Arizona Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 @djrysjak byś mógł to mi też możesz linka podrzucic z wersją enterprise lub jak nie ma może być profesional Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 32 minuty temu, Arizona napisał: @djrysjak byś mógł to mi też możesz linka podrzucic z wersją enterprise lub jak nie ma może być profesional o której wersji mówisz 1709 czy 1809 tak jak pisałem wersja 1809 enterprise nie ma jeszcze bo wersja 1803 jest w pierwszym poście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arizona Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 @djryso wersji 1809 ale jak nie ma to tak jak wspomniałem może być i wersja profesional x64 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 3 minuty temu, Arizona napisał: @djryso wersji 1809 ale jak nie ma to tak jak wspomniałem może być i wersja profesional x64 jest w pierwszym poście profesional wersja enterprise będzie w późniejszym terminie wtedy dodam do tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grac207RC Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Coś nie bangla ta ostatnia instalka :/ UEFI czy nie ten sam problem. Instalowana z USB. Poprzedni Windows bangla na tym samym penie. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 54 minuty temu, Grac207RC napisał: Coś nie bangla ta ostatnia instalka :/ UEFI czy nie ten sam problem. Instalowana z USB. Poprzedni Windows bangla na tym samym penie. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka która wersja ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grac207RC Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 @up 1809 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 (edited) 4 godziny temu, djrys napisał: mam na dysku ostatnią wersje 1709 jeżeli chcesz mogę ci linka podrzucić nie aktualizuje bo już nie mam miejsca w chmurze mieć tyle systemów @djrys Rozumiem, podrzuć link na pw lub tutaj jak ci wygodnie. Jak bede aktualizowac wstawke z 1709 wspomne o twojej bazie na modzie. Edit: Dzięki za link na pw. Edited October 3, 2018 by schonaldo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 3 minuty temu, schonaldo napisał: @djrys Rozumiem, podrzuć link na pw lub tutaj jak ci wygodnie. Jak bede aktualizowac wstawke z 1709 wspomne o twojej bazie na modzie. pw 10 minut temu, Grac207RC napisał: @up 1809 na virtualnej maszynie nie było błędów puszcze jeszcze na pc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grac207RC Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 @up Ja wypalam teraz płytę i puszczę z krążka. Dam znać czy pomogło czy nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 2 godziny temu, Grac207RC napisał: Coś nie bangla ta ostatnia instalka :/ UEFI czy nie ten sam problem. Instalowana z USB. Poprzedni Windows bangla na tym samym penie. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka sprawdzone na drugim kompie działa instalacja z pendrive zero problemów (screeny niżej) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Czy też zajmujesz się czym zajmował się Mr.T ? Czyli czyszczenie z syfu niepotrzebnego, usunięta telemetria itp... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 17 minut temu, Marcin_89 napisał: Czy też zajmujesz się czym zajmował się Mr.T ? Czyli czyszczenie z syfu niepotrzebnego, usunięta telemetria itp... ? nie do końca bardziej systemy aktualizuje coś tam usunę ale telemetrią się nie zajmuje (słaba wiedza na ten temat) raczej pod siebie no i się tym dziele MR T to mistrz i dużo mi do niego brakuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakubDriver Posted October 4, 2018 Report Share Posted October 4, 2018 W dniu 3.10.2018 o 10:32, Arizona napisał: @djrysjak byś mógł to mi też możesz linka podrzucic z wersją enterprise lub jak nie ma może być profesional pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x86_dvd_d95f58d5.iso SHA1: bddae3e8692e8d778d2a47db1da03e6047408ca6 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_95779877.iso SHA1: b036e0a1208507bf00d073adea01a9fa6740080c [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 4, 2018 Author Report Share Posted October 4, 2018 5 godzin temu, JakubDriver napisał: pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x86_dvd_d95f58d5.iso SHA1: bddae3e8692e8d778d2a47db1da03e6047408ca6 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_95779877.iso SHA1: b036e0a1208507bf00d073adea01a9fa6740080c [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] aktualizacja 1809 dodana wersja enterprise jorgusek and Toolmaniac like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadzia Posted October 5, 2018 Report Share Posted October 5, 2018 Mam pytanie, czy jest jakiś aktywator, który ogarnia nowe wydanie LTSC x64? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 5, 2018 Author Report Share Posted October 5, 2018 11 godzin temu, dziadzia napisał: Mam pytanie, czy jest jakiś aktywator, który ogarnia nowe wydanie LTSC x64? jest Aktualizacja do insider RS6 19H1 18252.1000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadzia Posted October 6, 2018 Report Share Posted October 6, 2018 To nie jest zły pomysł, jednak na chwile obecna muszę osiąść na czymś stabilnym. W moim wieku to trunki na bazie zboża się testuje, a nie Windowsy he. PS. Wgrałem z 9 aktywatorów i o dziwo system mam aktywowany, mimo, ze nie wiem co za to jest odpowiedzialne, pewnie brak restartu w pewnym momencie. Ale na przyszlosc chciałem wiedzieć, zbożowe trunki tylko schłodzone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 6, 2018 Report Share Posted October 6, 2018 Pany 1809 to ta październikowa aktualizacja?...dobra nie było pytania,po prostu ślepy jestem...jak po aktualizacji? problemy jak opisane u wujka googla? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frankopan Posted October 6, 2018 Report Share Posted October 6, 2018 Żadnych problemów. Wszystko działa bezbłędnie. Żadne pliki nie zniknęły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 6, 2018 Report Share Posted October 6, 2018 Nie mogę zaktualizować systemu 1809 x64...zrobiłem pena rufusem (i nie tylko) jak zwykle,odpalam z poziomu biosu,dochodzę do miejsca obrazek 1...uruchamiam z poziomu windy i obrazek 2...parę razy aktualizowałem tak system,stawiałem w zeszłym tygodniu na czysto 1803 z tego wątku ale pierwszy raz coś takiego widzę na oczy.O co biega,są jakieś błędy w instalatorze że tylko na czysto można postawić? Ms coś znów namieszał? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 7, 2018 Author Report Share Posted October 7, 2018 W dniu 6.10.2018 o 12:31, ampa napisał: Nie mogę zaktualizować systemu 1809 x64...zrobiłem pena rufusem (i nie tylko) jak zwykle,odpalam z poziomu biosu,dochodzę do miejsca obrazek 1...uruchamiam z poziomu windy i obrazek 2...parę razy aktualizowałem tak system,stawiałem w zeszłym tygodniu na czysto 1803 z tego wątku ale pierwszy raz coś takiego widzę na oczy.O co biega,są jakieś błędy w instalatorze że tylko na czysto można postawić? Ms coś znów namieszał? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na czysto idzie sprawdzane co do aktualizacji musi się ktoś wypowiedzieć kto robił ja nie mam na razie na czym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Właśnie o to biega...mam 70 GB wolnego miejsca więc chyba powinno wystarczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrys Posted October 8, 2018 Author Report Share Posted October 8, 2018 proponowałbym się na razie wstrzymać puki Microsoft nie po naprawia błędów sami też wstrzymali aktualizacje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Wstrzymać wstrzymał ale to nie tłumaczy dlaczego nie udaje mi się zaktualizować ani obrazu z forum jak i tego co dał MS...jak nic nie wykombinuję to zobaczę czy zassa z WU ale jak to duża aktualizacja to wolałbym zrobić nakładkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymonL Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Zaktualizowałem przez Windows Update, poszło bez problemów, po aktualizacji wstał, wygląda że wszystko ok, uruchamiam ponownie... BSOD xD Na szczęście tylko ten jeden, za to później przestały działać sterowniki od grafiki( RX480) bo wentylator kręcił cały czas i Forza Horizon 4 się nie włączała. Po czystej instalacji wszystko śmiga i nie napotkałem żadnych problemów oprócz błędnych wskazań obciążenia CPU, o którym to problemie wiadomo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arizona Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Aktualizowałem to iso 1803 Enterprise do 1809 przez WU i u mnie jak narazie wszystko ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Zastanawia mnie tylko jedno czy użytkownicy którzy już zainstalowali wersje 1809 będą musieli robić fomat czy to będzie jako cumulative update ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryt Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Win x64Pro, miałem zassane z WU w dniu aktualizacji (żadnych problemów), w weekend zrobiłem instalkę na czysto z obrazu Djrys. Mam sterowniki Intela i korzystam z OneDrive - jak do teraz żadnych problemów, poczekam na poprawki i zobaczymy czy będzie gorzej ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest plamka200@wp.pl Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 z moich dokumentów nic ci nie usunęło ? bo ja robiłem czystą instalacje i usunęło mi pliki z moich dokumentów,obrazów i pobrane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts