Widzior Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 4 godziny temu, TopGun napisał: Kolejne pytanko mam odnośnie wersji z grudnia 2017 a chodzi mi o udostępnianie plików. Otóż mam wszystko udostępnione, powyłączane hasła, sieć domowa, uprawnienia dla wszystkich są ustawione i z innego kompa nie mogę nic ściągnąć - brak dostępu jest do plików na tym systemie. Jak pamiętam, to żeby udostępniać pliki w sieci lokalnej, trzeba było właśnie porobić konta na hasło, też z tym kiedyś walczyłem, ale chyba wystarczyło na kompie, który udostępnia pliki, tylko że to było w czasach XP. I nieważne, że to była ta sama grupa robocza i miałem wyłączone udostępnianie chronione hasłem. W każdym razie do takich rzeczy używam teraz super prosty programik portable TeamViewer i wszystko śmiga bez żadnych kombinacji. Cytuj
m4s Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Brak dostępu to uprawnienia NTFS Cytuj
piosylant Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 @Widzior mógłbyś napisać mi na PW, gdzie znajduje się ta literówka z poprawionej wersji? Pobrałem obydwie (x86, x64) i żeby teraz nie pobierać ponownie całości, mógłbym to poprawić i zrobić temat ze wstawką. Faktycznie Adminem targają emocje, jednak za całą robotę na forum wybaczam mu. Cytuj
Widzior Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Ostatni znak w setupcomplete.cmd, jest nadmiarowy znak zapytania (/f?), a powinno być /f Cytuj
TopGun Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 44 minuty temu, m4s napisał: Brak dostępu to uprawnienia NTFS Może wyjaśnię bardziej szczegółowo - z innego kompa mogę wejść na udostępnioną partycję i widzę wszystko co tam jest ale kompletnie nie mogę niczego ściągnąć. Później przetestuję z tym hasłem - może rzeczywiście jest wymagane. Cytuj
m4s Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnianie pozwala zobaczyć pliki , natomiast Zabezpieczenia NTFS pozwalają na wiele więcej np: - można tylko wyświetlić zawartość folderu Cytuj
TopGun Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Kurcze, rzeczywiście - działa to Niby człowiek tyle wie a ciągle się czegoś uczy Dzięki wielkie i pozdrowienia Cytuj
m4s Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 7 minut temu, TopGun napisał: Kurcze, rzeczywiście - działa to Niby człowiek tyle wie a ciągle się czegoś uczy Dzięki wielkie i pozdrowienia Dziękujemy strzałkami po prawej na dole danego posta Cytuj
ramp Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 Część mam pytanie Zainstalowałem sobie Windows 7 Sp1 (x86.x64 ) 2017 winclub PL Finał i mam problem z 3 plikami które się pojawiają czasami co restart i nie wiem od czego i do czego służą C:\Drivers\storage.cache D:\MSOCache\{71230000-00E2-0000-1000-00000000}\Setup.dat D:\Recovery\ntuser.sys świeża instalacja na nowym SSD + nowe partycje na starym hdd bez netu wgrane sterowniki, ccleaner, avast, firefox, netlimiter / update off, przywracanie off, pliki pojawiają się co któryś restart / czasami tylko C:\Drivers\storage.cache Po podłączeniu netu i zainstalowaniu steam + fortnute zauważyłem że pliki są tworzone za każdym razem jak odpalam fortnite Dzięki za pomoc i pozdrawiam burza1982 lubi to Cytuj
Fidox Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Chciałbym podziękować Mr.T za WSZYSTKIE kompilacje, które wyszły z pod Twojej ręki. Korzystam od dawna z nich i zrobiłeś kawał dobrej roboty Mam nadzieję, że z czasem zapał powróci i zrobisz jeszcze kilka świetnych wersji jak do tej pory. Na pewno będzie odczuwalny brak Twojego wkładu chociażby w Win 7 Cytuj
Szyp Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 W dniu 10.07.2018 o 23:21, kamiloxf napisał: Ten system w wersji 2K18 jest na forum daje link poniżej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Można prosić o sumy kontrolne do tego oraz do final 2017? I może opis do 2018 od Mr.T Jeśli gdzieś są to jestem ślepy, bo szukałem a nie na leniucha od razu proszę aby ktoś, coś. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 @Szyp A nazwy plików (archiwów które pobieracie) są tak opisane że np. ciag znaków po myślniku WCx8615012015-d68cf93e.zip to suma CRC pobranego archiwum Cytuj
Szyp Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 1 godzinę temu, kamiloxf napisał: @Szyp A nazwy plików (archiwów które pobieracie) są tak opisane że np. ciag znaków po myślniku WCx8615012015-d68cf93e.zip to suma CRC pobranego archiwum Jeżu ale głupi jestem. Cytuj
Nightwolf007 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Witam, czy w tej wersji są zintegrowane sterowniki do Samsung NVMe i USB 3.0 ? Cytuj
TopGun Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 10 minut temu, Nightwolf007 napisał: Witam, czy w tej wersji są zintegrowane sterowniki do Samsung NVMe i USB 3.0 ? Zapewne nie Cytuj
PrEZeSinio Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Mam pewien problem z tym systemem... otóż nie działa mi ani myszka ani klawiatura ani żadne sterowniki nic kompletnie a gdy próbuje przez SlimDriver i przy użyciu internetu z telefonu to dalej nie działa... ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj
TopGun Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 9 godzin temu, PrEZeSinio napisał: Mam pewien problem z tym systemem... otóż nie działa mi ani myszka ani klawiatura ani żadne sterowniki nic kompletnie a gdy próbuje przez SlimDriver i przy użyciu internetu z telefonu to dalej nie działa... ktoś ma jakiś pomysł? A próbowałeś jeszcze raz zainstalować? Cytuj
PrEZeSinio Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 hmm nie za bardzo miałem jak ale spodziewałbym się tego samego co przy pierwszej instalacji Cytuj
TopGun Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 19 godzin temu, PrEZeSinio napisał: hmm nie za bardzo miałem jak ale spodziewałbym się tego samego co przy pierwszej instalacji Nawet jeśli to samo by było to tylko upewniłoby Cię, że źle się ściągnął obraz płyty i trzeba by ściąganie powtórzyć. Trzeba ruszyć 4 literki i pogłówkować co jest nie tak, najlepiej metodą eliminacji przyczyn ... Cytuj
PrEZeSinio Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 4 godziny temu, TopGun napisał: Nawet jeśli to samo by było to tylko upewniłoby Cię, że źle się ściągnął obraz płyty i trzeba by ściąganie powtórzyć. Trzeba ruszyć 4 literki i pogłówkować co jest nie tak, najlepiej metodą eliminacji przyczyn ... z plikami to wątpię bo kolega ma ten sam błąd no i nie ma mocnych na to niestety... Cytuj
TopGun Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2018 7 godzin temu, PrEZeSinio napisał: z plikami to wątpię bo kolega ma ten sam błąd no i nie ma mocnych na to niestety... No właśnie - ten sam błąd, czyli źle ściągnięty lub nagrany obraz. Ludzie z tego forum używają tego obrazu, sam osobiście go używam, czy grudniowego czy lipcowego to nie ma znaczenia - wszystko pięknie śmiga. Znaczy się Ty albo kolega daliście ciała i jak prawie cała ludzkość zwalacie winę na innych bo tak się nauczyliście i jest łatwiej zamiast wziąć odpowiedzialność za to co się dzieje w Waszym życiu ... :/ Cytuj
PrEZeSinio Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 kto powiedzial ze zrzucam wine na innych? pobieralem wszystko dokladnie a i tak nie dziala Cytuj
piosylant Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Instalka z tego tematu jest poprawna. Spójrz na ilość plusików przy pierwszym poście (są one od osób udzielających na forum). Dopisz do tego dwa zera (liczę forumowe pijawki) i otrzymasz ilość potwierdzeń, że z obrazem jest wszystko OK. Cytuj
TopGun Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 5 godzin temu, PrEZeSinio napisał: kto powiedzial ze zrzucam wine na innych? pobieralem wszystko dokladnie a i tak nie dziala Ile razy pobrałeś ten obraz? Cytuj
PrEZeSinio Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 raz bo stwierdzilem ze drugi raz juz nie bede pobieral. Cytuj
piosylant Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Sumy kontrolne sprawdziłeś? Cytuj
m4s Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 raz bo stwierdzilem ze drugi raz juz nie bede pobieral.Czytałeś sam Siebie?Chyba nie, leń do potęgi n-tej!Narzekać i narzekać to masz czas i chęci a pobrać obraz ciężko kliknąć.....Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
TopGun Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Ja kiedyś ściągnąłem i sumy się zgadzały ale mimo wszystko było coś nie tak. Ściągnąłem drugi raz i wszystko grało. Cytuj
piosylant Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Oj... powyższe trąci mi trochę serem spodlaskim. Trafienie szóstki w totka dwa razy pod rząd jest bardziej prawdopodobne, niż to, że plik z błędem będzie miał zgodną sumę kontrolną z bezbłędnym plikiem źródłowym. Cytuj
Piterosky Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 A potem się dziwić czemu ci co robią obrazy zupdatowanych systemów nie mają ochoty na dalsze publikowanie ich. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi