m4s Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Czysta to czysta ... - usuwa wszystko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest plamka200@wp.pl Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 tak rozumiem tylko po przekopiowaniu danych je usunęło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymonL Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Nic nie trzymam po moich dokumentach więc nawet jakby usunęło to bym nie wiedział, z tego co wyczytałem to problem dotyczy tylko aktualizacji przez WU, nigdzie nie pisali żeby występował przy czystej instalacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest plamka200@wp.pl Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 ja miałem czystą instalacje i właśnie usunęło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 bo to usuwa ale...piratom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 A coś na moją przypadłość z aktualizacją...robił ktoś oprócz instalacji na czysto i upa z WU? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryt Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 3 godziny temu, plamka200@wp.pl napisał: z moich dokumentów nic ci nie usunęło ? bo ja robiłem czystą instalacje i usunęło mi pliki z moich dokumentów,obrazów i pobrane U mnie zawsze pierwszą rzeczą po instalce jest zmiana domyślnego położenia wszystkich folderów jak Dokumenty, Pobrane, Zdjęcia itp, w tym też Temp (tworzę własny katalog) i zmniam ścieżki środowiskowe. Dane trzymam zawsze na drugim dysku wyłączanym na czas instalacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest plamka200@wp.pl Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 3 minuty temu, henryt napisał: U mnie zawsze pierwszą rzeczą po instalce jest zmiana domyślnego położenia wszystkich folderów jak Dokumenty, Pobrane, Zdjęcia itp, w tym też Temp (tworzę własny katalog) i zmniam ścieżki środowiskowe. Dane trzymam zawsze na drugim dysku wyłączanym na czas instalacji teraz też tak zrobię dla bezpieczeństwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Dobra widzę że nie ma chętnych na mój problem więc trochę drążyłem i sprawa wygląda tak iż to obraz 1809 z którego modyfikacja była robiona albo ona sama powoduje że nie można zaktualizować systemu a tylko postawić na nowo,zaś obraz pobrany z MS który pojawił się do ściągnięcia pl_windows_10_consumer_edition_version_1809_updated_sept_2018_x64 bodajże z 3.10 nie ma takiej bolączki...chyba że to dotyczy wersji x64 ale tu może obada sprawę i się wypowie nasz spec od modyfikacji djrys którego pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 10, 2018 Author Report Share Posted October 10, 2018 dziś będą nowe obrazy z nową poprawką przy okazji uprzedzam że tylko najnowsza wersja będzie miała enterprise a edycja 1803 ją straci W dniu 8.10.2018 o 18:57, ampa napisał: Dobra widzę że nie ma chętnych na mój problem więc trochę drążyłem i sprawa wygląda tak iż to obraz 1809 z którego modyfikacja była robiona albo ona sama powoduje że nie można zaktualizować systemu a tylko postawić na nowo,zaś obraz pobrany z MS który pojawił się do ściągnięcia pl_windows_10_consumer_edition_version_1809_updated_sept_2018_x64 bodajże z 3.10 nie ma takiej bolączki...chyba że to dotyczy wersji x64 ale tu może obada sprawę i się wypowie nasz spec od modyfikacji djrys którego pozdrawiam. będą nowe obrazy to spróbujesz PS Jaki spec spec to MR.T ja się uczę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 MR.T już nie robi a jak będą nowe to chyba sprawdzasz czy działa to i możesz czy robi aktualizację bo to dziwne że nie...gdzieś błąd jakiś się wkradł albo w obraz albo przeróbkę...ja często aktualizuję z obrazu bo z WU to różnie bywa i tu mnie zaskoczyło że się nie da to nie wstyd zasięgnąć porady od nawet samego guru ale fakt że robisz dobrą robotę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 10, 2018 Author Report Share Posted October 10, 2018 6 godzin temu, ampa napisał: MR.T już nie robi a jak będą nowe to chyba sprawdzasz czy działa to i możesz czy robi aktualizację bo to dziwne że nie...gdzieś błąd jakiś się wkradł albo w obraz albo przeróbkę...ja często aktualizuję z obrazu bo z WU to różnie bywa i tu mnie zaskoczyło że się nie da to nie wstyd zasięgnąć porady od nawet samego guru ale fakt że robisz dobrą robotę. Wszystkie obrazy robię tak samo dziś wyszedł nowy ntlite z obsługą 1809 więc może będzie dobrze jak Microsoft czegoś nie zepsuł Aktualizacja do wersji 17134.345 Aktualizacja do wersji 17163.55 Toolmaniac likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 Ten sam błąd na 1809 z ilością wolnego miejsca więc dalej coś nie tak...nie sprawdzałem wcześniej twoich przeróbek pod kontem aktualizacji,ostatnią była wersja prezesa tam działała...może MS coś zmienił....stawiałem twoje na czysto parę razy i jest ok...jak będzie okazja to sprawdzę czy robi aktualizację twoja wersja 1803 to będę wiedział czy to tylko z tą wersją (systemu/przeróbki) jest problem,czy było wcześniej a skoro nie robiłem to mi umknęło i twoje tylko da się na czysto postawić.Śledząc forum to raczej stawiają na czysto a nie aktualizują stąd nikt tego problemu nie zauważył.I dlaczego z czyściocha da się zrobić aktualizację a z przeróbki nie Szybka edyta...brak wyboru innych opcji tylko na czysto,więc albo nie da się z 1809 zaktualizować wstecz co było by logiczne a innej opcji na razie nie mam jak sprawdzić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryt Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 1 godzinę temu, djrys napisał: Wszystkie obrazy robię tak samo dziś wyszedł nowy ntlite z obsługą 1809 Witam, gdzie mogę zdobyć ten programik nlite (działający), chciałbym dograć sobie sterowniki Intela do sieci ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 11, 2018 Author Report Share Posted October 11, 2018 9 godzin temu, henryt napisał: Witam, gdzie mogę zdobyć ten programik nlite (działający), chciałbym dograć sobie sterowniki Intela do sieci ... jeśli pytasz o free jest na stronie producenta jak pro znajomy mi kupił wersje home :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 Sprawdziłeś u siebie czy da się zrobić aktualizację?...u mnie nie idzie a kiedy następny komp będę robił aby to sprawdzić to mogą minąć lata nie ciekawi cię taka niemożność w twoim obrazie?....mnie ciekawi czy microsyf czegoś nie zrobił albo może z moim kompem coś nie tak,dużo ludzi ściąga obrazy a sprawdzenie tego to dokładnie 2-3 minuty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 11, 2018 Author Report Share Posted October 11, 2018 11 godzin temu, ampa napisał: Ten sam błąd na 1809 z ilością wolnego miejsca więc dalej coś nie tak...nie sprawdzałem wcześniej twoich przeróbek pod kontem aktualizacji,ostatnią była wersja prezesa tam działała...może MS coś zmienił....stawiałem twoje na czysto parę razy i jest ok...jak będzie okazja to sprawdzę czy robi aktualizację twoja wersja 1803 to będę wiedział czy to tylko z tą wersją (systemu/przeróbki) jest problem,czy było wcześniej a skoro nie robiłem to mi umknęło i twoje tylko da się na czysto postawić.Śledząc forum to raczej stawiają na czysto a nie aktualizują stąd nikt tego problemu nie zauważył.I dlaczego z czyściocha da się zrobić aktualizację a z przeróbki nie Szybka edyta...brak wyboru innych opcji tylko na czysto,więc albo nie da się z 1809 zaktualizować wstecz co było by logiczne a innej opcji na razie nie mam jak sprawdzić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ok specjalnie dla ciebie po każdym kroku będę sprawdzał w którym momencie przestaje działa aktualizacja zajmie mi to cały dzień ale dojde o co chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 11, 2018 Author Report Share Posted October 11, 2018 aktualizacja zrobiona teraz dorzucę enterprise i zrobię konwersje do esd i zobaczymy czy będzie działać upgrade dalej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 11, 2018 Author Report Share Posted October 11, 2018 znalazłem przyczynę chociaż nie wiem co ma piernik do wiatraka winowajcą jest usunięty onedrive dziś zrobię wszystkie obrazy z nie usuniętym one drive by można było robić upgrade z 1803 do 1809 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryt Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 17 minut temu, djrys napisał: dziś zrobię wszystkie obrazy z nie usuniętym one drive ok, też poczekam na pełną wersję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 Cytat znalazłem przyczynę chociaż nie wiem co ma piernik do wiatraka winowajcą jest usunięty onedrive dziś zrobię wszystkie obrazy z nie usuniętym one drive by można było robić upgrade z 1803 do 1809 To chyba to wejdzie na stałe do twojego kanonu przerabianych obrazów aby i aktualizacje działały a nie tylko stawianie na czysto.Więc to MS miesza z tymi powiązaniami im bardziej się te pseudo usługi ze sobą zazębiają tym większe problemy dla osób chcących coś odchudzić...Dzięki za poświęcony czas na rozwiązywanie problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 11, 2018 Author Report Share Posted October 11, 2018 9 minut temu, ampa napisał: To chyba to wejdzie na stałe do twojego kanonu przerabianych obrazów aby i aktualizacje działały a nie tylko stawianie na czysto.Więc to MS miesza z tymi powiązaniami im bardziej się te pseudo usługi ze sobą zazębiają tym większe problemy dla osób chcących coś odchudzić... Niestety no chyba że autor ntlite coś w tej kwestii wymyśli albo pojawi się narzędzie zaczynam powoli rozumieć Mr. T czemu tym wszystkim rzucił MS chyba chce bym i ja kiedyś tym walną Toolmaniac likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 11, 2018 Author Report Share Posted October 11, 2018 dodany one drive by działała aktualizacja z danej wersji systemu Aktualizacja do wersji 17134.345 Aktualizacja do wersji 17163.55 Toolmaniac likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 Dobra robota.Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryt Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 35 minut temu, djrys napisał: dodany one drive by działała aktualizacja z danej wersji systemu Aktualizacja do wersji 17134.345 Aktualizacja do wersji 17163.55 ok, dzięki ale dla śledzących dyskusję powinieneś zmienić datę aktualizacji na dzisiejszą aby byli pewni co pobierają ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frankopan Posted October 12, 2018 Report Share Posted October 12, 2018 Jak aktywować win 10 enterprise build 1809 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovelas1971 Posted October 12, 2018 Report Share Posted October 12, 2018 mam pytanie pobrałem Windowsa 10 wersje 1809 z innej strony i wazy 4,37 GB a tu jest ta sama wersja i wazy 3,41 GB czy ta wersja jest zmodyfikowana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arizona Posted October 12, 2018 Report Share Posted October 12, 2018 do Enterprise sprawdzcie ten aktywator [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janszu57 Posted October 12, 2018 Report Share Posted October 12, 2018 40 minut temu, lovelas1971 napisał: mam pytanie pobrałem Windowsa 10 wersje 1809 z innej strony i wazy 4,37 GB a tu jest ta sama wersja i wazy 3,41 GB czy ta wersja jest zmodyfikowana? kompresja WIM do ESD lovelas1971 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dstjr Posted October 12, 2018 Report Share Posted October 12, 2018 Czym różni się wersja Windowsa 10 od djrys od wydanej wersji przez Mr.T? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts