kaminskigdynia Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, Bladius napisał: W biosie nie da rady , skasowalem wszystkie partycje lacznie z recovery na drugim dysku twradym i poszlo do przodu instaluje system . Dziekuje wszystkim za cenne rady Cytuj
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Bios niema nic do partycji Cytuj
demo84 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Sromotnik, Dzięki Ci wielkie za tą wstawkę. Brakowało Twoich kompilacji. Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Sromotnik dziękuje za Twój powrót , dzięki Twoim modyfikacja praca z winda jest przyjemna . PS. jakiego antywirusa używasz bo nie moge sie zdecydować co wybrać do 10 ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 9 godzin temu, kaminskigdynia napisał: PS. jakiego antywirusa używasz bo nie moge sie zdecydować co wybrać do 10 ? Hej! Przez chyba 2 lata używałem 360 Total Security, ale od któregoś tam buildu tego programu, zauważyłem, że moje modyfikacje mają kilku sekundowe ścinki explorera, więc poszukiwania zawiodły mnie do Kaspersky Free - i jestem zadowolony, ma najwyższe notowania w rankingach darmowych antywirusów. PZDR! Cytuj
user7 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Mam problem z mapowaniem dysku sieciowego... Pod Linuxem wszystko dziala, jednak przy probie polaczenia sie z poziomu tej modyfikacji wola o login i haslo. Ktoś coś? Cytuj
m4s Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij folder i nadaj uprawnienia.Ew. Włącz SMB v1Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
mario74 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 panowie wyświetla mi tą aktualizacje KB4338825 ale nie może jej zainstalować macie też taki problem Cytuj
Franc Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 4 godziny temu, mario74 napisał: panowie wyświetla mi tą aktualizacje KB4338825 ale nie może jej zainstalować macie też taki problem Modów z zasady się nie aktualizuje - było pisane nie raz na forum, łaty mogą poprawnie wejść lub nie - to loteria, ponadto aktualizacje mogą zniwelować wysiłek autora włożony w odchudzanie i optymalizację systemu, Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Czesc czy ktos z was orientuje sie jakie usługi trzeba włączyć aby sklep Windowsa 10 dzialal i gry microsoftu z niego typu gear of war . Pytam sie bo jak przywrócę wszystkie usługi to dziala , a jak wlacze optymalizatora usług to juz nie . Cytuj
CloudX Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @srom-otnik Wielkie dzięki za tego moda. Zainstalowałem go na nowym kompie (Ryzen 7 1700, GTX 1050Ti, 8gb ram, ssd goodram cl100 120gb) i wszystko śmiga jak talala. Instalacja systemu (wersja Lite) ok. 10 minut, start +/- 6 sek. Nie mam jeszcze z nim żadnego problemu, także polecam go każdemu, a tobie sromotnik życzę tego, aby te mody dalej były tak dobre jak dotąd (głównie rozchodzi mi się o tego xpka najszybszego w układzie słoneczym :P). Cytuj
Darien Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Jak aktywować ten system? Posiadam swój klucz ale za nic w świecie nie chce się aktywować :/ Pomocy , w załączniku dodane zdjęcie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
stens Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Czy na pewno masz do pro może masz do Home. Zazwyczaj sam się aktywuje. Cytuj
Darien Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Na pewno mam do Pro , już nie mam pomysłu , w najgorszym wypadku na czystego Windowsa pójdę a szkoda. Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Pokombinowałbym w optymalizatorze usług Ustaw domyślne usługi senes lubi to Cytuj
Darien Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Ustawiłem i to samo , nie wiem może po prostu wersji Core nie można aktywować kluczem. Edit: Potwierdzam , wgrałem wersję Lite i klucz bezproblemowo poszedł Cytuj
Mario1975 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Witam serdecznie. Moja prośba o podpowiedź. Aby zaktywować własnym kluczem trzeba mieć klucz do wersji Pro? Klucz do wersji Home rozumiem, że nie zadziała na żadnej wersji? Cytuj
schonaldo Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 41 minut temu, Mario1975 napisał: Witam serdecznie. Moja prośba o podpowiedź. Aby zaktywować własnym kluczem trzeba mieć klucz do wersji Pro? Klucz do wersji Home rozumiem, że nie zadziała na żadnej wersji? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] rozwiazanie: Wchodzisz w informacje o komputerze i tu wklejasz ten klucz: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T do zmiany Windows home do Pro. Po tej zmianie jak już się zrobi z niego Windows Pro wprowadzasz swój klucz i aktywujesz.(po aktywacji twoj klucz powinien domyslnie(bedzie w bazie do pro) dzialac juz na modzie, jesli nie to w modzie sprobuj zrobic taka operacje). Pozdrawiam Cytuj
Mario1975 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Witam serdecznie. Moja prośba o podpowiedź. Aby zaktywować własnym kluczem trzeba mieć klucz do wersji Pro? Klucz do wersji Home rozumiem, że nie zadziała na żadnej wersji? Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
House Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Panowie, po wczorajszej instalacji: laptop HP Omen 38 procesów w tle 60 procesów systemowych zużycie ramu 1,7gb/8gb tak powinno być? Mam dodatkowo problem ze sterownikiem dźwięku, wcześniej było dużo głośniej. Pobiorę nowszą wersję sterownika Cytuj
schonaldo Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2018 2 godziny temu, House napisał: Panowie, po wczorajszej instalacji: laptop HP Omen 38 procesów w tle 60 procesów systemowych zużycie ramu 1,7gb/8gb tak powinno być? Mam dodatkowo problem ze sterownikiem dźwięku, wcześniej było dużo głośniej. Pobiorę nowszą wersję sterownika Tak nowe buildy od 1709 tyle biorą na starcie, ram podajemy po około 90 sekundach jak wygaśnie wstępne ładowanie do pamięci oraz userinit.exe. Skorzystaj z optymalizatora usług(menu prawoklik) oraz programu Autoruns aby ustawić system bardziej pod siebie i ograniczyć pobór ramu/procesów. Cytuj
House Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2018 9 godzin temu, schonaldo napisał: Tak nowe buildy od 1709 tyle biorą na starcie, ram podajemy po około 90 sekundach jak wygaśnie wstępne ładowanie do pamięci oraz userinit.exe. Skorzystaj z optymalizatora usług(menu prawoklik) oraz programu Autoruns aby ustawić system bardziej pod siebie i ograniczyć pobór ramu/procesów. po czyszczeniu zmalały do 30 procesów w tle i 40 procesów systemowych. Jednak zużycie ram to dalej 1,6-1,8gb. Nie robiłem nic w Autoruns bo nie mam pojęcia, co i gdzie wyłączać a bez konkretnej instrukcji wolę tam nie grzebać. Mam jeszcze problem z "W centrum uwagi windows". Chodzi o te obrazy przy ekranie logowania. Mam całe szare to okno a chciałbym, żeby te obrazki wróciły. Próbowałem wyłączyć działanie aplikacji w tle (tak polecali na jednym z forum) ale to nie pomogło. Ktoś wie, jak to przywrócić? Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 W dniu 23.08.2018 o 21:49, House napisał: po czyszczeniu zmalały do 30 procesów w tle i 40 procesów systemowych. Jednak zużycie ram to dalej 1,6-1,8gb. Nie robiłem nic w Autoruns bo nie mam pojęcia, co i gdzie wyłączać a bez konkretnej instrukcji wolę tam nie grzebać. Mam jeszcze problem z "W centrum uwagi windows". Chodzi o te obrazy przy ekranie logowania. Mam całe szare to okno a chciałbym, żeby te obrazki wróciły. Próbowałem wyłączyć działanie aplikacji w tle (tak polecali na jednym z forum) ale to nie pomogło. Ktoś wie, jak to przywrócić? Windows 10 to to chyba normalne ze tyle ramu żre Cytuj
P4VL0 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 @srom-otnik Jakieś info na temat jakiś nowych buildów? Przewidujesz takowe w przyszłości? Cytuj
Silly Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Witam.Czy posiada ktoś jakis dzialajacy klucz lub aktywator do wersji Enterprise ?klucz którym aktywowalem windows 10 pro nie działa.ten podany w temacie kilka postów wyżej tez. Ktoś coś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 51 minut temu, Silly napisał: Witam.Czy posiada ktoś jakis dzialajacy klucz lub aktywator do wersji Enterprise ?klucz którym aktywowalem windows 10 pro nie działa.ten podany w temacie kilka postów wyżej tez. Ktoś coś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz cały dział z tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeżeli nie działa to kombinuj w optymalizatorze usług Cytuj
Jcube90 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 A jednak przekonałeś mnie do win 10, niestety 7 nie lubiła się z grafiką na mojej maszynce, ale gdyby nie to nie spróbowałbym twojej wersji, naprawdę świetna robota(szczególnie za Core). Dzięki sromotnik Cytuj
alandil Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Witam, mam zainstalowaną tą modyfikację. Jakiś czas temu zauważyłem, że proces "usługa platformy ochrony oprogramowania firmy microsoft" co jakiś czas sam się uruchamia i pobiera 30% procesora. Zastosowałem się do poleceń w tych wątkach [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] problem rozwiązałem po usunięciu kms, jednak teraz chyba po zastosowaniu się do tej rady: W dniu 15.12.2015 o 05:01, FAFAŁ napisał: Uruchom edytor rejestru regedit i kieruj się według tego klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet001\services\sppsvc znajdujesz start i zmieniasz z 2 na 4 restart . gdy ponownie uruchamiam komputer widnows bardzo długo się ładuje. Zatrzymuje się na logo windowsa z tymi kręcącymi kropkami, dysk nie pracuje i dopiero po ok 30 sec dysk zaczyna pracować i system się uruchamia normalnie. Zmieniałem wartość spowrotem na 2 i nic to nie dało. Nie jestem pewien czy to ta czynność to spowodowała. Czy ktoś ma pomysł jak naprawić szybkie uruchamianie systemu? System jest zainstalowany na dysku ssd. Pozdrawiam Edit: Problem sam się naprawił, nie wiem co było przyczyną. Edytowane 2 Września 2018 przez alandil Cytuj
MikiRikiTiki Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 W dniu 24.03.2018 o 12:41, srom-otnik napisał: Znajdź w Optymalizatorze Usług "Podpinasz telefon, aparat fotograficzny, kamerkę lub skanujesz?" - jeśli dasz na TAK, powinno wszystko zadziałać, bo wtedy włączysz hidserv a to odpowiada za działanie przycisków funkcyjnych w laptopach m.in. pogłaśniania, ściemniania itp. Coś chyba źle robię... chcę uruchomić / aktywować klawisze funkcyjne na moim vaio i nic im nie wychodzi. To mój pierwszy custom Win10 więc proszę być łaskawym. Klikam prawym klawiszem na pulpicie, wybieram NARZĘDZIA -> OPTYMALIZATOR USŁUG -> Czy chcesz zezwolić aplikacji na wprow zmian na tym urządzeniu? -> TAK -> Rozpoczynanie optymalizacji usług systemowych - kontynuować? -> OK -> Czy chcesz wprowadzić domyślne ustawienia usług lub skorzystać z Win Update? -> OK -> GOTOWE! -> OK Wszystko zrobiłem, ale klawisze funkcyjne nadal nie działają : ( Czy ja w ogóle klikam w dobrym miejscu? Co powinienem zrobić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi