G77 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 Witam Koledzy pod tym adresem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]/ znajduje się Chrome 54 w wersji dla Windows XP z kilkoma poprawkami. Należy tylko wybrać Custom Build (po prawej) zamiast Latest Build Cytuj
Nieobecny Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 Slimjet portable dla XP: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Opera portable dla XP: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Vivaldi portable dla XP: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pale Moon(na silniku Firefox) portable dla XP: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Java i Flash portable pod przeglądarkami. Cytuj
Wywlekacz Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Pale moon 27.4.2 Windows XP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spolszczenie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kitaro Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Pale moon 27.4.2 Windows XP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spolszczenie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Miałem palemoona 26.5. Okazało się, że ten palenoon 27.4.2 to portable. Odinstalowałem starszy z zachowaniem folderów ustawień. Musiałem tylko aktualny language pack dać i mam wszystko ekstra. Jeszcze raz dzięki! Cytuj
Wywlekacz Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 palemoon 27.5.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spolszczenie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
moszter Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
pawel5428 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 A ja polecam Comodo dragon browser [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
mario995 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 Przeglądając dziś komentarze na dobrychprogramach znalazłem podlinkowaną przez jednego z użytkowników wersję Firefox Nightly 55 przerobioną przez ludzi z msfn.org która według opisu jest kompatybilna z Windows-em XPSam nie mam już XP-aka więc nie mogłem przetestować ale może wam się przydaCytując bezpośrednio z DP[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Dla ciekawych Firefox 55 Nightly dla Windows XP stworzony przez ludzi z msfn.orgWin32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Win64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Paczka na obsługę kodeków HTML5 fvpx H264/HEVC/AAC/MP3 Addition:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Ze względu na wczesną wersję są problemy ze spolszczeniem. Proponuję domyślny angielski. Cytuj
kitaro Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Teraz mam na XP palemoon 27.6.0 instalacyjny, żeby doinstalować h264 (LAVFilters-0.70.2-Installer.exe). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ma wszystko, co trzeba. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Na XP i Vistę działa jeszcze Firefox 52.x.x ESR i będzie miał wsparcie do wersji 52.8.0: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Firefox automatycznie wykrywa wersję systemu i pozwoli tylko na instalację/aktualizację do tej ostatniej wersji. Potem na pewno powstaną mody jak w przypadku innych przeglądarek. Cytuj
moszter Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
pawel5428 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Ale ciekawe komentarze! Bardzo fajny temat! Cytuj
Gość Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 A Firefox 57 na XPeka się znajdzie jakiś zmodyfikowany? Iridium Browser nie można zainstalować na XPeku. Cytuj
worm Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 A Firefox 57 na XPeka się znajdzie jakiś zmodyfikowany? Iridium Browser nie można zainstalować na XPeku. Który działacz programista będzie na tyle głupi, żeby portować na xp taki niewypał jakim jest ff57? Jest 52 ESR i będzie aktualizowany do połowy 2018 i świetny pale moon(new moon). Otwarte 3 karty w new moon 27.6.0 +noscript +ublock origin i 155 MB w ram. Firefox 52 ESR 2x więcej, tyle że wtyczek mam 11. Killery ciasteczek, noscript, ublock i inne fake fingerprinty, antyszpiegi. Jak pale moon będzie obsługiwać wszystkie wtyczki z ff to będzie niezaprzeczalny mój faworyt. Na ff57 obecnie wtyczek jest jeszcze mniej niż na obecnego pale moona. Cytuj
moszter Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 A Firefox 57 na XPeka się znajdzie jakiś zmodyfikowany? Iridium Browser nie można zainstalować na XPeku. Iridium Browser można zainstalować na XP sprawdzałem, tylko tej wersji co podałem wyżej się nie da odpalić. Zasugerowałem się tym co napisali na innej stronie, nie sprawdziłem wtedy bo nie miałem gdzie i czasu. Wersja instalacyjna -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja portable -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
37linx3 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 Na XP-ku mam Firefox v.52.5.0 ESR i to jest max na ten system. Do pobrania na stronie Firefoxa w zakładce Archiwalne. Po pobraniu (exe) i uruchomieniu przy wyłączonym internecie odznacz w ustawieniach automatyczną aktualizację, włącz internet i hula. Musisz instalować bez internetu, bo w przeciwnym wypadku w trakcie instalacji zaktualizuje się automatycznie i "czapa - du.a" Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 Wersja ESR aktualizuje się tylko w ramach ESR - wsparcie zakończy się wraz z wersją 52.8.0 i do tego momentu będzie działać na XP i Viście. Cytuj
bison616 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 Obecne FF [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kitaro Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Mam basilik browser (na FF55.0) i nawet sprawnie chodzi ten fork. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie przeszkadza mi, że po angielsku. Dictionary pl można dorzucić. Próby spolszczenia nie udają się. Zawartość profilu z Firefoxa 51 wkleiłem do folderu profilu basilisk (po uprzednim usunięciu zawartości profilu basiliska. Mój useragent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:55.0) Gecko/20100101 Goanna/4.0 Firefox/55.0 Basilisk/20171112 Pobrałem i używam też chrome 54 na XP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mój useragent: Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/62.0.5192.0 Safari/537.36 Śmiech na sali, że to chrome 62, - oczywiście, że to 54. Cytuj
Wywlekacz Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 palemoon 27.6.2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spolszczenie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] kodeki h264 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kitaro Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dla XP trzeba mieć kodeki lav filters i także x264vfw. Wtedy wszystko chodzi w basilisk (nightly forefox 55), czy w palemoon 27.62 Dodaję więc linka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do konfiguracji wideo x264vfw: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do konfiguracji lav foters: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie ma trudności, tylko trzeba zainstalować w C program files. Gdy już ktoś korzysta z palemoona, czy basilisk browser, to trzeba koniecznie dodać wyjątek do zapory - czyli dodaj program. Można dodawać wszystkie instalacyjne i wersje portable klikając w dodaj. Tak to ma wyglądać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gdy tego się nie zrobi dla każdej przeglądarki z jej lokalizacji dysku C, czy dysku D, to zapora będzie ograniczać download. Rozwiązanie problemu w temacie githuba: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
mario995 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zainstalowałem dziś Windows XP Mode w mojej siódemce i zacząłem trochę eksperymentować. Pobrałem Basiliska ( Firefoxa ) nightly który śmiga na XP i wersję finalną ze strony producenta. Instalator finala nie chciał się włączyć więc wypakowałem go ręcznie. Odpaliłem go ręcznie ale wypluł błąd "nie jest prawidłową aplikacją Windows32, klasyka. Podmieniłem więc plik basilisk.exe na ten z wersji nightly ( tej która działa na XP ). Wtedy wypluł mi taki oto błąd:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Podmieniłem więc xul.dll na ten z wersji Nightly. Wtedy Basilisk odpalił i zaczął pobierać aktualizację, pobrał i zaczął instalować[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Instalacja zakończyła się błędem[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Wyłączyłem więc aktualizacje w ustawieniachWszystko niby pięknie działa ale gdy próbowałem wejść na jakąś witrynę apkę zamykał DEP ( Data Execution Prevention ) a potem wyświetlał się klasyczny Windowsowy komunikat o błędzie ( tu widać tylko błąd bo screenshoot robiony po wyłączeniu DEP )[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]I Basilisk się wysypywałPróbowałem podmienić numery wersji w Xul.dll z finala Basiliska by go uruchomić na XP ( Reshacker ) ale to nic nie dało.Możecie pomyśleć, ze to totalna beka i co ja robię ( fakt nie znam się na tym na wysokim poziomie to toalna amatorszczyzna ) ale wpadł mi do głowy pomysł jakby podmienić ten numery wersji w xul.dll, skompilować taką zmodowaną wersję i spróbować odpalić ( takie oszukiwanie systemu a'la modowanie Longhorna ), może by zadziałała. Nie wiem jak to zrobić ( Application Verifera nie ogarniam a może byłby przydatny )Co myślicie? Cytuj
Wywlekacz Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Palemoon XP 27.8.0a1 20180302 WIndows XP 32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows XP 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kodeki h264 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / ostatni wspierany kodek. wersja 71 ( najnowszy kodek nie posiada wsparcia dla windows XP ) Advanced Chrome Custom Build 54.20.6530.0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Basilisk XP 52-g4.1 20180302 Windows XP 32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows XP 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
pawel5428 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 A ja zainstalowałem win xp mini 3.0 i obok windows thin pc. Xp mam tylko do gier wyłączone wszystkie zbędne usługi.Drugi zaś do neta. Cytuj
razor1995 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Zaiste. Tylko co to ma do tematu przegądarki internetowej dla XP? Cytuj
Wywlekacz Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 Palemoon XP 27.9.0a1 20180317 WIndows XP 32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WIndows XP 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kodeki h264 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kodeki x264vfw [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Basilisk XP 52-g4.1 20180317 WIndows XP 32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WIndows XP 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Wywlekacz Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Palemoon XP 27.9.0a1 20180330 WIndows XP 32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WIndows XP 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Basilisk XP 52-g4.1 20180330 WIndows XP 32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WIndows XP 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kitaro Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Basilisk XP 52 jest niepoważny... Stary wygląd google, nie można dodać wyszukiwarki google, podstawowy wygląd gmaila, wiele stron nie obsłuży. Jakkolwiek po angielsku, to bardzo dobrze sprawuje się basilisk XP 55 z lutego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nowsze sypią błędami xul.dll Prawda jest taka, że trzeba zainstalować lavfilters XP, potem w przeglądarce modyfikować wpisy tak, jak to robi się w firefoxie, żeby uruchomić primetime. Dotyczy to newmoon (mod palemoona XP), jak i basiliska). media.gmp-eme-adobe.enabled (boolean; true)media.gmp-eme-adobe.version (string, not integer; 17;media.gmp-eme-adobe.abi (string; x86-msvc-x86media.gmp.decoder.enabled (boolean; true)media.eme.enabled (boolean; true; Te wpisy dodaje się, których nie ma. Sztuczką jest dodanie )skopiowanie) do profili tych przeglądarek 3 folderów profilu z firefoxa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To mogę podrzucić, będzie działać w modyfikacjach palemoona i w basilisku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chociaż w dodatkach nie będzie widoczny primetime, to będzie dobrze działać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Akurat tak mam na instalacyjnym palemoonie 27.8.3 Cytuj
Wywlekacz Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Palemoon XP 27.9.1a1 20180421 WIndows XP 32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WIndows XP 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Basilisk XP 52-g4.1 20180421 WIndows XP 32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WIndows XP 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kitaro Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Używam instalacyjnej wersji modyfikacji najnowszego palemoona z githuba: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobieram binaries, zaznaczam w instalatorze odpowiednio, instaluję (uaktualniam). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi