Jump to content

Sterowniki do GTX 1050Ti

Recommended Posts

Posted

Witam ostatnio zmagałem się tutaj z brakiem możliwości zainstalowania sterowników na moim windows'ie. Gdy jednak już udało się je zainstalować widzę problemy w grach. Mianowicie np. podczas gry w cs:go, gra zawiesza się na chwilę, robi się czarny ekran i nie mogę w niej nic zrobić. Ten czarny ekran znika i znów mogę grać, jednak co jakiś czas sytuacja się powtarza, gra się wiesza robi się dosłownie na sekundę czarny ekran i tak przez cały czas grania. Jeśli to ważne to grałem jeszcze w jedną grę - Cywilizacja 6 i tam po pewnym(różnym) czasie grania wywala mi błąd związany ze sterownikiem. Temperatury nie przekraczają 50 stopni. Czasem nawet w przeglądarce obraz na dosłownie chwilkę robi się czarny i wszystko działa znów jak trzeba, jeszcze wyskakiwał błąd w chromie o webGL.

Specyfikacja

CPU - AMD Ryzen R3 1200 - Stock

GPU -  msi geforce gtx 1050Ti 4GT OC 4GB GDDR5

MOBO - MSI B350M PRO-VDH - Nie aktualizowałem biosu jeśli to ważne

PSU - Vero L2 500W

RAM - Corsair Vengeance LPX DDR4, 8GB(2x4GB), 3000MHz, CL15 

Dysk - Toshiba P300 1TB

Mam wgrane najnowsze sterowniki 388.00, a sprzęt jest dopiero co kupiony. Jakieś pomysły? Odinstalowywałem sterowniki przy pomocy display driver uninstaller i wgrywałem je na nowo, bez skutku.

Posted

Nie aktualizowałem biosu jeśli to ważne

Ważne, zaktualizuj, jeśli nowszy jest dostępny. Czasem nowy BIOS potrafi wiele poprawić, szczególnie w Ryzenach, w których wychodziły poprawki w ich obsłudze w niektórych mobo.

Najnowszy do Twojej to 7A38vA6, jest update AGESA, więc radzę zaktualizować i sprawdzić, czy problemy w grach nadal występują.

Posted

Wymień kabel na inny HDMI. Ewentualnie DVI. Ja miałem podobny problem z zanikaniem obrazu między TV a NC+ okazało się, że kabel był uszkodzony. Niewiem dlaczego bo nikt go nie ruszał i przestał działać tak O. Wymień na nowy (inny) możliwie najkrótszy

Posted

Problem może leżeć po stronie systemu. Mój znajomy ma tą samą kartę graficzną, podobną specyfikację ( więcej pamięci ram, większy dysk.)

Zamiast tego śmiesznego windows'a 10 zainstaluj na próbę wersję 64 bitową od kolegi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Problemem był w przypadku kolegi system operacyjny windows 10. Zmieniłem mu dla bezpieczeństwa na 8.1 ( nie miał on klucza oryginalnego)  .

Sprawdź dokładnie jaki schemat partycji masz GPT czy MBR i rufusem sobie bootowalny zrób.

( Aby sprawdzić schemat , prawoklik na mój pc ten PC , zarządzaj. Potem Zarządzanie dyskami. Jak pisze: Dysk 0 klikasz na całym napisie, prawoklik, właściwości i zakładka: Wolumin). Tam jest napisane tak: Schemat partycji ( MBR lub GPT).

Zabezpieczasz dane swoje.

Instalujesz windowsa. Konto lokalne, żadnych od MS. Potem aktywujesz programem KMspico. 

Później robisz programem acronis true image Kopię systemu. Możesz do tego celu użyć bootowalnej płytki od Siergieja. Program wypalasz też w rufusie .  Pendrive wcześniej formatujesz na FAT32. Zapodajesz mu ISO i jazda.

Potem wybierasz sobie np win 10 PE.

Uruchamia ci się program i z narzędzi w zakładce backup jest narzędzie acronis true image( dalsze czynności opisałem w swoim artykule tutaj:  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] )

Potem wgrywasz wszystkie sterowniki np programem Driver solution Pack z tąd. Niestety trochę waży:) 14 GB. Możesz też ręcznie szukać ale się zaszukasz:D

Dodatkowo możesz użyć drive boostera ( z tym że raczej wszystkie prócz grafiki zintegrowanej i grafiki od karty graficznej nie instalujesz przy użyciu tego programu - niezalecam) . Do grafiki pobierasz najnowsze   od Geforce , ATI.  

Po sterownikach, instalujesz dla gier visualbasick redistrubuable . 

Potem directx web installer.

Opcjonalnie Jave, Flashe.( nie jest wymagane)

Kodeki: Pot Player lub K-Lite Full itp.

Skype,

WinRar 5.50

IrfanView

Inne.

Potem gry.

Testujesz i sprawdzasz.

Programy dla Ciebie żebyś nie szukał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

No to tak, na kabelku DVI problem wciąż występuje, dodanie do rejestru wpisu "TdrDelay" z wartością 8 powoduje blue screen po chwili grania, próbowałem zbić taktowanie pamięci niestety nie daje to nic. Ostatnio prawie, że nie mam czasu, ale spróbuję jutro włożyć mojego starego GT 630, jeśli na nim będzie występował ten problem, to robię format systemu, a jeśli nie, to odsyłam kartę graficzną na gwarancje. 

Posted

Specyfikacja

CPU - AMD Ryzen R3 1200 - Stock

GPU -  msi geforce gtx 1050Ti 4GT OC 4GB GDDR5

MOBO - MSI B350M PRO-VDH - Nie aktualizowałem biosu jeśli to ważne

PSU - Vero L2 500W

RAM - Corsair Vengeance LPX DDR4, 8GB(2x4GB), 3000MHz, CL15 

Dysk - Toshiba P300 1TB

To jest nowy komputer,więc masz na niego gwarancje.

Skorzystaj z niej.

Posted

Na początek to należy poprawnie zainstalować normalny system operacyjny a nie ten wynalazek Edu i to N pewnie do tego spiracony. Sugeruję zainstalować Windows 10 Home oczywiście bez klucza tylko do testów. Tak kilka dni protestować. Zainstalować też wszystkie sterowniki. Wtedy mozna wykluczyć winę software.

Posted

Up!

Typowy przykład bezmyślnego posta, tylko powodującego zamieszanie. Nic nie wnosisz do tematu tylko mieszasz bez sensu.

Autor ma poważny problem i aby wykluczyć winę software instaluje się pewny system a nie wynalazki a Windows 7 na tym procesorze jest wynalazkiem.

Tak jak napisałem zainstaluj oryginał Windows 10 bez podania klucza i kilka dni potestuj.