Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha, czyli pliku ISO w ogóle nie ruszam? Nie klikam na niego?

Plik MD5 jest do niego przypisany i tylko MD5 sprawdzam - to ok, to się zgadza tj. programik mówi, że się zgadza jak uruchomię plik podwójnym kliknięciem :) , bo jak prawym klikiem myszy ---- właściwości ---- sumy kontrolne i to samo zrobię na pliku ISO - to się nie zgadza.

Po zainstalowaniu HashCheck-2.4.0  wypakuj do jednego katalogu plik iso i md5. Kliknij lewym przyciskiem myszy na plik md5, wyświetli się okienko, w dolnej części będzie powiększał się zielony pasek, jak dojdzie do końca u góry okienka przy nazwie pliku iso wyświetli się zielony napis  ZGODNY. 

Opublikowano

Te 35 zł używane, ale te za 55 już niby nowe tj. nigdy nie aktywowane.  Ci tani piszą tam, że można odsprzedawać takie rzeczy powołując się na jakieś prawa UE:

Oprogramowanie - Oryginalne na licencji sprzedawane jest na terenie Unii Europejskiej i zgodnie z prawem obowiązującym na terenie UE, a także zgodnie z Wyrokiem Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej z dnia 03.07.2012r. który to orzekł, że na terenie UE można legalnie odsprzedawać używane programy, oryginalne licencje odsprzedaży dokonać mogą zarówno osoby fizyczne jak i firmy.

Wyrok jest wykładnia prawa tj.dyrektywy 2001/29/WE (art. 4 ust. 2). Mówi ona wprost - prawo producenta do wyłącznego rozpowszechniania wygasa wraz z chwilą sprzedaży oprogramowania licencji po raz pierwszy - wszelkie próby zablokowania odsprzedaży przez producenta są po prostu nielegalne.

Jeśli dostaniesz certyfikat to masz oryginalny klucz, faktura czy paragon to tylko kawałek makulatury do podtarcia tyłka w lesie :)

Opublikowano

Po zainstalowaniu HashCheck-2.4.0  wypakuj do jednego katalogu plik iso i md5. Kliknij lewym przyciskiem myszy na plik md5, wyświetli się okienko, w dolnej części będzie powiększał się zielony pasek, jak dojdzie do końca u góry okienka przy nazwie pliku iso wyświetli się zielony napis  ZGODNY. 

No, u mnie pasek jest niebieski, ale działa.

Jest zgodny.

:)

Plusik!

Opublikowano

Wracając do tematu... (ewentualnie proszę mnie przekleić na odpowiedni temat)

a może lepiej kupić win 7 i upgraidować do 8.1?

Czy to jest w ogóle możliwe?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

EDIT:

chociaż ta sama firma sprzedaje też 8.1 w podobnej cenie..

Opublikowano

Ja pitole.....

Ale jaja.

Licencja cyfrowa (...) to metoda aktywacji w systemie Windows 10, do której nie jest wymagane wprowadzanie klucza produktu.”

i poniżej w tabeli:

Kupiono cyfrową kopię systemu Windows 10 od autoryzowanego sprzedawcy.:

„Klucz produktu

(W wiadomości e-mail z potwierdzeniem otrzymanej po zakupie systemu Windows 10 lub w skrytce cyfrowej dostępnej za pośrednictwem witryny internetowej sprzedawcy.

Twojemu urządzeniu zostanie przyznana licencja cyfrowa [...]  na podstawie wprowadzonego prawidłowego klucza produktu).”

Czyli

nie jest wymagane wprowadzanie klucza produktu, ale... jest wymagane wprowadzenie klucza produktu.  :trollface:

No i o co tu chodzi????

Żeby zarządzać mikrosoftem nie trzeba być geniuszem.

:rolleyes:

Prawdopodobnie rozróżniają (stosują) dwa typy klucza produktu, ale w opisie to im lata... bez różnicy.

EDIT:

Microsoft to potężna kobyła softwerowa - na ich stronie odnośnik do maila nie działa, żeby się cofnąć o jedną stronę trzeba kilka razy klikać, bo raz nie wystarczy. Szewc to niby wymierający zawód, ale powiedzenia o szewcu wciąż aktualne...

Opublikowano

Wprowadzony klucz to od Win7 lub 8.1

Do tego klucze w nowszych sprzętach są już w BIOS lub UEFI.

Szach mat

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wprowadzony klucz to od Win7 lub 8.1

Do tego klucze w nowszych sprzętach są już w BIOS lub UEFI.

Szach mat

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Opis dotyczy win 10.

Tabela jest opisana jako:

"Aby znaleźć metodę aktywacji, która działa z Twoją kopią systemu Windows 10, zobacz tabelę poniżej."

Uaktualnienie - to zapewne masz na myśli - ujęte jest wyżej w tabeli.

Szach mat!

Mowa o kupowaniu samego systemu, a nie sprzętu ze systemem.

No, chyba, że wujek Bill sam z siebie zainstalował mi na kompie swój klucz o czym jeszcze nie wiem... :wacko:

Opublikowano

Z mętnych zapisów na stronie MS i oświadczeń sprzedawców o prawie unijnym, można wywnioskować, że windows z drugiej ręki można zakupić i legalnie użytkować w min. dwóch przypadkach:

- kupując używaną naklejkę COA z kluczem produktu (kod służący do aktywacji systemu Windows) - jeśli MS aktywuje ci klucz – to jesteś legalny, bo masz i nalepkę i klucz, który jest akceptowany przez system (czyli nikt go nie zablokował, bo np. ukradli mu tę nalepkę)

- kupujesz licencję ESD (elektroniczną) i masz od sprzedawcy certyfikat przewidziany przez MS – oraz oczywiście klucz akceptowany przez system MS.

Abstra##ując od sfałszowanych nalepek, brak oryginalnej nalepki i sprzedaż samych kluczy świadczy o wątpliwej jakości sprzedawcy.

Tak więc niska cena niekoniecznie świadczy o nielegalności.

Opublikowano

Witam czy wywala komuś Blue Screen? ...driver power state failure? System na laptopie błąd tylko podczas pracy na baterii pod zasilaniem problem nie istnieje. z góry dzięki za pomoc 

Opublikowano

"- Usunięto kilka języków (mało ważnych)"

Czy usunięcie większości pakietów językowych, a pozostawienie tylko polskiego i np. angielskiego, nie spowoduje problemów z wyświetlaniem czcionek:

1 -  na np. chińskich czy japońskich stronach w przeglądarce?

2 - skopiowanych tekstów np. chińskich do worda, Offisa?

3 - instaliwanych programów chińskiej produkcji z chińskim językiem?

Opublikowano

Witam.

Istnieje jakiś pakiet MUI EN-us działający w tej wersji? Znalazłem kilka dla Win 8.1 pro 9600, ale próba instalacji zawsze kończy się komunikatem "niepowodzenie instalacji", z opcji językowych w Panelu Sterowania i przez lpksetup.

Wszystkie próby od razu po instalacji systemu w wersji "pro", najpierw w VMWare, potem na docelowym urządzeniu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Informuje reklam na uptoboxie tyle ze pies wyje..wolne żarty jakieś

Wracając do tematu... (ewentualnie proszę mnie przekleić na odpowiedni temat)

a może lepiej kupić win 7 i upgraidować do 8.1?

Czy to jest w ogóle możliwe?

EDIT:

chociaż ta sama firma sprzedaje też 8.1 w podobnej cenie..

Wolne żarty kupic i upgrade zrobic?To odrazu kupic muła i tez bedzie mułem..Jak juz wywalac kase to odrazu na dobra gitara czyli win 8.1

Wracam i spamuje z Files.fm nie da rady pobrac..przerywa na 85 proc

Opublikowano

Nic nie zrobisz masz kaby lake to normalne od Skylake'a w górę oficjalnie obsługiwany system to Windows 10.
Po drugie nie działa ci tylko WU a to nic złego w tych czasach gdzie używanie tego skończy się końcem systemu.

Opublikowano

Nic nie zrobisz masz kaby lake to normalne od Skylake'a w górę oficjalnie obsługiwany system to Windows 10.

Po drugie nie działa ci tylko WU a to nic złego w tych czasach gdzie używanie tego skończy się końcem systemu.

Czyli nie mam się przejmować mogę używać dalej.

Opublikowano

Witam. Większość aktualizacji które były - weszły. Nie weszła jedna comiesięczny pakiet 2018-01 (KB4056895) z błędem kod 800736B3. Próbowała kilka razy, aż w końcu za chyba 5 razem przy uruchamianiu zawiesiła Windowsa, było przygotowywanie systemu windows, nie wyłączaj komputera - po godzinie wyłączyłęm :P Kiedy w WU ją ukryłem, to wyskoczyła kolejna comiesięczna 2017-12. Co ciekawe nie wyskakuje kiedy tamta nie jest ukryta, dlatego też tej nie próbowałem instalować. Ale aktualizowałem tylko to w związku ze Spectre i Maltdown. Wy próbujecie się chronić? Bo na forum jakoś cisza, ale każdy burze odrazu robi i nwm też się chciałem zabezpieczyć ale ciężko, bo nie znajduje tej łatki w WU :P :P