie przez exploeator? Dobra wrzucę z powrotem do PC z tym jg10 po sata i pokombinuję. Formatować z domyślnymi ustawieniami? Znalazłem jeszcze coś o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kliknij prawym przyciskem na mój komputer.Z listy wybierz ZARZĄDZAJ.Wyskoczy okno ZARZĄDZANIE KOMPUTEREM z listy po lewej stronie wybierz ZARZĄDZANIE DYSKAMI.Na liście dysków odszukaj problematyczny dysk i kliknij na niego prawym przciskiem z listy wybierz formatuj i tyle. Cytuj
pirotaro Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 Jest tylko zainicjuj... Zrobiłem zainicjuj, po tym utwórz prosty wolumin, po tym szybkie formatowanie, literka i nazwa i jest. Już się pokazuje w exploatorze . Kuna, wcieło pare bajtów! Z 2T zostało 1,81TB Cytuj
Crazy36 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 18 minut temu, pirotaro napisał: Jest tylko zainicjuj! Zainicjuj go w MBR a potem format. pirotaro lubi to Cytuj
pirotaro Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 J.w. tak zrobiłem. Wielkie dzięki! Cytuj
Crazy36 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 1 minutę temu, pirotaro napisał: J.w. tak zrobiłem. Wielkie dzięki! Nie ma sprawy. Cytuj
pirotaro Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 Wyskoczyło aktywuj i się zastanawiam co użyć (system i office) KMSpico czy KMS Auto net 2016?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi