gumish93 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 A może nie zainstalowałeś sterowników / softa do obsługi klawiszy funkcyjnych .. ? Cytuj
adrian54 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 witam.mam laptopa toshiba z30A po instalacji wersji core wszystko jest ok do momentu uruchomienia optymalizatora usług...wywala wtedy modem LTE. powrót do ustawień domyślnych nic nie daje..nadal brak modemu LTE sterowniki są . w menadżerze urządzeń modem widać. w połączeniach sieciowych tez jako odłączony ale aktywny pomaga tylko przeinstalowanie systemu. Cytuj
wycich Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Witajcie! Taka drobna uwaga - po wypaleniu tej wersji nie było mozliwości bootowania w UEFI. W sumie to nie problem gdy ma się dysk MBR, ale niestety ja miałem GPT. Musiałem wgrać z powrotem siódemkę (także od Sromotnika), bez problemu zainstalowała się w UEFI, programem AOMEI Partition Assistant przekonwertowałem dysk z GPT na MBR, jeszcze raz puściłem instalkę Win 10 i wszystko poszło W sumie dziwna sprawa, pierwsze wydanie TEJ 10tki - kiedy nie było do wyboru trzech wersji tylko jedna (pierwszy upload Sromotnika) - było bootowanie UEFI. W obecnej wersji mimo odpowiedniego katalogu i plików na płycie - nie widzi - przynajmniej u mnie. (Laptop Asus r556l, bios najnowszy dostępny) Poza tym małym mankamentem (albo winą mojego sprzętu ) - system śmiga aż miło! Pozdrawiam! Cytuj
t0dut Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Witam, po instalacji wersji Core wszystko śmiga aż miło do momentu jak uruchomię grę. Po jej wył. lub minimalizacji muli mi kompa przycisk STRAT WINDOWSA, prawy przycisk myszy tnie, zawiesza, różnie. Nieraz puszcza (co dziwne na sek pojawia się czarne tło albo pasek, lekkie ścięcie) i jest ok ale rzadko. Po resecie wszytko ok do momentu gdy uruchomię grę. Na innym windowsie wszystko działa. Nic nie instalowane tylko sterowniki ze stron producenta i gry nie ma antivira. Testowane gry to PoE i WoW. Co mogę dodać jeszcze to tryb dla gier wł. i wył. usługi też, czyszczenie również było robione. moje podzespoły: plyta: mis z270 tomahawk procesor: i5 7500 pamiec: 2x8 g.skill 3000mhz grafika: gigabyte 1060 6G Ktoś miał taki problem albo wie co to może być ????? Cytuj
robert21281 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Wie ktoś czy działają pirackie gry z Microsoft Store? Mam na myśli Forza Horizon 3 i Forza Motorsport 7. Obecnie mam Win JG10 LTSB Core x64 i nie działają, czy na JG10 Pro LIte lub Ultra Lite będą działać? Ktoś próbował? Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Te nie wiem ale mi gra gear of war ze sklepu Cytuj
robert21281 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Jaką masz wersję? (Lite\Ultra Lite\Core) Cytuj
Franc Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Tylko wersja Lite dla tych gier (w opisie na pierwszej stronie jest opisane, że w wersji Lite zostały apki Sklep i Xbox) Cytuj
lakoza1 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 Witam Czy TS3 zadziała na tym modzie? Cytuj
br4kus Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 @lakoza1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zadziała Cytuj
lakoza1 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 3 minuty temu, br4kus napisał: @lakoza1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zadziała Chodziło mi raczej o to czy łączy się z serwerem. Cytuj
br4kus Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 Też się bez problemu łączy :p Przynajmniej z tymi serwerami, na których ja siedzę Cytuj
kubans23 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2018 Az mi głupio pisać wsrod takich szpeców, ale chcę was prosic o pomoc w uruchomieniu wyszukiwania w tym Windows. Nie działa mi pasku obok przycisku start, ani w ustawieniach, nawet w Outlooku. Cytuj
radzi11 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Problem z ramem! Mam 8gb a pokazuje, że tylko 3.96 gb. Menadżer urządzeń w Wydajności pokazuje 4gb. W menadżerze rozruchu w zakładce zaanwasowane maksymalna pamięć pokazuje 8gb. w Bios pokazuje 8gb. Kości wyjmowałem przekładałem i nadal to samo ? Cytuj
m20 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Panowie, mam dosyć nietypowe pytanie. Jak się ma ten system od sromotnika W JG10 PRO x64 w stosunku do jego modyfikacji z Windowsem 8.1? Obecnie jestem na 8.1 jednak troszkę już narobiłem syfu w laptopie i chciałem zrobić porządki wraz z formatem. Co byście polecali? Laptop HP Pavilion 8GB Ram, intel I3 3110M, Radeon 7600M. Cytuj
cuube Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Witam, Mam problemy z aktywacją Windows'a. Błędy jak w załączniku (oczywiście połączenie z internetem nawiązane). Jeśli ktoś miałby jakieś rady to będę mega wdzięczny! Z góry dzięki i pozdrawiam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darekkasia80 lubi to Cytuj
darekkasia80 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Aktualizowałeś system i aktywację z 7 do 10?Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
cuube Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Nie, klucz kupiony, a system Windows 10 JG ściągnięty z linków w temacie (na pierwszej stronie). darkowal lubi to Cytuj
darkowal Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 16 minut temu, cuube napisał: Nie, klucz kupiony, a system Windows 10 JG ściągnięty z linków w temacie (na pierwszej stronie). W ten sposób nie aktywujesz. Zainstaluj 7 i zrób aktualizację systemu do 10. Pobierz narzędzie Media Creation Tool z linka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po aktualizacji z 7 na 10 zaaktywujesz system za darmo. Potem możesz zrobić formata i zainstalujesz od nowa Windows 10 JG i zaaktywuje samoczynnie. Cytuj
cuube Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 O kurcze, nie wiedziałem. Dzięki za informację. A tak z innej beczki - wersję Lite również nie będę w stanie aktywować kluczem bez wcześniejszej przesiadki z "siódemki"? Cytuj
wycich Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 W dniu 14.09.2018 o 18:57, t0dut napisał: Witam, po instalacji wersji Core wszystko śmiga aż miło do momentu jak uruchomię grę. Po jej wył. lub minimalizacji muli mi kompa przycisk STRAT WINDOWSA, prawy przycisk myszy tnie, zawiesza, różnie. Nieraz puszcza (co dziwne na sek pojawia się czarne tło albo pasek, lekkie ścięcie) i jest ok ale rzadko. Po resecie wszytko ok do momentu gdy uruchomię grę. Na innym windowsie wszystko działa. Nic nie instalowane tylko sterowniki ze stron producenta i gry nie ma antivira. Testowane gry to PoE i WoW. Co mogę dodać jeszcze to tryb dla gier wł. i wył. usługi też, czyszczenie również było robione. moje podzespoły: plyta: mis z270 tomahawk procesor: i5 7500 pamiec: 2x8 g.skill 3000mhz grafika: gigabyte 1060 6G Ktoś miał taki problem albo wie co to może być ????? Mam dokładnie ten sam problem. System zainstalowałem na laptopie jak i na stacjonarnym więc to nie wina sprzętu. Po uruchomieniu jakiejkolwiek gry z aplikacji Facebook Gameroom nie wyświetla poprawnie menu kontekstowego, nie widać również START-->Zamknij. Można "odświeżać" widoczność poprzez naciśnięcie klawisza PrtScr, ale to nie rozwiązuje problemu (wkółko trzebaby naciskać). Po resecie - tak jak u kolegi - wszystko wraca do normy i jest OK dopuki nie uruchomi się gry. Ktoś wie w czym problem??? Cytuj
cuube Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Ok, udało mi się aktywować system - dzięki za porady. Przeinstalowałem wersję Core na Lite i... Windows jest mega! Jest to moja kolejna wersja Windows'a od Sromotnika począwszy od Windows'a JG na bazie XP, a kończąc na Windows 7 JG. Dziesiątka chodzi super, Sromotniku - wielkie dzięki! :))) Super, że wróciłeś. Cytuj
t34v2 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Czy masz może zamiar utworzyć taką modyfikację, tyle że dla wersji Home a nie Pro? Mod jest super, tyle że nie można systemu aktywować na kluczu OEM. Mam laptopa z licencją W10 bez Pro (ze zwykłego instalatora aktywuje mi sie werjs "Home") Cytuj
MikiRikiTiki Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 W dniu 25.07.2018 o 10:55, srom-otnik napisał: Witaj! Na razie nie mam na to czasu - za dużo pracy, pewnie kolejny mój produkt będzie opierał się na jesiennej bazie 10. PZDR! Hej, mam obecnie zainstalowaną wersję: Win JG10 Pro x64 w wersji Lite, lecz coś poknociłem ze sterownikami na moim vaio pro13 i strasznie mi muli komputer, zawiesza się przy hibernacji itd.... Na spokojnie przeinstaluje sobie ten system i zainstaluje z dedykowanymi sterownikami lecz w świetle tego co napisałeś latem moje pytanie brzmi: czy zamierzasz wypuścić wkrótce nową wersję mod Win10? Bo wtedy poczekam z przeinstalowaniem : ) Cytuj
cuube Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie modyfikacji - "wygaszacz ekranu". Zgodnie z ustawieniami powinien się włączać po 5 min bezczynności, ale... raz się włączy, innym razem nie. Prawdę mówiąc nie ma reguły i nie mam zielonego pojęcia od czego to zależy. Mielibyście może rozwiązanie odnośnie pracy wygaszacza (z wyjątkiem powrotu do oryginalnych ustawień w optymalizatorze usług)? Cytuj
alubie Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Pytanie do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - wiadomo kiedy i czy w ogóle pojawi się nowa modyfikacja ? Bo z tego co pamiętam pisałeś, że coś na jesień się pojawi jak będzie czas, będę wdzięczny za opowiedź, pozdrawiam Cytuj
CloudX Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 @wycich @t0dut Sam też mam taki problem jak u was ale u mnie pomaga to, że włączę grę i zaraz po tym szybko włączam tryb dla gier i potem nie mam problemu takiego, że np. jak kliknę prawy przycisk myszy to normalnie mam wszystkie funkcje, a nie takie przezroczyste okienko itp. Tyle, że gdy wyłączam grę to czekam tak z 5 sekund i wyłączam tryb dla gier i koniec. Jest potem wszystko OK. Miałem tak kiedyś jak grałem w NFS Payback i Wiedźmina 3. Jeżeli to nie zadziała to spróbujcie zrestartować explorera (pod PPM się ukrywa restart explorera). Jeżeli pomogło, nie pogardzę zieloną strzałeczką po prawo. Napisano z blaszaka przy użyciu tradycyjnej klawiatury Cytuj
warzyn Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Witam, mam wersje ultra lite z 21 marca, nie jestem w stanie zainstalować plików visual c++ różnych roczników, które sa potrzebne do zainstalowania AutoCada, Inventora, mam takze problem z zainstalowaniem pakietu office. W wielu przypadkach nie moge zainstalować programów mimo, ze jestem jako administrator - prosi dalej o uprawienia mimo ze blokada uprawień jest na minimum. Przeszukiwałem liczne poradniki jak poradzić sobie z errorami np 1920 (open office), 2503 (visual c++ do programów Cadowskich) i ciągle nic. Jest jakis sposób by poradzić sobie bez reinstala windowsa? Czy jednak potrzebuje wersji lite, lub innej wersji w10? Cytuj
Franc Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 @warzyn - sprawdź paczkę VC++ "wydaną"przez: Wilenty (był link na forum lub poszukaj na google) oraz poszukaj skryptu kolegi m4s z tego forum nadające pełne prawa administratora. Ja musiałem zrezygnować z wersji UL przez brak usługi VSS - potrzebna jest do poprawnej instalacji części programów CAD/CAM (a przynajmniej SolidWorks, Solid Edge, EdgeCAM), w wersji Lite wszystko działa poprawnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi