Mr.T Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Ściągnąłem ten obraz bo chciałem wgrać na Chuwi Hibox Z8350 a masz na Chuwi Pro czy Home? Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 a masz na Chuwi Pro czy Home? Szanowny Mr.T uprzejmie Proszę o informacje co konkretnie poprawia plik w folderze Tuning dysku SSD w folderze Pierwszy krok ? Cytuj
Mr.T Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Zmienia wartości w rejestrze odpowiednie do pracy na SSD a nie HDD chodzi tu o dysk na którym jest system postawiony Cytuj
Dirox2 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Witam Szybkie Pytanie Czy na tym modzie będzie działał outlook z office 2016 ?? chodzi o aplikacje z offica Cytuj
Mr.T Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Najlepiej niech sie wypowie ten co uzywa Cytuj
LosBlancos Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Mam pytanie mam dwa laptopy.Samsunga oraz Asusa ROG GL553VE Wkładam pendrive do Samsunga i moge wybrać sobie obraz (tzn ten win jest na liscie) Gdy wkladam do Asusa pisze mi (brak dostepnych obrazow) wtf ? Pobiore jeszcze raz może coś nie tak jest. Cytuj
Mr.T Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Gdy wkladam do Asusa pisze mi (brak dostepnych obrazow) wtf ? w Asus prawdopodobnie masz zapisany klucz w bios dla Home a ten to wersja PRO Cytuj
jd123 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Witam Mr.T i resztę forum. Jestem jakiś tydzień po instalacji win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64 2k17 i jestem bardzo zadowolony, śmiga aż miło. Miałem trochę problemów z instalacją, gdyż przy instalacji wyskakiwał mi błąd "Brak dostępnych obrazów". Poradziłem sobie z tym błędem w sposób, w który pomogłeś jednemu z forumowiczów:ei.cfg wrzuciłem do folderu SOURCES na pendrive. Po instalacji szukałem najlepszego aktywatora i pobrałem oczywiście z forum, który sprawdzałeś. Miałem jeszcze jeden błąd z bluetooth, dograłem plik z poprzednich postów i śmiga. Mój laptop nie jest jakoś wykwintnie dobry, posiadam laptopa Lenovo b50-80/ intel core i3-5005u 2.0ghz, 4GB ram i zintegrowana grafikę intel i jakoś daje radę. Co prawda gram jedynie w 1.6 i czasami w League of Legends (jeszcze nie zainstalowałem) ale na cs chodzi w porządku, nie zaznałem jakiś spadków fps'ów. Posiadałem wcześniejszą wersję <pw> też dobra, nic dodać nic ująć. Musiałem się po prostu przesiąść na nowszy model, gdyż miałem problem z "przerwaniami systemowymi" proces zjadał mi 15 % z procesora i całkowicie wolniej działał laptop. Jedne co zauważyłem na poprzedniej wersji, jest to (dalej piszę o tym problemie) że jak grałem w cs/lola i wysunąłem tackę CD/DVD problem na jakąś chwilę ustawał. Samoczynnie co jakiś czas mi się tak robiło, że tacka sama z siebie się wysuwała. Problem ucichał za każdym razem, jak komputer włączałem w tryb uśpienia. Nie wiem czym było to spowodowane, nie pisałem wcześniej tego na forum, żeby mi ktoś pomógł, bo jest kupa postów z tym z tego co widziałem i nikt tego nie mógł rozwiązać, z tego co widziałem. Mam pytanie odnośnie tego win <pw2>.1. Warto mieć włączone automatyczne aktualizacje, czy nie? Czy lepiej jednak je wyłączyć? 2. Lepiej wyłączyć windows defender i zainstalować inny program antywirusowy? Muszę jedynie dodać wyjątek z kms, bo wykrył sam defender "wirusa". 3. Wiem, że było coś z tym poruszane na forum, ale chciałem zapytać w tym watku. W folderze po instalacji, są 3 foldery, dwa wiem do czego służą, tylko nie wiem o co chodzi z MPC-BE chodzi o podpisywanie cyfrowe? 4. Zauważyłem, że mam dużo procesów w tle, da się jakoś je zmniejszyć? Czytałem o programie REMOVEspy. To już wszystko. Wiem, że niektóre pytania się powtórzyły, ale proszę o odpowiedź głównie z aktualizacjami i defenderem. Dziękuję serdecznie. Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2017 Witam Szybkie Pytanie Czy na tym modzie będzie działał outlook z office 2016 ?? chodzi o aplikacje z offica Nie wiem bo ja tego nie używam. Najprościej postaw na Wirtualnej maszynie i sprawdź. lub na drugim dysku. Wyszła 14 wersja Vmare Workstation, spróbuj na Vmare postawić. Według mnie Vmare jest lepszy od VirtualBoxa do testowania. Ale to tylko moja opinia i się nią nie sugeruj. Nie to że Cię zbywam ale teraz przesiadłem się na siódemkę oryginalną testuję na SSD. Pozdrawiam Zmienia wartości w rejestrze odpowiednie do pracy na SSD a nie HDD chodzi tu o dysk na którym jest system postawiony Pod siódemką z tego forum będzie działał Tweak ? Zmienia wartości w rejestrze odpowiednie do pracy na SSD a nie HDD chodzi tu o dysk na którym jest system postawiony Szanowny Mr.T czy w wolnej chwili mógłbyś wstawić link do strefy download, skąd można pobrać ten tweak ? Instaluję na Vmare Workstation Twój mod jednak nie wiem czy pojawi mi się folder pierwszy krok. Witam Szybkie Pytanie Czy na tym modzie będzie działał outlook z office 2016 ?? chodzi o aplikacje z offica Dirox2 Podaj linka do pobrania Office to Ci przetestuje. Cytuj
Mr.T Opublikowano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2017 Pod siódemką z tego forum będzie działał Tweak ? tak Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2017 tak Dzięki potwierdzam że śmiga pod siódemką. Szanowny Mr.T jak przeglądarkę przyśpieszyć ? Mam Google Chrome Canary x64 Bit oraz Mozilla Firefox Developer Edition x64- Bit. Zauważyłem że Firefox w wersji Developerskiej waży mniej od opery i od chroma w zwykłej wersji. Uprzejma prośba do Moderatora o przeniesienie postu do innego działu na forum. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Crillas Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2017 Mam pytanie odnośnie tego win <pw2>.1. Warto mieć włączone automatyczne aktualizacje, czy nie? Czy lepiej jednak je wyłączyć? 2. Lepiej wyłączyć windows defender i zainstalować inny program antywirusowy? Muszę jedynie dodać wyjątek z kms, bo wykrył sam defender "wirusa". 3. Wiem, że było coś z tym poruszane na forum, ale chciałem zapytać w tym watku. W folderze po instalacji, są 3 foldery, dwa wiem do czego służą, tylko nie wiem o co chodzi z MPC-BE chodzi o podpisywanie cyfrowe? 4. Zauważyłem, że mam dużo procesów w tle, da się jakoś je zmniejszyć? Czytałem o programie REMOVEspy. To już wszystko. Wiem, że niektóre pytania się powtórzyły, ale proszę o odpowiedź głównie z aktualizacjami i defenderem. Dziękuję serdecznie. 1. Z aktualizacjami wszystko jest fajnie póki wchodzą jednak w pewnym momencie będzie taka która zabije system także w mojej opinii lepiej wyłączyć/zablokować pobieranie aktualizacji żeby po którejś nocy nie okazało się że system już nie wstanie bo aktualizacja starała się za dużo zmienić generalnie przy tak pociętym systemie z aktualizacjami jest więcej problemu jak pożytku. 2. To zależy od Twoich własnych preferencji jeżeli potrafisz poruszać się w internecie i wiesz że niewolno wchodzić na niektóre linki no to dasz radę i bez jednego i bez drugiego. Jak jednak chcesz coś mieć to generalnie każdy antywirus da radę byle miał na bieżąco aktualizowaną bazę danych. Osobiście korzystam z eseta i nie narzekam 3. MPC to skrót od Media Player Classic także jest to odtwarzacz multimediów 4.Removespy ma trochę inne zadanie niż ograniczenie procesów w tle, służy do ograniczenia śledzenia przez ms. Procesy możesz sam ograniczyć wyłączając niektóre usługi czy też programy z autostartu jednak jeżeli nie zabierają Ci jakoś specjalnie zasobów albo nie zauważasz jakiś problemów z nimi to nie warto kombinować ten system ma większość niepotrzebnych rzeczy usunięte a przy tym zachowaną stabilność. Cytuj
depeche77 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2017 @ Mr.T Mam problem z pobraniem aktualizacji w "Win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @Mr.T ok rozumiem idzie jakość pominąć te Aktualizacje Cytuj
Mr.T Opublikowano 6 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2017 @ [/size] Mr.T Mam problem z pobraniem aktualizacji w [/size]"Win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No chyba nie dla żartu napisałem w pierwszym poscie: Aktualizacje z WU każdy robi na swoją odpowiedzialność (sterowniki i baza Defender działa). Jedna wejdzie inna nie Cytuj
redcloud Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 Witajcie, pytanie do JWP Autora - Mr.T, choć i tak pewnie już padło ale nie znajdę szybko- (13 stron postów). Czy tę wersję i instalować, czy poczekać np 2 tygodnie i będzie nowsza? Tę instalowałem jak się pojawiła na moim lapku i super śmiga. Teraz czekam mnie robótka na PCeta, stąd pytanie. Cytuj
Mr.T Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 Jak juz to po 17 tym na nowych podstawach wydanych publicznie Cytuj
redcloud Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 Super, to poczekam, dziękuję uprzejmie za odpowiedź! Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 Witam mam problem.jak zainstalowac tutaj sklep windows bo nie moge podłączyć pada xbox one bezprzewodowo tylko kablem. do tego jest potrzebny sklep zeby podłączyć tego pendrive wymaganego padoowi.lub jak naprawić windows update zeby pobrac sterownik nie musi byc sklep te dwie opcje tylko wchodzą w gre Cytuj
jorgusek Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2017 Sklepu nie uruchomisz, przeczytaj pierwszy post Prezesa Mr.T. Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2017 Sklepu nie uruchomisz, przeczytaj pierwszy post Prezesa Mr.T. a jak moge pada podłączyć bezprzewodowo ? Cytuj
vancrash Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2017 a jak moge pada podłączyć bezprzewodowo ? Mam ten sam problem. Co prawda, aplikacja zupełnie nie jest do tego potrzebna, wystarczy sterownik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu instrukcje. Aczkolwiek dalej mi nie działa (niby sterownik jest git, wszystko cacy w menedzerze urządzen) sam adapter bezprzewodowy. Boje sie, że bede musiał machnąć format na czystego windowsa, czego bardzo nie chce, uwielbiam ten system. Cytuj
Mr.T Opublikowano 9 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2017 chociażbym chciał nie pomoge nie ze nie chce po prostu nie mam pada żeby testować Cytuj
vancrash Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Ja rozumiem, właśnie rozmawiam z MS, może coś sensownego doradzą. a jak moge pada podłączyć bezprzewodowo ? próbowałem kilka godzin połączyć, nie udało się. Musiałem przejsc na zwyklego windowsa :c Cytuj
devil1996zgg Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 chociażbym chciał nie pomoge nie ze nie chce po prostu nie mam pada żeby testować a można windows update uruchomić chociaż ?? Cytuj
Mr.T Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 a można windows update uruchomić chociaż tak ale nie wiem czy wszystkie wejda poprawki te co wejda spoko, a te co nie wejdą ukryć Cytuj
Dirox2 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 Witam Ktoś coś Doradzi jak zrobić by działało z góry Dziękuję. z tego co mi wiadomo potrzeba dodać paczkę czcionek ma ktoś taką paczkę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franc Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 Sprawdź, czy masz włączoną usługę "Usługa systemu Windows buforowania czcionek" Cytuj
Dirox2 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 rozwiązałem to w inny sposób zainstalowałem Win 10 PRO 1703.250 Extreme PW x64 2k17 i wygląda na to że jest ok @Mr.T jeśli mogę to tylko spytam jeśli nie masz czasu nie zawracaj sobie głowy dlaczego na 1703.483PW2 nie da rady tego zainstalować komunikat jak wyżej brakuje czcionek bo wydawało mi się że różnica jest tylko w aktualizacji? Cytuj
Mr.T Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 czcionki nie ruszane Cytuj
Dirox2 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 no właśnie a mimo to na virtual boxie mam błąd na nowej wersji na starej tego błędu niema Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi