Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9 godzin temu, kaminskigdynia napisał:

PS. jakiego antywirusa używasz bo nie moge sie zdecydować co wybrać do 10 ?  

Hej!

Przez chyba 2 lata używałem 360 Total Security, ale od któregoś tam buildu tego programu, zauważyłem, że moje modyfikacje mają kilku sekundowe ścinki explorera, więc poszukiwania zawiodły mnie do Kaspersky Free - i jestem zadowolony, ma najwyższe notowania w rankingach darmowych antywirusów. 

PZDR!

Opublikowano
4 godziny temu, mario74 napisał:

panowie wyświetla mi tą aktualizacje KB4338825  ale nie może jej zainstalować macie też taki problem 

Modów z zasady się nie aktualizuje - było pisane nie raz na forum, łaty mogą poprawnie wejść lub nie - to loteria, ponadto aktualizacje mogą zniwelować wysiłek autora włożony w odchudzanie i optymalizację systemu, 

Opublikowano

@srom-otnik Wielkie dzięki za tego moda. Zainstalowałem go na nowym kompie (Ryzen 7 1700, GTX 1050Ti, 8gb ram, ssd goodram cl100 120gb) i wszystko śmiga jak talala. Instalacja systemu (wersja Lite) ok. 10 minut, start +/- 6 sek. Nie mam jeszcze z nim żadnego problemu, także polecam go każdemu, a tobie sromotnik życzę tego, aby te mody dalej były tak dobre jak dotąd (głównie rozchodzi mi się o tego xpka najszybszego w układzie słoneczym :P).

Opublikowano

Jak aktywować ten system? Posiadam swój klucz ale za nic w świecie nie chce się aktywować :/

Pomocy , w załączniku dodane zdjęcie.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
41 minut temu, Mario1975 napisał:

Witam serdecznie. Moja prośba o podpowiedź. Aby zaktywować własnym kluczem trzeba mieć klucz do wersji Pro? Klucz do wersji Home rozumiem, że nie zadziała na żadnej wersji?

rozwiazanie:

Wchodzisz w informacje o komputerze i tu wklejasz ten klucz: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T do zmiany Windows home do Pro.

Po tej zmianie jak już się zrobi z niego Windows Pro wprowadzasz swój klucz i aktywujesz.(po aktywacji twoj klucz powinien domyslnie(bedzie w bazie do pro) dzialac juz na modzie, jesli nie to w modzie sprobuj zrobic taka operacje).

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam serdecznie. Moja prośba o podpowiedź. Aby zaktywować własnym kluczem trzeba mieć klucz do wersji Pro? Klucz do wersji Home rozumiem, że nie zadziała na żadnej wersji?

Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie,
po wczorajszej instalacji:
laptop HP Omen
38 procesów w tle
60 procesów systemowych
zużycie ramu 1,7gb/8gb

tak powinno być?

Mam dodatkowo problem ze sterownikiem dźwięku, wcześniej było dużo głośniej. Pobiorę nowszą wersję sterownika

Opublikowano
2 godziny temu, House napisał:

Panowie,
po wczorajszej instalacji:
laptop HP Omen
38 procesów w tle
60 procesów systemowych
zużycie ramu 1,7gb/8gb

tak powinno być?

Mam dodatkowo problem ze sterownikiem dźwięku, wcześniej było dużo głośniej. Pobiorę nowszą wersję sterownika

Tak nowe buildy od 1709 tyle biorą na starcie, ram podajemy po około 90 sekundach jak wygaśnie wstępne ładowanie do pamięci oraz userinit.exe.

Skorzystaj z optymalizatora usług(menu prawoklik) oraz programu Autoruns aby ustawić system bardziej pod siebie i ograniczyć pobór ramu/procesów. 

Opublikowano
9 godzin temu, schonaldo napisał:

Tak nowe buildy od 1709 tyle biorą na starcie, ram podajemy po około 90 sekundach jak wygaśnie wstępne ładowanie do pamięci oraz userinit.exe.

Skorzystaj z optymalizatora usług(menu prawoklik) oraz programu Autoruns aby ustawić system bardziej pod siebie i ograniczyć pobór ramu/procesów. 

po czyszczeniu zmalały do 30 procesów w tle i 40 procesów systemowych. Jednak zużycie ram to dalej 1,6-1,8gb.
Nie robiłem nic w Autoruns bo nie mam pojęcia, co i gdzie wyłączać a bez konkretnej instrukcji wolę tam nie grzebać.

Mam jeszcze problem z "W centrum uwagi windows". Chodzi o te obrazy przy ekranie logowania. Mam całe szare to okno a chciałbym, żeby te obrazki wróciły.
Próbowałem wyłączyć działanie aplikacji w tle (tak polecali na jednym z forum) ale to nie pomogło.
Ktoś wie, jak to przywrócić?

Opublikowano
W dniu 23.08.2018 o 21:49, House napisał:

po czyszczeniu zmalały do 30 procesów w tle i 40 procesów systemowych. Jednak zużycie ram to dalej 1,6-1,8gb.
Nie robiłem nic w Autoruns bo nie mam pojęcia, co i gdzie wyłączać a bez konkretnej instrukcji wolę tam nie grzebać.

Mam jeszcze problem z "W centrum uwagi windows". Chodzi o te obrazy przy ekranie logowania. Mam całe szare to okno a chciałbym, żeby te obrazki wróciły.
Próbowałem wyłączyć działanie aplikacji w tle (tak polecali na jednym z forum) ale to nie pomogło.
Ktoś wie, jak to przywrócić?

Windows 10 to to chyba normalne ze tyle ramu żre

Opublikowano

Witam.Czy posiada ktoś jakis dzialajacy klucz lub aktywator do wersji Enterprise ?klucz którym aktywowalem windows 10 pro nie działa.ten podany w temacie kilka postów wyżej tez. Ktoś coś?

Opublikowano
51 minut temu, Silly napisał:

Witam.Czy posiada ktoś jakis dzialajacy klucz lub aktywator do wersji Enterprise ?klucz którym aktywowalem windows 10 pro nie działa.ten podany w temacie kilka postów wyżej tez. Ktoś coś?

Masz cały dział z tym

Jeżeli nie działa to kombinuj w optymalizatorze usług

Opublikowano

A jednak przekonałeś mnie do win 10, niestety 7 nie lubiła się z grafiką na mojej maszynce, ale gdyby nie to nie spróbowałbym twojej wersji, naprawdę świetna robota(szczególnie za Core). Dzięki sromotnik :D 

Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam zainstalowaną tą modyfikację. Jakiś czas temu zauważyłem, że proces "usługa platformy ochrony oprogramowania firmy microsoft" co jakiś czas sam się uruchamia i pobiera 30% procesora. Zastosowałem się do poleceń w tych wątkach 

problem rozwiązałem po usunięciu kms, jednak teraz chyba po zastosowaniu się do tej rady: 

W dniu 15.12.2015 o 05:01, FAFAŁ napisał:

Uruchom edytor rejestru regedit i kieruj się według tego klucza

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet001\services\sppsvc

znajdujesz start i zmieniasz z 2 na 4

restart .

gdy ponownie uruchamiam komputer widnows bardzo długo się ładuje. Zatrzymuje się na logo windowsa z tymi kręcącymi kropkami, dysk nie pracuje i dopiero po ok 30 sec dysk zaczyna pracować i system się uruchamia normalnie. Zmieniałem wartość spowrotem na 2 i nic to nie dało. Nie jestem pewien czy to ta czynność to spowodowała. Czy ktoś ma pomysł jak naprawić szybkie uruchamianie systemu? System jest zainstalowany na dysku ssd.

Pozdrawiam

Edit:

Problem sam się naprawił, nie wiem co było przyczyną.

Edytowane przez alandil
Opublikowano
W dniu 24.03.2018 o 12:41, srom-otnik napisał:

Znajdź w Optymalizatorze Usług "Podpinasz telefon, aparat fotograficzny, kamerkę lub skanujesz?" - jeśli dasz na TAK, powinno wszystko zadziałać, bo wtedy włączysz hidserv a to odpowiada za działanie przycisków funkcyjnych w laptopach m.in. pogłaśniania, ściemniania itp.

Coś chyba źle robię... chcę uruchomić / aktywować klawisze funkcyjne na moim vaio i nic im nie wychodzi. To mój pierwszy custom Win10 więc proszę być łaskawym.

Klikam prawym klawiszem na pulpicie, wybieram NARZĘDZIA -> OPTYMALIZATOR USŁUG -> Czy chcesz zezwolić aplikacji na wprow zmian na tym urządzeniu? -> TAK -> Rozpoczynanie optymalizacji usług systemowych - kontynuować? -> OK -> Czy chcesz wprowadzić domyślne ustawienia usług lub skorzystać z Win Update? -> OK -> GOTOWE! -> OK

Wszystko zrobiłem, ale klawisze funkcyjne nadal nie działają : (

Czy ja w ogóle klikam w dobrym miejscu? Co powinienem zrobić?