Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie trzymam po moich dokumentach więc nawet jakby usunęło to bym nie wiedział, z tego co wyczytałem to problem dotyczy tylko aktualizacji przez WU, nigdzie nie pisali żeby występował przy czystej instalacji.

Opublikowano
3 godziny temu, plamka200@wp.pl napisał:

z moich dokumentów nic ci nie usunęło ? bo ja robiłem czystą instalacje i usunęło mi pliki z moich dokumentów,obrazów i pobrane

U mnie zawsze pierwszą rzeczą po instalce jest zmiana domyślnego położenia wszystkich folderów jak Dokumenty, Pobrane, Zdjęcia itp, w tym też Temp (tworzę własny katalog) i zmniam ścieżki środowiskowe. Dane trzymam zawsze na drugim dysku wyłączanym na czas instalacji :thumbsup:

Gość plamka200@wp.pl
Opublikowano
3 minuty temu, henryt napisał:

U mnie zawsze pierwszą rzeczą po instalce jest zmiana domyślnego położenia wszystkich folderów jak Dokumenty, Pobrane, Zdjęcia itp, w tym też Temp (tworzę własny katalog) i zmniam ścieżki środowiskowe. Dane trzymam zawsze na drugim dysku wyłączanym na czas instalacji :thumbsup:

teraz też tak zrobię dla bezpieczeństwa

Opublikowano

Dobra widzę że nie ma chętnych na mój problem więc trochę drążyłem i sprawa wygląda tak iż to obraz 1809 z którego modyfikacja była robiona albo ona sama powoduje że nie można zaktualizować systemu a tylko postawić na nowo,zaś obraz pobrany z MS który pojawił się do ściągnięcia pl_windows_10_consumer_edition_version_1809_updated_sept_2018_x64 bodajże z 3.10 nie ma takiej bolączki...chyba że to dotyczy wersji x64 ale tu może obada sprawę i się wypowie nasz spec od modyfikacji djrys którego pozdrawiam.:)

Opublikowano

dziś będą nowe obrazy z nową poprawką przy okazji uprzedzam że tylko najnowsza wersja będzie miała enterprise a edycja 1803 ją straci

W dniu 8.10.2018 o 18:57, ampa napisał:

Dobra widzę że nie ma chętnych na mój problem więc trochę drążyłem i sprawa wygląda tak iż to obraz 1809 z którego modyfikacja była robiona albo ona sama powoduje że nie można zaktualizować systemu a tylko postawić na nowo,zaś obraz pobrany z MS który pojawił się do ściągnięcia pl_windows_10_consumer_edition_version_1809_updated_sept_2018_x64 bodajże z 3.10 nie ma takiej bolączki...chyba że to dotyczy wersji x64 ale tu może obada sprawę i się wypowie nasz spec od modyfikacji djrys którego pozdrawiam.:)

będą nowe obrazy to spróbujesz

PS Jaki spec spec to MR.T ja się uczę

Opublikowano

MR.T już nie robi a jak będą nowe to chyba sprawdzasz czy działa to i możesz czy robi aktualizację bo to dziwne że nie...gdzieś błąd jakiś się wkradł albo w obraz albo przeróbkę...ja często aktualizuję z obrazu bo z WU to różnie bywa i tu mnie zaskoczyło że się nie da   to nie wstyd zasięgnąć porady od nawet samego guru ale fakt że robisz dobrą robotę. 

Opublikowano
6 godzin temu, ampa napisał:

MR.T już nie robi a jak będą nowe to chyba sprawdzasz czy działa to i możesz czy robi aktualizację bo to dziwne że nie...gdzieś błąd jakiś się wkradł albo w obraz albo przeróbkę...ja często aktualizuję z obrazu bo z WU to różnie bywa i tu mnie zaskoczyło że się nie da   to nie wstyd zasięgnąć porady od nawet samego guru ale fakt że robisz dobrą robotę. 

Wszystkie obrazy robię tak samo dziś wyszedł nowy ntlite z obsługą 1809 więc może będzie dobrze jak Microsoft czegoś nie zepsuł

Aktualizacja do wersji 17134.345

Aktualizacja do wersji 17163.55 :D:smokeing:

Toolmaniac lubi to
Opublikowano

Ten sam błąd na 1809 z ilością wolnego miejsca więc dalej coś nie tak...nie sprawdzałem wcześniej twoich przeróbek pod kontem aktualizacji,ostatnią była wersja prezesa tam działała...może MS coś zmienił....stawiałem twoje na czysto parę razy i jest ok...jak będzie okazja to sprawdzę czy robi aktualizację twoja wersja 1803 to będę wiedział czy to tylko z tą wersją (systemu/przeróbki) jest problem,czy było wcześniej a skoro nie robiłem to mi umknęło i twoje tylko da się na czysto postawić.Śledząc forum to raczej stawiają na czysto a nie aktualizują stąd nikt tego problemu nie zauważył.I dlaczego z czyściocha da się zrobić aktualizację a z przeróbki nie:g:

Szybka edyta...brak wyboru innych opcji tylko na czysto,więc albo nie da się z 1809 zaktualizować wstecz co było by logiczne a innej opcji na razie nie mam jak sprawdzić.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
1 godzinę temu, djrys napisał:

Wszystkie obrazy robię tak samo dziś wyszedł nowy ntlite z obsługą 1809

Witam, gdzie mogę zdobyć ten programik nlite (działający), chciałbym dograć sobie sterowniki Intela do sieci ...

Opublikowano
9 godzin temu, henryt napisał:

Witam, gdzie mogę zdobyć ten programik nlite (działający), chciałbym dograć sobie sterowniki Intela do sieci ...

jeśli pytasz o free jest na stronie producenta jak pro znajomy mi kupił wersje home :)

Opublikowano

Sprawdziłeś u siebie czy da się zrobić aktualizację?...u mnie nie idzie a kiedy następny komp będę robił aby to sprawdzić to mogą minąć lata:) nie ciekawi cię taka niemożność w twoim obrazie?....mnie ciekawi czy microsyf czegoś nie zrobił albo może z moim kompem coś nie tak,dużo ludzi ściąga obrazy a sprawdzenie tego to dokładnie 2-3 minuty.

Opublikowano
11 godzin temu, ampa napisał:

Ten sam błąd na 1809 z ilością wolnego miejsca więc dalej coś nie tak...nie sprawdzałem wcześniej twoich przeróbek pod kontem aktualizacji,ostatnią była wersja prezesa tam działała...może MS coś zmienił....stawiałem twoje na czysto parę razy i jest ok...jak będzie okazja to sprawdzę czy robi aktualizację twoja wersja 1803 to będę wiedział czy to tylko z tą wersją (systemu/przeróbki) jest problem,czy było wcześniej a skoro nie robiłem to mi umknęło i twoje tylko da się na czysto postawić.Śledząc forum to raczej stawiają na czysto a nie aktualizują stąd nikt tego problemu nie zauważył.I dlaczego z czyściocha da się zrobić aktualizację a z przeróbki nie:g:

Szybka edyta...brak wyboru innych opcji tylko na czysto,więc albo nie da się z 1809 zaktualizować wstecz co było by logiczne a innej opcji na razie nie mam jak sprawdzić.

ok specjalnie dla ciebie po każdym kroku będę sprawdzał w którym momencie przestaje działa aktualizacja zajmie mi to cały dzień ale dojde o co chodzi

Opublikowano

aktualizacja zrobiona teraz dorzucę enterprise i zrobię konwersje do esd i zobaczymy czy będzie działać upgrade dalej

Opublikowano

znalazłem przyczynę chociaż nie wiem co ma piernik do wiatraka winowajcą jest usunięty onedrive dziś zrobię wszystkie obrazy z nie usuniętym one drive by można było robić upgrade z 1803 do 1809

Opublikowano
Cytat

znalazłem przyczynę chociaż nie wiem co ma piernik do wiatraka winowajcą jest usunięty onedrive dziś zrobię wszystkie obrazy z nie usuniętym one drive by można było robić upgrade z 1803 do 1809

To chyba to wejdzie na stałe do twojego kanonu przerabianych obrazów aby i aktualizacje działały a nie tylko stawianie na czysto.Więc to MS miesza z tymi powiązaniami im bardziej się te pseudo usługi ze sobą zazębiają tym większe problemy dla osób chcących coś odchudzić...Dzięki za poświęcony czas na rozwiązywanie problemu.

Opublikowano
9 minut temu, ampa napisał:

To chyba to wejdzie na stałe do twojego kanonu przerabianych obrazów aby i aktualizacje działały a nie tylko stawianie na czysto.Więc to MS miesza z tymi powiązaniami im bardziej się te pseudo usługi ze sobą zazębiają tym większe problemy dla osób chcących coś odchudzić...

Niestety no chyba że autor ntlite coś w tej kwestii wymyśli albo pojawi się narzędzie zaczynam powoli rozumieć Mr. T czemu tym wszystkim rzucił MS chyba chce bym i ja kiedyś tym walną 

Toolmaniac lubi to
Opublikowano
35 minut temu, djrys napisał:

dodany one drive by działała aktualizacja z danej wersji systemu

Aktualizacja do wersji 17134.345

Aktualizacja do wersji 17163.55 :D:smokeing:

ok, dzięki ale dla śledzących dyskusję powinieneś zmienić datę aktualizacji na dzisiejszą aby byli pewni co pobierają ... :doh: