Skocz do zawartości

Windows 7 Sp1 (x86.x64) 2017 winclub PL Finał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 7.09.2019 o 23:35, sc0rpow napisał:

Dobrze rozumiem, że w tej wersji: 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

są wszystkie aktualizacje od microsoftu razem z tymi szpiegującymi, telemetrią i defenderem

A tutaj:

telemetria i ten cały syf "przygotowujący system do aktualizacji do windowsa  10" są wycięte? 

Wszystko jest tam wypisane, czytaj uważnie.

Opublikowano
5 minut temu, Onus napisał:

A gdzie są? Przepraszam, ale nie mogę ich odszukać. Bardzo serdecznie proszę o ich wskazanie.

pierwszy post

Opublikowano

Cześć.
1. Czy ten system to tzw. "czyścioch" (odchudzenie WinSxS, wycięta telemetria i dodane minimum  (czyli tak jak było to kiedyś)?
2. Na jaką datę system zawiera zintegrowane poprawki? W pierwszym poście jest info, że na dzień wydania systemu, czy to oznacza, że kompilacja jest z 2017?
Jeśli tak to czy jest gdzieś nowsza kompilacja czyściocha?

Opublikowano
5 godzin temu, subzero88 napisał:

Jak sobie poradzi z dual core 2duo i 2gb ramu? Jest sens wogle? Aktualnie jest xp. 

Dziękuję za odpowiedź z góry i pozdrawiam 

Ja przy takiej konfiguracji to się nie zastanawiam tylko od razu stawiam Win 7 :) A dzisiaj używać XP przy tak pozamykanych aktualizacjach programów to totalny bezsens wg mnie...

Opublikowano
3 minuty temu, TopGun napisał:

Ja przy takiej konfiguracji to się nie zastanawiam tylko od razu stawiam Win 7 :) A dzisiaj używać XP przy tak pozamykanych aktualizacjach programów to totalny bezsens wg mnie...

Czyli mówisz śmiało mogę instalować tą 32bity tak? Poszukać za wczasu sterowników do grafiki i karty dźwiękowej tak? Nie powinno być problemów? 

Opublikowano
1 minutę temu, subzero88 napisał:

Czyli mówisz śmiało mogę instalować tą 32bity tak? Poszukać za wczasu sterowników do grafiki i karty dźwiękowej tak? Nie powinno być problemów? 

Nie znam Ciebie ani Twoich możliwości. Ja nie miałbym zapewne problemów, do sterowników używam DriverPack 17.10.14 wersji i z reguły jest dobrze po instalacji.

Opublikowano
26 minut temu, TopGun napisał:

Nie znam Ciebie ani Twoich możliwości. Ja nie miałbym zapewne problemów, do sterowników używam DriverPack 17.10.14 wersji i z reguły jest dobrze po instalacji.

:) a powiedz mi przy 2gb ramu to wersję 32 najlepiej tak? 

I czy może ta wersja nie była by bardziej odpowiednia? Win JG7 ThinPC x86

Opublikowano
26 minut temu, subzero88 napisał:

:) a powiedz mi przy 2gb ramu to wersję 32 najlepiej tak? 

I czy może ta wersja nie była by bardziej odpowiednia? Win JG7 ThinPC x86

Jak Ci naprawdę 2GB RAM wystarczy to x86 powinno wystarczyć.

Wersję sobie wybieraj jaką chcesz. Z reguły jechałem na obecnej tutaj lub do testów miałem inną jedną i mi jako tako inna pasowała ale to wszystko kwestia gustu i do czego kto potrzebuje.